تحقیق تئوری حسابداری

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

تحقیق تئوری حسابداری

تعداد صفحات : ۶۰

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

در این مقاله به رابطه بین ترازنامه و صورت حساب سود و زیان، شناسایی ثبت و تعیین ارزش داراییها، خلاصه ای از رویداد های اقتصادی آینده، عملیات جاری در مقایسه با سود، تعغییر در روشهای حسابداری، هموارسازی سود، سود پیش بینی شده و شاخص های آن، اقلام بستانکار در صورت سود و زیان و ساختار صورت جریان نقدی و… را مورد بررسی قرار می دهد.

با توجه به اهمیت سود گزارش شده یک فرضیه (اثبات شده) این بوده است که مدیران درصدد بر میایند سود سالهای پیاپی را هموار سازند و بدین گونه نوسان سود را در سالها از بین ببرند وبدینگونه بر ارزش شرکت بیافزایند . از یک دیدگاه چنین استدلالی بیانگر این است که بازار سهام نااگاهانه عمل مینماید و نمیتواند داده های حسابداری را به شیوه ای درست اعلام نماید . هموار سازی سود باعث میشود ریسک غیر سیستماتیک کاهش یابد ، یعنی همان ریسکی را که میتئان از طریق تنوع بخشیدن به دارایی ها منتفی ساخت که به سه طریق میتوان سود را هموار ساخت :

۱_ زمانبندی رویدادهای مالی .

۲- انتخاب روش تخصیص

۳_ تقسیم کردن اقداماتی که در راه هموار سازی سود به عمل می اید بین سود عملیاتی و سود غیر عملیاتی .

واژه های کلیدی: ترازنامه، صورت سود و زیان، سود، دارایی، هموارسازی سود، حقوق صاحبان سهم، قراردادهای اجاره، روش ارزش ویژه، صورت جریان نقدی

فهرست مطالب

رابطه بین ترازنامه و صورت حساب سود و زیان    ۱
تعریف دارایها    ۳
شناسایی ثبت و تعیین ارزش دارایها     ۴
حسابهای دریافتی     ۵
بدهی ها      ۷
تبدیل دارایها به اوراق بهادار     ۸
حقوق صاحبان سهم     ۹
سهام خرانه     ۱۰
تعریف سود     ۱۱
هزینه دوره و زیان غیر عملیاتی     ۱۳
شرایط اقتصادی آینده     ۱۴
خلاصه ای از رویداد های اقتصادی آینده     ۱۵
عملیات جاری در مقایسه با سود    ۱۵
تعغییر در روشهای حسابداری     ۱۷
همواره سازی سود     ۲۰
سود پیش بینی شده و شاخص های آن     ۲۲
اقلام بستانکار در صورت سود و زیاد     ۲۴
ساختار صورت جریان نقدی     ۲۶
مقایسه روش مستقیم با غیر مستقیم     ۲۶
پیچیدگی های جریان نقدی     ۲۸
مروری بر حسابهای تورمی     ۲۹
سود زیان حاصل از قدرت خرید     ۳۱
سود قابل توزیع     ۳۲
مالیات بر سود و حسابداری مالی     ۳۳
حق بیمه مشخص و مستمری مشخص    ۳۷
مفاد قرارداد بازنشستگی و بدهی قانونی     ۳۸
سایر مزایای پس از بازنشستگی     ۳۹
قراردادهای اجاره     ۴۱
مقایسه قرارداد اجاره با قرار داد خرید     ۴۲
تحقیق درباره روشهای تجمیع منافع خرید     ۴۷
روش ارزش ویژه     ۴۸
روش مبتنی بر ارزش بازار     ۴۸
بستن قرارداد اجاره     ۴۹
تبدیل ارز حاصل از حاصل عملیات خارجی     ۵۰
منابع     ۵۶

منابع:

تئوری حسابداری جلد ۲، اثر ولک ، داد و ترنی

رابطه بین ترازنامه و صورت حساب سود و زیان

برای ارائه تعریفی از ارکان تشکیل دهنده صورتهای مالی و نشان دادن تغییر رابطه بین ترازنامه و صورت حساب سود و زیان از دو روش استفاده شده است : وجود رابطه متقابل بین صورتهای مالی و نبودن رابطه متقابل بین انها [۱] مقصود از وجود رابطه متقابل این است که میتوان این دو صورت مالی را از دیدگاه ریاضی به شیوه ای تعریف کرد که سود خالص برابر باشد با تغییر در حقوق صاحبان سهام برای یک دوره ، با فرض اینکه هیچ نوع معامله ای در سرمایه رخ نداده باشد و یا ثبت اصلاحی مربوط به دوره قبل وجود نداشته باشد . روشی که در اجرای ان رابطه متقابل بین صورتهای مالی وجود ندارد باعث میشود که رابطه بین ترازنامه و صورت حساب سود و زیان ، از دیدگاه ریاضی ، قطع شود : هریک انها مستقل از دیگری تعریف و اقلام تشکیل دهنده ان محاسبه یا اندازه گیری میشود .

رابطه متقابل

از دیدگاه وجود رابطه متقابل بین ترازنامه و صورت حساب سود و زیان ، میتوان همه مطالعات یا رویدادهای مالی را بر اساس الگوی ارائه شده در نمودار ۱_۱۰ طبقه بندی کرد . حقوق صاحبان سهام در سه طبقه (زیر مجموعه) قرار میگیرند : سرمایه پرداخت شده ، سود انباشته و ثبت اصلاحی مربوط به سرمایه تحقق نیافته . سرمایه پرداخت شده نیز به دو طبقه تقسیم میشود : سرمایه قانونی (ارزش اسمی) و سایر منابع ایجاد کننده سرمایه (برای مثال ، صرف سهام و دارایی های اهدایی) . سود انباشته [۲] نیز در سه طبقه قرار میگیرد (دارای سه زیر مجموعه است) : حساب های صورت سود و زیان ، ثبتهای اصلاحی مربوط به دوره قبل و سود تقسیمی .

نمودار ۱_۱ سیستم طبقه بندی در حسابداری

دیدگاه درامد _ هزینه

یکی از نتیجه های حاصل از دیدگاه ” درامد _ هزینه” این است که باید محصولات فرعی ،یعنی مقررات شیوه محاسبه سود را به عنوان نوعی محصول فرعی بر دوش ترازنامه گذاشت . در نتیجه ترازنامه نه تنها در برگیرنده دارایی ها و بدهی ها میشود (در جای دیگری در همین فصل اینها را تعریف خواهیم کرد) بلکه شامل اقلام بدهکار و بستانکار بسیار مبهم به نام “پیش پرداختها [۳]” و “پیش دریافتها[۴]” نیز خواهد شد .

دیدگاه دارایی _ بدهی

تغییر در خالص دارایی های شرکت (دارایی ها منهای بدهی ها) ناشی از منابعی از که تحت تملک شرکت نیست . صورت سود و زیان ، تنها از این دیدگاه مورد توجه قرار میگیرد که در ان تغییرات خاص رخ داده در خالص دارایی های شرکت طبقه بندی و گزارش میشوند . از انجا که دارایی ها و بدهی ها اقلام واقعی هستند ، چنین به نظر میرسد که روش معقول یا منطقی این باشد که هنگام تعیین ارزش اقلام و یا محاسبه سود توجه به انها معطوف شود . حساب حقوق صاحبان سهام یک عدد ساختگی است و بر همین اساس می توان از سیستم ثبت دو طرفه استفاده کرد . صورت سود و زیان و اجزای تشکیل دهنده ان (درامد ، سود غیر عملیاتی ، هزینه های جاری و زیان غیر عملیاتی) به عنوان عناصر یا ارکان درجه دوم مورد توجه قرار میگیرند که هدف از استفاده از انها چیزی جز گزارش کردن تغییرات رخ داده در دارایی ها و بدهی ها نمی باشد .

تعریف دارای ها

حرفه حسابداری برای تعریف دارای ها سه اقدام رسمی به عمل اورده است :

۱_ چیزی که با یک مانده بدهکار ارائه میشود که میتوان ، به شیوه ای مناسب ، پس از بستن دفاتر حسابداری و طبق مقررات یا اصول حسابداری به دوره های بعد منتقل کرد (مشروط بر اینکه ، در واقع این مانده بدهکار دارای یک مانده منفی نباشد که در مورد یک بدهی اعمال شود)، بر این مبنا که ان نشان دهنده حق مالکیت یا نوعی ارزش کسب شده است و یا مخارجی است که به مصرف رسیده و یک دارایی ایجاد کرده که میتوان ان را در اینده مورد استفاده قرار داد . از این رو ، واحد تولیدی ، حسابهای دریافتنی ، موجودی کالا و هزینه های پیش پرداخت شده ، همگی ، دارایی هایی هستند که در ترازنامه قرار میگیرند . [۵]

۲_ منابع اقتصادی یک شرکت که طبق اصول پذیرفته شده حسابداری شناسایی (ثبت) میشوند و ارزش انها تعیین میگردد . همچنین دارایی ها شامل اقلام خاصی از هزینه های پیش پرداخت شده می گردند که به صورت منابع (دارایی ها) نمی باشد ولی طبق اصول پذیرفته شده حسابداری شناسایی (ثبت) میگردند و مقدار انها تعیین می شود . [۶]

۳_ دارایی ها عبارتند از منافع محتمل اقتصادی اینده که در نتیجه رویدادهای اقتصادی یا رویدادهای مالی گذشته به دست امده یا تحت کنترل یک واحد تجاری خاص قرار گرفته اند . [۷]

شناسایی (ثبت) و تعیین ارزش دارایی ها

در مورد نخستین ثبت و تعیین ارزش دارایی ها و مقدار بدهی ها از این “اصل پذیرفته شده” استفاده کرده اند :

معمولاً نخست دارایی ها و بدهی ها را بر مبنای رویدادهای اقتصادی که شرکت این منابع را از سایر کشورها خریداری و یا تعهداتی نسبت به سایر شرکتها مینماید ، ثبت می نماید . ارزش دارایی ها و مقدار بدهی ها را بر مبنای قیمت مورد مبادله هنگام نقل و انتقال تعیین می شود . [۸]

بنابراین ، دارایی ها زمانی که معامله مربوط به انتقال کنترل انجام میشود ، شناسایی (ثبت) میگردند. دراین مقطع زمانی ، توان بالقوه برای ایجاد منافع اقتصادی اینده وجود دارد . ارزش دارایی ها را بر مبنای ارزش بازار (قیمت مورد معامله) بر اساس ما به ازای داده شده یا هزینه ای را که شرکت برای خرید دارایی ها تحمل می نماید و انها را مورد بهره برداری قرار میدهد ، تعیین مینمایند . این را “هزینه خرید تاریخی”[۹]  مینامند .

حسابهای دریافتنی

حسابهای دریافتنی را بر مبنای هزینه های تاریخی گزارش میکنند و مقدار انها را بر مبنای مبلغ وصول نشدنی (براوردی) تعدیل مینمایند . ارزش تعیین شده به صورت تقریب نشان دهنده خالص ارزش قابل تحقق است . ولی عدد متعلق به خالص ارزش قابل تحقق برابر است با قیمت فروش حسابهای دریافتنی منهای بدهی براوردی مربوط به حق ارجاع ، در صورت وصول نشدن بدهی ها . از انجا که فروش حسابهای دریافتنی ایجاب میکند که خالص ارزش فعلی انها را حساب کرد ، خالص ارزش فعلی به مبلغی برابر با نرخ بهره تلویحی را که در مورد فروش این حسابها منظور میکنند ، پیش نمایی میشود .

شیوه ثبت و گزارش کردن سرمایه گذاری در سهام

بهترین شکلی که میتوان این نوع سرمایه گذاری را توصیف نمود این است که انرا در قالب هزینه تاریخی تعدیدل شده بیان نمود و مقدار تعدیل یا ثبت اصلاحی طبق مقررات مربوط به ثبت را به روش “ارزش ویژه” تعیین کرد . مبلغ سرمایه گذاری با توجه به سودی که شرکت مربوطه (سرمایه گذاری شده در ان) از محل این سهام کسب مینماید افزایش می یابد (پس از حذف سود حاصل از معامله بین سرمایه گذار و سرمایه پذیر که مقدار ان برحسب استهلاک تفاوت خرید و سود تقسیمی به وسیله شرکت سرمایه پذیر کاهش می یابد) .

میتوان چنین استدلال کرد که شیوه ثبت و گزارش کردن به روش “ارزش ویژه” باعث میشود که ارزش اوراق بهادار مربوطه به قیمت جاری انها نزدیک شود . به هر حال ، هیچ دلیل قانع کننده ای وجود ندارد تا چنین گفتاری را باور نماییم . ویژگی دارایی که ارزش ان تعیین میشود یک مفهوم ، اصل یا دیدگاه منحصر به فرد در حسابداری میباشد .

[۱]. FASB(1976b)

 RETAINED EARNINGS.[2]

  DEFERRED CHARGES.[3]

DEFERRED CREDITS  .[۴]

[۵]. Committee on terminology (1953,para.26)

Apb(1970a,para.132).[6]

Fasb (1985,para.25).[7]

[۸].APB(1970a, para.145) and FASB (1984, para.67)

[۹].Historical Acquisition cost

60,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق نقش و اهمیت حسابداری در رفع نیاز سازمانها
  • مقاله نقش فرهنگ در حسابداری
  • تحقیق نقش حسابداری در توسعه بازار سرمایه
  • مقاله نقش حسابداری در اجتماع
  • مقاله دیدگاه های مختلف حسابداری
  • برچسب ها : , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.