مقاله آفات مهم غلات وگیاهان و راه های مبارزه با آن

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله آفات مهم غلات وگیاهان و راه های مبارزه با آن

تعداد صفحات : ۳۴

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

محصول های کشاورزی که برای غذا ، مورد حمله گیاهان پست و جانوران مختلف قرار می گیرند. در اثر حمله دچار کم رشد و کم محصولی می شوند.
و از آغاز کشاورزی ، انسان با این مشکل روبرو بوده است. به طور کلی ، می توان جاندارانی را که به گیاهان خسارت وارد می سازند به سه گروه علف های هرز ، عوامل بیماری زا  و آفات تقسیم نمود. با اینکه نتیجه فعالیت هر سه گروه کم و یا نابود شدن محصول و بالارفتن هزینه تولید است. هر گروه با شیوه ای ویژه خود خسارت هایی وارد می آورد.

عامل بیماری      Erysiphe Graminis

علائم : روی همه میزبان ها ، نخستین علائم قابل مشاهده این بیماری ، کلنی های سفید تا خاکستری کمرنگ ، پودری و پنبه مانند میسیلیوم ها و کنیدی ها روی سطح بالایی برگها و غلاف برگها و گاهی روی سنبله است. این مواد قارچی به آسانی با انگشت از روی برگ جدا می شوند.

کنترل :

 استفاده از ارقام مقاوم

استعمال قارچکش برگی ، در صورت صرفه اقتصادی

Yellow  Rust   رنگ زرد

واژه های کلیدی: گیاهان، آفات، بیماری در غلات، بیماری ها در مرکبات، قارچ ها

فهرست مطالب

مقدمه:    ۱
محیط های کشت :    ۲
وسایل مورد نیاز در مزرعه    ۳
مشخصات نمونه خوب    ۳
بیماری مهم در غلات    ۴
عامل بیماری Fusarium  Graminearum    ۴
کنترل :    ۴
عامل بیماری   Septoria Tritici    ۴
کنترل :    ۵
عامل بیماری      Erysiphe Graminis    ۵
کنترل :    ۵
عامل بیماری      Puccinia Strii formis    ۶
کنترل :    ۶
بیماری ها در مرکبات    ۶
آنتراکنوز مرکبات :    ۶
شکل شناسی :    ۸
نماتد مرکبات    ۸
تحریک به تولید اسپور با ایجاد شرایط رطوبتی مطلوب:    ۹
آیا ریشه سالم است یا بیمار ؟    ۱۰
بررسی ریشه گیاهان علفی:    ۱۰
جداسازی عوامل بیماریها:    ۱۰
طبقه بندی قارچ ها    ۱۱
اسپور یک سلولی داخلی پیکنید، رنگ روشن:    ۱۱
اسپورها با جداره عرضی و طولی ، تیره رنگ:    ۱۲
رشته های هیف و کنیدی برها:    ۱۳
قارچ های نازا    ۱۳
قارچ های عامل مرگ گیاهچه PYTHIACEAE    ۱۳
سیاهک ها SMUTS    ۱۴
زنگ ها  RUSTS    ۱۴
بیماری پوسیدگی طوقه برنج:    ۱۴
تاریخچه ، انتشار ، اهمیت    ۱۴
نشانه های بیماری    ۱۵
زیست شناسی:    ۱۷
مبارزه :    ۱۷
سفیدک دروغی یا داخلی سیب زمینی :    ۱۸
تاریخچه ، انتشار ، اهمیت    ۱۸
نشانه های بیماری:    ۱۹
سس    ۲۴
اهمیت:    ۲۴
مشخصات سس:    ۲۶
بیماری پژمردگی بوته گوجه فرنگی:    ۲۶
تاریخچه ، انتشار ، اهمیت    ۲۶
نشانه های بیماری :    ۲۷
مبارزه:    ۲۹
منابع :    ۳۰

منابع :

–   اصول باغبانی / دکتر مرتضی خوشخوی ، دکتر بیژن شیبانی ،
دکتر ایرج روحانی ، دکتر عنایت الله تفضلی / انتشارات دانشگاه شیراز

– بیماریهای سبزی و صیفی و روش های مبارزه با آنها / دکتر سید علی الهی نیا / انتشارات دانشگاه گیلان

-بیماریهای درختان میوه / دکتر سید علی الهی نیا / انتشارات دانشگاه گیلان

-مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

-تشخیص بیماریهای گیاه / جعفر پور /

– تشخیص بیماریهای گیاهی / روبرت استریت / ترجمه دکتر بهروز جعفر پور

– دکتر ماهرخ فلاحتی رستگار / جهاد دانشگاهی دانشگاه مشهد

– بیماریهای گیاهان زراعی ایران / تألیف دکتر ابراهیم بهداد

مقدمه:

جانوران روی زمین ، برای ادامه زیست و بقایای نسل خود نیاز به مقدار معینی انرژی دارند که به تقریب تمام آن توسط نور خورشید تأمین می گردد. در ابتدا نور توسط گیاهان سبز ، تا به انرژی شیمیایی تبدیل شود. تا سایر جانداران بتوانند با تغذیه این گیاه نیروی مورد نیاز خود را بدست آورند.

محصول های کشاورزی که برای غذا ، مورد حمله گیاهان پست و جانوران مختلف قرار می گیرند. در اثر حمله دچار کم رشد و کم محصولی می شوند.
و از آغاز کشاورزی ، انسان با این مشکل روبرو بوده است. به طور کلی ، می توان جاندارانی را که به گیاهان خسارت وارد می سازند به سه گروه علف های هرز ، عوامل بیماری زا  و آفات تقسیم نمود. با اینکه نتیجه فعالیت هر سه گروه کم و یا نابود شدن محصول و بالارفتن هزینه تولید است. هر گروه با شیوه ای ویژه خود خسارت هایی وارد می آورد.

محیط های کشت :

امروزه محیط های کشت آماده بصورت پودر یا قرص در بازار موجود بوده و برای صرفه جویی در وقت با حل نمودن آنها در آب ، محیط غذایی آماده مصرف خواهد بود و بهترین محیط های کشت به قرار زیرند :

۱)Potato Dextrose Agar ( سیب زمینی،اکستروز،آگار ): اکثر قارچ ها در این محیط به خوبی رشد می نمایند و از این محیط برای جدا سازی اکثر قارچ ها استفاده می شود.

۲)Beef-Extract Agar یا عصاره گوشت گاو – آگار – Potato Dextrose Peptone Agar یا سیب زمینی اکستروز پیتون آگار ، این دو محیط بیشتر برای
جدا سازی باکتری های پاتوژن مصرف می شوند.

۳)Water Agar (آب آگار) : این محیط کشت تهیه شده از آگار و آب به نسبت
۵/۱ %  محیط مناسبی برای جدا سازی باکتری ها از قارچ های تیوم و فوزاریم
می باشد. ضمناً گلوکز آگار نیز یک محیط کشت کم پروتئین محسوب می شود.

۴)اسید لاکتیک : برای جلوگیری از رشد باکتری های پاتوژن و ساپروفیت به هر ۱۰ میلی لیتر محیط کشت ذوب شده قبل از ریختن به داخل ظروف لیتری ، یک یا دو قطره اسید لاکتیک اضافه می گردد.

وسایل مورد نیاز در مزرعه

۱- حداقل وسایل مورد نیاز : یک ذره بین تاشو با قدرت بزرگ نمایی ده برابر یک چاقوی جیبی تیز ،تخته پرس و کاغذ برای خشک کردن گیاهان و مقداری کیسه پلاستیکی و …

۲- وسایل استاندارد : هرس دستی ، اره تاشو ، بیل دسته دار ، تخته پرس ، دوربین عکاسی مجهز به Close up و فیلم رنگی ، کیسه های پلاستیکی برای مجزا نگاه داشتن ، نمونه های گیاهی ، برچسب ، کاغذ یادداشت .

مشخصات نمونه خوب

نمونه بایستی شامل تمام مراحل رویشی پاتوژن باشد. و برای اینکه نمونه تازه و شاداب باشد بهتر است در کیسه پلاستیکی و داخل یخدان نگهداری شود. نمونه بایستی از بخش مورد حمله پاتوزن برداشته می شود.

بیماری مهم در غلات

Scab ( Head Blight ) ( بادزدگی سنبله )

عامل بیماری Fusarium  Graminearum

علائم لکه های کوچک آبسوخته کمی قهوه ای رنگ در قاعده یا وسط پوسته یا محور سنبله ، علامت اولیه بیماری است . در امتداد لبه پوسته ها یا در قاعده سنبلکها رشد مسیلیومی صورتی تا قرمز رنگ تشکیل می شود. در هوای گرم و مرطوب ، سنبلکهای آلوده با ظهور پرتیس های آبی – سیاه رنگ ، خالدار می گردند .

35,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله کنترل بیولوژیک آفات
  • مقاله آفات، افت کش‌ها و محیط زیست چشم اندازی تاریخی درباره احتمال کاهش افت کش
  • مقاله آفات کشاورزی
  • مقاله آفات مهم ذرت در ایران و مدیریت تلفیقی آنها
  • مقاله کنترل بیولوژیک آفات
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.