مقاله اهمیت قرآن

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله اهمیت قرآن

تعداد صفحات : ۲۷

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

خداوند در کنار نور فطرت و عقل ، نور قرآن را برای انسانها قرار داده است ، نوری که خود روشن است و برای غیر خود نیز روشنگری می نماید ، و پنهانیها را نمایان می کند و حقایق را آشکار و اباطیل را بر کنار و شبهه ها را برطرف می گرداند و به بیراهه رفتگان را که راه بر لیشان مشتبع شده و یا راهنمایی ندارند ، راهنمایی می کند و آنهایی را که راه هدایت را در پیش گرفته اند بر هدایتشان می افزاید . در قرن های نخستین _ که بهترین دوران تاریخ اسلام است _ مسلمانان بهترین رفتار را با قرآن داشتند و به خوبی آن را می فهمیدند و مقاصدش را درک می کردند و به میزان مطلوبی در عرصه های مختلف زندگی به آن عمل می کردند ، و دیگران را بر اساس بصیرت، به آن دعوت می کردند .

بهترین گواه برای این ادعا اصحاب رسول خدا هستند ، که قرآن کریم همه ی ابعاد زندگی آنان را متحول نمود و آنان را از انحرافات جاهلیت در پرتو اصلاحات اسلام نجات داد و از تاریکی ها رهایشان نمود . تابعین و تابعان تابعین نیز راه ایشان را به خوبی در پیش گرفتند و تبدیل به نسلهای قرآنی شدند ، که بندگان خدا به وسیله ی آنان هدایت یافتند و به قدرت و حاکمیتی گسترده دست یافتند و در آن سرزمین ها راه و روش عدالت و احسان را در پیش گرفتند و تمدن علم و ایمان را بنیاد نهادند .

امّا پس از آنان نسلی _ نسل امروزی _ آمدند که ، با قرآن بیگانه اند و حروفش را حفظ می کنند ،امّا حدودش را رعایت نمی کنند . در راستای رفتار با قرآن به یبراهه رفته و برای شناخت آن تلاش نمی کنند . آنچه قرآن به آن اولویت داده ، از آن غفلت می کنند و و آنچه قرآن به آن اولویت نداده در اولویت قرار میدهند ، وبه اموری که قرآن به ان اهتمام ورزیده اهمیت نمی دهند . برخی از ایشان تنها به بخشی از قرآن ایمان دارند و آن قسمت را هم آنگونه که خداوند می پسنددعملی و اجرا نمی کنند .

ایشان قرآن را به عنوان تبرّک باخود حمل می کنند و آن را به در دیوار خانه ی خود می آویزند ، امّا فراموش کرده اند که خیر و برکت قرآن مشروط به عمل و اجرای احکام و فرامین حیات بخش آن است ، چنانکه خداوند در این باره می فرماید :

« وَهَـذَا کِتَابٌ أَنزَلْنَاهُ مُبَارَکٌ فَاتَّبِعُوهُ وَاتَّقُواْ لَعَلَّکُمْ تُرْحَمُونَ » انعام ۱۵۵

«این قرآن کتاب مبارکی است که ما آن را فرو فرستاده ایم ، پس از آنپیروی کنید و از مخالفت با آن بپرهیزید تا مورد رحمت خداوند قرار گیرید »

پس برای نجات امت اسلامی از تباهی و عقب ماندگی و فروپاشی ، هیچ راهی غیر از بازگشت به قرآن وجود ندارد ، بایستس راه را از قرآن پرسید و قرآن را امام گردانید زیرا هدایت و امامت قرآن برای انسان کفایت می کند .

« وَمَنْ أَصْدَقُ مِنَ اللّهِ قِیلاً » نساء ۱۲۲ چه کسی از خداوند راستگو تر است .

پس ای مسلمانان برای نیل به سعادت در دو جهان ، به سوی قرآن برگردید . قرآن رابرنامه ی عملی زندگی خود سازید . دواهای نسخه ی ربانی وحکیم صمدانی را به تمام و کمال و بجا و بموقع بکار بندید . فرمان خداوندگار عالم را اجرا نمائید . زبان قرآن را بیاموزید و خودتان شخصاً به نامه ی خدا بنگرید و آن را فهم کنید . با سلاح آسمانی قرآن مجهز شوید و به پیکار برخیزید ، و با قرآن خردها را رهنمود نمایید ، و مواعظ آن را آویزه ی گوش جانها سازید . تا با چشم سر توفیق و مدد خدا را ببینید و شاهد پیروزی را در بغل گیرید .

واژه های کلیدی: اهمیت قرآن، آیات، احادیث

فهرست مطالب

اهمیت قرآن    ۱
پس مسئولیت ما که اهل ایمان هستیم در پیشگاه قرآن چیست؟    ۴
قرآن کریم بدون جزئی ترین تغییر و تحریفی در دسترس ما قرار دارد پس آیا ممکن است که از میان ما نمونه هایی مانند آنان پیدا شود؟    ۸
بیایید با قرآن باشیم…    ۸
اهمیت قرآن درآیات قرآن و احادیث:    ۱۲
آیا قرائت و روخوانی قرآن برای نزدیک شدن به خداوند کافی است؟ و اگر معنای قرآن را نفهمیم روخوانی خاصیتی ندارد؟    ۱۶
برای اینکه قرآن در زندگی ما تاثیرگذار باشد و حضور آن را لمس کنیم ، چگونه با قرآن ارتباط برقرار کنیم و چه کاری باید انجام دهیم؟    ۱۹
منابع :    ۲۴

منابع :

۱ – نظرات فی القرآن الکریم امام شهید حسن البنا (رح)

۲ – معالم فی الطریق استاد سید قطب ( رح)

۳ – زاد الطریق استاد مصطفی مشهور(رح)

۴- المصفی من الصفات الدعاه استاد عبدالحمید بلالی

۵- کیف نتعامل مع القرآن العظیم دکتر یوسف قرضاوی

۶ – تفسیر فی الظلال القرآن استاد سید قطب ( رح)

۷ – تفسر نور دکتر مصطفی خرّم دل

اهمیت قرآن

مطالبی که پیش رو داریدبرگزیده و گلچینی از سخنان و رهنمودهای بزرگان دعوت و حرکت اسلامی و توصیه های چند تن از مصلحان اندیشمند و طبیبان دلسوز بشریت می باشد.کسانی که در عرصه های مختلف جاهلیت عصر حاضر و در تاریکیهای زمان خود و در آن وقتی که بشریت با سرعت سر سام آور و هولناک به سوی هلاکت و نابودی در سیرندو در آن هنگام که انسانیت و ارزشهای انسانی فدای هوسهاو شهوات حیوانی شده است ایشان چون مشعلی فروزان در مسیر دعوت حق و حقیقت و در راه نجات بشریت از این سقوط هولناک پرتو افشانی می کنند.آری این مطالب مختصری از رهنمودهای این عزیزان در رابطه با «اهمیت توجه به قرآن کریم»یا «تکلیف و مسئولیت انسان در قبال قرآن»می باشد.

جای هیچگونه شک و تردیدی نیست،که یکی از اهداف و مقاصد والای بیداری اسلامی،بازگشت مردم به ارزشها و معیارها و اصول قرآنی است،تا در پرتو قرآن کریم انسانیت به آرامش فکری و روحی دست پا زد،و از برکات مادی و معنوی حیات شرافتمندانه برخوردار می گردد.

منادیان بیداری اسلامی معتقدند،که دور شدن از این سرچشمه فیض و عزت بوده است،که ملت ها را گرفتار جمود فکری و عقب ماندگی نموده است،و هر چه بر سر مردم آمده به علت دور شدن از این کتاب آسمانی و پیام رهائی بخش آن است.کتابی که انسان را به بیداری و هوشیاری و تفکر و اندیشیدن می خواند.

و در اینجا ما دوست داریم که خواننده محترم این اهمیت را در متن سخنان و رد کلام زیبا و گهر بار این عزیزان مشاهده کندو با نگاه به این وارستگانی که قرآن را درد زندگی خود واقعیت عینی بخشیده و بافدای جان و مال خود در راه اعدای کلمه حق و خشنودی خداوند متعال پیش رفته و می روند،توجه خود را معطوف قرآن کریم کنیم و ارتباط محکمی بین قلبمان و قرآن ایجاد کنیم ارتباطی که هیچ عاملی نتواند آن را بگسلاند.

برگزیده ای از سخنان زیبای امام شهید حسن البنا(رح)تحت عنوان «تکلیف و مسئولیت ما در پیشگاه قرآن کریم» :

در حقیقت انسان در مورد موقف و تعامل مردم در پیشگاه کتاب خدا (قرآن کریم )در تعجب می ماند چنانکه پیش از این به برادران گفتم ، موقف مردم در مقابل کتاب خدا در این روزها همانند قصه جماعتی ا ست،که تاریکی آنان را از همه جهات احاطه کرده است .

آنان در اعماق ا ین تاریکی قدم بر می دارند،و کور کورانه سیرمی کنند،گروهی به چاله می افتند،و گروهی با سنگ برخورد می کنند وگروهی با همدیگر تصادف می کنند.همچنان کورکورانه در تاریکی تیره و تار به حرکت نادرست خود ادامه می دهند،با این که در پیش رویشان کلید چراغ برق موجود است که اگر انگشتان خود را به آن برسانند،با اندک فشار بر آن می توانند از چراغی روشن و منور برخوردار گردند…هان ای برادران این است حکایت مردم امروز و حکایت قرآن کریم و موقف مردم در پیشگاه کتاب خدا…

تمام جهان در شب دیجور و ظلمانی بسر می برد،تمام جهان در روشهای خود بر غیر راه سعادت سیر می کند،نظام جهانی درمانده است و اجتماع در حال ویرانی و طبیعت گرفتار انحطاط هر گاه مردم برای خود نظامی را وضع کرده اند به واپسگرائی دچار شده اند و هم اکنون مردم راهی نمی یابند جز دعاو ماتم و گریه.و تعجب است که قرآن کریم و کتاب خدای تبارک و تعالی در مقابلشان قرار داردد و از آن بی بهره اند« داستان مردم همانند حکایت شتر ی است که تشنگی آن را در بیابان هلاک می کند در حالیث که در پشت خود آب حمل می کند»

مردم نمی توانند راهی را به سوی هدایت پیدا کنند،در حالی که در پیش رویشان نور کامل قرار دارد !!:«و لکن جعلناه نوراًنهدی به من نشاء من عبادنا و انک تهدی الی صراط مستقیم »شوری-۵۲یعنی:ولی آن را نوری گردانیدیم ،که به وسیله اش هر کس را از بندگان خود بخواهیم هدایت می کنیم و تو ای پیامبر راهنما به صراط مستقیم هستی.-

خداوند چشمان کافران را با این نور باز نکرده است و آنان در زندگی خود بدون راهنما هستند این هم معقول است و هم مقبول ولی مسلمانان را جه شده است؟که به قرآن ایمان دارند و آن را تصدیق می کنند و به آن احترام می گزارند و خانه ای نیست که خالی از قرآن باشد ولی از نور آن بی بهرن اند.

واقعیت این است که اهل کفر با نیرنگ و تزویر هر بار تحت عنوانی و از طرق مختلفی بین آنان و نور هدایتشان فاصله ایجاد کرده اند،گاهی از راه سیاست ،گاهی از طریق علم دنیوی و از راه های مختلف چون ثروت،شهوات،تزویر،سلطه و…

و نتیجه این شد که مسلمین منبع این هدایت را فراموش کردندوپیرو کافرین گردیدند در صورتیکه خداوند تبارک و تعالی آنان را از این کار بر حذر فرموده که از روشهای اهل کفر پیروی کنند و یا به تزویرها و نیرنگها ی کافرین متسل گردند.

«یا ایها الذین آمن امن تطیعوا فریقاًمن الذین اوتوالکتاب بردوکم بعد ایمانکم کافرین»آل عمران/۲

«هان ای اهل ایمان ،بترسید از خدا حق ترسیدنش را،و شما را مرگ در نیابد مگر شما مسلمان باشید و چنگ بزنید به رشته خداوند همگی متفرق نشوید»

کاملاً روشن است که سینه های کافران از این آرزو خالی نیست،آرزوی اینکه کاش موءمنین به کفر باز گردند:«ولایذالون یقاتلونکم حتی یرودکم عن دینکم ان استطعوا »البقره/۲۱۹

یعنی « همواره با شما در جنگند تا شما را اگر بتوانند از دینتان باز گردانند.»

علی رغم اینکه کتاب خدا پرده از نیات کافرین برگرفته است،با همه اینها ما داریم خود را در هلاکت و نابودی می اندازیم و در پی اهل کفار حرکت می کنیم .هم اکنون در جائی قرارگرفته ایم که اهل کفر به این نور ایمان ندارد و اهل ایمان هم نسبت به آن نادان هستندو این موقفی دردناک بر علیه بشریت است.

پس مسئولیت ما که اهل ایمان هستیم در پیشگاه قرآن چیست؟

ای برادران مسئولیت ما در پیشگاه قرآن۴چیز است:

۱) باید ایمان بیاوریم ایمانی جازم و لازم و قوی که ضعف در آن راه نداشته باشد.و سستی را نشناسد،به اینکه با راه نجات نخواهیم رسید تا آن زمان که روش زندگی اجتماعی ما،از کتاب تبارک و تعالی برگرفته نشده باشد،روشی که از کتاب خداگرفته شده و از آن صادر شده باشدو ایمان داشته باشیم که هر نظام اجتماعی که مبتنی بر قرآن نباشدو از آن سرچشمه نگرفته باشد،در ه۹ر بخشی از حیات که باشد روشها بی بنیاد است .

۲) بر ما لازم است که به سوی کتاب خدا حرکت کنیم و آن را انیس شبهای تار خود قرار دهیم و آنرا به عنوان علم خود بر گزینیم ،بطوریکه به تلاوت و قرائت آن همت گماریم و اجازه ندهیم روزی بر ما بگذرد و با خدای تبارک و تعالی پیوند نداشته باشیم .اسلاف ما رضی الله عنهم بدینسان بوده اند،آنان از قرآن کریم سیر نمی شدند و هیچگاه قرآن کریم را ترک نمی کردند بلکه در آن غنی می شدندبطوریکه رسول الله (ص)آنان را از غلو در قرآن منع می فرمودند.

۳)بر ما لازم است که در هنگام قرائت قرآن به تلاوت توجه کنیم و در هنگام استماع قرآن آداب آن را مراعات نمائیم و در حد توان به اندیشیدن و تأثیر گرفتن از قرآن کریم اقدام نمائیم .

می باید وقتی را برای حفظ و وقتی را برای ذکر اختصاص دهی،و تلاش کنی که از قرآن تأثیر حقیقی را بگیری …

25,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق مسیحیت در قرآن
  • مقاله قرآن و حضرت مهدی(عج)
  • مقاله هدایت و رهبری در قرآن و نهج البلاغه
  • تحقیق بررسی بینامتنی (تناص) قرآنی در خطبه های ۱۲۱ تا ۲۴۱ نهج البلاغه
  • مقاله شاخص های اقتصاد مطلوب از دیدگاه قرآن
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      چهارشنبه, ۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.