مقاله بلوتوث

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله بلوتوث

تعداد صفحات : ۵۸

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

بلوتوث  یک استاندارد رادیویی و پروتکل ارتباطی است  که  برای مصارفی با توان پایین در یک برد کوتاه ( مربوط به کلاس توان : ۱ متر ۱۰ متر و ۱۰۰ متر)که توسط یک میکروچیپ فرستنده و گیرنده  ارزان قیمت  طراحی شده است ، بکار    می رود.

بلوتوث یک  مشخصه صنعتی برای شبکه‌های بیسیم محلی (PANs)می باشد که تحت استاندارد IEEE 802.15.1 شناخته میشود.بلوتوث راهی را برای اتصال و مبادله (رد و بدل )نمودن  اطلاعات بین وسایلی نظیر دستیارهای دیجیتالی محلی (PDAs) ، تلفن همراه ، رایانه های از نوع laptop ها و pcها ، چاپگرها ،  دوربین‌های دیجیتال و کنسول بازی ویدئو از نوع PlayStation 3 Sony از طریق فرکانس رادیویی برد کوتاه امن ، غیر رسمی و قابل دسترس برای تمامی جهانیان فراهم کرده است.

در این مقاله درباره بلوتوث، مزایا، کاربردها، امنیت، فناوری، پروفایل های  Bluetooth و … بحث می شود.

واژه های کلیدی: Bluetooth،  Piconet ها، PAN ، فناوری، پروفایل ها،

فهرست مطالب

۱بلوتوث۱
۲مقدمه۳
۳دندان آبی یا bluetooth از کجا آمد؟۴
۴این دندان آبی bluetooth یعنی چه؟۴
۵فن آوری دندان آبی bluetooth در حال حاضر۵
۶از امواج رادیویی تا فن آوری دندان آبی bluetooth5
۷فن آوری دندان آبی bluetooth امواج برد کوناه۶
۸مزایای bluetooth6
۹Bluetooth یا فن آوری دندان آبی در جهان امروز۷
۱۰استاندارد bluetooth7
۱۱تکنولوژی مادون قرمز در مقابل bluetooth8
۱۲قیمت ارزان فن آوری bluetooth8
۱۳سرعت انتقال اطلاعات در bluetooth9
۱۴Bluetooth و سیستم تداخل امواج۹
۱۵فناوری bluetooth11
۱۶راه حلی به نام bluetooth13
۱۷نام bluetooth14
۱۸مزایای bluetooth14
۱۹Piconet ها۱۹
۲۰کاربردهای bluetooth21
۱-۲۰مقایسه بلوتوث و wi-fi در محیط کار۲۲
۲-۲۰بلوتوث۲۲
۳-۲۰Wi-fi23
۴-۲۰مشخصات و ساختار۲۳
۵-۲۰بلوتوث ورژن ۱٫۰ و ۱٫۰B24
۶-۲۰بلوتوث ورژن ۱٫۱۲۴
۷-۲۰بلوتوث ورژن ۱٫۲۲۵
۸-۲۰بلوتوث ورژن ۲۲۶
۲۱آینده bluetooth26
۱-۲۱  Atomic Encryption Chang   ۲۶
۲-۲۱Extended Inquiry Response27
۳-۲۱Sniff Subrating
۴-۲۱  QoS Improvements27
۵-۲۱  -Simple Pairing27
۲۲اطلاعات تخصصی۲۹
۱-۲۲ارتباط و اتصال۲۹
۲-۲۲جفت شدن با دستگاه های دیگر (pairing)32
۳-۲۲هوا به عنوان یک رابط (air interface)33
۲۳امنیت۳۵
۱-۲۳اقدام های امنیتی۳۵
۲-۲۳نگرانی های امنیتی۳۵
۲۰۰۳۳۵
۲۰۰۴۳۶
۲۰۰۵۳۶
۲۰۰۶۳۷
۲۴پروفایل های bluetooth38
۱-۲۴پروفایل پخش رادیویی پیشرفته (A2DP(:Advanced Audio Distribution Profile38
۲-۲۴پروفایل AVRCP: Audio/Video Remote Control Profile39
۳-۲۴پروفایل BIP : Basic Imaging Profile39
۴-۲۴پروفایل BPP :  Basic Printing Profile41
۵-۲۴پروفایل  CIP : Common ISDN Access Profile41
۶-۲۴پروفایل   CTP  : Cordless Telephony Profile41
۷-۲۴پروفایل DID : Device ID Profile42
۸-۲۴پروفایل DUN : Dial-up Networking Profile42
۹-۲۴پروفایل FAX : Fax Profile42
۱۰-۲۴پروفایل FTP:  File Transfer Profile43
۱۱-۲۴پروفایل  GAVDP  : General Audio/Video Distribution Profile43
۱۲-۲۴پروفایل  GAP  : Generic Access Profile43
۱۳-۲۴پروفایل GOEP: Generic Object Exchange Profile43
۱۴-۲۴پروفایل HCRP :  Hard Copy Cable Replacement Profile44
۱۵-۲۴پروفایل  HID :  Human Interface Device Profile44
۱۶-۲۴پروفایل  ICP :  Intercom Profile44
۱۷-۲۴پروفایل  OPP :  Object Push Profile45
۱۸-۲۴پروفایل  PAN  :   Personal Area Networking Profile45
۱۹-۲۴پروفایل  PBAP :  Phone Book Access Profile45
۲۰-۲۴پروفایل  SPP   :  Serial Port Profile45
۲۱-۲۴پروفایل SDAP :  Service Discovery Application Profile46
۲۲-۲۴پروفایل  SAP   و SIM :  SIM Access Profile46
۲۳-۲۴پروفایل  SYNCH  : Synchronisation Profile46
۲۴-۲۴پروفایلWAPB   :   Wireless Application Protocol Bearer47
۲۵مبداء  یا  منشاء اسم و آرم بلوتوث۴۸
۲۶کنسرسیوم  بلوتوث۴۹
۲۷تکنولوژی های مرتبط۵۰

بلوتوث Bluetooth

صنعت IT در جهان از سال ۲۰۰۰ به بعد تحولات بسیارى را به خود دیده است.هر روزه مردم با یک تکنولوژى جدید روبه رو مى شوند و دنیاى پیچیده و پیشرفته امروزى مردم را وادار به حرکت مى کند.اما سرعت این حرکت به قدرى زیاد است که حتى متخصصین IT را هم به تعجب واداشته است.با ایجاد هر تکنولوژى مردم مشتاق شده تا با آن آشنا شوند ولى بلافاصله تکنولوژى پیشرفته دیگرى متولد مى شود.یکى از این تکنولوژى ها، Bluetooth است که به ارتباط بى سیم با برد کوتاه مربوط مى شود.این تکنولوژى در تمام قطعات، وسائل الکترونیکى و ارتباطى کاربرد دارد و استفاده از آن تنها به شبکه ها و اینترنت مربوط نمى شود، به طورى که امروزه حتى موس و کى بورد Bluetooth هم به بازار آمده است.اکثر کارشناسان و متخصصین کامپیوتر و شبکه اعتقاد دارند که از ۲۰۰۴ سال پیشرفت هر چه بیشتر این تکنولوژى خواهد بود.فرض کنید در منزلتان از تکنولوژى Bluetooth استفاده مى کنید و در حال چک کردن E-mailهاى خود از طریق تلفن همراه هستید، در همان حال نامه اى از دوست خود دریافت مى کنید.شما هم نامه او را از طریق Bluetooth به پرینتر که به این سیستم مجهز است ارسال کرده و یک پرینت از آن تهیه مى کنید.در همین زمان تلویزیون هم مشغول پخش برنامه اى است که بلافاصله تصویر را به مانیتور انتقال داده و توسط CD-Writer که به تکنولوژى Bluetooth مجهز است تصاویر را روى CD ذخیره مى کند.اینها تنها برخى از موارد استفاده تکنولوژى Bluetooth در زندگى امروز است.

تجهیزات مجهز به این تکنولوژى در کنار هم شبکه اى خانگى به نامPAN (Personal Area Network) را ایجاد مى کنند.

بلوتوث یک  مشخصه صنعتی برای شبکه‌های بیسیم محلی (PANs)می باشد که تحت استاندارد IEEE 802.15.1 شناخته میشود.بلوتوث راهی را برای اتصال و مبادله (رد و بدل )نمودن  اطلاعات بین وسایلی نظیر دستیارهای دیجیتالی محلی (PDAs) ، تلفن همراه ، رایانه های از نوع laptop ها و pcها ، چاپگرها ،  دوربین‌های دیجیتال و کنسول بازی ویدئو از نوع PlayStation 3 Sony از طریق فرکانس رادیویی برد کوتاه امن ، غیر رسمی و قابل دسترس برای تمامی جهانیان فراهم کرده است.

 

بلوتوث از نام پادشاه دانمارکی بنام Harold Bluetooth Blatant در قرن ۱۰ گرفته شده است.به عقیده مخترعان تکنولوژی بلوتوث ، او کسی بود که دیپلماسی را از جنگ به سمت گفتگو و مذاکره سوق داد ،  به عقیده آنها این نام مناسب برای تکنولوژی آنهاست که به وسایل مختلف اجازه می‌دهد نوعی گفتگو با هم داشته باشند.نام پادشاه دانمارکی بنام Harold Blatant می باشد و آرم یا لوگوی بلوتوث ، حروف الفبایی H و B  می باشد.

مقدمه

بلوتوث  یک استاندارد رادیویی و پروتکل ارتباطی است  که  برای مصارفی با توان پایین در یک برد کوتاه ( مربوط به کلاس توان : ۱ متر ۱۰ متر و ۱۰۰ متر)که توسط یک میکروچیپ فرستنده و گیرنده  ارزان قیمت  طراحی شده است ، بکار    می رود.

بلوتوث به اینگونه دستگاهها اجازه می‌دهد که با یکدیگر در تماس باشند  ، البته  به شرطی که هر دو در برد هم قرار گرفته باشند.دستگاه هایی که ازسیستم ارتباطی رادیویی استفاده   می کنند ،  لازم نیست که در یک خط دید باشند یا در یک اتاق باشند ، به اندازه کافی ، قوی  شنیده شوند.بخاطر وجود آنتن های متنوع ، مسیرهای انتقال و متغییرهای دیگر  ، بردها نیز متغییرند.با وجود این مقادیر توان انتقال ، بیشتر به یکی از ۳ کلاس زیر کاهش میابد:

دندان آبی یا Bluetoothاز کجا آمد

Bluetoothاز کجا آمد شاید جالب باشد تا از تاریخچه نام Bluetooth هم اطلاع داشته باشیم.

این نام از نام یک پادشاه دانمارکى به نام Harald Blaatand گرفته شده است.کلمه Blaatand پس از انتقال به زبان انگلیسى به شکل Bluetooth تلفظ شد که به معنى دندان آبى است.

این پادشاه که بین سال هاى ۹۴۰ تا ۹۸۶ مى زیست، توانست دانمارک و نروژ را که در جنگ هاى مذهبى با هم مشکل پیدا کرده بودند متحد کند و از آن پس شهرت زیادى کسب کرد.در واقع تکنولوژى Bluetooth هم بر پایه اتحاد یکپارچه سیستم هاى کامپیوتر در قالبى بدون سیستم تاکید دارد که نماد کار و تلاش پادشاه دانمارکى است.

این دندان آبیBluetooth یعنی چه

ایده اصلى ایجاد این سیستم در سال ۱۹۹۴ توسط شرکت موبایل Ericsson ارائه شد.این شرکت به همراه چند شرکت دیگر به دنبال یک سیستم ارتباطى بین وسایل الکترونیکى مختلف بودند تا قادر به هماهنگى و سازگارى با هم باشند.امروزه بسیارى از وسایل ارتباطى مانند PC، PDA، موبایل، پرینتر و…از پروتکل هاى متفاوت و ناسازگار با یکدیگر استفاده مى کنند و همین امر باعث عدم ارتباط مناسب بین آنها خواهد شد.

بنابراین شرکت هاى مربوطه تصمیم به ایجاد یک استاندارد مشترک براى انواع وسایل ارتباطى گرفتند تا ارتباط میان آنها تحت یک پروتکل ثابت و مشخص برقرار شود.

فن آوری دندان آبی Bluetooth در حال حاضر

در حال حاضر Ericsson، Intel، Nokia، IBM و Toshiba از پدیدآورندگان و توسعه دهندگان این تکنولوژى هستند.این شرکت ها با تشکیل گروهى به نامBluetooth (Special Interest Group)SIG موفق شدند استاندارد مورد نظر را ایجاد کنند.

از امواج رادیویى تا فن آوری دندان آبی Bluetooth

هر وسیله اى که از سیم براى انتقال اطلاعات خود استفاده نمى کند از امواج رادیویى بهره مى گیرد در واقع امواج رادیویى سیگنال هایى هستند که توسط فرستنده در هوا پخش مى شود.امواج رادیویى قادر به انتقال صدا، تصویر و هر نوع Data هستند.

تلفن هاى بى سیم، موبایل، ماهواره ها، اداره تلویزیون و غیره جزء وسایلى هستند که ارتباط خود را از طریق این امواج فراهم مى کنند.حتى دزدگیر اتومبیل شما هم از طریق امواج رادیویى کنترل مى شود.

فن آوری دندان آبی Bluetooth امواج بردکوتاه

Bluetooth نوعى از ارتباطات امواج رادیویى ولى با برد کوتاه است و از پروتکل خاصى براى ارسال اطلاعات خود استفاده مى کند و به همین دلیل است که شرکت هاى معتبر سازنده دستگاه هاى ارتباطى و کامپیوترى علاقه زیادى دارند تا در این پروژه شرکت کنند.

در واقع تمام دستگاه هایى که بر پایه Bluetooth ایجاد مى شود باید با استاندارد مشخصى سازگارى داشته باشند.همان طور که مى دانید فرکانس هاى امواج رادیویى با استفاده از واحد هرتز محاسبه مى شوند.

فرستنده این فرکانس ها که Transmitter نام دارد امواج مورد نظر را در یک فرکانس خاص ارسال مى کند و دستگاه گیرنده در همان طول موج اقدام به دریافت اطلاعات مى کند و دامنه آن GHZ2.40 تا GHZ2.48 است.•

مزایاى Bluetooth

مزایاى Bluetooth عوامل بسیارى موجب شده تا شرکت ها و موسسات ارتباطى به دنبال استفاده از Bluetooth باشند.یکى از این عوامل محدودیت در انتقال Data از طریق سیم است.

دستگاه هایى که با سیم کار مى کنند از طریق رابط هاى سریال یا پارلل و یا USB به کامپیوتر متصل مى شوند.اگر از ارتباط سریال استفاده شود در هر سیکل زمانى یک بیت ارسال مى شود و ارتباط پارلل در هر سیکل ۸ تا ۱۶ بیت را ارسال مى نماید.این مقادیر در دنیاى ارتباطات پرسرعت امروزى بسیار کم است.تا چندى پیش در مقام کشورهاى پیشرفته براى ارتباط اینترنت به طور کامل از ارتباطات سیمى و تکنولوژى هایى چون ISON و DSL استفاده مى شد.البته این سیستم ها هنوز هم جزء پرطرفدارترین و کاربردى ترین وسایل ارتباطى در جهان هستند.

بگذریم که در کشور ما هنوز به طور کامل از این سیستم ها استفاده نمى شود و همچنان سیستم قدیمى و بسیار ضعیف Dial up مورد استفاده قرار مى گیرد.

Bluetooth یا فن آوری دندان آبی در جهان امروز

به لطف تکنولوژى جدید Bluetooth کشورهایى چون آمریکا و برخى کشورهاى اروپایى که در زمینه تکنولوژى حرف اول را در دنیا مى زنند به سمت استفاده از ارتباطات بى سیم بین شبکه ها و اینترنت حرکت مى کنند که علاوه بر سرعت زیاد، کیفیت بسیار خوبى را در اختیار کاربرانش قرار مى دهد.

استاندارد Bluetooth

از دیگر مشکلاتى که متخصصین بخش ارتباط با آن سروکار داشتند عدم وجود یک استاندارد مشخص و ثابت براى ارتباط دستگاه هاى مختلف با یکدیگر بود.تا پیش از این هر شرکت دستگاه هاى خود را براساس استانداردهاى ارتباطى خود تولید مى کرد و به همین خاطر اغلب آنها براى ارتباط با دستگاه هایى از همان نوع ولى متعلق به یک کمپانى دیگر دچار مشکل مى شدند زیرا پروتکل ثابتى وجود نداشت.

حال این مشکل توسط استاندارد Bluetooth به راحتى قابل حل است.قبل از مطرح شدن مسئله استفاده از Bluetooth متخصصان اعتقاد داشتند که در ارتباطات نزدیک از اشعه مادون قرمز استفاده شود.مثلاً در کنترل از راه دور تلویزیون از این سیستم استفاده مى شود.

60,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

پیوندها

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.