مقاله بهداشت تغذیه

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله بهداشت تغذیه

تعداد صفحات : ۲۲

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

   نظر به اینکه جهت پرسنل فنی شاغل در ادارات نظارت و آزمایشگاههای کنترل مواد غذایی که تحت عنوان شغلی تکنیسین آزمایشگاه انجام وظیفه می نمایند، تاکنون آموزش مدون وجود نداشته و شاغلین مذکور، اکثراً از دیپلمه هائی تشکیل می شوند که با فراگیریهای تجربه به کار اشتغال دارند. جهت افزایش کارآئی و آشنائی این افراد با روشهای نوین علمی و فنی، لازم بود آموزش را با توجه به نیاز در این زمینه فرا گیرند و براین اساس اقدام به تهیه و تدوین برنامه ای با نام دوره آموزش ضمن خدمت تکنیسنهای مواد غذایی و بهداشتی گردید تا بدینوسیله نیارمندیهای فنی این دو واحد توسط آموزش دیدگان به نحو مطلوب مرتفع گردد.

در این مقاله شرایط شرکت کنندگان، معیارهای ارزشیابی – مدت دوره و سرفصل مطالب آموزشی را بیان می کند.

واژه های کلیدی: بهداشت تغذیه، مدت دوره، سرفصل

فهرست مطالب

مقدمه۱
اهداف دوره۲
شرایط شرکت کنندگان۲
معیارهای ارزشیابی – مدت دوره۲
سرفصل مطالب آموزشی۴
منابع۱۷

منابع:

۱-گوشت و فرآورده های گوشتی، ترجمه مهندس سارا موحد، عضو هیات علمی دانشگاه، انتشارات ملک، چاپ اول ، ۱۳۸۳٫

۲-مقدمه ای بر تخمیر های غذائی، دکتر حسن لامح، استاد دانشگاه و عضو فرهنگستان علوم، مرکز انتشارات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، چاپ اول، ۱۳۸۰

۳-راهنمای استفاده از افزودنیهای مواد غذائی، نویسنده جیم اسمیت، مترجم دکتر حسن لامح، مرکز انتشارات علمی دانشگاه آزاد اسلامی ، پائیز ۱۳۷۹٫

۴-اصول تکنولوزی نگهداری مواد غذائی، دکتر حسن فاطمی عضو هیات علمی دانشکده فنی دانشگاه تهران ، چاپ اول ۱۳۸۲٫

۵-مبانی فیزیکو شیمیائی نگهداری مواد غذائی، تالیف دکتر محمد رضوی، استادیار دانشگاه تهران، انتشارات دانشگاه تهران ، چاپ اول، ۱۳۷۸٫

۶-فن آوری نوین در صنایع شیر، گردآوری و تنظیم آر-ک – رابینسون، ترجمه دکتر محمد رضا کوشکی، ناشر سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، پائیز۱۳۸۰٫

۷-شیر و کیفیت آن، اف – هاردینگ، مترجمان دکتر گیتی کریم، دکتر ارمغان دیانی در دشتی، دکتر امین حسین حنجی، انتشارات دانشگاه تهران، موسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران، تابستان ۱۳۸۰

۸-اصول بهداشت و ایمنی کار در صنعت، مهندس رسول پایان، انتشارات آییژ، ۱۳۸۰٫

۹-کنسروساری، مهندس رسول پایان، انتشارات آییژ ، زمستان ۱۳۸۳ .

۱۰-صنایع غذایی، ام – سی-رنکن، مترجمین مجتبی دولتخواه، مهندس مریم شعبانی گلدره، موسسه فرهنگی و انتشاراتی سیمیا، سال ۱۳۷۸٫

۱۱-فن آوری کیک و کلوچه بنیون بمخورد ، دکتر رضا راست منش ، ناشر نشر علوم کشاورزی ، چاپ اول ، ۱۳۸۱٫

۱۲-تکنولوژی غلات ، ن .ل. کنت ترجمه دکتر نیکو آراسته ناشر معاونت فرهنگی آستان قدس رضوی، چاپ اول، ۱۳۷۰

۱۳-مبانی کنترل کیفیت در صنایع غذائی، مهندس رسول پایان، عضو هیات علمی دانشگاه، ناشر آییژ، زمستان ۱۳۸۲٫

۱۴-میکروبیولوژی مواد غذائی، ادنر، ترجمه سید علی مرتضوی ، علیرضا صادقی ماهرنگ ، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد ، پائیز۱۳۸۲٫

۱۵-چربیها و روغن های نباتی خوراگی ، ترجمه و تدوین دکتر فرشته ملک، ناشر انتشارات فرهنگ و قلم، سال انتشار۱۳۷۹

۱۶-اصول بسته بندی مواد غذایی، تالیف سید حسین میر نظامی ضیاء بری، استادیاری گروه علوم و صنایع غذائی ،دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران ، نشر برسا، ۱۳۷۳

۱۷-آزمونهای میکروبی مواد غذائی، دکتر گیتی کریم، انتشارات دانشگاه تهران، چاپ چهارم ، ۱۳۸۲٫

۱۸-فن آوری فرآوری فرآورده های جانبی مرکبات، روبرت چی بردولک دکتر سید علی مرتضوی ، مهندس سید حمید رضا ضیاء الحق، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد ، بهار ۱۳۸۳٫

۱۹-روشهای آزمون شیمیائی مواد غذائی ، تالیف دکتر محسن ساجدی، موسسه انتشاراتی نشر بهار ، چاپ دوم، زمستان ۱۳۷۶٫

۲۰-علم مواد غذائی، تالیف نورمن .ان .پاتر، ترجمه مهندس مسعود فلاحی ، عضو هیات علمی دانشکده کشاوری دانشگاه فردوسی مشهد ، جلد ۱و۲، چاپ شاهین ، زمستان ۱۳۷۵٫

۲۱-اصول بهداشتی و ایمنی کار در صنایع غذای ، مهندس رسول پایان ، عضو هیات علمی دانشگاه ، ناشر آییژ، چاپ اول، زمستان ۱۳۸۱٫

۲۲-آنالیز کاربردی فرآورده های شوینده و بهداشتی ، شرکت شیمی و پتروشیمی ایران ، نگارنده ب.م میل ویوتسکی، ترجمه شهرام رستگار، مهر ۱۳۷۷٫

۲۳-فرمولاسیون و تکنو لوژی تولید فرآورده های آرایشی و بهداشتی، ترجمه و تالیف عمرانی ، سید اسداله، نشر کارنگ، ۱۳۷۵٫

مقدمه :

   نظر به اینکه جهت پرسنل فنی شاغل در ادارات نظارت و آزمایشگاههای کنترل مواد غذایی که تحت عنوان شغلی تکنیسین آزمایشگاه انجام وظیفه می نمایند، تاکنون آموزش مدون وجود نداشته و شاغلین مذکور، اکثراً از دیپلمه هائی تشکیل می شوند که با فراگیریهای تجربه به کار اشتغال دارند. جهت افزایش کارآئی و آشنائی این افراد با روشهای نوین علمی و فنی، لازم بود آموزش را با توجه به نیاز در این زمینه فرا گیرند و براین اساس اقدام به تهیه و تدوین برنامه ای با نام دوره آموزش ضمن خدمت تکنیسنهای مواد غذایی و بهداشتی گردید تا بدینوسیله نیارمندیهای فنی این دو واحد توسط آموزش دیدگان به نحو مطلوب مرتفع گردد.

هدف

افزایش کارآئی و آشنا نمودن تکنیسینهای مواد غذایی و بهداشتی شاغل در ادارات و آزمایشگاههای کنترل مواد غذایی و بهداشتی با روشهای جدید کنترل در مرحله تولید ، توزیع و نیز کاربرد دستگاهها و لوازم مختلف آزمایشگاهی.

 امکانات لازم جهت اجرای دوره آموزشی

۱-کادر آموزشی:

لازم است مدرسین این دوره حداقل دارای تحصیلات لیسانس یا فوق لیسانس صنایع غذایی  و پنج سال تجربه در زمینه مربوطه باشند.

 شرایط شرکت کنندگان در دوره آموزشی:

۱-داشتن مدرک تحصیلی کاردانی یا کارشناسی صنایع غذایی یا تغذیه

۲-استخدام تمام وقت آزمایشی یا قطعی در دانشگاه آزاد اسلامی ( غیر بازنشسته و غیر  مامور از سایر ادارت و موسسات ) با عناوین کاردان و کارشناس تغذیه، کاردان و کارشناس برنامه و خدمات غذایی و کاردان و کارشناس مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی

 معیار ارزشیابی ازشرکت کنندگان:

۱-حضور منظم در کلاس

۲-مشارکت در فعالیتهای یادگیری

۳-موفقیت در آزمون پایان دوره

 مدت دوره:۴۶۸ ساعت

شامل ۱۴۴ ساعت دورس نظری و ۳۲۴ ساعت عملی و کارورزی است .

*توجه: فقط آموزش های نظری مشمول بخشنامه ها وتسهیلات مربوط به آموزش کارکنان می شود.

شناسه:۱۷۰۷ – ویرایش اول

عناوین مباحث و شرح فعالیتهای درسی

شیمی مواد غذائی :       ۹۰ ساعت(۳۶ ساعت نظری و ۵۴ ساعت عملی)

 الف-مباحث نظری                                               

    ۳۶ ساعت

 ۱-مقدمه ای بر شیمی مواد غذائی

تاریخچه مواد غذایی ، نقش شیمی مواد غذایی در جامعه

 ۲-آب و یخ:

 ثابت های فیزیکی آب و یخ

 مولکول آب

 ساختمان یخ خالص ، ساختمان آب خالص

 ساختمان آب ویخ تحت تاثیر مواد محلول

  آب پیوسته

فعالیت آب

 ۳-کربوهیدراتها:

 ساختمان و نامگذاری

 واکنش های شیمیائی

ویژگیهای عملی قندها در مواد غذایی

  ویژگیهای عملی پلی ساکاریدها

۴-چربیها:

  تعریف و دسته بندی

 نقش چربیها در مواد غذائی

چربی در غذا

ترکیب و ساختمان گلیسیرید

 ویژگیهای فیزیکی

 ویژگیهاو واکنشهای شیمیائی

 شیمی و تکنولوژی فرآیند کردن چربیها و روغنها

 ۵-اسیدهای آمینه، پیتیدها و پروتئینها:

 ساختمان و نامگذاری

 ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی اسید های آمینه و پروئین ها

  توزیع

مقدار و عمل پروتئین ها در غذاهای گوناگون

 عمل پروتئین ها

 ۶-آنزیمها:

 نامگذاری

 تعریف اختصاصی بودن آنزیمها

 تاثیر پذیری فعالیت آنزیمها در اثر شرایط محیطی

  بازدارندگان آنزیمها

۷-ویتامینها ومواد معدنی

 دلایل اصلی از بین رفتن ویتامین ها و مواد معدنی

 ویژگیهای شیمیائی و یتامین ها و مواد معدنی

20,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله تغذیه ورزشی
  • مقاله مدیریت بهداشت و ایمنی شغلی
  • تحقیق بهداشت مسکن
  • تحقیق انجمن علمی مدیریت اطلاعات بهداشتی و درمانی ایران و جهان
  • مقاله تغذیه ورزشی
  • برچسب ها : , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      چهارشنبه, ۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.