مقاله بیوتکنولوژی

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله بیوتکنولوژی

تعداد صفحات : ۲۰

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

در این مقاله درباره مباحث بیوتکنولوژی از جمله مباحث مربوط به زیست شناسی سلولی و میکروبیولوژی و مباحث ایمنی شناسی و ویروس شناسی ، بیوتکنولوژی و کشاورزی می پردازد.

بیوتکنولوژی کشاورزی نیروی پویای جدیدی در جهت اصلاح و ارتقاء تولیدات زراعی و دامی است . بیوتکنولوژی دارای پتانسیل بهره وری کمی و کیفی بالایی در حوزه کشاورزی ضمن نیل به حفاظت محیطی و پایداری بیشتر است .

بیوتکنولوژی می تواند در کاهش فشار حاصل از کشت و کار و کشاورزی بر محیط و حراست و حفاظت از خاک و دیگر منابع درگیر با کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد .

 از جمله می توان به دستاوردهای آن در کاهش استفاده از مواد شیمیایی در کشاورزی اشاره کرد . بیوتکنولوژی می تواند مزایایی را در زمینه های مدیریتی کشاورزی و ضایعات با ایفای نقش در تبدیل آنها به غذا ، سوخت ، کود و دیگر مواد سودمند به دنبال داشته باشد

واژه های کلیدی: بیوتکنولوژی، زیست شناسی سلولی ، ایمنی شناسی ، ویروس شناسی ، کشاورزی، بهبود تولیدات دامی و جایگاه بیوتکنولوژی

فهرست مطالب

I ـ بیوتکنولوژی    ۱
۱ . مباحث مربوط به زیست شناسی سلولی و میکروبیولوژی :    ۲
۲ . موضوعات مربوط به زیست شناسی مولکولی :    ۲
۳ . مباحث ایمنی شناسی و ویروس شناسی :    ۲
IIـ بیوتکنولوژی و کشاورزی    ۳
۱ . بیوتکنولوژی چه منافعی برای کشاورزان و مصرف کنندگان در بردارد ؟    ۴
۲ . منافع بیوتکنولوژی از نقطه نظر بهبود محصولات زراعی    ۴
افزایش تولیدات زراعی    ۵
راهکارهایی در کشاورزی شیمیایی    ۵
تغییر پذیری بازار    ۶
۳ ـ منافع بیوتکنولوژی از نقطه نظر بهبود تولیدات دامی    ۷
بهبود عملکردی رشد و تولید    ۷
بهبود کیفیت سلامتی دام    ۷
تولیدات دامی اصلاح شده    ۹
حیوانات در نقش راکتورهای زیستی    ۹
تغذیه دام    ۱۰
۴ ـ قابلیت تشخیص پیشرفته تکنیکهای بیوتکنولوژیکی    ۱۱
۵ ـ قابلیت های غذاهای جدید بیوتکنولوژیکی    ۱۱
۶ ـ قابلیتهای بیوتکنولوژی در حفاظت محیطی    ۱۳
III . نتیجه گیری    ۱۴
IV . جایگاه بیوتکنولوژی در ایران    ۱۴
V . منابع    ۱۷

 منابع

 مقدمه ای بر بیوتکنولوژی      تألیف : دکتر نسرین معظمی و دکتر عباس شجاع دل

 بیوتکنولوژی در ایران ، فرازها و نشیب ها     تألیف : دکتر فریدون مهبودی  «‌ دفتر همکاری های فن آوری ریاست جمهوری و مرکز مطالعات بیوتکنولوژی »

 پیش نویس آیین نامه ها و ضوابط ایمنی زیستی     دبیرخانه : مرکز ملی تحقیقات مهندسی و تکنولوژی زیستی .

I ـ بیوتکنولوژی

بیوتکنولوژی دانش طلائی قرن حاضر یکی از کلیدی ترین فناوریهای امروز بشریت است که در کمتر از ۲۰ سال چنان تحول شگرفی در کلیه عرصه ها ایجاد نموده که همگان زبان به تحسین آن گشوده اند و این علم می رود که در مدت کوتاهی حیات بشری را دگرگون سازد . علی رغم اینکه این فناوری سیر تکاملی هزاران ساله ای را پیموده است ، تولد بیوتکنولوژی جدید را می توان در سال ۱۹۷۳ و با شناخت روش DNA نو ترکیبی دانست .

بیوتکنولوژی از لحاظ termology یا واژه شناسی از ادغام دو کلمه بیوتکنولوژی و تکنولوژی با معنای کلی فناوری زیستی تشکیل شده که کاربرد های سلولی و تکنیک های اصلاح ژنتیکی یعنی همان مهندسی ژنتیک یا نوترکیبی DNA را می توان از آن استنباط کرد . این اصطلاح طیف وسیعی از فناوری های مختلف را در بر میگیرد که به شکل انقلاب علمی عظیمی همه ابعاد زندگی انسان را متأثر ساخته است . هم اکنون باور رایج بر این است که در دهه های آینده هفت صنعت کلیدی شامل : میکرو الکتریک ، بیوتکنولوژی ، صنعت تولید مواد جدید ، هوانوردی غیرنظامی ، مخابرات ، رباتها و کامپیوتر در جهان وجود خواهند داشت .

بنابراین غیرمنطقی نیست که بیوتکنولوژی در اکثر کشورهای پیشرفته و در حال توسعه جهان به عنوان یکی از محورهای توسعه قلمداد می شود . دلیل کاملاً‌ واضح است ، چرا که پیشرفت این تکنولوژی می تواند صنایع کشاورزی ، غذایی و دارویی و بهداشت ، پتروشیمی ( بیوپلیمرها ) ، صنایع شیلات ، محیط زیست ، صنایع دفاع ، مخابرات ، کامپیوتر و غیره را متأثر سازد . بیوتکنولوژی برنامه ها و دستجات گوناگونی از تکنیکهای پیچیده آزمایشگاهی را در بر می گیرد . که در یک دسته بندی کلی می توان آنها را بصورت زیر بیان نمود :

۱ . مباحث مربوط به زیست شناسی سلولی و میکروبیولوژی :

مثل کشت سلول و پرورش آن ، کلونی های سلولی ، تفکیک سلولی ، جزء جزء کردن با الکتروفورز ، آنزیم شناسی ، فعالیت میکروسکوپی ، کروماتوگرافی ، استریل و ضدعفونی ، تخمیر درمانی بیولوژیکی و . . .

۲ . موضوعات مربوط به زیست شناسی مولکولی :

از ایندسته می توان به محدودیت تجزیه آنزیمها ، تغییر شکل و دگرگونی و جداسازی و تفکیک DNA ، کلونی کردن ، انتقال سادرن ،‌ PCR ، نوترکیبی DNA و . . . اشاره کرد .

۳ . مباحث ایمنی شناسی و ویروس شناسی :

از جمله انتقال وسترن ، تولید پادتن منوکلونیایی ، فعالیت لنفوسیت ها ، پلاک یا نشان سنجی ویروسی و بخش دگرگونی ویروسی ، ELISA و . . . را می توان نام برد .

 IIـ بیوتکنولوژی و کشاورزی

اصولاً بیوتکنولوژی کشاورزی در کانون توجه این یادداشت قرار دارد چرا که کشاورزی از نقطه نظر اقتصادی حائز اهمیت بوده و شاخص خودکفایی کشورها تلقی می شود همچنین حوزه ای است که بیوتکنولوژی مدرن تا بحال بیشترین فشار را بر آن اعمال کرده و همین بخش بوده که با حمایت های بیدریغ خود بیوتکنولوژی را نقطه ای بیش نبود به یکی از حیاتی ترین چالش های قرن مبدل ساخته است و بالطبع با یک چنین همراهی صمیمانه ای غیرمنصفانه نخواهد بود که بیوتکنولوژی نیز اهمّ دستاوردهایش را برای این بخش به ارمغان بیاورد .

ایجاد امنیت غذایی و برقراری یک تعادل نسبی میان عرضه و تقاضا در عصر حاضر در گرو اعمال بیوتکنولوژی است چرا که رشد جمعیت انسانی تابعی از تصاعد هندسی است و فشار زیادی را متوجه تولید در بخش کشاورزی نموده که در شرایط معمولی افزایشی بهره وریش ، از تصاعد حسابی تبعیت می کند و تازه این صرفنظر از شرایط وخیمی است که بر منابع موجود کشاورزی بسته به تکنیک های کشاورزی سنتی ، شهرسازی گسترده ، الگوی آلودگی و فرسایش عارض گشته است .

موضوعاتی در ارتباط با تأمین غذایی ضروری که با کشاورزی پایدار توأم باشد ، مدتهای مدیدی است که توسط تحقیقات اولیه بیوتکنولوژی آدرس بندی شده اند . این تحقیقات مقدماتی ، قصد در بهبود محصولات زراعی و دامی ، محافظت از منابع موجود و ایجاد پایداری در آنها ، افزایش کمی و کیفی تولیدات غذایی و ایجاد تنوع بیشتر دارند چرا که عواملی چون خاک ، آب و نیروی انسانی که در سیستم ســـنتی محورهای اصلی تولید بشمار می آیند فاکتورهایی اشباع شدنی هستند و افزایش بهره وری آنها محدود است .

20,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • بیوتکنولوژی انتقال ژن در ماهی
  • مقاله روش های بیوتکنولوژی اصلاح گیاهان دارویی
  • مقاله بیوتکنولوژی
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.