مقاله جوجه کشی و دلایل افت هچ

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله جوجه کشی و دلایل افت هچ

تعداد صفحات : ۴۸

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

مقاله در ۶ فصل که درباره جو جه کشی،  مراحل تکامل جنین، جنین شناسی جوجه، مرگ و میر جنین و دلایل مربوطه، دلایل افت هچ در سنین مختلف و معیارهای شناسائی اشکالات، مسائل تغذیه ای در جوجه آوری، افت هچ در اثر بیماریها و پدیده جوجه های بی کیفیت و دلایل ظهور آن (درجه ۲) را بررسی می کند.

انجام عملیات اولیه جهت رشد جنین در داخل تخم مرغ تا مرحله بیرون آمدن آن از تخم را جوجه کشی می گویند. این فرآیند بسیار پیچیده است و شامل لقاح اسپرم و تخمک و تقسیمات سلولی میتوز و تمایز و رشد اندامها می باشد.

مرگ و میر جنینی به چند دلیل رخ می دهد: نگهداری تخم مرغ به صورت نامناسب، آلودگی،  بیماری گله

 مشکلات پوسته و محتویات داخل آن، ژنتیک،  تغذیه گله مادر، مشکلات جوجه کشی

در اثر بعضی بیماری های شایع و یا غیرشایع در طیور افت کیفیت تخم مرغ و نهایتاً افت هچ ایجاد می گردد که ذیلاً توضیحاتی  داده خواهد شد.

بیماری های ویروسی پرندگان:

نیوکاسل (پارامیکسوویروس تپ I): این بیماری باعث کاهش تولید تخم مرغ و تغییر شکل و نازک نرم شدن پوسته تخم مرغ و کاهش جوجه درآوری می شود.

برونشیت عفونی: این بیماری باعث کاهش چشم گیر تولید تخم مرغ تا سقف ۵۰% می شود و علاوه بر افت تولید تخم مرغ ها واجد شکل غیرطبیعی هستند و پوسته آنها ممکن است زبر و خشن شده و سفیده آنها آبکی خواهد شد یا حتی زرده و سفیده با هم آمیخته می شود.

بیماری مارک: این بیماری باعث رشد لنفوم روی عصاب و یا حتی گاهی در احشاءِ مثل قلب، ریه، کبد و تخمدان می شود که از این طریق باعث کاهش تولید تخم مرغ و کاهش جوجه درآوری می شود.

گروه بیماری های لوکوزوسارکوم: این ویروس قابل انتقال از مادر به جنین از راه تخم مرغ است.

رتیکولوآندوتلیوز: این ویروس قابل انتقال از مادر به جنین است. که بوقلمونهای نر آلوده به این ویروس می توانند این ویروس ها را از راه های منی نیز انتقال دهند.

آنسفالومیلیت عفونی پرندگان یا لرزش همه گیر: این ویروس قابل انتقال از مادر به جنین از راه تخم مرغ است.

سندرم افت تولید یا EDS: این بیماری باعث ایجاد سندرم کاهش تولید تخم مرغ می شود و باعث شکل گیری تخم مرغ های با پوسته ناقص غیرطبیعی می شود. به طوری که تخم مرغ ها رنگ پریده و واجد پوسته های نرم و غیر مستحکم و حتی لمبه می گردد در روی پوسته سطح زبری ظاهر می گردد و افت تولید ایجاد شده، علاوه بر تغییر در ظاهر تخم مرغ ها ممکن است سفیده تخم مرغ ها رقیق تر گردد.

واژه های کلیدی: جو جه کشی، مرگ و میر، بیماری، تغذیه، مسمومیت ، کمبود ویتامین ها،

فهرست مطالب

پیش گفتار    ۱
جوجه کشی (هچ)    ۱
فصل اول    ۲
مراحل تکامل جنین    ۲
جنین شناسی جوجه    ۳
زمان های مهم در رشد جنین    ۳
فصل دوم    ۱۳
مرگ و میر جنین و دلایل مربوطه    ۱۳
مرگ و میر جنینی به چند دلیل رخ می دهد:    ۱۴
تشخیص علل عدم موفقیت در جوجه درآوری    ۱۵
بی نطفه بودن تخم مرغ ها:    ۱۵
مردن نطفه در سنین اولیه    ۱۵
مرگ جنین در مراحل انتهایی:    ۱۶
خروج جوجه از تخم مرغ زودتر از موعد:    ۱۶
خروج جوجه از تخم مرغ دیرتر از موعد:    ۱۶
جوجه های چسبناک:    ۱۶
حالات غیرطبیعی:    ۱۶
بسته نشدن ناف:    ۱۶
فلج بودن جوجه ها:    ۱۶
جوجه غیرطبیعی:    ۱۷
نگهداری نامنا سب    ۱۷
نشانه های معمول کمبود ویتامین ها و املاح    ۱۸
فصل سوم    ۲۱
دلایل افت هچ در سنین مختلف و معیارهای شناسائی اشکالات    ۲۱
اویدوکت و تخمدان مرغان مادر در حال تولید:    ۲۲
کاهش وزن تخم مرغ:    ۲۳
مراحل تکامل:    ۲۳
بی نطفگی:    ۲۳
تخم مرغ بی نطفه بعد از ۲۱ روز انکوباسیون:    ۲۳
علل احتمالی:    ۲۳
مرگ و میر زودرس جنینی- طی ۲۴ ساعت یا کمتر    ۲۴
مرگ و میر زودرس جنین- تا ۴۸ ساعت    ۲۴
مرحله حلقه خونی    ۲۴
مرگ میر جنین ۴-۵/۲ روزگی    ۲۴
علل احتمالی:    ۲۵
مرحله چشم سیاه Black Eye    ۲۵
مرگ میر جنینی از ۱۰-۵ روزگی    ۲۵
علل احتمالی:    ۲۵
مرحله پر (Feather)    ۲۵
مرگ میر جنین از ۱۷-۱۱ روزگی    ۲۵
علل احتمالی:    ۲۶
چرخیده (Turned)    ۲۷
تلفات جنین در ۱۹-۱۸ روزگی    ۲۷
علل احتمالی:    ۲۷
نوک زرده به کیسه هوایی (Pipped Aircell)    ۲۷
علل احتمالی:    ۲۷
نوک زرده به پوسته (Pipped shell)    ۲۷
فصل چهارم    ۲۸
مسائل تغذیه ای در جوجه آوری    ۲۸
تغذیه ای که در جوجه درآوری مؤثر است.    ۲۹
نشانه های معمول کمبود ویتامین ها و املاح    ۳۱
فصل پنجم    ۳۳
افت هچ در اثر بیماریها    ۳۳
بیماری های ویروسی پرندگان:    ۳۴
بیماری های باکتریایی:    ۳۵
عفونت های ناشی از مایکوپلاسما    ۳۶
عفونت های کلی باسیلوزی    ۳۷
عفونت های پاستولایی:    ۳۷
بیماری های با علل نامشخص:    ۳۷
مسمومیت در پرندگان:    ۳۸
مسمومیت با ضدعفونی کننده ها:    ۳۸
سموم آلی    ۳۸
هیدروکربن های کلر دار:    ۳۸
سموم دارویی:    ۳۹
سموم گیاهی:    ۳۹
فصل ششم    ۴۰
پدیده جوجه های بی کیفیت و دلایل ظهور آن (درجه ۲)    ۴۰
جوجه های بی کیفیت    ۴۱
۱- پرهای بدشکل:    ۴۱
۲- شاهپرهای نامناسب:    ۴۱
۳- ناف بدشکل:    ۴۱
۴- شکم نامناسب:    ۴۱
۵- ساق پاهای نامناسب    ۴۲
منابع :    ۴۳

 منابع :

 ۱-    تغذیه طیور – تألیف ابوالقاسم گلیان

۲-  راهنمای کامل بهداشت و بیماریهای طیور – دکتر عطار حسینی

۳- پرورش مرغ مادر – تألیف جواد پور رضا

۴-  اطلاعات جمع آوری شده در دوره کارآموزی

پیش گفتار

جوجه کشی (هچ)

انجام عملیات اولیه جهت رشد جنین در داخل تخم مرغ تا مرحله بیرون آمدن آن از تخم را جوجه کشی می گویند. این فرآیند بسیار پیچیده است و شامل لقاح اسپرم و تخمک و تقسیمات سلولی میتوز و تمایز و رشد اندامها می باشد.

مراحل اولیه جوجه کشی در داخل بدن مرغ انجام می شود و مراحل بعدی در خارج بدن مرغ به دو صورت سنتی و صنعتی انجام می شود. (سنتی توسط مادر و صنعتی توسط مادر مصنوعی یا اصطلاحاً انکوباتور)

بهتر دیدیم با توجه به اینکه بیشتر در دنیا به صورت صنعتی انجام می شود به این مسئله با تفکر بیشتری بپردازیم. طبیعی است که مرحله تکامل جنین چه در کنار مادر و یا در دستگاه جوجه کشی مشابه می باشد ولیکن اکثر ایرادات به وجود آمده در جوجه در سیستم مصنوعی می باشد در حالت طبیعی وجود ندارد. چرا که مادر رابطه خاصی با جنین خود دارد و می داند که جنین در هر لحظه به چه چیزی نیاز دارد.

در اینجا در مورد کل این فرآیند و اختلالات در روند فرآیند بحث خواهیم نمود.

جنین شناسی جوجه

به منظور رشد جنین و نهایتاً تفریخ می بایست تخم مرغ تخم مرغ را در دستگاه جوجه کشی به صورت مصنوعی تفریخ کرد که مراحل زیر به وقوع می پیوندد لازم به ذکر است که جنین در بدن مرغ نیز تکامل دارد که ذیلاً ذکر گردیده است.

زمان های مهم در رشد جنین

۱- قبل از تخم گذاری:

۱- باروری ۲- تقسیم و رشد سلول های زنده ۳- تمایز سلول ها به گروه هایی که قسمت خاصّی را می سازند (گامترولاسیون)

۲- زمانهای بین تخم گذاری و انکوباسیون:

که در این زمان هیچ رشد وجود ندارد یا مرحله غیرفعال در زندگی جنین را شامل می شود. (در این زمان در صورت تأمین شرایط مناسب نگهداری تخم مرغ رشد به صفر می رسد)

۳- در طی مرحله انکوباسیون:

 روز اول: ۱) رشد و توسعه فضا و شفاف و فضای تاریک بلاستودر ۲) رشد مهم و عمده که در زیر میکروسکوپ قابل مشاهده است از جمله A 18 ساعت: تشکیل ناحیه مربوط به تغذیه جنین B 19 ساعت شروع ظهور چین های مغذی C 20 ساعت شروع و شکل گیری سر D شروع و شکل گیری مغز و سیستم عصبی E 22 ساعته شروع و شکل گیری سر F 22 ساعته: ظهور جزایر خونی J 24 ساعته: شروع شکل گیری چشمها

روز دوم: ۱) جنین شروع به چرخش به سمت چپ می کند. ۲) رگهای خونی بر روی کیسه زرده ظاهر می شود. ۳) رشدهای عمده که در زیر میکروسکوپ قابل مشاهده است شامل: A 25 ساعته: شروع شکل گیری رگها و قلب B 30 ساعته: دومین و سومین و چهارمین وزیکولهای مغز به وضوح قابل مشاهده اند و قلب شروع به تپیدن می کند. C: 35 ساعته: شروع شکل گیری گوش D: 36 ساعته: اولین نشانه های آمنیون E: 46 ساعته: شکل گیری نای

روز سوم: ۱) شروع شکل گیری بالها، بینی، پاها و پرده آلانتویسی ۲) آمینون به طور کامل جنین را احاطه می کند.

روز چهارم: ۱) شروع شکل گیری زبان ۲) جنین به طور کامل از کیسه زرده جدا می شود و به سمت چپ می چرخد ۳) آلانتوئیس به داخل آمینون می رود.

روز پنجم: ۱) پیش معده و سنگ دان شکل گرفت. ۲) شکل گیری آرگون های جنسی و تقسیمات سلول های جنسی (چشم ها دیده می شود)

روز ششم: ۱) شکل گیری نوک و شاخی شدن آن ۲) تقسیمات عمده پاها، و انگشت در پاها و بالها ظهور می کند.

روز هفتم: ۱) نشانه های بندها و انگشت در پاها و بالها ظهور می کند ۲) شکم بیشتر معلوم می شود که بستگی به رشد احشاءِ داخل آن دارد.

روز هشتم: شروع و شکل گیری پرها

روز نهم: ۱) جنین شروع به تغییر شکل مانند پرنده بالغ می کند. ۲) سوراخ دهان ظاهر می شود.

50,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

پیوندها

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.