مقاله سازمان اطلاعاتی روسیه (K.G.B)

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله سازمان اطلاعاتی روسیه (K.G.B)

تعداد صفحات : ۳۵

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

یک سازمان جاسوسی به همان اندازه که میتواند در تحکیم موقعیت یک کشور و حفظ ثبات سیاسی و اجتماعی و اقتصادی آن ایفا کند و عامل بقا و دوام آن درتمام زمینه ها گردد به همان اندازه می‎تواند وسیله مناسبی برای نابود ساختن یک نظام سیاسی و سرنگون یک حکومت مورد نظر از قدرت و شهرتی جهان بر خوردار باشد. اهمیت بیشتر به خود میگیرد.

ما در این تحقیق بر آنیم که K.G.B (دستگاه اطلاعاتی شوروی ) کی تشکیل شده و چه عملیاتی را تا حالا در خارج و داخل کشور انجام داده و آیا استراتژی شوروی تهاجمی است یا تدافعی، و آیا سازمانهایی برای مقابله با این سرویس اطلاعاتی وجود دارد و آیا خود این دستگاه موضع گیری و پدافند قویتری دارد و آیا تا حالا عناصر اطلاعاتی این سازمان کشف شده اند و اگر کشف شده‌اند آیا توانسته است که به کار خود ادامه دهد و ساختار این کمیته چگونه است آیا ساختار انعطافی بوده یا نه ساختار متمرکز و غیر قابل انعطاف دارد آیا نفوذ در این کمیته به سهولت انجام می گیرد و اگر نفوذ راحتر است آیا آسیب پذیری بیشتری دارد با جواب دادن به این مقولات به هدفمان که آشنایی با K.G.B است خواهیم رسید.

لوچنکو، سرگرد سابق کا. گ. ب در این زمینه، ضمن تجزیه و تحلیل تاکتیکهای کا. گ. ب چنین اظهار می‌کند: «ملاحظه کنید که نقطه آسیب پذیر شما در کجاست؛ کا. گ. ب را نیز در آنجا خواهید یافت.»

برخی نقاط آسیب پذیر کشورهای آزاد را نمی‌توان بدون تجاوز به آزادی هایی که موجودیت، هدف و قدرت اینگونه حکومت ها را تشکیل می دهد، برطرف ساخت، دموکراسی بر این باور استوار است که «حقیقت» در روند یک رقابت آزاد پیروز می شود، و همچنین آدمیانی که حقیقت را می شناسند قادر خواهند بود که به بهترین شکل، سیاست را اعمال و هدایت کنند. موجودیت حکومت مردم بر مردم، وابسته به برخوردهای دائم عقاید و طرز فکرهای گوناگون و انتقاد و مناقشات عقیدتی مداوم است، هر چند که مسیری منحرف و یا افراطری داشته باشد یک حکومت دموکراتیک، از طریق شرکت افراد جامعه در مجادلات و مناقشات عقیدتی می‌تواند بر پا بماند و یا نابود شود. اینگونه مناقشات و مجادلات آزاد نیز وابسته به اخبار، اطلاعات و باورهایی است که از تمام منابع موجود ، فراچنگ آید و در دسترس همگان قرار گیرد تا زمینه بحث و جدل برای شرکت کنندگان فراهم شود.

هیچ عاملی نمی‌تواند کا. گ. ب را از این تلاش باز دارد که با استفاده از عوامل منحرف کننده مسیر دموکراتیک این تبادل عقاید را به سود خود تغییر ندهد، و یا نظریات شوروی را توسط جاسوسان سرنوشت ساز و سازمان های پوششی خود در آن مسیر نگنجاند، نقاط آسیب پذیر دیگر در جوامع آزاد، به واسطه وجود دموکراسی فردی و اجتماعی که در کشورهای آزاد جهان مری طبیعی، بدیهی و لازم می نماید، پدید می آید، که عبارتست از: آزادی گردهمایی، آزادی سخن و ابراز عقاید و تساوی حقوق میان افراد جامعه. کا. گ. ب از این «شکاف ها» و یا به عبارت بهتر «نقطه های آسیب پذیر» به منظور پنهان کاری و جاسوسی استفاده می‌کند. با اینحال، ایالات متحده آمریکا و سایر کشورهای آزاد، بی آنکه آزادی فردی را محدود سازند می توانند با دست یازیدن به اقدامات و تمهیدات بسیار، علیه کا. گ. ب بجنگند، یک سلسله اقدامات عملی و نسبتا پیش پا افتاده، می‌تواند نیروی تعرضی کا. گ. ب را ناتوان سازد و همزمان دژهای دفاعی ممالک غربی را برابر حملات پنهانی آن تقویت کند.

واژه های کلیدی: دستگاه اطلاعاتی شوروی، محورهای عام، محورهای خاص، سازمان جاسوسی

فهرست مطالب

پیشگفتار    ۱
مقدمه    ۳
محورهای عام    ۵
محورهای خاص    ۸
تشکیلات داخلی کا. گ. ب با توجه به اجزای عام و خاص    ۱۰
تشکیلات کا. گ. ب (اداره و مدیریت ها)    ۱۶
پدافند و نتیجه گیری    ۲۳
منابع    ۳۵

منابع:

۱-   «کا. گ. ب»ی امروز- نگاهی به درون مرکز جاسوسی مسکو اثر جان بارن ترجمه دکتر احمد بهپور

۲-  کا. گ. ب دولتی در دولت. پلیس مخفی و سلطه آن بر گذشته حال و آینده روسیه اثر یوگینا آلباتس ترجمه مهدی پرتوی

۳-   کا. گ. ب اثر جان بارون چاپ دوم ۱۳۶۵ ترجمه سیاوش میرزا بیگی

۴-   سازمانهای جاسوسی دنیا اثر احمد مساجدی چاپ اول ۱۳۶۴

پیشگفتار

شناخت سازمانهای جاسوسی و پلیسی و مطالعه در تاریخچه و اهداف و عملکرد آنها و همچنین آشنائی با اسرار شگردهای و روشهای جاسوسی آنها برای هر کشور و هر نظام سیاسی اهمیت ویژه ای دارد زیرا استقلال و ثبات سیاسی هر کشور با مقیاس وسیعی به میزان و کیفیت و کمیت فعالیت این سازمانها بستگی دارد. سازمانهائی که بصورت دستهای نامرئی در تمام تحولات و حوادث و آشوبهای سیاسی بزرگ و کوچک جهان دخالت دارند

یک سازمان جاسوسی به همان اندازه که میتواند در تحکیم موقعیت یک کشور و حفظ ثبات سیاسی و اجتماعی و اقتصادی آن ایفا کند و عامل بقا و دوام آن درتمام زمینه ها گردد به همان اندازه می‎تواند وسیله مناسبی برای نابود ساختن یک نظام سیاسی و سرنگون یک حکومت مورد نظر از قدرت و شهرتی جهان بر خوردار باشد. اهمیت بیشتر به خود میگیرد.

البته تردیدی وجود ندارد که سهم ملتها را دراین رهگذر به هیچ وجه نمی توان نادیده گرفت و به روایت تاریخ تنها دولتهائی در مسیر سیاستها و توطئه های سازمانهای جاسوسی جهان قربانی شده اند که یا از هیچ گونه پشتوانه مردمی برخوردار نبوده و کشور را به دو جناح متمایز حاکم و محکوم مبدل ساخته اند و همواره سعی کرده اند تا به هر ترتیب مردم را دراستخدام و تحت انقیاد و بردگی سیاست خود درآورند. دسته اخیر نظامهائی هستند که تلاش می‌کنند همواره عملکرد خود را در جامعه بعنوان معیار حق و باطل و ملاک خدمت و خیانت شاخص گردانند و مردم را از توجه به الگوها معیارها و ارزشهای متعالی باز دارند والا در جامعه ایکه در آن دولت و ملت در سایه حق و حقیقت با یکدیگر متحد گردند نه تنها هیچ توطئه ای مؤثر نخواهد افتاد بلکه هیچ سازمان جاسوسی توان دخالت در آن را در وجود خود احساس نخواهد کرد.

مقدمه

هرگاه کسی بخواهد دربارهموضوعی  محرمانه و اطلاعاتی شرحی بنگارد و درعین حال توقع داشته باشد که خواننده اش از محتوای نوشته او به گونه ای منطقی و درست برداشت کند بایستی انگیزه گزینش موضوع. روش تحقیق و هدف نهایی اثر خویش را روشن سازد و از هر جهت مهمتر منابع و مآخذ مورد استفاده خود را نام ببرد.

ما در این تحقیق بر آنیم که K.G.B (دستگاه اطلاعاتی شوروی ) کی تشکیل شده و چه عملیاتی را تا حالا در خارج و داخل کشور انجام داده و آیا استراتژی شوروی تهاجمی است یا تدافعی، و آیا سازمانهایی برای مقابله با این سرویس اطلاعاتی وجود دارد و آیا خود این دستگاه موضع گیری و پدافند قویتری دارد و آیا تا حالا عناصر اطلاعاتی این سازمان کشف شده اند و اگر کشف شده‌اند آیا توانسته است که به کار خود ادامه دهد و ساختار این کمیته چگونه است آیا ساختار انعطافی بوده یا نه ساختار متمرکز و غیر قابل انعطاف دارد آیا نفوذ در این کمیته به سهولت انجام می گیرد و اگر نفوذ راحتر است آیا آسیب پذیری بیشتری دارد با جواب دادن به این مقولات به هدفمان که آشنایی با K.G.B است خواهیم رسید

K.G.B مخفف Komitet Gosudarstwennai Besopasosti به معنای (کمیته امنیت دولتی) می باشد که در داخل روسیه شوروی نقش (پلیس مخفی سیاسی) و در خارج وظیفه جمع آوری اطلاعات است و از بیستم دسامبر ۱۹۱۷ که «چکا»  تاًسیس شد این تغییر نام متعددی داشته است و درسیزدهم ماه مارس ۱۹۵۴ کا.گ.ب آخرین نام خود را یافت و همواره «شمشیر و سپر»حزب کمونیست شوروی بوده است سپر نماد محافظ از دستگاه رهبری حزب است و شمشیر نیز وسیله ای است که هیئت رئیسه حزب با آن خواست و اراده خود را دربرون ودرون روسیه شوروی اعمال می کند.

محورهای عام

جمهوری فدراتیو روسیه بخش بزرگی از کشور اتحاد جماهیر شوروی سابق است که با ۱۷ میلیون کیلومتر وسعت، بزرگترین کشورجهان است. این کشور از دو بخش آسیایی و اروپایی تشکیل شده است. فاصله مرزهای این کشور از شمال تا جنوب حدود ۴۰۰۰ کیلومتر واز غرب تا شرق حدود ۹۰۰۰ کیلومتر است. مرزهای شمالی این کشور همه مجاور اقیانوس منجد شمالی، مرزهای شرقی در کناره اقیانوس آرام، مرزهای جنوبی مجاور کرهشمالی، چین، مغولستان، قزاقستان، دریای خزر، آذربایجان، گرجستان، دریای سیاه و دریای آزف و از مغرب به جمهوریهای اوکراین، بیلوروس، لاتوی، استونی، دریای بالتیک ،کشور فنلاند و نروژ محدود می باشند و گروهی از اسلاوها کاتولیک و اسلاوهای شمالی دارای مذهب ارتدکس هستند.

سابقه تاریخی این کشور را از قرن شانزدهم میلادی خاندان رومانف ها با یکپارچه کردن دوک نشین ها در روسیه حکومتی را بنیان نهادند که بتدریج امپراطوری بزرگی را بوجود آوردند از این که روسیه اروپا پیکره اصلی حکومت بود سرزمین وسیع سیبری را در آسیا متصرف شدند و به آن کشور ملحق ساختند. در اواخر هیجدهم تزارهای روسی جمهوریهای مسلمان نشین جنوبی را به تصرف درآورده و بالاخره در جنگهای ایران و روس موفق شدند که بخشی از سرزمینهای کشور ما را نیز جدا ساخته و به روسیه ملحق کنند. این روند ادامه یافت تا آنکه انقلاب سوسیالیستی اکتبر ۱۹۱۷ میلادی  به طور کلی سیستم حکومتی این کشور را دگرگون ساخته و حکومت کمونیستی را مستقر نمود. حکومت جدید در قالب ۱۵ جمهوری به صورت کشور شوروی ظاهر گشت. جمهوریها از نظر امور داخلی انجام برنامه های کشاورزی صنعتی فرهنگی و تشکیلات اداری مستقل و از لحاظ و اقتصادی سیاسی و نظامی تابع حکومت مرکزی بودند. در سال ۱۹۹۰ میلادی در کشور شوروی سابق رژیم کمونیستی محکوم به فروپاشی و اضمحلال گردید و رشته ارتباط جمهوریها گسسته شد و از سال ۱۹۹۲ شانزه جمهوری مستقل جدید از کشور مزبور بوجود آمد.

کا. گ. ب. واژه اختصاری یک عبارت سه کلمه ای بزبان روسی است. این عبارت که مفهوم آن «کمیته امنیت دولتی» میباشد که در نخستین سالهای پس از انقلاب بلشویکی و روی کار آمدن لنین در روسیه در سال ۱۹۱۷ بوجود آمد. این سازمان از دو اداره تشکیل شده است یکی اداره سیاسی امنیتی کا. گ.ب که مسئول حفظ امنیت داخلی و جاسوسی خارجی است و دیگری اداره کل اطلاعات ارتش سرخ یا گ آریو GRU نام دارد که وظیفه اش نظارت و کنترل ودقیق ارتش و یکپارچه نگاه داشتن آن است.

35,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

پیوندها

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    پنج شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.