مقاله سیب و بهره برداری اقتصادی

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله سیب و بهره برداری اقتصادی

تعداد صفحات : ۲۶

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

سیب از فرآورده های میوه هایی است که بشر از دوران ماقبل تاریخ و شروع دوران کشت و زرع شناخته و مورد استفاده قرار داده است. سیب درختی سردسیری، برگ ریز یا خزان کننده است ، بنابراین به طور طبیعی در اقلیم سرد و معتدله در هر دو نیکره شمالی و جنوبی کاشته می شود. سیب امروزه بیشترین سطح کشت را در این بین انواع میوه ها بدست آورده است و در حدود ۳۵۶۷۲۰۰۰ تن محصول تولید می شود.

طعم میوه سیب بیشتر از سایر میوه های تحت تاثیر شرایط محیط قرار دارد. حرارت در دوران نمو ورسیدن آن موثر است. سیبهای پاییزه و زمستانه در مناطق ییلاقی و خنک بهترین طعم و نسخ خود را پیدا می کنند. مرغوبترین سیبهای این گروه مخصوص مناطق مرتفع و ییلاقی است. مثل دماوند ، سمیرم، دامنه های سهند و سبلان و کوهپایه های بینالود مشهد و سایر مناطق مشابه.

واژه های کلیدی: سیب، اهمیت اقتصادی، شرایط اقلیمی، تکثیر، بیماریهای درختان، بازاریابی

فهرست مطالب

مقدمه:    ۱
اهداف    ۱
تاریخچه و گسترش سیب در دنیا و اهمیت اقتصادی آن    ۱
چکیده:    ۲
خصوصیات درخت سیب    ۲
خواص گیاه شناسی و اکولوژیکی:    ۲
طعم میوه:    ۳
رنگ میوه:    ۴
محیط پرورشی    ۴
شرایط اقلیمی:    ۴
عناصر معدنی مورد نیاز درختان سیب:    ۵
تولید و تکثیر درختان سیب    ۷
ایجاد باغ مادر برای تامین نیاز به ارقام مرغوب و مطمئن    ۸
باغهای متراکم یا پاکوتاه    ۸
عملیات زراعی لازم در باغهای پاکوتاه    ۸
محسنات باغهای پاکوتاه با تراکم زیاد    ۱۰
ارقام سیب    ۱۱
مشخصات ارقام سیب:    ۱۱
تغییراتی که مقارن رسیدن در میوه رخ می دهد.    ۱۳
ریزش میوه قبل از برداشت و امکان جلوگیری از آن    ۱۳
چیدن میوه    ۱۴
دشمنان سیب    ۱۵
بیماریهای درختان سیب    ۱۶
بازاریابی و فروش محصول    ۱۷
روشهای گوناگون فروش    ۱۸
تبلیغات و معرفی محصول:    ۱۹
نتایج و پیشنهادات:    ۲۱
آخرین علاج برای نجات سیب کاران    ۲۱
فهرست منابع:    ۲۲

فهرست منابع:

سیب و پرورش آن – تالیف عباسعلی منیعی – (تهران): شرکت انتشارات فنی ایران ۱۳۸۰

کتاب F.F.GR و کتاب F.S.N

مبانی علمی پرورش درختان میوه – مولف مهندس عباسعلی رفیعی

فاجریا، ان، کا. ۱۹۹۲، افزایش عملکرد گیاهان زراعی، مترجمین ا . هاشمی دزفولی، کوچکی و م. بنایان اول. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد

مقدمه:

سیب از فرآورده های میوه هایی است که بشر از دوران ماقبل تاریخ و شروع دوران کشت و زرع شناخته و مورد استفاده قرار داده است. در حال حاضر حدود ۳۵ گونه مختلف از سیب در دنیا شناخته شده اند. بیشترین این گونه ها (حدود ۱۹ گونه) از نوع سیبهای میوه ریز (کوچک) یا زینتی هستند (Crabs). سیبهای معمولی بیشتر از گونه های malus sylrestris , suualus هستند.

اهداف

تاریخچه و گسترش سیب در دنیا و اهمیت اقتصادی آن

سیب از گونه های وحشی موجود در آسیا و اروپا به دست آمده است و قدمت کشت و پرورش آن به سالهای ماقبل تاریخ می رسد. سیب تا این اواخر هیچ وقت به عنوان محصولی پول ساز و تجارتی تلقی نمی شد. این وضع در اروپا نیز تا اواسط قرن ۱۹ و اوایل قرن بیستم نیز وجود داشت. بعد از احداث راههای جدید ارتباطی بین مراکز عمده تولید و بازارهای مصرف و بالا رفتن قدرت خرید مردم و پی بردن به محسنات بهداشتی و غذایی آن، و بالاخره وجود آوردن صنایع تبدیلی، سیب به صورت یک محصول عمده اقتصادی در جهان شناخته شد. در ایران این تحول خیلی دیر شروع شد. مناطق عمده تولید کننده سیب دنیا بین عرضهای شعاعی و جنوبی ۳۰-۶۰ درجه قرار گرفته است به ترتیب اهمیت از نظر تولید عبارتند از: چین، آمریکا، فرانسه و ترکیه، بنابراین ما می خواهیم به بررسی اهداف کشت سیب بپردازیم.

ما می خواهیم سیب را از لحاظ بهره برداری اقتصادی مورد مطالعه قرار دهیم. و چنانچه لازم باشد برای رشد میوه سیب را بررسی کنیم ما بهره برداری سیب را در چند لحظه مورد مطالعه قرار داده ایم.

فرضیه: به نظر می رسد بین بهره برداری اقتصادی سیب و استفاده بهینه از عوامل تولید رابطه وجود دارد.

خصوصیات درخت سیب

خواص گیاه شناسی و اکولوژیکی:

درخت سیب از جمله درختان سردسیری معتدل و برگ ریز یا خزان کننده است بر حسب گونه ها بشره زیرین برگ کرکدار مایل به سفید و بشره فوقانی براق است. انواع کاشته شده شاخه های صاف دارد که بر حسب ارقام، عمودی یا مایل یا نرم و آویزان هستند. بعضی ارقام تولید تمایل زیاد به پاجوش دادن دارند. رنگ پوست شاخه های ارقام گوناگون از زرد تا قرمز متغیر و اکثراً قهوه ای است تاج درخت متنوع است. در بعضی ارقام چتری و تو هم در بعضی دیگر باز و کم شاخه، پرمی، مستطیلی، استوانه ای با شاخه های عمودی موازی یا بینابین. تنه بعد از ۷-۸ سال اول دارای نسج سوبرینی (چوب پنبه ای) مخطط و ناصاف می شود. اگر در سنین جوانی از پوست تنه مراقبت لازم به عمل نیاید، در اغلب مناطق مخصوصاً در شرایط جوی صاف و خشک در جهت جنوب غربی دچار سوختگی می شود، که منجر به پوست انداختن و ظاهر شدن چوب درونی می شود. معمولاًٌ از سنین ۴-۵ سالگی به تدریج در قسمتهای پایینی شاخه های اصلی شروع به تولید شاخه های عمودی کوتاهی می کند که روی آنها جوانه های گل ظاهر می شود. سیب از نظر زمان گل کردن در گروه سوم میوه های سردسیری قرار می گیرد و بعد از گیلاس و تقریباً همزمان با گلابی گل می کند. ریشه نیز بر حسب گونه ها و ارقام از رشد و فرم متفاوتی برخودار است. جوانه های درخت سیب به دو نوع برگی و گل تقسیم می شوند. رنگ گلهای ارقام گوناگون متفاوت است.

طعم میوه:

طعم میوه سیب بیشتر از سایر میوه های تحت تاثیر شرایط محیط قرار دارد. حرارت در دوران نمو ورسیدن آن موثر است. سیبهای پاییزه و زمستانه در مناطق ییلاقی و خنک بهترین طعم و نسخ خود را پیدا می کنند. مرغوبترین سیبهای این گروه مخصوص مناطق مرتفع و ییلاقی است. مثل دماوند ، سمیرم، دامنه های سهند و سبلان و کوهپایه های بینالود مشهد و سایر مناطق مشابه.

اگر این قبیل سیبها را در جلگه ای گرم که حرارت در طول تابستان از ۳۵ درجه به مدت طولانی تجاوز می کند بکارند، کیفیت و عطر و طعم خود را به مقدار زیادی از دست خواهد داد. غیر از دمای محیط، عنصر ازت نیز در کیفیت و طعم سیب اثر دارد. زیادی ازت در زمان نزدیک به رسیدن سیب موجب تشدید خاصیت ریزش میوه در ارقامی، که طبیعتاً چنین عاداتی دارند می شود.

رنگ میوه:

ارقام گوناگون سیب دارای درجاتی از رنگهای زرد، (کرم، زرد، شیری سبز روشن) یا قرمز و یا مخلوطی از هر دو، به صورت یکدست یا رگه رگه که روی متن کرم یا زرد یا سفید هستند. عامل رنگ از نظر تجاری در قیمت میوه سیب عامل مهمی محسوب می شود. در اکثر سیبهای خوش رنگ قرمز بهتر به فروش می رسند.

25,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

پیوندها

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    پنج شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.