مقاله عایقکاری

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

 عنوان :

مقاله عایقکاری

تعداد صفحات :۳۵

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

  ایرانیان از دیرباز با عایقکاری آشنا بوده اند و با استفاده از مصالح ساختمانی در دسترس، خانه های خود را طوری می ساختند که کمترین نیاز را به گرمایش و سرمایش داشته باشد و این خود جلوه ای از تمدن دیرینه ایران و ایرانیان است.

عایق در تابستان باعث میشود گرمای کمتری وارد ساختمان شود و در زمستان نیز جلوی خروج گرما از ساختمان و سرد شدن آن را میگیرد.

عایق صوتی از انتقال صدااز یک محل به محل دیگر جلوگیری می کند. مسئله کنترل صدای حاصل ازفن ها و موتورهاو حتی حرکت سیال در لوله در تاسیسات از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

واژه های کلیدی: عایقکاری، عایق حرارتی، سقفها، کف، عایق رطوبتی

 فهرست مطالب

عایقکاری   ۱
عایقها چگونه کار می کنند   ۱
انواع عایقکاری   ۱
چند راهنمایی کلی برای نصب عایقها   ۲
انواع عایق ها   ۳
عایق حرارتی   ۳
انواع عایق کاری    ۳
عایق ها چگونه ارزیابی می شوند    ۴
چه جاهایی باید عایق کاری شوند   ۴
چند راهنمایی کلی برای نصب عایق ها   ۵
انواع عایقهای متداول در ساختمان و کاربرد آنها   ۶
تکنولوژی جدید در عایقکاری رطوبتی ساختمان   ۱۰
عایق رطوبتی قیروگونی   ۱۲
ویژگیهای عمومی قیرها   ۱۲
معایب قیر    ۱۳
مزایای قیرها   ۱۳
معایب عایق قیروگونی   ۱۳
عایقهای پیش ساخته ( ایزوگام )   ۱۳
اجزای تشکیل دهنده عایق بام    ۱۴
ویژگیهای پلی استر نبافته    ۱۵
ویژگیهای فلت الیاف شیشه ( تیشو )    ۱۵
ویژگیهای فلت الیاف شیشه   ۱۶
مزایای عایقهای رطوبتی پیش ساخته   ۱۷
معایب عایقهای رطوبتی پیش ساخته    ۱۷
مشخصات ساختاری   ۱۸
کاربردهای پیشنهادی    ۱۸
مشخصات فیزیکی    ۱۸
مشخصات فنی رزین ـ تولید عایق    ۱۹
مشخصات فنی رزین    ۱۹
مواد تشکیل دهنده عایق    ۱۹
کاربرد‌   ۲۰
خشک شدن    ۲۱
قابلیت انعطاف    ۲۱
قابلیت پوشش    ۲۱
تغییرات شدید هوا    ۲۲
روش ترمیم    ۲۲
شرایط نگهداری    ۲۳
مزایای این عایق    ۲۳
نتایج    ۲۳
عایق صوتی    ۲۳
نقش شیشه های چند جداره به عنوان عایق صوتی   ۲۴
نحوه عملکرد پنجره یو پی وی سی در برابر صدا   ۲۵
چند راهنمایی   ۲۷
چقدر عایق کاری لازم است   ۲۸
مقدار عایقکاری اجباری   ۲۸
عایقکاری بیش از مقدار اجباری   ۲۹
رعایت اصول ایمنی   ۲۹
عایقکاری مناسب برای تابستان   ۳۰
منابع    ۳۱

عایقکاری

عایقکاری نقش بسیار مهمی در گرم نگه داشتن ساختمان در فصل زمستان و خنک نگه داشتن آن در فصل تابستان دارد. به کمک عایقکاری میتوان یک خانه را در زمستان ۵ درجه گرمتر و در تابستان ۱۰ درجه خنکتر نگه داشت.

به این ترتیب علاوه بر کم شدن مصرف انرژی، از آلودگی محیط زیست نیز کاسته میشود و منابع انرژی برای استفاده آیندگان حفظ میگردد.

عایقها چگونه کار می کنند؟

  ایرانیان از دیرباز با عایقکاری آشنا بوده اند و با استفاده از مصالح ساختمانی در دسترس، خانه های خود را طوری می ساختند که کمترین نیاز را به گرمایش و سرمایش داشته باشد و این خود جلوه ای از تمدن دیرینه ایران و ایرانیان است.

عایق در تابستان باعث میشود گرمای کمتری وارد ساختمان شود و در زمستان نیز جلوی خروج گرما از ساختمان و سرد شدن آن را میگیرد.

انواع عایقکاری

 عایقها دو گروه اصلی دارند که روش کار آنها کاملا متفاوت است:

          عایقهایی که در ساختار آنها حبابهای هوا وجود دارد و باعث کاهش هدایت حرارت میشوند.

          عایقهایی که حرارت را بازمی تابانند. پشت این عایقها باید حدود ۲۰ میلیمتر فاصله هوایی تعبیه شود.

چه جاهایی باید عایقکاری شوند؟

جاهایی که باید عایقکاری شوند عبارتند از:         سقفها: مصرف انرژی برای گرمایش و سرمایش ساختمان را ۳۵% تا ۴۵% کاهش میدهد.

          دیوارهای خارجی: مصرف انرژی برای گرمایش و سرمایش ساختمان را حدود ۱۵% کاهش میدهد.

          کف: مصرف انرژی را در زمستان ۵% کاهش می دهد.

          لوله های آب گرم : برای عایقکاری لوله های آبگرم می توان از عایقهای پتویی یا عایقهایی که به طور ویژه برای لوله ها ساخته شده و براحتی قابل نصب هستند استفاده کرد.

سقف و کف ساختمانهای موجود را میتوان به راحتی عایقکاری کرد. در صورت وجود جا، دیوارهای خارجی را نیز میتوان عایق نمود.

بر اساس مقررات ملی ساختمان، تمامی ساختمانهایی که ساخته میشوند باید به اندازه کافی عایقکاری شوند. میزان عایق مورد نیاز نیز در همین مقررات تعیین شده است.

چند راهنمایی کلی برای نصب عایقها

عایقها در صورتی خوب کار خود را انجام می‌دهند که به طور صحیح نصب شده باشند. موارد زیر به شما کمک می‌کند تا بهترین کارآیی را از عایقهایی که نصب می‌کنید ببینید:    هرگز عایق را فشرده نکنید. عایق باید پس از نصب همان ضخامت اولیه خود را داشته باشد. در غیر این صورت مقدار مقاومت حرارتی آن کاهش می‌یابد و نمی‌تواند آن طور که انتظار می‌رود جلوی انتقال حرارت را بگیرد.

          عایقکاری را به طور کامل روی تمام سطح انجام دهید. چرا که اگر تنها ۵% از سطح خالی بماند, ممکن است تا ۵۰% از کارآیی عایقکاری کاسته شود.

          مواد عایق را باید همیشه خشک نگه داشت زیرا به استثنای پلی‌استایرن که نسبت به آب مقاوم است، بقیه عایقها بر اثر رطوبت کارآییشان پایین می‌آید. در برخی عایقهای آزاد مقدار مقاومت حرارتی متناسب با تراکم عایق است نه ضخامت آن. در این عایقها، مقدار مقاومت ممکن است بعد از مدتی تا ۲۰% کاهش یابد. از این‌رو باید از نصب‌کننده عایق تضمین گرفت.

          از عایقهای آزاد در سقفهایی که شیب زیادی دارند استفاده نکنید.

          در صورت استفاده از عایقهای باز‌تابنده باید حتماً پشت آنها یک لایه هوای ساکن به ضخامت۲۰ میلیمتر وجود داشته باشد. تمام سوراخها و پارگیها و درزها باید با نوار چسب پوشیده شوند.

          اطراف کابلهای برق و لوازم الکتریکی را هرگز عایق‌کاری نکنید. ایمن بودن عایقکاری باید توسط یک فرد متخصص بررسی شود.

          در فاصله کمتر از ۹۰ میلی‌متری فن‌های خروجی عایق نصب نکنید.

          در فاصله کمتر از ۲۵ میلی‌متری حبابهای لامپ و سرپیچ آنها عایقکاری نکنید.

 

انواع عایق ها

عایق حرارتی:

عایق حرارتی مواد و مصالحی هستند که مقاومت زیادی در مقابل عبور گرما دارندو می توان بوسیله آنها تا آنجا که ممکن است از انتقال حرارت محل گرم شده  یا لوله های حامل آبگرم یا کانالها و…جلوگیری کردتا در مصرف سوخت جلوگیری شود.

انواع عایقهای حرارتی را می توان به انواع ۱- پشم شیشه۲ – پشم سنگ ۳- پشم سنگ تقسیم نمود .

عایق کاری نقش بسیار مهمی در گرم نگه داشتن ساختمان در فصل زمستان و خنک نگه داشتن آن در فصل تابستان دارد . به کمک عایق کاری می توان یک خانه را در زمستان ۵ درجه گرمتر و در تابستان ۱۰ درجه خنک تر نگه داشت .

انواع عایق کاری :

۱-عایق هایی که در ساختار آنها حبابهای هوا وجود دارد و باعث کاهش هدایت حرارت می شوند.

۲-عایق هایی که حرارت را باز می تابند .پشت این عایق ها باید حدود ۲۰ میلی متر فاصله هوایی تعبیه شود .

عایق ها چگونه ارزیابی می شوند ؟

فاکتور مهم در انتخاب عایق ها ، میزان مقاومت حرارتی آن هاست .هر قدر n مقاومت بالاتر باشد ، عایق حرارت را کمتر از خود عبور می دهد و صرفه جویی که به همراه دارد افزایش می یابد ، پس به جای ضخامت عایق ها ،باید مقاومت حراتی آن ها با هم مقایسه شوند.

عایق های گوناگون با مقاومتهای حرارتی برابر ، از نظر میزان صرفه جویی در انرژی همانند هستند و تنها اختلاف آنها در قیمت و محل کاربرد است .

چه جاهایی باید عایق کاری شوند؟

– سقفها : با عایق کاری سقف مصرف انرژی برای گرمایش و سرمایش ساختمان ۳۵% تا ۴۵% کاهش می یابد .

– دیوار های خارجی : مصرف انرژی برای گرمایش و سرمایش ساختمان را حدود ۱۵% کاهش می دهد.

– کف : مصرف انرژی در زمستان را ۵% کاهش می دهد .

– لوله های آبگرم : برای عایق کاری لوله های آبگرم می توان از عایق های پتویی یا عایقهایی که به طور ویژه برای لوله ها ساخته شده و به راحتی قابل نصب هستند استفاده کرد .

سقف و کف ساختمان های موجود را می توان به راحتی عایق نمود .

بر اساس مقررات ملی ساختمان ، تمامی ساختانهایی که ساخته می شوند باید به اندهزه کافی عایق کاری شوند . میزان عایق مورد نیاز در همین مقررات تعیین شده است .

چند راهنمایی کلی برای نصب عایق ها

عایق ها در صورتی خوب کار خود را نجام می دهند که به طور صحیح نصب شده باشند.موارد زیر به شما کمک می کند تا بهترین کارایی از عایقهایی که نصب می کنید ببینید :

-هرگز عایق را فشرده نکنید .عایق باید پس از نصب همان ضخامت اولیه خود را داشته باشد در غیر این صورت مقدار مقاومت حرارتی آن کاهش می یابد و نمی توان آن طور که انتظار می رود جلوی انتقال حرارت را بگیرد .

-عایق کاری را به طور کامل روی تمام سطح انجام دهید . چرا که اگر تنها ۵% از سطح خالی بماند ، ممکن است تا ۵۰% از کارایی عایق کاری کاسته شود .

-مواد عایق را باید خشک نگه داشت ، زیرا به استثنای پلی استایرن که نسبت به آب مقاوم است ،بقیه عایق ها بر اثر رطوبت کارایی آنها پایین می آید . در برخی عایق های آزاد مقدار مقاومت حرارتی متناسب با تراکم عایق است نه ضخامت آن . در این عایق ها ، مقدار مقاومت ممکن است بعد از مدتی تا ۲۰% کاهش یابد . از این رو باید بعد از نصب کننده عایق تضمین گرفت .

-از عایق های آزاد در سقف هایی که شیب زیادی دارند استفاده نکنید.

-در صورت استفاده از عایق های بازتابنده باید حتما پشت آنها یک لایه هوای ساکن به ضخامت ۲۰ میلی متر وجود داشته باشد.تمام سوراخها و پارگی ها و درزها باید با نوارچسب پوشیده شوند.

-اطراف کابل های برق و لوازم الکتریکی را هرگز عایق کاری نکنید ،ایمن بودن عایق کاری باید توسط یک فرد متخصص بررسی شود .

-در فاصله کمتر از ۹۰ میلی متر فنهای خروجی عایق نصب نکنید .

در فاصله کمتر از ۲۵ میلی متر حبابهای لامپ و سرپیچ آنها عایق کاری نکنید .

انواع عایقهای متداول در ساختمان و کاربرد آنها

۱- قطعه ای

          پشم شیشه

این ماده از ذوب شیشه و تبدیل آن به الیاف ریز تولید میشود. این الیاف به صورت رول یا پانل در آمده و برای مصرف به بازار عرضه می شوند. پشم شیشه در مقابل آتش مقاوم است.این عایق انواع و کاربردهای گوناگونی دارد و نصب آن مطابق دستورالعمل سازنده انجام میشود. پشم شیشه به راحتی بریده شده و نصب میگردد.

پشم سنگ

          ماده اولیه برای تولید پشم سنگ، مشهورترین سنگ آذرین یعنی دیاباز یا بازالت است. این ماده بازمانده فعالیتهای آتشفشانی است که در ایران فراوان یافت میشود. پشم سنگ از پشم شیشه متراکمتر بوده و دارای مقاومت گرمایی بیشتری است. پشم سنگ عایق صوتی خوبی نیز هست. تولید، عرضه و نصب این عایق مانند پشم شیشه بوده و در برابر آتش بسیار مقاوم است.

۲- پتویی

          پشم شیشه یا سنگ

          ویژگیهای این عایقها شبیه دو مورد بالاست. پشت این عایقها معمولا با ورقه آلومینیومی پوشانده می شود.

۳- پانل

          پلی استایرن قالبی

          صفحات صلبی هستند که از دانه های ریز پلی استایرن تشکیل شده اند. این صفحات هوا را درون خود حفظ میکنند و اجازه عبور آب را نمیدهند. این عایقها مقاومت حرارتی بالایی دارند و جای کمی میگیرند و به سادگی بریده شده و نصب می شوند. پلی استایرن قابلیت اشتعال دارد بنابراین باید بین دیواره ها یا عایقهای غیر قابل اشتعال مانند آجر، گچ و ورقه آلومینیومی نصب شوند. پلی استایرن قالبی نسبت به نوع حجیم شده از استحکام بالاتری برخوردار است.

پلی استایرن حجیم شده

          به شکل نیمه صلب است و از دانه های ریز پلی استایرن تشکیل شده است. رطوبت به سادگی در آن نفوذ میکند. این عایق بسادگی مشتعل میشود بنابراین حتما باید از دو طرف با مواد مقاوم به آتش پوشانده شوند.در بعضی کشورها این صفحات با پوشش زینتی شبیه کاغذ دیواری یا گچکاری نیز عرضه میشوند.

پلی استایرن حجیم شده با پوشش فلزی

          همان پلی استایرن حجیم شده است که از دو طرف با ورقه های آلومینیومی پوشانده شده است. خواص این عایق مانند پلی استایرن حجیم شده است با این تفاوت که مقاومت حرارتی آن به دلیل وجود صفحات بازتاباننده آلومینیومی افزایش یافته و در برابر رطوبت مقاوتر شده است.

 ۴- انباشته

          فیبر سلولز

          با تبدیل کاغذهای باطله به کرکهای ریز تولید می شود . به این کرکها میتوان مواد ضد گسترش آتش افزود. استفاده از این عایقها بعد از ساخته شدن ساختمان مشکل است بلکه بیشتر هنگام ساخت ساختمان بکار می روند.

سرباره

          سرباره جزو ضایعات صنعت ذوب آهن است. این سرباره به شکل گرانول در می آید و در سقفهای بتونی به کار میرود.

۵- بازتابنده

          ورقه بازتابنده

          این ورقه ها از جنس آلومینیوم هستند که با لایه ای از فایبرگلاس تقویت شده اند و به شکل رول به بازار عرضه می شوند. معمولا به کمک رنگ، درخشندگی یک طرف از این ورقه ها را از بین میبرند. این ورقه ها به خودی خود مقاومت حرارتی ناچیزی دارند. برای بالا بردن این مقاومت میتوان بین آنها و دیواره پشتی فاصله ای به اندازه ۲۰ میلیمتر ایجاد کرد یا اینکه آنها را به همراه عایقهای دیگر مانند پشم شیشه به کار برد. باید توجه داشت که وجود سوراخ در این ورقه ها کارآیی آنها را به شدت پایین می آورد ، همچنین باید سطح این ورقه ها تمیز نگه داشته شود. از ورقه های بازتابنده برای جلوگیری از نفوذ بخار نیز استفاده میشود.

ورقه های موجدار

35,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله ایزوگام
  • برچسب ها : , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.