مقاله معاونت در جرم

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله معاونت در جرم

تعداد صفحات : ۲۱

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

طبق ماده ۲۸ آن قانون اشخاص زیر معاون جرم محسوب می شدند.

((۱- کسانی که باعث و محرک ارتکاب فعلی شوند که منشأ جرم است و به واسطه تحریک و ترغیب آنها جرم واقع می شود؛

۲- کسانی که تبانی بر ارتکاب جرم کرده و به واسطه تبانی آنها جرم واقع می شود؛

۳- کسانی که با علم و اطلاع از حیث تهیه و تدارک آلات و اسباب جرم یا تسهیل اجرای آ« یا به هر نحو، به مباشر جرم کمک کرده اند.))

در برخورد با مسوولیت جزایی، گاه مجرم در شرایط عادی مسوولیت قرار می گیرد و به تنهایی جرمی را انجام می دهد یا به ترک فعلی مبادرت می ورزد که می توان او را تحت عنوان ((مباشر)) یا ((فاعل)) جرم تعقیب و مجازات کرد.

گاه نیز مجرم با دیگران در ارتکاب جرم همکاری می کند که این همکاری ممکن است زیر عنون شرکت یا معاونت بررسی گردد و حسب آنکه نحوه این همکاری چگونه باشد معاون و شریک جرم تفکیک می شوند. وجه تمایز شریک از معاون غالبا در آن است که شریک در میدان عملیات مجرمانه در کنار مباشر است و قسمتی از عملیات اجرایی را، خواه کم خواه زیاد، انجام می دهد، اما معاون معمولا در خارج از این میدان و صرفا با رفتارهای خاص عمل مباشر را تسهیل می کند یا او را به ارتکاب جرم تشویق و ترغیب می نماید و یا به رفتارهای دیگر بدون ورود در میدان عملیات اجرایی متوسل می شود. قانون مجازات اسلامی در مورد شرکت از حقوق جزای عرفی چندان فاصله ندارد اما در مورد معاونت این فاصله زیاد شده است.

واژه های کلیدی: معاونت در جرم، مباشر، عنصر قانونی، عنصر مادی، عنصر روانی، مجازات معاونت

فهرست مطالب

کلیات    ۱
مقدمه:    ۲
معاونت در جرم    ۴
سابقه تاریخی معاونت در قوانین جزایی ایران    ۴
۱-  تعریف، مبنا و مفهوم معاونت    ۵
۲-  ارکان جرم معاونت    ۵
تعریف معاونت:    ۶
عنصر قانونی معاونت    ۶
عنصر مادی معاونت    ۷
تحریک:    ۸
ترغیب    ۸
تهدید    ۸
تطمیع    ۸
دسیسه، فریب و نیرنگ    ۸
تهیه وسایل ارتکاب جرم    ۸
تسهیل وقوع جرم    ۹
عنصر روانی معاونت    ۹
مجازات معاونت    ۱۰
عنصر روانی معاونت در جرایم عمدی:    ۱۱
عنصر روانی معاونت در جرایم غیر عمدی:    ۱۴
نتیجه گیری    ۱۶

کلیات

از همان ابتدا که بشر بوجود آمد به دنبال منافع و اهداف خود بوده است. با تشکیل هر جامعه ای یکسری روابط بین افراد جامعه هم بوجود می آید که این ناشی از نیازها و احتیاجات افراد می باشد و افراد را به همه مرتبط می کند. ولی در این مسیر و روابط افراد به دنبال هدف های و منافع خود هستند و این باعث شده است بعضی از افراد اقداماتی برخلاف نظم انجام دهند و به عبارتی نظم اجتماع را به هم بزنند. البته جامعه هم در قبال این افراد واکنش اجتماعی نشان می دهند و فعل هایی که افراد مرتکب می شوند در قالب جرم می گنجد. پس از همان ابتدا که بشر بوجود آمد و روابطی اجتماعی را هم به دنبال داشته، جرم هم بوجود آمده، پس از همان ابتدا بشر به فکر مقابله هم بود و احساس ضرورت و نیاز قانونمندی قواعد در گذشته را واجب می کرده و اینک علم قانون به کمک ما آمده و حقوق جزا یکی از شعب آن است.

و اینک آن را در بخش “معاونت در جرم” بحث می کنیم

مقدمه:

از آغاز پیدایش انسان جرم و لغزش و  به دنبال آن، کیفر و مجازات پدید آمد. قرآن مجید داستان نخستین لغزش را از نخستین آدم برای ما چنین بازگو می کند: خداوند آدم و همسر او را فرمود که در بهشت بیارامید و از میوه ها و نعمت های فراوان آن هر چه خواهید بهره مند شوید و آن گاه به درختی اشاره فرموده به آنان گوشزد کرد که مبادا به این درخت نزدیک شوید که از ستمکاران خواهید شد. شیطان آن دو را بفریفت، و به لغزش و نافرمانی واداشت، و از آن جا یعنی از میان آن همه آرامش و نعمتی که در آن به سر می بردند، بیرون کرد. خداوند به دنبال این لغزش و درباره کیفر این گناه فرمود: و به آنها گفتیم که از آن بهشت به دنیا فرود آیید، و آن جا به جای هم زیستی آرامش بخش، دشمن یکدیگر خواهید بود، و در قرارگاه زمینی خود جاودانی نخواهید ماند.

پس دیدیم چگونه آدم ها از آغاز آفرینش، دچار لغزش شدند و چگونه به تبعید از بهشت کیفر دیدند.

پس از لغزش این نخستین پدر و مادر، جنایت نخستین فرزند را نیز قرآن برای عبرت ما نقل می کند: اولین جنایت وحشتناک در جهان اتفاق افتاد و قابیل به هولناک ترین جرم ها دست خود را بیالود، و برادرش هابیل را بکشد. و جرم و جنایات در دودمان انسان هم چنان، زنجیره وار یکی پس از دیگری رخ داد، و تا انسان بروی زمین است از جرم و جنایت و به دنبال آن از کیفر و مجازات جدا نخواهد بود. چرا که جرم از طبیعت ساختمان وجود انسان نشأت می گیرد، زیرا خدای تعالی به دست توانای خود خمیر مایه انسان را از طینت فرشته و دیو آفریده و آفریده ای این چنین شگفت انگیز را که آمیزه ای از برترین مظهر پاکی و پست ترین مظهر ناپاکی بود، بر سایر آفریدگان ممتاز گردانید و با فرشتگان این راز را در میان گذاشت که من می خواهم نماینده و خلیفه ای در روی زمین قرار دهم و آنها که می دانستند این پدیده نوین آفرینش از چه سرشتی ساخته و پرداخته شده است، در جواب حق تعالی پیش گویی کردند و گفتند: آیا می خواهی بروی زمین کسی را بگذاری که تباهی کند، و خون ها ریزد در حالی که ما راه طاعت تو می پوییم و تسبیح و تقدیس تو می گوییم. ولی اراده حق تعالی چون و چرا نداشت و به آنان فرمود: آن چه من می دانم شما نمی دانید. غرض از نقل این حقیقت از یک سو بیان ماهیت دو بعدی انسان و سرشت دوگانه اوست که در بعد شیطانی خود مایه ارتکاب جرایم و معاصی می شود و از سوی دیگر آزادی است که خدا به او ارزانی داشته، این عطیه گرانبهایی که هرگز آن را به هیچ یک از آفریدگان خود نداده است. و شاید نظر به این ویژگی هاست که خداوند از روح خود در انسان دمیده و فرشتگان را به سجده و احترام به او مأمور گردانیده و هم خود را در آفرینش او، و هم او را که شاهکار آفرینش است ستوده است.

انسان با همه آن ویژگی ها بروی زمین قرار گرفت. جهانی پهناور و گسترده را فراروی خود دید که پر از فراز و نشیب و راه و بیراه است، و این اوست که باید در پرتو آزادی به رهبری پیامبر درون و پیامبرانی که از بیرون به هدایت او برخاسته اند، از صراط مستقیم به سوی منزلگه مقصود رهسپار گردد. و چون از مبدأ تا مقصد بیش از یک خط مستقیم وجود ندارد، پس از میان این همه راه ها که هست، فقط یک راه است که او را به مقصد رهنمون می شود. راهی سخت و هراس انگیز که کوچک ترین غفلت و بی توجهی او را در کام مرگ و نابودی فرو خواهد برد. راهی که همه صفات صراط را که شنیده اید داراست، از مو باریک تر و از شمشیر برنده تر و …

این جاست که در می یابیم چرا گم گشتگان بسیارند و راه یافتگان کم اند. که ” قلیل من عبادی الشکور” چرا که خداپرستان واقعی در اقلیت اند، و کفر و فسق و عصیان و جرم، اکثریت جوامع بشری را دستخوش بدبختی و تیره روزی کرده است. این ها نمونه های از بیماری های روحی بشر است که خداوند تعالی به وسیله پیامبران خود راه های چندی را برای اصلاح حال و درمان دردهای آنان توصیه فرموده، که آخرین راه درمان، قانونی کردن جرایم و کیفر آنهاست، برای ریشه کن کردن جرم و اصلاح حال مجرم.

20,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله معاونت در جرم
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      چهارشنبه, ۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.