مقاله ناسازگاری زن و شوهر

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله ناسازگاری زن و شوهر

تعداد صفحات : ۲۲

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

چرا وقتی زن و شوهری جوان با عشق و خوشبینی ، زندگی را شروع می کنند پس از مدتی از هم دور می شوند . چرا عده ای از آنها در کمال ناامیدی شاهد مرگ ازدواج پر تلاطم خود هستند .

سازگاری بین شخصیت  همسران یک عامل اساسی در افزایش و ثبات رضایت زناشویی است . ولی این سازگاری به عوامل زیادی از جمله انتخاب آگاهانه و با هدف ، قبل از ازدواج و انعطاف پذیری بعد از ازدواج بستگی دارد . در صورتی که زوجین همخویی و همخوانی نداشته باشند قادر نیستند نقش خود را به طور صحیح ایفا کنند و در بعد از ازدواج این ناسازگاریها به صورت های گوناگون بروز می کند .

علل ناسازگاریها و مشکلات زناشویی اغلب بر سر منسوبین ، دوستان ، نحوه تأمین بودجه خانواده و خرج آن و خصوصیات فردی طرفین می باشد . دیگر آنکه به خاطر رفتار ریاست مابآنه و توسل به خشونت یا سهل انگاری در پذیرفتن مسئولیتها بوجود می آید . با بوجود آمدن این قبیل ناراحتی ها احساس بیگانگی با هم و بیزاری از هم نیز ظهور می کند . در این صورت به جای اینکه موانع و مشکلات سالهای اول ازدواج از سر راه برداشته شود مشکلات و ناراحتی های جدیدی ایجاد شده و در نتیجه زنان و شوهرانی که به این مرحله از شکاف و جدایی می رسند از تفاهم دو جانبه فاصله دارند و نسبت به مشکلات یکدیگر کمترین احساس همدردی نمی کنند .

واژه های کلیدی: ناسازگاری، زن و شوهر، رضایت زناشویی، خشم، ارتباط کلامی

فهرست مطالب

ناسازگاری زن و شوهر    ۱
ناسازگاری در زندگی زناشویی    ۴
اما عوامل مشکل آفرین چه هستند    ۵
به وجود آمدن خشم    ۱۰
چه می توان کرد    ۱۱
عوامل ناسازگاری    ۱۲
از وظایف زن نسبت به شوهر    ۱۶
منابع و ماخذ:    ۲۰

ناسازگاری زن و شوهر

واللاتی تخافون نشوزهن فعظوهن کلمه نشوزبه‏م عنای عصیان و استکبار از اطاعت است، و مراد از خوف نشوز این‏است که علائم آن به تدریج پیدا شود، و معلوم گردد که ‏خانم می‏خواهد ناسازگاری کند، و اگردر جمله: فعظوهنفای تفریع را آورد، و موعظه را نتیجه ترس از نشوز،قرار داد، نه از خودنشوز، شاید برای این بوده که رعایت‏حال موعظه را در بین علاجهای سه‏گانه کرده باشد، و

بفهماند از میان این سه راه علاج موعظه علاجی است که هم‏در حال نشوز مفید واقع می‏شود، وهم قبل از نشوز، و هنگام‏پیدا شدن علامتهای آن و علاجهای سه‏گانه همان است که عبارت: فعظوهن و اهجروهن فی المضاجع و اضربوهنبر آن‏دلالت می‏کند، و گو این که این‏راه‏های علاج با حرف و او به یکدیگر عطف شده، و حرف واو دلالتی بر ترتیب ندارد، ولی‏ازمعنای آیه می‏دانیم که بین این سه علاج ترتیب هست، و می‏خواهد بفرماید اول او را موعظه‏کنید، اگر موعظه ‏اثر نگذاشت با او قهر کنید، و رختخوابتان را جدا سازید، و اگر این نیز مفیدواقع نشد، او را بزنید دلیل بر این که‏رعایت تدریج و ترتیب لازم است این است که ترتیب‏نامبرده به حسب طبع نیز وسایل گوناگونی از کیفر دادن است، هر کس‏بخواهد کسی را کیفر کندطبیعتا اول از درجه ضعیف آن شروع می‏کند، و سپس به تدریج کیفر را شدید و شدیدترمی‏سازد،بنا بر این ترتیبی که از آیه فهمیده می‏شود از سیاق آن به دست می‏آید، نه از حرف واو.

و ظاهر جمله: و اهجروهن فی المضاجعاین است که‏بستر محفوظ باشد، ولی در بستربا او قهر کند، مثلا در بستر پشت به او کند، و یا ملاعبه نکند، و یا طوری دیگری بی‏میلی‏خودرا به او بفهماند، گو اینکه ممکن است با مثل این عبارت جدا کردن بستر نیز اراده بشود، ولی بعیداست(معمولاوقتی بخواهند بگویند بسترت را از او جدا کن نمی‏گویند در بستر از او کناره‏بگیر)و ای بسا معنای اول از این نظر تاییدشود، که مضجع را به لفظ جمع آورده، چون بنا بر این‏که منظور جدا کردن مضجع بوده باشد، دیگر به حسب ظاهر احتیاج‏نبود کلمه نامبرده را به لفظجمع بیاورد، و کثرت را بفهماند(زیرا کسی، همسرش مضاجع دارد که هر شب با او بخوابد)مترجم.

فان‏اطعنکم فلا تبغوا علیهن سبیلا…یعنی اگر در اثراعمال آن سه راه علاج به اطاعت‏شما در آمدند، دیگر علیه آنان‏بهانه‏جویی مکنید، و با این که اطاعت‏شمامی‏کنند برای اذیت و آزارشان دنبال بهانه نگردید، و در آخر این مطلب را تعلیل‏می‏کند به این کهان الله کان علیا کبیراواعلام می‏دارد به این‏که مقام پروردگارشان علی و کبیر است، پس از قدرت و تفوقی که بر زنان خود دارند مغرورنشوندو سوء استفاده ننموده در اثر غرور به آنها ظلم و استعلا و استکبار نکنند، و همواره به یاد علومقام پروردگارشان باشند.

و ان خفتم شقاق بینهما فابعثوا…کلمه(شقاق)به‏معنای قهر کردن و عداوت است، خدای سبحان برای مواردی که احتمال برود کار زن و شوهر به دشمنی بیانجامد دستورداده یک حکم از طرف زن، و یک حکم‏از طرف مرد به مساله رسیدگی کنند، زیرا دخالت‏یک حکم این خطر را داردکه او جانب یک‏طرف را بگیرد، و حکم جائرانه کند، و معنای اینکه فرمود: ان یریدا اصلاحا یوفق الله بینهمااین‏است که اگر واقعا هر دو طرف نزاع بنای اصلاح داشته باشند، و عناد و لجبازی در کارشان‏نباشد خدای تعالی به وسیله‏این دو حکم بین آن دو توافق و اصلاح بر قرار می‏کند، چون وقتی‏دو طرف زمام اختیار خود را به‏حکم خود بدهند(حکمی که خودشان پسندیده‏اند)قهرا توافق‏حاصل می‏شود.

ولی در آیه شریفه حصول توافق را به خدای تعالی نسبت‏داده، به اینکه سبب عادی‏یعنی اصلاح خواهی آن دو تسلیم بودنشان در برابر حکمی که حکم‏ها می‏کننددر کار هست، و باید نتیجه را به این سبب نسبت بدهد، لیکن به خدای تعالی نسبت داد تا در ضمن بفهماندسبب حقیقی‏و آن کسی که میان اسباب ظاهری و مسببات آنها رابطه برقرار می‏کند خدای‏تعالی است، او است که هر حقی را به صاحب حق می‏دهد،و در آخر آیه فرمود: ان الله‏کان علیما خبیرا، و مناسبت این جمله با مضمون آیه روشن است.

ناسازگاری در زندگی زناشویی

متاسفانه هنوز در جامعه ما ازدواجهای تحمیلی، شرایط سنی نامتناسب و ازدواج مجدد دیده میشود و هنوز بسیاری از جوانان تنها با دل خود پا پیش گذاشته و وارد زندگی زناشویی میشوند. آنچه در اینجا به آن میپردازیم، آیین همسر یابی نیست، بلکه قصد داریم با بیان کردن دلایل اصلی بروز اختلاف میان همسران و روشهایی ساده برای احتراز از آنها، قدمی در راه بهبود بخشیدن به روابط داخلی خانواده برداریم.

20,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • پایان نامه بررسی عوامل موثر بر ناسازگار‌ی خانوادگی زوجین
  • تحقیق رابطه میزان نگرش مذهبی با رضایت از زندگی زناشویی
  • تحقیق بررسی رابطه بین منبع کنترل و رضایت‌ زناشویی در زنان متأهل شاغل
  • پایان نامه رابطه هوش هیجانی با رضایت زناشویی
  • تحقیق بررسی رابطه عشق مثلثی با رضایت زناشویی
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      پنج شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.