مقاله چوب

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله چوب

تعداد صفحات : ۸۵

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

مقاله حاضر در ۳ فصل تقسیم شده است. فصل اول اطلاعات کلی در مورد چوب و شناخت نقشه کار ، شناخت ساختمان چوب و  خطوط کلی ایمنی در کارگاه را بیان می کند. چوب از جمله موادی است که همیشه با ارزش تلقی شده و از آن در طول قرون برای مصارف و مقاصد گوناگون استفاده شده است. انسان اولیه طرز شکل دادن به چوب را برای تهیه وسایل مفید و به کمک ابزارهای سنگی فراگرفت و بعدها توانست از ابزارهای فلزی بهره گرفته و به کمک آنها محصولات چوبی بهتری را تولید نماید.

امروزه برای تولید مصنوعات چوبی در حجم زیاد، از ماشین های مختلفی استفاده می شود و برای کار با این ماشین ها، همانند هر ماشین دیگری به صنعت گران ماهر نیاز است. در دهه های اخیر بعضی از کاربردهای سنتی چوب منسوخ شده و از مواد و مصالح جدیدی به جای آن استفاده شده است. هم زمان با این تحول در نتیجه تحقیقات دانشمندان، محصولات و مشتقات جدیدی از چوب و صنایع جنگلی در صحنه تجارتی ظاهر گردیده اند.

در فصل دوم ابزارهای دستی و طرز کار با آن ها را بررسی می کند.

انسان در طول قرن ها وسائلی را به کمک ابزارها ساخته است و از همان اوائل اندازه، شکل و تناسب ابعاد جسم تولید شده به وسیله او مورد توجه اش بوده است. انسان اولیه از ساعد خود به عنوان واحد طول استفاده می نمود و این واحد اندازه گیری برای مقاصد وی کافی بود زیرا هر کاری را که یک فرد شروع می نمود به وسیله خود وی کامل می گردید در نتیجه نیازی به مقیاس متحدی وجود نداشت.

در جهان صنعتی امروز کار هر انسان بمساعی مشترک انسان های بیشمار دیگری در سراسر گیتی وابسته است. این مساعی را می توان به خاطر منافع مشترک همه انسان ها از طریق علم اندازه گیری دقیق هماهنگ ساخت.

استاندارد اندازه گیری مورد استفاده بوسیله کارگران آمریکا و انگلستان اندازه گیری “خطی” است که واحد طولی آن “یارد” است و در سایر نقاط جهان از اندازه گیری خطی با واحد طولی “متر” استفاده می شود. اکثر این ابزارهای اندازه گیری درودگری بر حسب تقسیمات متر، سانتی متر و میلیمتر مدرج شده اند. یک متر شامل صد سانتی متر و هر سانتی متر شامل ده میلیمتر است. اندازه گیری بعضی از طول های خیلی کوچک تر را می توان به کمک تقسیمات میلیمتر که میکرومتر و غیره می باشند انجام داد که هر میلیمتر معادل هزار میکرومتر است.

واژه های کلیدی: چوب، نقشه، ابزار های دستی، رنده های دستی، منحنی تراش

فهرست مطالب

فصل اول    ۱
اطلاعات کلی    ۱
۱-۱ مقدمه    ۱
۲-۱ شناخت نقشه کار    ۲
نماهای یک نقشه    ۳
۳-۱ شناخت ساختمان چوب    ۴
چوب های نرم:    ۵
چوب های سخت:    ۵
قسمت های یک درخت    ۶
کاهش حجم چوب:    ۸
۱-۴ اره کردن، عمل آوردن و درجه بندی تخته    ۸
چوب های سخت:    ۱۰
چوب های نمره ۱ و ۲ معمولی:    ۱۱
چوب نمره ۳:    ۱۱
چوب های نمره ۴ و ۵    ۱۱
انواع تاب خوردگی    ۱۲
اندازه های تخته:    ۱۲
واحد های اندازه گیری:    ۱۳
۵-۱ مواد چوبی دیگر    ۱۴
روکش ها:    ۱۴
تخته سه لا:    ۱۶
مزایای تخته سه لا:    ۱۷
نئوپان:    ۱۸
۶-۱ تشخیص چوب ها    ۱۹
۷-۱ انتخاب چوب برای یک کار    ۲۲
خرید تخته    ۲۳
۸-۱ طرح مراحل کار    ۲۴
۹-۱ خطوط کلی ایمنی در کارگاه    ۲۵
ایمنی دستگاه ها:    ۲۶
ایمنی فردی:    ۲۶
فصل دوم    ۲۷
ابزارهای دستی و طرز کار با آن ها    ۲۷
۱-۲ اندازه گیری و ترسیم    ۲۷
وسائل اندازه گیری    ۲۸
علامت گذاری یک طول    ۲۹
علامت گذاری قطعات با طول مساوی    ۳۰
طرز علامت گذاری و ترسیم یک زاویه    ۳۱
علامت گذاری فواصل مساوی به کمک پرگار سوزنی    ۳۱
۲-۲ انتخاب اره های دستی و نحوه کار با آن ها    ۳۲
اره چپ و راست    ۳۳
طرز استفاده از اره نازک برای برش ظریف قطعات کابینت:    ۳۴
طرز استفاده از اره موئی:    ۳۵
اره چاقوئی    ۳۵
۳-۲ انتخاب و تنظیم رنده های دستی    ۳۶
قسمت های مختلف یک رنده:    ۳۸
طرز تنظیم رنده ها:    ۳۸
طرز سوار کردن کلاهک بر روی تیغه:    ۴۰
۴-۲ صاف و گونیا کردن چوب    ۴۰
رنده کردن یک سطح:    ۴۱
رنده نمودن لبه:    ۴۲
رنده کردن و گونیا کردن انتهای تخته:    ۴۲
اندازه کردن کار به کمک رنده:    ۴۳
رنده کردن ضخامت کار:    ۴۳
رنده کردن عرض کار:    ۴۴
رنده کردن طول کار:    ۴۴
۵-۲ شکل دادن به کار به کمک سوهان چوب ساب و منحنی تراش    ۴۴
شکل دادن با سوهان:    ۴۵
منحنی تراش دسته دار:    ۴۵
فرم دادن با منحنی تراش    ۴۶
۶-۲ تراش دادن با تراش دهنده های دستی و کابینتی    ۴۶
۷-۲ برش با مقار و اسکنه    ۴۸
برش افقی با مقار:    ۵۰
۸-۲ سوراخ کاری    ۵۰
سوراخ کاری چوب:    ۵۲
سوراخ کاری با مته فلزی:    ۵۳
مراحل کار:    ۵۳
۹-۲ اتصال با میخ ها، پیچ های چوبی و وسایل دیگر    ۵۴
پیشنهاداتی برای کوبیدن میخ ها:    ۵۶
چکش ها:    ۵۶
اتصال با پیچ های چوب:    ۵۷
طرز کار با پیچ های چوبی:    ۵۹
مراحل اتصال با پیچ های چوبی:    ۶۰
۱۰-۲ برش ها و اتصالات چوب    ۶۱
اتصالات    ۶۲
اتصالات عمود بر بافت:    ۶۳
مراحل ساخت یک اتصال:    ۶۴
ساخت یک اتصال به کمک میخ چوبی    ۶۵
۱۱-۲ چسب زدن و بستن کار    ۶۶
مراحل چسب زنی    ۷۱
۱۲-۲ خم کردن و فرم دادن چوب    ۷۲
۱۳-۲ روکش کردن مبلمان    ۷۴
۱۴-۲ قایق سازی    ۷۷
فایبر گلاس:    ۸۰

فصل اول

اطلاعات کلی

۱-۱ مقدمه

چوب از جمله موادی است که همیشه با ارزش تلقی شده و از آن در طول قرون برای مصارف و مقاصد گوناگون استفاده شده است. انسان اولیه طرز شکل دادن به چوب را برای تهیه وسایل مفید و به کمک ابزارهای سنگی فراگرفت و بعدها توانست از ابزارهای فلزی بهره گرفته و به کمک آنها محصولات چوبی بهتری را تولید نماید.

امروزه برای تولید مصنوعات چوبی در حجم زیاد، از ماشین های مختلفی استفاده می شود و برای کار با این ماشین ها، همانند هر ماشین دیگری به صنعت گران ماهر نیاز است. در دهه های اخیر بعضی از کاربردهای سنتی چوب منسوخ شده و از مواد و مصالح جدیدی به جای آن استفاده شده است. هم زمان با این تحول در نتیجه تحقیقات دانشمندان، محصولات و مشتقات جدیدی از چوب و صنایع جنگلی در صحنه تجارتی ظاهر گردیده اند.

از آن جا که کار با چوب به کمک ابزارهای دستی و ماشینی آسان بوده و درگونه های متنوعی یافت می شود، این ماده یکی از مهم ترین و اساسی ترین مصالح ساختمانی نیز محسوب می گردد. تنوع زیاد گونه های چوب موجب شده است که این ماده در رنگ ها، بافت ها، وزن ها و مقاومت های گوناگون یافت شده و در هر ردیف قیمتی نیز به بازار عرضه شود. چوب را می توان با خم کردن، پیچاندن و یا ورقه ورقه کردن آن به اشکال مختلفی درآورد و قطعات ساخته شده از آن را به روش های مختلفی به هم مرتبط ساخت.

جنگل یکی از ذخایر طبیعی است که قادر به تجدید حیات خود می باشد و به همین دلیل چوب یکی از محصولات با ارزش، قابل اطمینان و حیاتی محسوب شده و از منابع درآمد مهم هر کشور به شمار می آید. باعث خوشبختی است که در کشور ما چوب های صنعتی متنوعی چه از نوع نرم و چه از نوع سخت آن وجود دارند و همه ما این فرصت را داریم که با این حرفه که شاید تجربی ترین نوع حرفه شناخته شده به وسیله بشر باشد، آشنا شویم.

فراگیری تعداد زیادی از مهارت ها و آموزش های مربوط به ایمنی کار، شناخت و انتخاب صحیح مواد و نیز طرح و ساخت وسایل، علاقه هر کسی که به این موضوع خلاقه توجهی داشته باشد، بر می انگیزد.

۲-۱ شناخت نقشه کار

قبل از آن که یک درودگر بتواند نقشه ای را بر اساس طرح داده شده پیاده کند، بایستی قادر به خواندن آن نقشه باشد. یک چنین نقشه هایی، ابعاد، نوع موادف ساختمان و طرز سوار کردن قطعات را به سازنده نشان می دهند.

خواننده این پروژه برای آن که بتواند نقشه های درودگری را بخواند باید با قراردادهای ذیل که برای نمایش خطوط می باشند آشنا شود:

خطوط مرزی- این خطوط کلفت ترین خطوط نقشه می باشند و از آنها فقط برای مشخص کردن محدوده نقشه استفاده می شود.

خطوط شیئی– این خطوط پر نسبتاً کلفت بوده و از آنها برای نمایش قسمت های مرئی جسم استفاده می شود.

خطوط مخفی– این خطوط بصورت خط چین با فواصل مساوی بوده و از آنها برای نمایش جزئیات مهمی از جسم استفاده می شود که مستقیماً در معرض دید ترسیمی قرار ندارند.

خطوط محوری- این خطوط به شکل خط و نقطه نازک بوده و محور هندسی اجسام را نشان می دهند.

خطوط امتداد- این خطوط، خط چین های نازک و طویلی هستند که محدوده ابعاد یک جسم را مشخص می کنند. این خطوط به لبه تصویر جسم تماس ندارند.

 خطوط ابعاد- این خطوط دارای یک فاصله خالی در طول خود برای داخل نمودن اندازه عددی یک بعد می باشند و دو سر آنها دارای فلش است.

نماهای یک نقشه

نقشه کار عموماً دارای سه نما است که عبارتند از: نمای بالا، نمای روبرو و نمای جانبی است. اما در نقشه بعضی از اجسام ساده ممکن است یک یا دو نما کافی باشند و برعکس در مورد اجسام پیچیده به بیش از سه نما به منظور نمایش کلیه تصاویر آن نیاز است. نماها بایستی شامل همه ابعاد و جزئیات ساختمانی باشند. در بعضی از موارد ممکن است به یک برش جسم برای نمایش قسمت هایی از آن نیاز باشد که در نماهای عادی به خوبی مشهود نیستند. نقشه ۲-۱ از نوع نقشه اورتوگرافیک است. نقشه های عکسبرداری شده که بر روی آن ابعاد نیز قید شده است، معمولاً در مواردی مفیدند که جسم ساده بوده و جزئیات زیادی نداشته باشد.

ترسیم نقشه در مقیاس متفاوت: غالباً رسم نقشه با مقیاس یک به یک غیر عملی است. اگر کار خیلی بزرگ باشد، آن را بایستی در مقیاسی که بتوان روی کاغذ در اندازه مطلوب کشید، ترسیم کرد. برعکس اگر اندازه ها خیلی کوچک باشند ممکن است لازم شود که برای سهولت، در مقیاس بزرگ تر ترسیم شوند. گاهی اوقات برای نقشه تفصیلی یک قسمت از کار، از مقیاس دیگری نسبت به مقیاس به کار رفته در نماهای اصلی، استفاده می شود.

۳-۱ شناخت ساختمان چوب

چوب یک ماده الیافی، آلی و نباتی است. دو ماده اصلی تشکیل دهنده آن عبارتند از: سلولز و لیگنین. طرز قرار گرفتن الیاف چوب به نوع درخت بستگی دارد. هر چوبی را نمی توان به صورت تخته درآورد و معمولاً تخته را از درخت های تولید کننده الوار می سازند. محصولات بسیار زیاد دیگری را نیز می توان از چوب ساخت. این محوصلات عبارتند از: خمیر سولز، کاغذ، الیاف زیان، پلاستیک، لاستیک، شکر، آهار و الکل.

تخته چوبی است که به اندازه های استاندارد و با ضخامتها، عرض ها و طول های متغیر بریده می شود. تخته را می توان به صورت صفحاتی با ضخامت ۲ تا ۵ سانتی متر، عرض ۵ تا ۵۰ سانتی متر و طول ۵/۱ تا ۷ متر خریداری کرد. تخته بزرگ را نمی توان از هر درختی به دست آورد.

الوار یک قطعه سنگین و حجیم از چوب است که از آن برای نگهداشتن بارهای سنگین استفاده می شود، چوب به انواع متنوع وجود دارد: بعضی از آن ها نرم، بعضی سخت، برخی با رگه های باز و برخی با رگه های متراکم اند.

چوب های نرم:

درختان کاج، کاج تک سوزنی، کاج کریسمس، سرو و سرو قطبی، عناصر مهم تولید کننده چوب های نرم صنعتی و تجاری هستند. اغلب درختانی که در اینگونه گیاهی واقعند میوه های مخروطی شکل (کاج مانند) دارند که به همین علت به نام کانیفر که از کلمه cone یا مخروط مشتق شده است خوانده می شوند.

کانیفرها همگی دارای برگ های باریک و سورنی شکل هستند که این برگ ها چندین سال بر روی درخت باقی می مانند. به همین علت کانیفرها را همیشه سبزها نیز می گویند. از چوب نرم بیشتر برای مصارف ساختمانی استفاده می شود.

چوب های سخت:

چوب های سخت برگ های پهن را داشته و به نام درخت های برگ ریز موسومند زیرا برگ این درختان همه ساله در پائیز خشک شده و میریزند. درختان افرا، صنوبر، گیلاس، زبان گنجشک، بلوط، گردو، ساج و ماها گونی (ماهون آمریکایی) در مناطق معتدل و گرم رشد کرده و چوب سختی داشته و از آن ها برای محصولات بهتری مثل کابینت و مبل سازی و نظایر آن ها استفاده می شود. بعضی از این چوب ها مثل چوب بلوط، چوب زبان گنجشک و گردوی آمریکایی، رگه های باز دارند. چوب های سخت، زیبائی، استقامت، دوام و سختی زیادی دارند. البته کار کردن با این چوب ها مشکل تر است ولی در عوض سطح آن ها را می توان به
صورت های گوناگونی پرداخت و جلا نمود و به سهولت خراش بردار نبوده و به سادگی جلوه خود را از دست نمی دهد.

قسمت های یک درخت

با مشاهده یک درخت، ملاحظه می شود که از سه قسمت اصلی درست شده است. هر یک از این قسمت ها وظیفه مشخصی را به عهده دارند.

تاج درخت- شامل کلیه شاخه ها و برگ ها بوده و مرکز تولید غذای درخت است. برگ ها برای تولید غذا به نور و حرارت نیازمندند که آن را از هوا و خاک به دست می آورند.

تنه درخت- با رگه های درونی خود عامل انتقال شیره و غذا است. چوب ناقل شیره، شیره را از ریشه به برگ ها می برد. پوسته داخلی، غذائی را که در برگها ساخته شده است به شاخه ها، تنه و ریشه ها می رساند و تنه است که تخته را از آن می سازند.

80,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله انواع چوب
  • کارآموزی چوب چوکا
  • مقاله چوب
  • مقاله تاریخچه مصرف چوب
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      پنج شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.