مقاله کندانسورها

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

 عنوان :

مقاله کندانسورها

تعداد صفحات :۱۴

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

کندانسورها یکی از اجزای یک سیستم برودتی می باشند. اساس و عمل یک سیکل سرما سازی در یک سیستم برودتی همواره چنین می باشد که ماده سرما ساز در یک سیستم بسته تکرار می شود و هر لحظه اثر خنک کنندگی بیشتر می شود. در این عمل مایع سرما ساز تبخیر شده ، مجدداً به مایع تبدیل می گردد. این عمل تا زمانی ادامه می یابد که محیط به درجه حرارت مطلوب برسد.

کندانسورهای تبخیری کار کندانسور مبرد و برج خنک کننده را توأماً انجام می دهند. در این کندانسورها پمپ دوران کننده (سیر کننده لوله) آب را از مخزن که در قسمت پایین کندانسورها تعبیه شده خارج کرده و روی مارپیچها می پاشد. علاوه بر این حجم زیادی هوا از روی مارپیچهای کندانسور عبور داده می شود. تبخیر آب به گرمای نهان تبخیر نیاز دارد که آن را از ماده سرمازا دریافت می کند. این نوع کندانسورها کاملاً حجیم و بزرگ می باشند.

این نوع کندانسورها برای مناطق گرم و با رطوبت زیاد توصیه نمی شود.

واژه های کلیدی: کندانسورها ، سیستم برودتی، کندانسورهای آبی، کندانسورهای هوایی، کندانسورهای تبخیری

 فهرست مطالب

مقدمه   ۱
وظیفه کندانسور در یک سیستم برودتی :   ۱
طبقه بندی کندانسورها :   ۱
کندانسورهای آبی :   ۲
کندانسور آبی از نوع دو لوله ای :   ۲
کندانسور آبی از نوع پوسته و لوله افقی :   ۲
کندانسور آبی از نوع پوسته و لوله عمودی :   ۳
کندانسورهای آبی پوسته و مارپیچ :   ۴
کندانسورهای هوایی :   ۶
اطلاعات تکمیلی درباره کندانسورهای هوایی :   ۷
مقایسه بین کندانسورهای هوایی و آبی :   ۹
کندانسورهای تبخیری : (آبی و هوایی)   ۹
منابع :   ۱۱

منابع :

۱ ـ کتاب درآمدی بر مهندسی صنایع غذایی        تألیف : آر. پل سینک ـ دنیس هلدمن

۲ ـ کتاب عملیات واحد در مهندسی شیمی         تألیف : وارن مک کیب ـ جولین اسمیت ـ پیتر هریت

۳ ـ کتاب اصول سردخانه های گوشت                نوشته : دکتر جی . کانو ـ مانوز

۴ ـ کتاب عوامل فساد و شرایط نگهداری مواد غذایی در سردخانه      تألیف دکتر کرامت الله ایماندل

                                                                                        دکتر عذرا صادق زاده عراقی

۵ ـ کتاب مهندسی صنایع غذایی                      نوشته : دنیس هلدمن ـ پائول سینک

۶ ـ کتاب اصول تبرید و محاسبه سیستمهای سرد کننده              تألیف : Ray . j . DOSSAT

۷ ـ کتاب آشنایی با اصول کار و سرویس سرد کننده ها              تألیف : حسین یارند پور

۸ ـ کتاب تهویه مطبوع و تبرید :                            تألیف : ویلبرت اف. استوکر ـ جرالد دبلیو جونز

۹ ـ کتاب اصول تبدیل و نگهداری محصولات کشاورزی             تألیف دکتر جواد میلانی

مقدمه

کندانسورها یکی از اجزای یک سیستم برودتی می باشند. اساس و عمل یک سیکل سرما سازی در یک سیستم برودتی همواره چنین می باشد که ماده سرما ساز در یک سیستم بسته تکرار می شود و هر لحظه اثر خنک کنندگی بیشتر می شود. در این عمل مایع سرما ساز تبخیر شده ، مجدداً به مایع تبدیل می گردد. این عمل تا زمانی ادامه می یابد که محیط به درجه حرارت مطلوب برسد.

تجهیزات تولید و توزیع سرما عبارتند از :

۱ ـ کمپرسور C    Compressor                ۲ ـ تبخیر کننده  Evaporator

۳ ـ کندانسور Condensor                   ۴ ـ شیر انبساط  حرارتی

وظیفه کندانسور در یک سیستم برودتی :

در یک سیستم برودتی وظیفه کندانسور انتقال گرما از ماده سرمازا به محیط دیگری مثل هوا یا آب است. که در داخل کندانسور گاز تحت فشار گرمای خود را به محیط پس می دهد و از حالت گاز به مایع چگالش می یابد.

طبقه بندی کندانسورها :

کندانسور ها را می توان به سه دسته اصلی تقسیم کرد :

۱ ـ کندانسورهای آبی       Water cooled condensor

۲ ـ کندانسورهای هوایی        Air cooled condensor

۳ ـ کندانسورهای تبخیری   Evaporating condensor

کندانسورهای آبی :

کندانسورهای سرد شونده با آب انواع مختلفی دارند که عبارتند از :

۱ ـ کندانسور آبی از نوع دو لوله ای

۲ ـ کندانسور آبی از نوع پوسته و لوله که خود دو نوع می باشد. الف ) افقی    ب ) عمودی

۳ ـ کندانسور آبی از نوع پوسته و مارپیچ

کندانسور آبی از نوع دو لوله ای :

در این کندانسورها آب به درون لوله داخل پمپ شده و ماده سرمازا در لوله خارجی جریان می یابد . مانند شکل زیر . برای بدست یابی به ضرایب انتقال حرارت بالاتر ، جهت حرکت آب و ماده سرمازا در این کندانسور غیر همسو است. اگر چه کاربرد کندانسورهای دو لوله ای در گذشته رواج داشته است ، ولی از آن جایی که در این مبدلهای حرارتی تعداد زیادی واشر و فلانچ به کار می رود تعمیر و نگهداری آنها را با مشکل روبرو ساخته است.

کندانسور آبی از نوع پوسته و لوله افقی :

در این کندانسورها ، ماده سرمازا در داخل پوسته جریان دارد (منبع) و آب به داخل لوله پمپ      می شود. اگر این کندانسورها بصورت یک واحد با یک مسیر عبور با لوله های موازی باشد به علت سرعت زیاد جریان آب در این لوله ضریب انتقال حرارتی خوب نیست. حال برای بالا بردن ضریب انتقال گرمایی از لوله های با طول بلند استفاده می شود که این باعث افزایش حجم دستگاه و غیر اقتصادی بودن آن می گردد. لذا برای یافتن سرعت زیاد ضرایب انتقال گرمایی بالاتر و لوله های کوتاهتر می توان از چند مسیر عبوری استفاده کرد.

کندانسورهای لوله و پیوسته که سرعت آب در آنها بین ۱ تا ۲ متر در ثانیه می باشد کار مطلوب و بهتری ارائه می دهند. حداکثر سرعت پیشنهاد شده برای این کندانسورها ۵/۲ متر در ثانیه و جریان آب آن در هر ساعت ۱۰۰ لیتر برای هر کیلو وات بار سرد کنندگی می باشد.

کندانسور آبی از نوع پوسته و لوله عمودی :

اگر کندانسورها دارای ماده سرما زایی شامل مخلوط بخار و گازهای غیر قابل میعان باشند ، ما از کندانسور آبی عمودی استفاده می کنیم . که در این کندانسورها بخار ما در داخل لوله ها مایع می شود نه خارج آنها و آب از درون پوسته جریان می یابد. این امر باعث انتقال مخلوط بخار و گاز درون لوله ها می شود و از تشکیل هر گونه گاز بی اثر و راکدی که باعث ایجاد پوشش روی سطح و انتقال گرما     می شود جلوگیری می کند. پوشش در سر انتهایی کندانسور قرار دارد و قسمت مایع شده را از بخار مایع نشده و گاز جدا می کند.

کندانسورهای آبی پوسته و مارپیچ :

15,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

پیوندها

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    سه شنبه, ۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.