پایان نامه نقش منطقه آزاد کیش در جذب توریسم

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

پایان نامه نقش منطقه آزاد کیش در جذب توریسم

تعداد صفحات : ۹۴

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

در این مقاله  با موقعیت جغرافیایی ، موقعیت زمین شناسی جزیره کیش، حاکمان کیش در دوران قدیم، آثار تاریخی، سواحل کیش، آکواریوم، حیات در دریا، منطقه جنگلی، مـراکز فرهنگی و تالارها و امکانات تفریحی کیش آشنا می شویم.

جزیره کیش که به مروارید خلیج فارس مشهور و نخستین منطقه آزاد تجاری – صنعتی کشور است .جزیره کیش یکی از محبوب‌ترین نقاط گردشگری در ایران است که سالانه پذیرای صدها هزار تن از گردشگران عمدتاً ایرانی است. کیش همچنین یک شهر مدرن و زیباست که دارای هتل‌های فراوان و زیبا، از جمله هتل بزرگ داریوش، بازارها و مراکز خرید متعدد، و مکانهای دیدنی و تفریحی فراوان است. در فرودگاه بین الملی کیش روزانه ده‌ها پرواز داخلی و بین المللی انجام می‌شود.

خاک کیش دارای ساخت مرجانی است و با رنگ نقره فام در زیرآفتاب از درخشندگی خیره‌کننده‌ای برخوردار است. این ویژگی را بسیاری از سواحل دنیا که از ماسه خاکستری پوشیده شده‌اند، ندارند. آب دریا در ساحل این جزیره شفاف و روشن است و تا فاصله‌ای دور می توان کف دریا را به راحتی تماشا کرد. کارشناسان محیط‌زیست این خاصیت را به وجود مرجان‌ها در پیرامون جزیره نسبت می‌دهند و معتقدند که مرجان ها به صورت طبیعی موجب تصفیه آب و شفافیت و زیبایی سواحل جزیره هستند.

شرایط مطلوب آب و هوایی در طول سال ، دریای مناسب و موقعیت جهانگردی کیش موجب شده است که این جزیره وسیع ترین و مجهزترین امکانات تفریحی و ورزش های دریایی کشور را در خود جای دهد. در  باشگاه‌ها و مراکز تفریحات دریایی کیش امکانات و خدماتی نظیر دوره های آموزشی غواصی ، جت اسکی، گشت های تفریحی غواصی ، اسکی روی آب ، گشت با قایق تندرو، گشت دور جزیره ف چتر پاراسل ، جت بوت ، قایق ماهیگیری تفریحی ، قایق پدالی ، بانانا ، ویندسرف ارائه می شود.

 واژه های کلیدی: جزیره کیش، آثار باستانی، کشتی یونانی، سواحل کیش، خانه فرهنگ و هنر، امکانات تفریحی –، مجموعه ورزش کیش

فهرست مطالب

آشنایی با جزیره کیش    ۱
جزیــره کیش     ۲
جغرافیای کیش    ۲
محدوده کیش    ۲
موقعیت جغرافیایی جزیره کیش    ۴
موقعیت زمین شناسی  جزیره کیش    ۵
کیش در آیینه تاریخ    ۷
حاکمان کیش در دوران قدیم    ۱۱
آثار باستانی جزیره     ۱۲
شهر تاریخی حریره    ۱۲
شهر زیرزمینی کاریز     ۱۴
قنات ها        ۱۶
پایاب        ۱۷
آب انبارهای سنتی    ۱۸
کشتی یونانی    ۱۸
سواحل کیش    ۱۹
جاده جهان        ۲۱
آکواریوم، حیات در دریا    ۲۰
نمایشگاه خزندگان    ۲۰
مجموعه موجودات تاکسیدرمی شده    ۲۱
منطقه جنگلی کیش    ۲۱
روستای باغو    ۲۱
بوسـتان ها        ۲۲
گذر هنرمندان    ۲۴
فرهنگ و مردم    ۲۶
دیدار با بومیان    ۲۶
مساجد کیش    ۲۸
مـراکز فرهنگی و تالارها    ۲۹
خـــانه علم کیش    ۲۹
خانه فرهنگ و هنر کیش     ۳۰
کتابخانه دیداری وشنیداری    ۳۱
دانشگاه کیش     ۳۲
خانه مطبوعات کیش     ۳۲
کتابخانه عمومی کیش    ۳۴
کتابخانه کودک و نوجوان شماره ۱ و۲    ۳۴
خانه موسیقی    ۳۵
امکانات تفریحی – ورزشی    ۳۶
مجموعه ورزشی کیش    ۳۶
زمین های ورزشی سطح جزیره    ۳۶
باشگاه سوارکاری     ۳۷
مسیر ویژه دوچرخه سواری    ۳۸
ورزش های دریایی در کیش    ۳۹
باشگاه ورزشی کرانه    ۴۰
اسکله تفریحی     ۴۰
باشگاه ورزش‌های دریایی    ۴۰
آموزش غواصی    ۴۱
ماهیگیری تفریحی در کیش    ۴۱
پلاژها    ۴۲
شهربازی         ۴۳
بازی‌های رایانه‌ای    ۴۴
آموزش و پرواز با گلایدر و سنجاقک    ۴۴
فهرست تأسیسات و امکانات ورزشی موجود در جزیره کیش    ۴۵
ورزش های دریایی کیش     ۴۷
غواصی     ۴۸
استـخر     ۴۸
سالن چند منظوره المپیک     ۴۹
تنـیـس     ۴۹
امکانات و تأسیسات قایقرانی و ورزشهای دریایی    ۵۰
سالن آمادگی جسمانی     ۵۰
مسابقات جام جهانی و جایزه بزرگ شمشیربازی در جزیره کیش برگزار شد    ۵۴
مـقررات و آئین نامه ها    ۵۵
مقررات صادرات و خروج کالا از جزیره کیش    ۵۵
تسهیلاتی که در دسترس وارد کنندگان در جزیره کیش قرارمی گیرد:     ۵۶
تعرفه های عوارض گمرکی در کیش     ۵۶
مقررات پولی بانکی    ۵۶
حداقل سرمایه واحد های بانکی در منطقه آزادکیش به شرح ذیل تعیین میگردد    ۵۷
صرافی    ۵۸
فعالیت های ارزی در منطقه آزاد کیش     ۵۸
واحدهـای بانکی برون مـرزی و واحدهایی که مجوز عملیــات ارزی دارند:    ۵۹
مقررات تأسیس مؤسسات بیمه :    ۶۰
راهنمای ترخیص کالا از گمرک کیش     ۶۲
بندرگاه کیش     ۶۳
مزایای سرمایه گذاری در کیش    ۶۷
پنجمین همایش صنایع دریایی    ۶۸
پنجمین نمایشگاه بین المللی  فرش دستباف – کیش    ۶۸
جدول نمایشگاههای منطقه آزاد کیش در سال ۱۳۸۵     ۷۰
نمایشگاههای برگزار شدهء منطقه آزاد کیش        ۷۲
اهداف برگزاری نمایشگاهای بین المللی و تخصصی در منطقه آزاد کیش    ۷۸
مرکز بین المللی نمایشگاههای منطقه آزادکیش        ۸۰
تصاویر        ۸۱
منابع و مآخذ

آشنایی با جزیره کیش

جزیره کیش یکی از زیباترین جزایر مرجانی خلیج فارس است که با بیش از ۹۰ کیلومتر مربع وسعت در ۱۸ کیلومتری کرانه جنوبی ایران واقع شده است. در حال حاضر بالغ بر ۲۰۰۰۰ نفر در این جزیره سکونت دارند که ۸۲% آنها طی سالهای اخیر به کیش مهاجرت کرده‌اند. (شکل ۱-۱)

جزیره کیش که به مروارید خلیج فارس مشهور و نخستین منطقه آزاد تجاری – صنعتی کشور است با بیش از ۵۸ هتل و مجتمع اقامتی و ۸۵۰۰ تخت پذیرای هزاران مسافر در روز می باشد.

فرودگاه بین المللی کیش یکی از فعالترین فرودگاههای کشور است. تعداد پروازهای روزانه این فرودگاه به بیش از ۱۰۰ پرواز در روز نیز بالغ می گردد. از فرودگاه بین المللی کیش به اغلب شهرهای بزرگ کشور و همچنین امارات متحده عربی پرواز مستقیم وجود دارد علاوه بر حمل و نقل هوایی ، حمل نقل دریایی به کیش بابرقراری روزانه خطوط کشتیرانی و توسعه پایانه مسافربری بندرگاه، توسعه چشمگیری یافته است به طوری که طی سال هزاران نفر از فعالان اقتصادی و گردشگران از راه آبی به کیش سفر می‌کنند. موقعیت جغرافیایی ، محیط زیست کم نظیر ، جاذبه‌های گردشگری ، برخورداری از مراکز خرید متعدد و مجموعه های تفریحی و سیاحتی و دارا بودن کلیه ویژگیهای یک شهر سالم کیش را به جایگاهی آرام و پرنشاط برای گردشگران و بازرگانان تبدیل نموده است.

جــــزیــره کیـــش

دهستان کیش نام جزیره ایست از توابع بخش کیش شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان واقع در جنوب ایران. که در دوران گذشته نام  این جزیره را قیس گذاشته بودند. شکل این جزیره بیضاوی مانند است و در ۱۲ کیلومتری ساحل شیبکوه واقع شده است. (شکل۲-۱)

جغرافیای کیش

طول جزیره کیش در حدود ۱۲ کیلومتر از جهت مشرق تا مغرب، و عرض آن ۷ کیلومتر، و مساحت آن ۹۰ کیلومتر مربع است. و ۱۲۰ قدم از سطح دریا ارتفاع دارد. ارتفاع وسط جزیره از اطرافش بیشتر است، اما ارتفاع اطراف کیش از سطح آب در بعضی نقاط از یک متر هم کمتر است. در قسمت شمالی جزیره آب زیرزمینی‌اش شیرین است. باغ‌های نخل خرما در کیش وجود دارد. چاهایش کم عمق است به اندازه‌ای که در بعضی جاها عمق چاه از یک متر هم کم‌تر است. و در شمال شرقی جزیره آب بسیار شیرین وجود دارد.

محدوده کیش

محدوده کیش: از جنوب غربی روستای گرزه و در ۲۷ کیلومتری بندر چارک و در خلیج فارس واقع شده است. در جزیره کیش کاخی بسیار بزرگ وزیبا وجود دارد، این کاخ «محمدرضاشاه پهلوی» آخرین پادشاه ایران بنیان نموده است.

جزیره کیش یکی از محبوب‌ترین نقاط گردشگری در ایران است که سالانه پذیرای صدها هزار تن از گردشگران عمدتاً ایرانی است. کیش همچنین یک شهر مدرن و زیباست که دارای هتل‌های فراوان و زیبا، از جمله هتل بزرگ داریوش، بازارها و مراکز خرید متعدد، و مکانهای دیدنی و تفریحی فراوان است. در فرودگاه بین الملی کیش روزانه ده‌ها پرواز داخلی و بین المللی انجام می‌شود.

فاصله بندر لنگه تا کیش از راه دریا و توسط قایق، حدود ۹۰ دقیقه‌است. فاصله مستقیم کیش تا بندر عباس ۴۰۰ کیلومتر، و فاصله آن تا دوبی ۲۰۰ کیلومتر است.

کیش یکی از مهم‌ترین مناطق آزاد تجاری ایران است و توسط سازمان منطقه آزاد کیش اداره می‌شود.

موقعیت جغرافیایی جزیره کیش

جزیره کیش با ۹۰۴۵۷ کیلومتر مربع مساحت یکی از زیباترین جزایر خلیج فارس است که در ۱۸ کیلومتری کرانه جنوبی ایران بین مختصات جغرافیایی ۵۳ درجه و ۵۳ دقیقه تا۵۴ درجه و ۴ دقیقه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ و ۲۶ درجه و ۲۹دقیقه تا ۲۶ درجه و ۳۵ دقیقه عرض شمالی واقع شده است.

 طول جزیره کیش ۱۵ کیلومتر در محور شرقی-غربی و پهنای آن ۷ کیلومتر در محور شمالی جنوبی و تقریباً بیضی شکل است.

فاصله کیش از راه دریا تا جزیره هندورابی ۲۸ کیلومتر ،تا جزیره فارور ۵۵ کیلومتر ،تا جزیره سیری ۸۷ کیلومتر، تا جزیره ابوموسی ۱۷۷ کیلومتر ،تا قشم ۲۲۵ کیلومتر ، تا بندر عباس ۳۰۰ کیلومتر، تا چابهار ۶۷۵ تا بوشهر۷۴۰  کیلومتر و تا دبی ۲۰۰ کیلومتر فاصله کیش تا تهران از راه هوائی  ۱۰۵۲ کیلومتر و از راه زمینی ۱۶۰۰ کیلومتر  فاصله کیش تا اصفهان نیز از راه زمینی ۱۲۰۰ کیلومتر است.

کیش از طبیعتی زیبا و منحصر به فرد بر خوردار است . سواحل آرام با ماسه‌های مرجانی آب زلال دریا که شفافیت کم نظیر آن امکان مشاهده انواع آبزیان را در عمق چند متری مقدور می‌سازد پوشش گیاهی مناسب و سرسبزی و طراوت آن به ویژه در هفت ماه از سال چشم‌اندازی زیبا و تماشائی به آن بخشیده است که سالانه حدود یک میلیون نفر از دوستداران طبیعت و دریا را به سوی خود جلب می کند.

 موقعیت زمین شناسی  جزیره کیش

از نظر پستی و بلندی جزیره کیش تقریباً مسطح است. ارتفاع نسبی جزیره از سطح دریا حدود ۳۲ متر است و مرتفع‌ترین نقطه آن که در شرق جزیره واقع است حدود ۴۵ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. از این رو جهت کرانه‌ها با شیب نسبتاً ملایمی به دریا منتهی می‌شود.

جزیره کیش دارای ساختار مرجانی است. جزایر مرجانی معمولا بر اثر گسترش انواع مرجانها و مواد آلی دیگر بر روی طاقدیس‌ها گنبدهای نمکی و مواد آتشفشانی تشکیل می شوند. 

کـــــیش در آییـــــــنه تــــــــــاریخ

از تاریخ کیش در زمان پیش از اسلام اطلاعات دقیقی در دست نیست. تنها منبع قابل اعتنا در این زمینه نوشته‌های «نیارخوس» دریاسالار یونانی است که در سال ۳۲۵ قبل از میلاد به فرمان اسکندر مامور شد سفری اکتشافی را در سواحل دریای عمان و خلیج فارس انجام دهد. (شکل ۳-۱)

نوشته‌های نیارخوس دلالت برآن می‌کند که وی جزیره کیش یا «اراراکتا» را در قرن چهارم پیش ازمیلاد مورد بازدید قرار داده است.

 مشخصاتی که وی ارائه می‌دهد با مشخصات جزیره کیش انطباق دارد. به طوری که نیارخوس می‌نویسد در این جزیره بوستان‌ها و نخلستان‌های فراوانی وجود داشته است. در دوره هخامنشیان، کیش مرکز عمده صید مروارید بین النهرین و هندوستان بود و بازرگانان بزرگ دنیا به این جزیره رفت و آمد داشتند.

دوران عظمت و شکوفایی تاریخ کیش از قرن چهارم هجری، پس از وقوع زلزله در سیراف آغاز شد. پس از آن که بندر سیراف از رونق افتاد تورانشاه به کمک حکام محلی بنی قیصر در این جزیره بندرگاهی ایجاد کرد و به عمران و آبادانی آن همت گماشت و کیش را به مرکز عمده بازرگانی خلیج فارس تبدیل نمود. در دوره اتابکان فارس اهمیت کیش به حدی بود که والی خلیج فارس در این جزیره سکونت داشت و برتمام جزایر خلیج فارس و دریای عمان حکومت می کرد. طبق نوشته‌های سیاحان و تاریخ‌نویسان، در این دوره درآمد کیش بابت عشریه کشتی‌های تجاری مبالغ بسیار قابل توجهی بوده است.

از شواهد و قراین چنین پیداست که در عصر غزنویان، سلجوقیان، خوارزمشاهیان و مغول جزیره کیش در اوج شکوفایی و رونق و مرکز بازرگانی خلیج فارس بوده است. مورخینی نظیر قزوینی، فضل الله بن عبدالله شیرازی، ابن بطوطه و حمدالله مستوفی که در این دوره از کیش دیدن کرده‌اند همگی از عظمت، آبادانی و زیبایی کیش سخن گفته اند. بنابر نوشته‌های مورخین، نام کیش در دوره ایخانیان مغول پیوسته با اسامی ولایات معتبری چون بغداد، شیراز، بحرین و هندوستان آورده می‌شده و پیوسته پیشوند «دولتخانه» قبل از عنوان کیش ذکر می‌شده است. علاوه بر این، ویرانه‌های به جا مانده از شهر حریره در قسمت شمال جزیره نیز از عظمت جزیره کیش در آن دوران حکایت می‌کند.

اهمیت استراتژیک کشور ما به عنوان شاهراه ارتباطی شرق و غرب و نیز موقعیت ویژه کیش در خلیج فارس همواره مورد توجه کشورهای دیگر بوده است. تحولات اقتصادی اروپا در سده های پانزدهم و شانزدهم میلادی، اروپایی ها و از جمله پرتغالی‌ها را متوجه بازارهای مشرق زمین نمود. در اوایل قرن شانزدهم میلادی پرتغالی‌ها به منظور تسلط بر بازارهای تجاری هندوستان، عربستان و ایران و با هدف گسترش قلمرو مستعمراتی خویش کشتی‌های جنگی و بازرگانی خود را به اقیانوس هند گسیل داشتند.

در سال ۱۹۱۲ هجری برابر با ۱۵۰۶ میلادی آلفونس آلبوکرک دریاسالار مستعمره‌جوی پرتغالی با ناوگانی شامل چهارده ناو جنگی دریای عمان و خلیج فارس را درنوردید وپس از آن که مسقط و چند بندر دیگر را به آتش کشید در برابر شهر هرمز لنگه انداخت و از امیر هرمز و کیش خواست که خود را تسلیم و از شاه پرتغال اطاعت نماید. این درخواست پذیرفته نشد و پرتغالی‌ها هرمز و گمبرون را را تصرف کردند، سرنوشت کیش دگرگون شد و عصر انزوا و سکون آغاز گردید. علت این امر  این بود که اهمیت استراتژیک جزیره هرمز به واسطه قرار داشتن بر دهانه خلیج فارس از نظر پرتغالی‌ها به مراتب بیشتر از جزایر داخل خلیج فارس و از جمله جزیره کیش بود و هرمز می‌توانست وظیفه دفاع در مقابل یورش و مهاجمین دیگر را به شایستگی انجام دهد.

پرتغالی‌ها تا دوره صفویه در کیش حضور داشتند و متاسفانه جز غارت و ویرانی اثر دیگری از خود بر جای نگذاشتند، تا این که بالاخره شاه عباس صفوی پس از فارغ شدن از جنگ عثمانی‌ها ‌به آزاد ساختن بحرین، هرمز و کیش از تسلط بیگانگان همت گماشت.

با این همه هنگامی که در دهه سوم قرن هفدهم میلادی جزیره هرمز و دیگر جزایر و بنادر ایرانی خلیج فارس، به ایران بازگشت، نه تنها از اهمیت کیش بلکه حتی از اهمیت جزیره هرمز نیز کاسته شد و جای آن را موقعیت جغرافیایی واقتصادی قابل توجه بندر جدید التأسیس عباس گرفت. در این دوران کیش جزیره‌ای نیمه متروک و منزوی بود و حتی در دوره هایی به جایگاه دزدان دریایی خلیج فارس بدل شد.

کیش در دوران ناصرالدین شاه به عنوان تیول به قوام الملک شیرازی یکی از ایل سالاران متنفذ فارس واگذار شد و او نیز آن را با مبلغ ۲۵۰۰۰ تومان به محمدرضا خان سطوت الممالک بستگی حاکم لنگه فروخت. جزیره کیش تا دوره پهلوی چندین بار خرید و فروش شد تا این که در سال ۱۳۴۰ خورشیدی دکتر منوچهر اقبال، این جزیره را به مبلغ نه میلیون ریال از ورثه محمدرضا خان سطوت الممالک بستکی خریداری کرد.

در سال ۱۳۴۹ جزیره کیش مورد بازدید هیأت‌های کارشناسی ایران و آمریکا قرار گرفت و با توجه به موقعیت جغرافیایی و استراتژیکی مناسب، به عنوان یک مرکز بین المللی توریستی –  تجاری مورد توجه قرار گرفت. به منظور جلب جهانگردان به این جزیره و تأمین آسایش و رفاه آنان، در مهر ۱۳۵۱ سازمان عمران کیش به ثبت رسید. سازمان عمران کیش طرح منطقه توریستی جزیره کیش را با الگو قراردادن جزایر هاوایی و کرانه‌های جنوبی دریای مدینترانه، با هزینه زیادی آغاز کرد و تا پیش از انقلاب فاز اول آن را به همراه بخشی از فاز دوم به اجرا درآورد. با پیروزی انقلاب اسلامی روند فعالیت‌های سازمان عمران متوقف شد.

90,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

پیوندها

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.