مقاله از شهامت تا شهادت مقام و منزلت امام حسین (ع)

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله از شهامت تا شهادت مقام و منزلت امام حسین (ع)

تعداد صفحات : ۴۱

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

مقاله حاضر در باره زندگی نامه امام حسین (ع) می باشد. امام حسین (ع) در طول زندگانی خود با خداوند رابطه ی بسیاری داشتند و دائماً به عبادت و نماز می پرداختند و هر ساله زیارت خدا را برای سبک شدن و تازه شدن روحیه خود و راز و نیاز کردن بار او را انتخاب می کرد.

در روز عاشورا پس از شهادت آن سرور، دیدند بر پشت مبارک امام حسین (ع) پنبه بسته بد. علت را از امام زین العابدین (ع) سوال کردند و از ایشان پرسیدند که سبب این پینه ها بر پشت حضرت چیست؟

حضرت امام سجاد فرمود: زیادی مال و بارهایی که پدرم بر پشت خود می گذاشت و در شبهای تاریک و به صورت پنهانی، به درب خانه ی بیوه زنان و یتیمان و مساکین و فقرا می برد، موجب شده بود تا پشت مبارکش این چنین پینه ببندد.

واژه های کلیدی: امام حسین (ع)، عبادت، شجاعت، شهادت، امامت و ولایت

فهرست مطالب

مقدمه    ۷
آیا حسین را می شناسید؟    ۸
شناسنامه حسین (ع)    ۱۲
تولد حسین    ۱۳
توجه پیامبر به حسین (ع)    ۱۵
بزرگواری حسین    ۱۷
زائری عابد:    ۲۰
سخنور بدیهه:    ۲۰
امام حسین بعد از پیامبر:    ۲۴
رفتار آن حضرت با فقرا    ۳۲
اثر پینه ها بر پشت امام حسین (ع)    ۳۲
امامت و ولایت شرط خداپرستی    ۳۳
دلجویی از برادر    ۳۳
تکبر و عزت    ۳۴
فلسفه ی روزه    ۳۵
سخاوتمندترین مرد مدینه    ۳۶
فهرست منابع    ۳۸

فهرست منابع

۱- کتاب آفتاب کربلا

۲- زندگی امام حسین

۷- سیره ی امام حسین

۸- تحف العقول (مواعظ آن حضرت)

مقدمه

انسانها تاریخ را بوجود آورده اند اما بسیاری از آنان با گذشت زمان از خاطره ها محو شده اند. در این میان، برخی از آنان به دلیل عظمت و شایستگی، در پیشرفت سایر انسانها کاملا موثر بوده و گذشت زمان آن ها را از یادها نبرده است و در هر زمان چونان خورشید می درخشند و روزگار در کم و کیفیت آنان تأثیر نمی گذارد.

اینان پیامبران، امامان معصوم و یاران و اوصیای به حق هستند که در زندگی کوتاهشان سیره ی گفتاری از خود به یادگار گذاشته اند و الگوی جاودانه ی سعادت بشر هستند.

حکومت پنج ساله ی علی بن ابی طالب (ع) برای آنان که در طول تاریخ به نوعی حاکمیت داشته و یا خواهند داشت اسوه می باشد و حجت را بر آنان تمام کرده است. برای خیرخواهان، صلح و صفای امام حسن (ع) و برای آزاد مردام قیام امام حسین (ع) و در نهایت شهادت مظلومانه ی آن حضرت مهمترین و درخشان ترین حوادث تاریخ اسلام است که در ابعاد گوناگون اثر بسزایی در پیشرفت انسانها و فرهنگ اصیل اسلایم داشته است.

حضرت امام خمینی می فرمایند:

هر چه داریم از حسین (ع) داریم.

اسلام را تا حالایی که شما می بینید سیدالشهداء (ع) نگه داشته است.

همچنین از طرفی دیگر این شهادت مظلومانه و مسأله ی عزاداری در شکل گیری و رواج آداب و رسوم خاص و هنرهای متداول مذهبی، تکیه ها و حسینیه ها اثر مستقیم داشته است و در پیدایش اجتماعات تبلیغاتی، تعذیه و عزاداری و در یک جمله می توان گفت در ادبیات عاشورا نیز چیزی جز جریان کربلا موثر نبوده است.

گفتار گویندگان که در مجالس عزاداری و محافل مختلف در طول زمان عرضه می شود. این گفتارها و نوشتارها با گذشت زمان پیوسته رو به گسترش بوده و در روزگار ما چندین برابر شده است، چرا که خورشید تابان وجود امام حسین را غروبی نیست. آری بانگ «کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا» در هر زمان و مکان طنین انداز است.

آیا حسین را می شناسید؟

او نوری مطلق بود که بر طالبان حقیقت و پویندگان از سرشاری و  خود ریزش می نمود.

امواج این دریای ژرف و بیکران، توحید و معرفت بود و فراورده های آبهای فراوان آن، حجت و برهان، کشف و شهود و استواری و اتقان (که چون دنیا موج نیرو، و با آن نور علم، روشنی و استیضاح. مینائی و عرفان نمودار می شد و تعنیتش را بر جویندگان راه حق و سالکان در ذات احدیت نشان می داد. حلم و بردباری، صبر و شکیبای، عقل و استقامت در شدائد و مصائب حکم دو کناره و دو ساحل این شط وسیع و دریای عریض بود که حافظ و نگهبان و پاسدار و مرزبان این دریای مواج و پر خروش و سرشار از علمت بود که نمی گذاشت آنها بیرون بریزد و کثرت علم طغیان کند و زمام از دست برود و گفتاری با کلامی را مافوق طاقت اصل عالم بر آنان تحصیل نماید.

و آنچه در زمره ی جواهرات و اشیاء نفیس و در و مرجان و مروارید این دریا به شمار می آید و گوهر گرانبهای حاصل این بحر عشق بود همانا تقوی و طهارت و نور و عرفان بود که بر جهان انسانیت به عنوان صاف ترین ارمغان ملکوتی ارزانی می شد.

رسید مژده رحمت که در سرای علی

قدم نهاد عزیزی که مادرش زهراست

چه نور کرده تجلی که دسته دسته ملک

روان به عالم سفلی زعالم بالاست

وقتی پیامبر این موضع را با فاطمه دخترش در میان می گذارد فاطمه به شدت می گرید و می فرماید: چه روزی این اتفاق خواهد افتاد. پیامبر پاسخ دادند در زمانی که من و تو و پدرش علی (ع) در دنیا نیستیم. فاطمه (س) پرسید پس چه کسی بر پسرم می گرید. پیامبر فرمودند: زنان اهل بیتم می گریند و مردمانشان برای مردان اهل بیتم ناله و زاری می کنند.

در همه زمانها و در همه نسل ها در طول تاریخ آینده این مسأله همچنان برقرار و پایدار خواهد ماند.

«سلام بر حسین»

سلام بر حسین که با خون خویش جانش را برای دین خدا بخشید

سلام بر کسی که خدا را در پنهان و پیدا فرمانبری کرد.

سلام بر آنکه خداوند شفای بیماریها را در خاک هزار او قرار داد.

سلام بر کسی که در زیر گنبد حرم او دعا مستجاب است.

سلام بر آنکه امامان از خاندان و نسل اویند.

سلام بر فرزند خاتم پیامبران، سلام بر فرزند سرور اوصیاء

سلام بر فرزند فاطمه زهرا (ع)

سلام بر آنکه پیکرش به خون آغشته شد.

سلام بر آنکه حرمت خنیه گاهش شکسته شد.

40,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

پیوندها

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    یکشنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.