تحقیق بیمه

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

تحقیق بیمه

تعداد صفحات : ۷۰

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

بیمه ، اشخاصی را که متحمل لطمه ، زیان یا حادثه ناخواسته‌ای شده اند قادر می سازد که پیامدهای این وقایع ناگوار را جبران کنند. بیمه گران خطرهای احتمالی را به خوبی می شناسند و احتمال وقوع آن ها رامی دانند بنابر این می توانند میزان حق بیمه ای را که هر شخص باید بپردازد به نحوی محاسبه کنند که مبلغ جمع آوری شده برای جبران خسارت هایی که پیش خواهد آمد، کافی باشد. بدیهی است که تنها تعدادی از آنان که خود را بیمه کرده اند نیاز به جبران خسارت از محل مبلغ جمع آوری شده خواهند داشت.

بر این اساس ، مقدار حق بیمه مربوط به هر نفر متقاضی بیمه با توجه به دو عامل مهم محاسبه می شود: نخست این که ، به طور کلی احتمال بروز خسارت در آینده چه قدر است؟ دوم ،آن که احتمال وقوع حادثه برای بیمه گذار متقاضی بیمه بیشتریا کمتر از میانگین احتمال خطر مزبور باشد

واژه های کلیدی: بیمه، بیمه عمر، بیمه های تکمیلی، طرح بیمه آتیه، فرانشیز، کارگزار بیمه، بیمه های اتومبیل، بیمه های آتش سوزی، پرداخت حق بیمه

فهرست مطالب

چکیده    ۱
مقدمه    ۲
بیمه چیست؟    ۳
فایده بیمه چیست؟    ۴
بیمه عمر چیست؟    ۵
انواع بیمه های عمر    ۷
مزایای بیمه های عمر و پس انداز    ۹
بیمه های خطر فوت    ۱۸
بیمه های تکمیلی    ۱۹
طرح بیمه آتیه    ۲۱
فرانشیز چیست؟    ۲۴
کارگزار بیمه چه نقشی دارد؟    ۲۴
بیمه چگونه به وجود آمد؟    ۲۵
بیمه در دنیای امروز    ۲۵
بیمه های غیر زندگی    ۲۶
نفع بیمه پذیر    ۲۷
دیگر اصول بیمه    ۲۸
بیمه عمر    ۲۹
بیمه عمر و پس از انداز از نوع مستمری    ۳۰
بیمه حوادث شخصی    ۳۱
بیمه های اتومبیل    ۳۲
بیمه حمل و نقل کالا    ۳۵
بیمه مسئولیت مدنی حرفه ای پزشکان    ۳۹
بیمه های مهندسی    ۴۰
بیمه تمام خطر مقاطعه کاری    ۴۰
بیمه تمام خطر نصب    ۴۱
بیمه تمام خطر ماشین آلات ساختمانی و راهسازی    ۴۱
بیمه های آتش سوزی    ۴۲
بیمه پول در صندوق و پول در گردش    ۴۳
بیمه تمام خطر پیمانکاران    ۴۴
بیمه سازه های تکمیل شده    ۴۷
بیمه فساد کالا در سردخانه انبار    ۴۸
بیمه تجهیزات الکترونیک    ۴۹
بیمه شکست ماشین آلات    ۵۰
بیمه عدم النفع ناشی از شکست ماشین آلات    ۵۱
بیمه بویلر و مخازن تحت فشار      ۵۲
حقوق ناشی از قرارداد    ۵۳
پرداخت حق بیمه    ۵۵
ثبت های مربوط به حسابداری بیمه در شعبه ها    ۶۵
نتیجه گیری    ۶۶
منابع     ۶۷

مقدمه

انسان به عنوان خلیفه الهی در نظام هستی حرمت و کرامت ویژه‌ای دارد. کمال و سعادت بشر از اهداف خلقت برشمرده شده است. تحقق کمال و سعادت انسانی بدون وجود امنیت و آسایش فکری در جهان پرمخاطره دشوار و ناممکن به‌نظر می‌رسد. بیماری‌، کهولت‌، فقر و کاهش درآمد‌، ازکارافتادگی و از همه مهم‌تر فوت زودرس از وقایعی است که علاوه بر اینکه خانواده‌ها را از جنبه عاطفی تحت تاثیر قرار می‌دهد‌، پیامد‌های ناگوار اقتصادی زیادی به همراه دارد. علاوه بر آن رویدادهایی نظیر: ازدواج‌، تولد فرزند‌، خرید خانه‌، تحصیلات عالی و… اگرچه شیرین و دلنشین است‌، لیکن تبعات اقتصادی آن اغلب باعث مشکلات فراوانی برای خانواده‌ها می‌‌شود.

انسان از یک سو به‌دلیل آسیب‌پذیری در مقابل حوادث گوناگون و از سوی دیگر به‌دلیل نیاز غریزی به امنیت خاطر و رفاه اجتماعی‌، همیشه به‌دنبال راهکار‌هایی بوده است تا پیامدهای ناشی از حوادث ناگوار را کاهش دهد. کمک به نیازمندان و زیاندیدگان از طریق سازوکارهایی همچون تعاون‌، همیاری و ایجاد صندوق و… در جوامع مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. بیمه یکی از مهم‌ترین و با ارزش‌ترین دستاورد جامعه بشری در جهت رویارویی با مخاطرات گوناگون و شرایط دشوار زندگی است.

بیمه چیست ؟

بیمه ، اشخاصی را که متحمل لطمه ، زیان یا حادثه ناخواسته‌ای شده اند قادر می سازد که پیامدهای این وقایع ناگوار را جبران کنند. خسارت هایی که به این قبیل افراد پرداخت می‌گردد از پول هایی تأمین می شود که برای خرید بیمه نامه می پردازند و با پرداخت آن در جبران خسارت همدیگر مشارکت می کنند. به بیان دیگر همه آن هایی که خود را بیمه میکنند با مشارکت در سرمایه ای که متعلق به همه خریداران بیمه است ، در جبران خسارت و زیان های هریک از افراد بیمه شده، شریک و سهیم می شوند.

بیمه گران خطرهای احتمالی را به خوبی می شناسند و احتمال وقوع آن ها رامی دانند بنابر این می توانند میزان حق بیمه ای را که هر شخص باید بپردازد به نحوی محاسبه کنند که مبلغ جمع آوری شده برای جبران خسارت هایی که پیش خواهد آمد، کافی باشد. بدیهی است که تنها تعدادی از آنان که خود را بیمه کرده اند نیاز به جبران خسارت از محل مبلغ جمع آوری شده خواهند داشت.

بر این اساس ، مقدار حق بیمه مربوط به هر نفر متقاضی بیمه با توجه به دو عامل مهم محاسبه می شود: نخست این که ، به طور کلی احتمال بروز خسارت در آینده چه قدر است؟ دوم ،آن که احتمال وقوع حادثه برای بیمه گذار متقاضی بیمه بیشتریا کمتر از میانگین احتمال خطر مزبور باشد. برای روشن شدن موضوع ۳ مثال می آوریم .

در بیمه های مربوط به اتومبیل : جوانی که اتوموبیل پرقدرتی دارد یاراننده ای که قبلا چند مورد تصادف داشته و خودش مقصر بوده است ، از راننده میان سال و با تجربه ای که اتوموبیل کم قدرتی دارد و قبلا تصادف نکرده است ، حق بیمه بیشتری می پردازد.

در بیمه آتش سوزی : صاحب مغازه ساندویچ فروشی ، ازصاحب یک دفتر خدماتی حق بیمه بیشتری می پردازد یعنی، هر چه احتمال خطربیشتر باشد ،حق بیمه نیز بیشتر خواهد بود.

فایده بیمه چیست؟

فایده اصلی بیمه‌، دادن اطمینان به افراد در جهت مقابله با خطرات احتمالی است. فارغ از نوع بیمه می‌توان گفت، بیمه علاوه بر ایجاد محیطی امن برای فعالیت‌های اقتصادی‌، باعث ایجاد اطمینان برای کار و تولید و سرمایه‌گذاری و به‌طور کلی ایجاد فضای امن و آرام برای فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی است.

انسان موجودی آینده‌نگر و دوراندیش و خطرگریز است و ابهام نسبت به آینده و نیازهای آتی‌، تامین آتیه خانواده‌، ازدواج‌، خرید مسکن‌، تولد فرزندان‌، تحصیلات عالی و دغدغه‌ها و دل‌مشغولی‌هایی از این قبیل‌، نیازهایی است که فقط با بهره‌گیری از بیمه و مزایای آن مرتفع خواهد شد.

امروزه بیمه در جوامع مختلف نقش‌ها و کارکردهای زیادی دارد. صنعت بیمه که از ارکان مهم اقتصادی و از پشتوانه‌های بازارهای مالی است‌. از سویی مبالغ حاصل شده از فروش بیمه‌های مختلف‌، باعث رونق اقتصادی‌، ایجاد فرصت‌های شغلی و سرمایه‌گذاری‌های بلند مدت و سودآور است و از سوی دیگر صنعت بیمه با جبران خسارت‌های ناشی از حوادث ناگوار و ارائه پوشش‌های بیمه‌ای جهت مقابله با ریسک‌های مختلف‌، پشتوانه عظیمی‌برای کلیه بخش‌های اقتصادی است و امنیت و آرامش خاطر جامعه و آحاد مردم را فراهم می‌سازد و از سوی دیگر باعث ارتقای سطح رفاه اجتماعی مردم خواهد شد و از این منظر راهکار مناسبی برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی و دغدغه‌های روانی ناشی از آن است‌.

خطراتی که با انواع بیمه تحت پوشش قرار می‌گیرند، می‌توان به دو دسته خطرات جانی و خطرات مالی (اشخاص و اموال) تقسیم کرد، به‌عنوان مثال بیمه‌های درمان‌، عمر‌، از کارافتادگی و حوادث جزو بیمه‌های جانی (اشخاص) و بیمه‌های آتش سوزی‌، اتومبیل و‌… جزو بیمه‌های اموال طبقه بندی می‌شوند.

بیمه‌های اشخاص از آنجایی که با جان انسان سرو کار دارند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند‌، جان انسان قابل ارزش‌گذاری نیست، بنابراین هدف این نوع بیمه‌ها فقط جبران خسارت نمی‌باشد، بلکه هدف عمده‌این بیمه‌، دادن تامین‌های مناسب در مقابل ریسک‌های فردی مانند فوت‌، حوادث‌، بیماری و یا بار مالی ناشی از تحقق شرایط خاص نظیر ازدواج‌، تولد فرزندان، خرید خانه و… است. و از مهمترین بیمه‌های اشخاص بیمه‌های عمر است‌و از کامل‌ترین بیمه‌های عمر‌، هم به لحاظ کارکرد وهم از جهت نوع تامین‌های قابل ارائه و نیز مدت و جنبه پس‌اندازی آن‌، بیمه‌های عمر و پس‌انداز است.

بیمه عمر چیست؟

بیمه عمر و یا قرارداد بیمه عمر را می‌توان این‌گونه تعریف کرد:

قراردادی است که به موجب آن بیمه‌گر (شرکت بیمه) در قبال دریافت حق بیمه متعهد می‌شود که در صورت فوت بیمه شده و یا زنده ماندن (حیات) او مبلغ سرمایه بیمه را به‌طور یکجا یا به‌صورت مستمری، در موعد مقرر، به استفاده کننده بپردازد‌.

قبل از توضیح بیشتر راجع به بیمه‌های عمر توضیح چند اصطلاح مهم بیمه‌ای ضروری به نظر می‌رسد‌.

بیمه‌گر‌: به شرکت بیمه اطلاق می‌شود.

بیمه شده‌: فردی است که فوت یا حیات او در قرارداد بیمه، مورد بیمه قرار گرفته است‌.

بیمه‌گذار‌: شخص حقیقی و یا حقوقی است که حق بیمه را پرداخت و قرارداد بیمه را منعقد می‌کند‌.

استفاده‌کننده‌: شخصی حقیقی یا حقوقی است که سرمایه بیمه را در صورت فوت و یا حیات بیمه شده دریافت می‌کند‌.

سرمایه بیمه‌: وجهی است که درصورت فوت و یا انقضای قرارداد بیمه به استفاده‌کننده پرداخت می‌شود‌.

حق بیمه‌: وجهی است که بیمه‌گذار در مقابل تعهدات بیمه‌گر به صورت اقساط و یا یکجا پرداخت می‌کند.

 انواع بیمههای عمر

بیمه‌های عمر انواع گوناگون دارد‌. بالغ بر صدها نوع بیمه عمر در نقاط مختلف دنیا عرضه می‌گردد‌. به‌طور کلی بیمه‌های عمر را می‌توان به سه دسته تقسیم نمود که توضیح اجمالی هر دسته و انواع بیمه‌های عمر و پس‌انداز آن که در کشور ما ارائه می‌شود به شرح زیر است‌:

۱ – بیمه‌های عمر خطر فوت (به شرط فوت)

در این نوع بیمه‌، شرکت بیمه تعهد می‌کند درصورت فوت بیمه شده در طول مدت قرارداد‌، سرمایه بیمه را به استفاده کننده بپردازد‌. بدیهی است که در صورت حیات بیمه شده‌، شرکت بیمه تعهدی ندارد‌. از انواع این بیمه است‌: بیمه عمر زمانی‌، بیمه عمر مانده بدهکار‌، بیمه تمام عمر و‌…

۲ – بیمه‌های عمر به شرط حیات

در این نوع بیمه شرکت بیمه تعهد می‌کند درصورت حیات بیمه شده تا زمان انقضای مدت بیمه‌نامه‌، سرمایه بیمه را به صورت یکجا و یا مستمری به استفاده کننده بپردازد‌. از انواع این بیمه است‌: بیمه تشکیل سرمایه و انواع بیمه‌های مستمری‌.

60,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

پیوندها

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    یکشنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.