مقاله بیولوژی ورزش

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

 عنوان :

مقاله بیولوژی ورزش

تعداد صفحات :۱۹

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

   آنچه را که در این مقاله بیان می شود یک نظر اجمالی و بسیار سطحی از بیومکانیک می‌باشد. مسلماً وارد شدن به هر مقوله‌ای و در هر قانونی از مکانیک بدن انسان و از فیزیولوژی حرکت مستلزم سال‌ها مطالعه آکادمیک می‌باشد. ولی آنچه که بیش از هر زمان دیگر فوریت پیدا کرده این ‌است که علوم جدید در ورزش رخنه کرده‌اند و باید مربیان با این علوم آشنایی داشته باشند. مسئولین کشور ما نیز باید به‌این علوم توجه خاص داشته باشند. ورزش کشور ما اگر زیربنای علمی و اجتماعی نداشته باشد هیچگاه نمی‌تواند خودش را در سطح دنیا مطرح نماید. مربیان ایرانی باید شکل تمرینات و توسعه آمادگی جسمانی را با اصول علمی انجام بدهند. دانشکده‌های ورزش باید از امکانات تحقیقاتی مناسبی برخوردار باشند. گواه بیشتر اینکه امروزه با تأسیس دانشکده‌های ورزش در بیشتر کشورهای صنعتی احتیاج به تکیه‌گاه‌های علمی را ایجاب می‌کند این مراکز با ارائه برنامه‌های تحقیقاتی مطالبات بیشماری را در زمینه شناخت بدن انسان ـ فیزیولوژی حرکت طب ورزشی و بیومکانیک ارائه می‌نمایند که کاربرد آن‌ها در ورزش مسلماً در رکوردها و در نهایت در سلامت ورزشکاران نقش مهم را ایفا می‌کند.

واژه های کلیدی: بیومکانیک، حرکت، سینتیک، ورزش

 فهرست مطالب

مقدمه :   ۱
افزایش متابولیسم در دوی ماراتن     ۳
بیومکانیک فیزیولوژی حرکت در خدمت ورزش   ۵
فیزیولوژی حرکت :   ۶
انقباض عضلانی :   ۸
بیومکانیک و حرکت   ۱۰
سینماتیک در یک زنجیر مفصلی   ۱۲
سینتیک (CINETIQUE)   ۱۴
خلاصه :   ۱۵
منابع :   ۱۶

منابع :

۱ – Biomecanique et Physiologie du mouvement s. Bouisset Masson Paris

۲ – Biomecanique du mouvement humain

          Williams, Lissens, Le veau Decair Vigat Canada

۳ – Physiologie du sport

         H. Monod, R. F Landrois  Masson Paris

فیزیولوژی ورزش فاکس و ماتیوس “ ترجمه اصغر خالدان ، دانشگاه تهران “ ۴ –

۵- Muscle, posture et mouvement s. Bouisset, B. Maton  Hermann, Frana

مقدمه :

ورزش و المپیک‌ها هرروز با تکنیک‌های علمی جدید مجهز می‌شوند. رقابت‌ها هر روز فشرده‌تر می‌شود. در این میان ورزشکاران کشورهای جهان سوم، و آن‌ها که از کشورهایی می‌آیند ـ چون جمهوری اسلامی ـ که سینه‌زنی و نوحه‌خوانی را بر تکنیک‌های علمی جدید در ورزش ترجیح می‌دهند. سرشان بی‌کلاه است و با دشواری می‌توانند با ورزشکاران کشورهای پیشرفته رقابت کنند. در راه علمی کردن ورزش ایران، دو مقاله در این شماره ویژه تلاش آورده‌ایم:

   یکی از آن‌ها از دکتر فرهاد عربی، استاد دانشگاه پاریس، و مشاور ارگونومی در کارخانه اتومبیل‌سازی پژو، با عنوان بیومکانیک و فیزلوژی ورزش در خدمت ورزش. وی به مسئولین ورزش ایران توصیه می‌کند که به علوم و تکنیک‌های جدید در ورزش جهان توجه ویژه داشته باشند، و نیز مربیان ایران شکل تمرین‌ها و آمادگی جسمانی شاگردانشان را با اصول علمی هماهنگ کنند. چون ورزش ایران تا زمانی که با اوهام و خرافات آمیخته است و زیربنای علمی و اجتماعی نداشته باشد، هیچگاه نمی‌تواند خود را در سطح جهان مطرح کند.

  مقاله دوم از دکتر ایرج احرابی‌فرد، یکی از استادان ممتاز ورزش در دانشگاه آیوا آمریکاست که در سال ۲۰۰۲ به دلیل تحقیقات ارزنده‌اش که در راه ورزش پایه در آمریکا انجام داد، برنده جایزه پایه ریز ورزش والیبال آمریکا شد Founder Award و در سال ۲۰۰۳ به تالار مشاهیر والیبال آمریکا پیوست. این بالاترین افتخاریست که در ورزش آمریکا به‌یک نفر تعلق می‌گیرد.

   پیش از انقلاب اسلامی، دکتر احرابی فرد، دست به‌کار شگفت‌آوری در ایران زد. وی با انتخاب نزدیک به یک هزار شناگر جوان و گزینش بهترین‌های آنان، موفق شد، ۶۰ بار رکوردهای قدیمی شنای ایران را زیرورو کند. وی بعدها رئیس انستیتوی ورزش ایران، مدتی معاون فنی سازمان ورزش ایران بود ـ در زمان ریاست تیمسار جهانبانی که خود یک خلبان و قهرمان پرش با اسب بود که تحقیقاتش را در آمریکا به‌پایان رسانده بود. وی در دانشگاه آیوا، علاوه برداشتن سمت استاد ممتاز ورزش، ۸ بار با تیم زنان والیبال این دانشگاه قهرمان دانشگاه‌های آمریکا شد و هر سال مربی سال لیگ والیبال بانوان آمریکا. سال ۱۹۹۹ مربی سال والیبال آمریکا، پژوهشگر سال ورزش والیبال آمریکا، و سرانجام در سال ۲۰۰۳ به‌مناسبت خدماتش به ورزش آمریکا به تالار مشاهیر پیوست.

   مقاله‌ای که برای نخستین‌بار برای ویژه‌نامه تلاش به فارسی نوشته شده، رهنمود ویژه‌ایست برای مربیان ورزش دانش‌آموزان و جوانان در آمریکا. این برنامه به درخواست دولت آمریکا نوشته شده، برای آماده سازی جوانان  آن کشور و نیز کم کردن وزن جوانانی که با مشکل چاقی روبرو هستند، نه از راه رژیم غذایی، بلکه از راه ورزش و برنامه‌های تمرینی ویژه. این برنامه ویژه می‌تواند مورد استفاده مربیان ورزش در ایران و دیگر کشورهایی قرار گیرد که هنوز با شیوه‌های علمی ورزش مجهز نشده‌اند.

افزایش متابولیسم در دوی ماراتن

در زندگی طبیعی، بدن ما هیچ‌‌گاه در شرایط استرسی که در ورزش‌های سنگین تجربه می‌کنیم قرار نمی‌گیرد. به عبارت دیگر، هنگام انجام برخی فعالیت‌های ورزشی، استرسی به بدن ما وارد می‌شود که یک استرس <طبیعی> نیست، اما هم بدن، توانایی مقابله با استرس‌های این چنین را دارد (البته معلوم است که منظور یک بدن سالم است) و هم این طور نیست که چنین استرس‌هایی برای ما مطلقا بی‌فاید باشند. به عبارت دیگر چهارکوارتر بسکتبال جدی و رقابتی، اگر شما بدن سالمی داشته باشید، نه تنها ضرری به حال شما ندارد بلکه بسیار هم مفید است. قید <اگر بدن سالمی داشته باشید> را فراموشی نکنید، چرا که بعضی فعالیت‌های فوق العاده سنگین، حتی برای مدت کوتاه می‌تواند کشنده باشند.
با این همه اوصاف، در فیزیولوژی ورزش، به‌طورعمده، بحث در مورد استرس هایی است که به جسم ما وارد می‌شود و واکنش هایی که بدن ما در مقابل با این استرس‌ها از خود نشان می‌دهد. بد نیست مثال ساده‌ای بیاوریم: در شخصی که تب فوق‌العاده شدیدی دارد، متابولیسم بدن می‌تواند تا ۱۰۰ درصد از میزان طبیعی بالاتر رود. این در حالی است که متابولیسم بدن در انتهای یک مسابقه دوی ماراتن ۲۰۰۰ درصد از حد طبیعی بالاتر می‌رود! البته فراموش نکنید که حالت دوم احتمالا چند دقیقه بیشتر طول نمی‌کشد اما حالت اول ممکن است چندین ساعت به طول بینجامد. چرا؟ چون در حالت دوم سیستم بدن می‌تواند بعد از اتمام فعالیت، خود را سریعا به حالت اول برگرداند اما در مورد اول به دلیل وجود موادی که روی مرکز تنظیم دمای بدن (یا همان ترموسات بدن) در هیپوتالاموس اثر می‌کنند، سیستم بدن قدرت تنظیم خود را از دست داده است.
ذکر یک یادآوری علمی: قسمت اعظم مطالعات فیزیولوژی ورزش مربوط به مردان بالغ جوان است به این علت که در این ورزشکاران سنجش‌های نسبتا کاملی انجام شده. علاوه بر این، قواعدی که بیان می‌شود قابل تسری به ورزشکاران زن نیز است. به عبارت دیگر، به استثناء اختلافات ناشی از تفاوت وزن بدن، ترکیب بدن و وجود یا غیاب هورمون جنسی، تقریبا همان اصول فیزیولوژیک پایه که در مورد مردان صدق می‌کند، در زنان نیز صادق است. مثلا اگر قدرت عضلانی برحسب قدرت به ازای هر سانتی متر مربع سطح مقطع بیان شود، عضله زن می‌تواند دقیقا همان حداکثر نیروی انقباض عضله مرد یعنی بین ۳ تا ۴ کیلوگرم بر سانتی متر مربع را تولید کند. بنابراین، قسمت زیادی از اختلاف در کارکرد کل عضلات، به علت نسبت درصد بیشتر عضله در بدن مرد است.
نشانه مطمئنی از قدرت کاری زنان ورزشکار در مقایسه با مردان را می‌توان از مقایسه زنان دوی ماراتن به دست آورد. در یک مقایسه جدید، زمان بدست آمده برای بهترین دونده زن حدود ۱۲ درصد کمتر از بهترین دونده مرد بوده است. از طرف دیگر، در ورزش‌های استقامتی، زنان توانایی بیشتری از مردان نشان داده‌اند یا ورزش‌هایی از قبیل رکورد شنای رفت و برگشت بین دو سوی کانال مانش که در حال حاضر متعلق به زنانی است که در آنها وجود چربی اضافی می‌تواند یک مزیت باشد.

بیومکانیک فیزیولوژی حرکت در خدمت ورزش

20,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

پیوندها

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.