عنوان :
تعداد صفحات :۲۳
نوع فایل : ورد و قابل ویرایش
مقاله حاضر به بررسی بیماری وبا، شناسایی باکتری وبا، درمان، سم وبا و مکانیسم بیماری، ساختار سه بعدی پروتئینی که سم وبا است، آسیبپذیری به باکتری وبا، وبا در ایران و مهمترین راههای انتقال آلودگی و… می پردازد.
وبا یک بیمارى حاد اسهالى است که توسط میکروبى به نام ویبریوکلرا ایجاد مى شود. این میکروب از طریق خوردن آب آلوده پس از عبور از معده در روده تکثیر پیدا مى کند و موجب ترشح سم (توکسین)و افزایش دفع آب و املاح از دیواره روده مى شود که با علامت اسهال همراه است. بنابراین میکروب از طریق مدفوع انسان در محیط پخش مى شود. منبع بیمارى وبا، آب و غذاى آلوده به مدفوع انسانى است. میکروب وبا، با جوشاندن آب به مدت یک دقیقه از بین مى رود. علایم این بیمارى عبارت است از اسهال آبکى شدید با دفعات اجابت مزاج غیرقابل شمارش، نبود دل درد و دل پیچه، استفراغ بدون حالت تهوع قبلى، گرفتگى عضلات پشت ساق پا، عطش فراوان، فقدان تب و نبود خون در مدفوع، اولین شکایت بیمار، احساس پرى و غرغر شکم است و سپس اسهال آبکى شبیه به آب برنج بدبو دیده مى شود.انتقال وبا از طریق آب آلوده به مدفوع، آب و خوراک آلوده مانند سبزى ها و میوه هایى که با آب آلوده شسته شده اند و آلودگى غذاهاى پخته شده بعد از تهیه و تماس مستقیم دست با ترشحات اسهالى بیمار وبایى صورت مى گیرد.
از جمله راه هاى پیشگیرى این بیمارى مى توان به جوشاندن یک دقیقه اى آبى که از سلامتش اطمینان ندارید، شست وشوى دست با آب و صابون قبل از غذا و بعد از اجابت مزاج، خوددارى از خرید هر گونه مواد غذایى و خوراکى از دستفروش ها و ضدعفونى کردن سبزیجات و میوه ها اشاره کرد. در برخى مناطق آلوده، اعلام شده که مردم از خوردن سبزیجات خوددارى کنند.در صورت بروز علایم و نشانه هاى بیمارى، بدون خود درمانى به مراکز بهداشتى مراجعه کنید. چنانچه بیمار قادر به نوشیدن است، مایعات کافى از جمله ORS به بیمار بدهید.
واژه های کلیدی: وبا، اسهال، درمان، سم وبا، پیشگیری
مقدمه ۱
وبا چیست؟ ۲
خاستگاه اپیدمیولوژیک وبا ۴
شناسایی باکتری وبا ۴
درمان ۱۱
درمان وبا با نوشاندن الکترولیت به بیمار ۱۱
واکسن وبا ۱۳
سم وبا و مکانیسم بیماری ۱۳
ساختار سه بعدی پروتئینی که سم وبا است ۱۳
آسیبپذیری به باکتری وبا: ۱۴
چرخه زیستی باکتری وبا ۱۴
وبا در ایران ۱۵
قربانیان نامی وبا ۱۵
اطلاعات تاریخی دیگر ۱۶
مهمترین راههای انتقال آلودگی: ۱۸
بررسی بیماران مبتلا به التور: ۱۹
منابع : ۲۰
کتاب راه های پیشگیری از وبا / نوشته دکتر پیتر شانک / ترجمه اسماعیل رئیسی
مقالات و نوشته های سایت دانشگاه علوم پزشکی تهران.
وباCholera نوعی بیماری حاد است که در اثر سم میکروبی به نام «ویبریو کلرا»، ایجاد میشود و در اکثر موارد باعث از دست رفتن سریع مایعها و الکترولیتها از طریق روده میگردد و در صورتی که درمان نشود، به شوک ناشی از کمبود آب (شوک هیپوولمیک)، اسیدی شدن خون (اسیدوز متابولیک) و مرگ بیماران منجر میگردد. این بیماری که یکی از قدیمیترین و شناخته شدهترین بیماریهای مسری به حساب میآید در طول تاریخ، عدهی کثیری از انسانها را به هلاکت رسانده است.
وبا یک بیمارى حاد اسهالى است که توسط میکروبى به نام ویبریوکلرا ایجاد مى شود. این میکروب از طریق خوردن آب آلوده پس از عبور از معده در روده تکثیر پیدا مى کند و موجب ترشح سم (توکسین)و افزایش دفع آب و املاح از دیواره روده مى شود که با علامت اسهال همراه است. بنابراین میکروب از طریق مدفوع انسان در محیط پخش مى شود. منبع بیمارى وبا، آب و غذاى آلوده به مدفوع انسانى است. میکروب وبا، با جوشاندن آب به مدت یک دقیقه از بین مى رود. علایم این بیمارى عبارت است از اسهال آبکى شدید با دفعات اجابت مزاج غیرقابل شمارش، نبود دل درد و دل پیچه، استفراغ بدون حالت تهوع قبلى، گرفتگى عضلات پشت ساق پا، عطش فراوان، فقدان تب و نبود خون در مدفوع، اولین شکایت بیمار، احساس پرى و غرغر شکم است و سپس اسهال آبکى شبیه به آب برنج بدبو دیده مى شود.انتقال وبا از طریق آب آلوده به مدفوع، آب و خوراک آلوده مانند سبزى ها و میوه هایى که با آب آلوده شسته شده اند و آلودگى غذاهاى پخته شده بعد از تهیه و تماس مستقیم دست با ترشحات اسهالى بیمار وبایى صورت مى گیرد.
از جمله راه هاى پیشگیرى این بیمارى مى توان به جوشاندن یک دقیقه اى آبى که از سلامتش اطمینان ندارید، شست وشوى دست با آب و صابون قبل از غذا و بعد از اجابت مزاج، خوددارى از خرید هر گونه مواد غذایى و خوراکى از دستفروش ها و ضدعفونى کردن سبزیجات و میوه ها اشاره کرد. در برخى مناطق آلوده، اعلام شده که مردم از خوردن سبزیجات خوددارى کنند.در صورت بروز علایم و نشانه هاى بیمارى، بدون خود درمانى به مراکز بهداشتى مراجعه کنید. چنانچه بیمار قادر به نوشیدن است، مایعات کافى از جمله ORS به بیمار بدهید.
دکتر گویا رئیس مرکز مدیریت بیمارى ها، در گردهمایى فوق العاده معاونین بهداشتى دانشگاه هاى علوم پزشکى کشور به این نکته اشاره کرد که همه ما فکر مى کنیم به علت کم آبى، برخى افراد مبتلا به بیمارى وبا جان خود را از دست مى دهند در حالى که در این نوع وبا (اونابایى) گاهى ممکن است این اتفاق به دلیل کاهش میزان پتاسیم خون و بروز سکته رخ دهد در حالى که ظاهر بیمار کم آبى را نشان نمى دهد.
این بیماری در گذشته در ایران به نام مرگامرگی خوانده میشدهاست. این باکتری با نوشیدن آب آلوده یا خوردن ماهی نپخته یا خوردن صدفها وارد بدن میشود. در ایران بیشترین راه انتقال وبا، سبزیهای آلودهاست. سبزیهایی که در هنگام کاشته شدن با کود انسانی (پساب) تغذیه میشوند دارای بیشترین آلودگی هستند. وبا در طول تاریخ هفت بار همهگیری جهانگستر داشتهاست. در قرن نوزدهم چندین بار در اروپا همهگیر شد اما امروزه وبا بیشتر در کشورهای جهان سوم به علت وضعیت ناسالم و غیر بهداشتی آبهای آشامیدنی دیده میشود.
وبا در آغاز بیماری مسری بخشهایی از شبه قاره هند در اطراف رود گنگ بودهاست. این بیماری از راه راههای بازرگانی (زمینی و دریایی) به روسیه و سپس به اروپای غربی و از اروپای غربی به امریکای شمالی منتقل شد.
بیماری وبا برای نخستین بار به شکل علمی توسط پزشک پرتغالی، گارسیا ده اورتا در هندوستان در سال ۱۵۶۳ توصیف شد.
جان اسنو پزشک مخصوص ملکه انگلستان، ارتباط میان وبا و آشامیدن آب را در سال ۱۸۵۴ کشف کرد.
رابرت کخ پزشک آلمانی برای اولین بار در سال ۱۸۸۳ میلادی باکتری وبا را جداسازی کرد و شناسایی کرد. این باکتری، سی سال پیش از آن، بدست کالبدشناس ایتالیایی فیلیپ پاسینی جدا و شناسایی شده بود ولی نتایج کارهای وی ناشناخته بود. جان اسنو و رابرت کخ نتیجه آزمایشهای پیشین پاسینی را نمیدانستند و برای این کشف سرشناس شدند.
جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .
ارسال نظر