مقاله ورزش و بیماری های ریوی و قلبی

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

 عنوان :

مقاله ورزش و بیماری های ریوی و قلبی

تعداد صفحات :۱۸

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

تعداد زیادی از افراد جامعه از بیماری های مزمنی مانند دیابت، آسم، بیماری های قلبی – عروقی و … که گاه سال های متمادی طول می کشد، رنج می برند.
فعالیت فیزیکی و ورزش می تواند نقش بسیار مهمی را در زندگی و بهبود وضعیت بالینی این افراد داشته باشد و احساس خوبی از حفظ سلامتی را در آنها ایجاد کند. در برخی موارد حتی ورزش می تواند، موجب تأخیر در پیشرفت این بیماری های زمینه ای شود.
ورزش و فعالیت فیزیکی مناسب می تواند، سبب بهبود عملکرد ریوی شود و کم کم احساس بهبود و افزایش قوا را در بیمار ایجاد کند، با این وجود، برای هر فرد باید به طور جداگانه برنامه ی ورزشی مناسبی ارائه شود و ورزش نقش مهمی در کنترل فشار خون و کاهش وزن دارد، بنابراین در بهبود بیماری های قلبی نقش مهمی را ایفا می کند.
در این مقاله درباره ورزش و بیماری های ریوی و قلبی و افرادی که ضایعات ناقص نخاعی دارند و چگونه افراد نخاعی می توانند از برنامه های ورزشی چه بصورت انفرادی و چه بصورت باشگاهی استفاده کنند و بدنبال آن از منافع و فواید بی شمار آن از جمله بهبود وضعیت پوست بدن، گردش خون، عملکرد مثانه، کاهش اسپاسم، تسکین درد و کنترل وزن بهره مند شوند.، توضیح داده شده است.
واژه های کلیدی: ورزش، بیماریهای ریوی و قلبی، ضایعه نخاعی

فهرست مطالب

ورزش و بیماری های ریوی و قلبی ۱
ورزش و بیماری های انسداد ریوی ۱
برنامه های ورزشی برای بیماران ریوی ۲
بیماری های قلبی و ورزش ۳
تنگی نفس کوششی ۴
ارتوپنه یا تنگی نفس در حالت درازکشیده ۴
تمرین ایستادن : ۵
فیزیوتراپی : ۶
ضایعات ناقص نخاع: ۷
ورزش : ۷
۱- احساس درد : ۹
۲- نبض : ۱۰
۳- دمای بدن : ۱۰
۴- استراحت : ۱۱
۵- تنفس : ۱۱
دستگاههای کمک تنفسی : ۱۳
منابع : ۱۵

 فهرست منابع

مطلب آموزشی  اهمیت ورزش و حرکت  برای افراد  مبتلا به آسیب نخاعی ”    برگرفته از کتاب  Moving  Forward  نشر یافته توسط  انجمن  ضایعات نخاعی انگلستان    ”  تهیه کننده :  گروه ترجمه مرکز  ضایعات نخاعی -مترجم :  : مریم میرزایی  – ویراستاری   و تنظیم : مهندس  عباس کاشی – انتشار : مرکز ضایعات نخاعی  جانبازان – شهریور ۱۳۸۶

ورزش و بیماری های ریوی و قلبی

تعداد زیادی از افراد جامعه از بیماری های مزمنی مانند دیابت، آسم، بیماری های قلبی – عروقی و … که گاه سال های متمادی طول می کشد، رنج می برند.

فعالیت فیزیکی و ورزش می تواند نقش بسیار مهمی را در زندگی و بهبود وضعیت بالینی این افراد داشته باشد و احساس خوبی از حفظ سلامتی را در آنها ایجاد کند. در برخی موارد حتی ورزش می تواند، موجب تأخیر در پیشرفت این بیماری های زمینه ای شود.

ورزش و بیماری های انسداد ریوی

به هر نوع مشکل ریوی که به تدریج سبب اشکال در تنفس فرد شود، بیماری انسداد ریوی گفته می شود. برخی بیماری های زمینه ای که سبب اشکال انسداد راه های ریوی می شوند، عبارتند از: برونشیت مزمن، (التهاب مزمن راه های تنفسی)، برونشکتازی (اتساع غیرقابل برگشت راه های تنفسی)، آمفیزم (بیماری‌ مزمن‌ ریه‌ که‌ طی‌ آن‌ کیسه‌های‌ هوایی‌ در ریه‌ بیش‌ از اندازه‌ گشاد می‌ شوند )، آسم و سایر بیماری هایی که سبب تنگی و اسپاسم راه های هوایی می شوند.

برنامه های ورزشی برای بیماران ریوی

ورزش و فعالیت فیزیکی مناسب می تواند، سبب بهبود عملکرد ریوی شود و کم کم احساس بهبود و افزایش قوا را در بیمار ایجاد کند، با این وجود، برای هر فرد باید به طور جداگانه برنامه ی ورزشی مناسبی ارائه شود. یک پزشک باید بیمار را معاینه کند و شیوه ی صحیح نفس کشیدن و افزایش ظرفیت تنفسی را به او بیاموزد. ابتدا بیمار باید با لب های بسته تمرین کند، تا بازدم عمیق و فعال انجام دهد و شیوه ی حبس کردن نفس و افزایش ظرفیت تنفسی را یاد بگیرد. این تکنیک سبب می شود، تا عضله ی دیافراگم و سایر عضلات فرعی تنفس تقویت شوند. وقتی که این باز توانی تنفسی به حد قابل قبولی رسید، یک برنامه ی پیاده روی می تواند، ظرفیت تنفسی و سلامت عمومی بیمار را بهبود ببخشد، ولی این اقدامات حتما باید زیر نظر پزشک انجام شود.

 بیماری های قلبی و ورزش

شایع ترین انواع بیماری های قلبی، بیماری شریان کرونری و تصلب شرایین (سفت شدن عروق) است. سه عامل خطر مهم برای ایجاد بیماری قلبی عبارتند از:

– افزایش فشار خون

– چاقی

– کم تحرکی

ورزش نقش مهمی در کنترل فشار خون و کاهش وزن دارد، بنابراین در بهبود بیماری های قلبی نقش مهمی را ایفا می کند که برخی فواید آن عبارتند از:

افزایش خون رسانی به قلب

افزایش خون رسانی به شریان های کرونری

افزایش قدرت عضلانی پمپ قلبی

ورزش به طور غیرمستقیم سبب کاهش تحریک پذیری الکتریکی قلب می شود، در نتیجه از ایجاد ریتم های نامنظم قلبی که گاه تهدید کننده ی حیات هستند و در اثر تحریک شدن بیش از حد قلب ایجاد می شوند، پیشگیری می کند.

ورزش ایجاد تصلب شرایین را به تأخیر می اندازد و اگر چه این تاثیر مفید در تمام گروه های سنی که فعالیت ورزشی می کنند، رخ می دهد، افراد بالای ۹۰ سال بیشترین فایده را از این خاصیت مهم ورزشی می برند.

آنت همولکرانت  که در مهره T4 دچار ضایعه کامل نخاع شده است چنین اظهار می دارد که :

” من برای انجام فعالیت ورزشی، به همراه یک گروه هفته ای یکبار ،حرکات یوگا را انجام می دهم. همچنین با یکی از دوستانم هر هفته تنیس روی میز بازی می کنم و هفته ای یکبار هم به باشگاه ورزشی محلمان رفته و به تمرین ژیمناستیک می پردازم و سعی می کنم که به خوبی از عهده انجام همه تمرینات برآیم” .

تنگی نفس کوششی

20,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله تاثیر ورزش بر بیماری
  • مقاله تاریخچه ورزش
  • مقاله نقش ورزش در از بین بردن افسردگی
  • مقاله ورزش پزشکی
  • مقاله ورزش از نظر اسلام
  • برچسب ها : , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.