مقاله انگل فاسیولا و راههای جلوگیری از اپیدمی آن در استان گیلان

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله انگل فاسیولا و راههای جلوگیری از اپیدمی آن در استان گیلان

تعداد صفحات : ۲۳

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

مقاله حاضر به بررسی انگل فاسیولا، آسیب شناسی، تشخیص، درمان و راههای جلوگیری از اپیدمی آن در استان گیلان و استفاده از دارو های پرازیکوانتلی، بیتیونول، تریکلا بندازول را توضیح می دهد.

میزان شیوع عفنوتهای انگلی ناشی از ترماتودها در انسان و مقایسه با عفونت های انگلی ناشی از نما تودها و ستودها در ایران بسیار کم است انگل فاسیولا در اکثر نقاط دنیا بخصوص در مناطقی  که دامداری رایج است بسیار شایع بوده ولی به ندرت عفونت ‌های انسانی با این انگل دیده می‌شود.

این توماتود انگل گوسفندان، گاو، گوزن، خرگوش و نیز دیگر پستانداران علفخوار است میزبان واسط انگل حدود ۲۱ گونه از حلزونهای لیمد هستند که در بین این لیمند ترونکاتوک.

حلزونی که در آبهای موقتی و جریان های آرام زندگی می‌کند مهمتر از بقیه است در حلزون میراسیدیوم  دچار دگردیسی شده و تبدیل به اسپور سپت، ردی و گاهی روی دختر و سرکر می‌شود سرکر با خروج از بدن حلزون برروی علف‌های شاهی آب، پوست درختان وخاک وارد کیست می‌شود متاسرکر بعد از خورده شده توسط میزبان قطعی از دیواره روده عبور کرده و سرانجام وارد کپسول کبدی شود و در حالی که در مسیر خود پارانشیم کبد را مصرف می‌کند به مجاری صفراوی می‌رود این کرم در طی ۱۲ هفته بالغ می‎شود.

واژه های کلیدی: انگل فاسیولا، آسیب شناسی، تشخیص، درمان ، پرازیکوانتلی، بیتیونول، تریکلا بندازول ، استان گیلان

فهرست مطالب

مقدمه    ۴
فاسیولا    ۴
چرخه زندگی    ۵
همه گیر شناسی    ۵
آسیب شناسی    ۶
تشخیص    ۶
درمان    ۷
پیشگیری    ۷
آلودگی انگلی فاسیولیازیس در استان گیلان    ۷
پرازیکوانتلی    ۱۲
بیتیونول    ۱۳
تریکلا بندازول    ۱۳
عارضه پوستی    ۱۸
عارضه عمومی    ۱۸
سرو اپیدمیولاوژی فاسیولیازیس در استان گیلان    ۱۹
پیشیگیری‌های انجام شده در استان گیلان    ۲۱
راحل‌های پیشنهادی    ۲۲
منابع و مأخذ    ۲۳

منابع و مأخذ:

بخش اول

کتاب انگل شناسی پزشکی نوا – برون

عفونت‌های انگلی و قارچی طلب هاریسون

بخش دوم

که شامل مقالات مختلف نوشته نویسندگان زیر است.

دکتر مهدی آسمار- دکتر احمد میلانی- دکتر عارف امیرخانی- دکتر داوودیاد گاری- دکتر کامبیز فوقان پست- دکتر هاله طالایی- دکتر سدادی – دکتر جواد گل چای- دکتر یحیی دولتی مقالات مطرح شده در سال ۶۹

دکتر جهانگیر دلخوش- دکتر نور صالحی- دکتر سرشاد

مقالات مطرح شده در سال ۷۶

مقدمه

استان گیلان از لحاظ زیبائی و مناظر طبیعی یکی از بکرترین استانهای  کشور می‌باشد . که به خاطر هوای معتدل و همجواری با دریا شرائط لازم را برای تبدیل شدن به یک منطقه توریستی دارد و یکی از شرائط برای احراز این امر پاک بودن منطقه از هر نوع آلودگی احتمالی است که این امر باعث ایجاد انگیزه برای مطالعه آلودگی‌های احتمالی در این استان را باعث می‌وشد و دلیل بعدی بررسی روند کاهش یا افزایش آلودگی فاسیون پس از شانزده سال را که اولین اپیدمی در این استان ایجاد شد را نشان می‌دهد که شاید یک معیار برای سنجش میزان کارائی و نحوه مقابله با اپیدمی‌های بعدی بیمارییهای مختلف باشد.

فاسیولا.

این روماتود با وجوه زیر مشخص می‌شود۱- اندازه بزرگ ۳۰-۲۰ میلی متر در ۱۳-۸ میلی‌متر ۲- شکل برگ مانند و تخت آن با نمای مشخص مخروط ردسی ۳- بادکش دهانی و شکمی تقریباً مساوی در مخروط راسی ۴- روده‌با انشعابات متعدد ۵- بیضه‌های بسیار منشعب و پشت سر هم ۶) غده زرده با شاخه‌های منتشر در قسمتهای جانبی و خلفی بدن و ۷- رحم کوتاه و پیچ خورده تخم بزرگ بیضوی و زرد مایل به قهوه‌ای و دریچه دار کرم به ابعاد ۱۵۰-۱۲۰ میکرون و ۹۰-۶۳ میکرون هنگم دفع توسط کرم تقسیم نشده است.

کرم بالغ در مجاری صفراوی مرکزی کیسه صفراء گاهی مکانهای غیر عادی زندگی می‌کند این کرم دارای متابولیسم بیهوازی بوده و مواد غذایی خود را از ترشحات صفراوی به دست می‌آورد و دوره‌ زندگی آن حداقل ۱۰ سال است.

چرخه زندگی:

این توماتود انگل گوسفندان، گاو، گوزن، خرگوش و نیز دیگر پستانداران علفخوار است میزبان واسط انگل حدود ۲۱ گونه از حلزونهای لیمد هستند که در بین این لیمند ترونکاتوک.

حلزونی که در آبهای موقتی و جریان های آرام زندگی می‌کند مهمتر از بقیه است در حلزون میراسیدیوم  دچار دگردیسی شده و تبدیل به اسپور سپت، ردی و گاهی روی دختر و سرکر می‌شود سرکر با خروج از بدن حلزون ب رروی علف‌های شاهی آب، پوست درختان وخاک وارد کیست می‌شود متاسرکر بعد از خورده شده توسط میزبان قطعی از دیواره روده عبور کرده و سرانجام وارد کپسول کبدی شود و در حالی که در مسیر خود پارانشیم کبد را مصرف می‌کند به مجاری صفراوی می‌رود این کرم در طی ۱۲ هفته بالغ می‎شود.

همه گیر شناسی:

این ترماتود در کشورهای پرورش دهنده گوسفند و گاو سراسر جهان دیده می‌شود عفونت در انسان با خوردن گیاهانی مانند شاهی آبی و یا احتمالاً آب حاوی متا سرکر مبتلا به عفونت می‌شود حیوانات علفخوار و همه چیز خوار عفونت را در مرتع پست و تپه‌ای جای که علفها با متاسرکر آلوده شده‌اند کسب می کنند.

آسیب شناسی:

وسعت آسیب‌های و و نشانه‌شناسی بیماری بستگی به شدت عفونت و دوره‌ بیماری  دارد یک ترماتود در مسیر مهاجرت خود از پارانشیم کبد تا مجرای صفراوی با نکروز بافت کبدی جای پای شخص ایجاد می‌کند در مجرای صفراوی کرم باعث تغییرات التهابی و غده‌ای در مخاط و گاهی انسداد می‌گردد مردود شدید، لرز، تب، کهیر و درو ناگهانی زیر جناغ و در و ربع فوقانی و راست شکم که به سمت پشت و شانه‌ها تیر می‌کشد از شواهد اولیه ابتلا به عفونت هستند با پیشرفت عفونت، بزرگی و حساسیت کبد یرقان اختلالات گوارشی، اسهال و کمخونی ایجاد می‌شود.

تشخیص

عفونت‌های شدید در افرادی که اخیراً از سفر به مناطق دیگر جای که در آنجا به کرات سالادهای تهیه شده از سبزیجات آب مصرف کرده‌اند بازگشته‌اند و قبلاً به بیماری عمومی تب دار حساسیت شکم و انوزینوفیلی مشخصی هستند باید مورد تردید قرار گیرد تشخیص آزمایشگاهی بر اساس یافتن تخمهای مشخص و دریچه‌دار انگل به طول ۱۵۰ تا ۱۳۰ میکورن و عرض ۹۰ تا ۶۳ میکرون و بسیار شبیه به تخمهای فاسیولوپیس در مدفوع و یا صفرا صورت می‌گیرد یا این وجود ممکن است تخمها تا ۳ یا ۴ ماه پس از خوردن متاسرکر در مدفوع دیده نشوند همچنین ممکن است تخمها در مدفوع بیمارانی که کبد حیوانات آلوده را مصرف کرده‌اند دیده شده و منجر به تشخیص کاذب شدند آزمایش مثبت ثبوت مکمل و واکنشهای مثبت داخل پوستی با آنتی ژنهای فاسیولا در افراد آلوده و نیز بیمارانی که از جهت بالینی بهبود یافته‌اند مشاهده شده است و چنین آزمایشاتی می‌توانند در تشخیص عفونتهای خارج کبدی و یا در شرایطی که آزمایش مستقیم مدفوع منفی بوده است مفید واقع شود.

25,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

پیوندها

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.