مقاله لیزر

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله لیزر

تعداد صفحات : ۳۱

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

  لیزر منبع نوری نوین و نیرومندی است حتی یک لیزر با درخشندگی ملایم پرتویی صادرمیکند که به مراتب از پرتو خورشید نیرومندتراست .

از بدو اختراع لیزر استفاده از این ابزار در علوم و فنون‌های مختلف مورد توجه قرار گرفت، از جمله میتوان استفاده از لیزر یاقوت را در تعیین فاصله زمین تا ماه نام برد. انرژی و یا قدرت بالای لیزر  ایجاد گداخت هسته‌ای را نیز ممکن خواهد ساخت.

جداسازی ایزوتوپها یکی دیگر از مواد استفاده لیزر در تکنولوژی پیشرفته است. این امر نه تنها در مورد اورانیوم ( بصورت اتم اورانیوم و یا گاز UF6 ) اجرا میشود بلکه برای سایر مواد نظیر گوگرد، کلروکربن و همچنین عناصر سنگین به کار میرود.

از دیگر موارد استفاده لیزر مصارف نظامی است. امروزه فاصله یابهای لیزری که با نفر حمل میشوند براحتی فاصله ۱۰ km را با دقت چند متر تعیین می‌کنند. موشکهایی که با لیزر هدایت می‌شوند اکثرا با هواپیماهای جنگی حمل می‌شوند. باریکه لیزر هدف را روشن ساخته روی آن قفل میشود، موشک و یا بمبی که با همان هواپیما حمل میشود, باریکه را دنبال کرده و به هدف به طور دقیق اصابت میکند.

در امور پزشکی مثلا جراحی‌های بسیار دقیق با خونریزی بسیار کم، چشم پزشکی و نازائی، لیزراستفاده‌های بسیاری را پیدا کرده است.

در تکنولوژی بسیار ظریف، لیزر نقش بسیار حساس و سریعی را اجرا میکند. ایجاد سوراخهای میکرونی و برشهای پیچ در پیچ به کمک لیزرهای پر قدرت قابل اجرا است.

بطور خلاصه بزودی لیزر در کلیه شئون زندگی بشری برای خود جای بسیار وسیعی را اشغال خواهد کرد.

واژه های کلیدی: لیزر، درخشندگی، جداسازی ایزوتوپها، ایجاد گداخت هسته‌ای، جوشکاری، فلزکاری، سخت‌کاری، برش

فهرست مطالب

طرح مساله    ۱
اهمیت و ضرورت مساله    ۱
اهداف پژوهش    ۲
فیزیک لیزر:    ۳
«لیزر چگونه  تولید می شود؟  »    ۵
نشر خود به خودی تابش ( Spontanlous  emission)    ۶
خواص تابش لیزر    ۷
پهنای خط لیزر    ۷
لیزر ثابت ثابت سازی فرکانس لیزر    ۹
همدوس پرتو:    ۱۲
درخشندگی:    ۱۳
انواع لیزرها    ۱۴
لیزر و کاربرد آن:    ۱۹
مقدمه:    ۱۹
۱ – کاربرد لیزر در جداسازی ایزوتوپها    ۲۱
۲ – ایجاد گداخت هسته‌ای به وسیله لیزر:    ۲۲
۳ – فلز کاری با لیزر    ۲۴
۴ – جوشکار با لیزر    ۲۴
۵ – سخت‌کاری با لیزر    ۲۵
۶ – برش با لیزر    ۲۶
منابع    ۲۸

منابع

لیزر تکنولوژی جدید نور/ کارلن بیلینگر/ ناصر مقلبی

لیزر و کاربردهای آن/ اکبر حریری

فیزیک پایه/ فرانک ج.بلت/ ناصر مقلبی

لیزر نور شگفت انگیز/ ل.و.تاراسف. ن زبودن/ جواد مردی

مقدمهﺍی بر فیزیک لیزر/ بلا. آ. لنجیل/ پروین بیات مختاری و حبیب مجیدی ذوالبنین

لیزر در پزشکی/ پروفسور استفان جوفی و دکتر گریگوری ابستان

تاریخ طبیعی/ پلینی کبیر

مجموعه مقالهﻫای کنفرانس لیزر و کاربردهای آن در ایران (تهران-ایران) سازمان انرژی اتمی ایران/ چاپخانه وزار ت نیرو

طرح مساله

سخن این کنفرانس روزنه‌ایست به سوی نور و جهانی از علمی که لیزر نامگذاری شده است. اکنون که لیزر به عنوان یکی از قوی‌ترین منابع انرژی در طبیعت و در اختیار ماست و از این لحاظ حائز اهمیت است، دارای استفاده‌های شایانی نیز در کلیه زمینه‌های علمی می‌باشد و برای پیشرفت‌های در تمامی زمینه‌های علمی، صنعتی اقتصادی و … به آن نیازمندیم و باید از آن بهره بگیریم. به امید آنکه کشورمان در جهت اجرای این طرح برآید.

 اهمیت و ضرورت مساله

امروزه لیزر کاربردهای فوق العاده مهم و قابل توجهی در رشته‌های مختلف علوم، صنعت و پزشکی پیدا کرده است و کمتر شاخه‌ای از تکنولوژی نوین وجود دارد که پرتو لیزر در آن نقشی نداشته باشد.

پرتو خورشید و ستارگان که بارها در قرآن کتاب آسمانی ما بدان‌ها اشاره شده است، به وسیله پدیده شگرف گداخت Fusion به کره ماه هستی می‌بخشد که از انواع تششع خود به خودی و ماهمدوس است ولی جالب توجه آنکه هر روز صبح در ارتفاع حدود ۶۵ کیلومتری کره مریخ تشعشع حاصل از گسیخته برانگیخته در محیط CO2آن به عنوان یک لیزر طبیعی پر قدرت نمایان می‌شود که انرژی آن معادل انرژی هزاران بمب هسته آی می‌باشد. که این خود تلاش‌های زیادی را جهت بهینه سازی این وسیله پر انرژی فرا می‌خوانند.

 اهداف پژوهش

هدف از جمع آوری این مطالب

۱-   راهی برای گشودن یک دریچه علمی به سوی لیزر.

۲-   آشنایی با چگونگی تشکیل لیزر.

۳-   اهمیت و ارزش لیزر در فعالیت‌های مختلف رشته‌های گوناگون.

۴-   و از همه مهمتر استفاده از آن و کاربرد لیزر در زمینه‌های گوناگون در دوران اخیر می‌باشد.

 فیزیک لیزر:

 لیزر منبع نوری نوین و نیرومندی است حتی یک لیزر با درخشندگی ملایم پرتویی صادرمیکند که به مراتب از پرتو خورشید نیرومندتراست . بسیار از لیزرهای مهم در طیف بینایی عمل میکنند و در میدان بینایی می توان آن‌ها را با عدسی, آیینه ومنشور، متمرکز ،منعکس یا منکسر نمود.

 محدودیت‌های عمده‌ای را که برای منابع نوری کلاسیک ( منابع نوری غیر لیزر) وجود دارد ، میتوان به ترتیب زیر خلاصه کرد:

۱ –  انرژی تابشی یک منبع نوری با درخشندگی زیاد در محدوده بینایی نسبتا گسترده‌ای توزیع میشود و منبع نوری تک فام با درخشندگی زیاد عملا وجود ندارد.

۲-  ستون اشعه به ندرت موازی هم میباشند و این وضع را به قیمت از دست دادن مقدارمنتابهی ازشدت تابش می توان به طور محدود به دست آورد.

۳ – نمیتوان درخشندگی یک منبع نوری گسترده را با ایجاد تصویری از آن زیاد نمود.

در عوض اشعه‌لیزر دارای امتیازاتی فیزیکی به قرار زیر است.

۱ – تمام نور صادر شده محتوی یک دسته باریک و موازی هم باشند.

۲ – نور ساطع از لیزر طول موج گسترده‌ای دارد که به مراتب کوچکتر از منبع نوری غیر لیزر است.

   نوری که در دسته به حرکت در می‌آید تکفام میباشد و آن را به نام منسجم یا همدوس می‌خوانند. به عبارت دیگر صفات اساسی که نور لیزر را برتر از نور طبیعی قرار می‌دهند عبارت‌اند از:

 درخشندگی زیاد، تکفام بودن و همدوسی تابشی که از بخشهای مختلف منبع نور ناشی می‌‍‌گردد .

   بدین وسیله با عدسی‌های مناسب میتوان تمام شعاع‌های صادر شده‌ لیزر را در منطقه کانونی جمع نمود.

۱ – a) در منطقه محدود کانون عدسی، تمرکز اشعه می‌تواند فوق‌العاده پرقدرت باشد تمرکز توان در یک سطح به عبارت دیگر توان در واحد سطح را به نام چگالی توان ( Power Density ) می‌خوانند.

آشکار است که این چنین تمرکز توان روی جسم قادر خواهد بود که تمام تابش لیرز را روی سطح نازکی جذب نماید و با بروز حرارت خارق‌العاده در بافتها منجر به پیدایش پدیده تبخیر شود.

 البته در اساس این دسته نورانی لیزر با دسته موازی اشعه خورشید، که از ماوراء یک عدسی و تمرکز آن روی قطعه‌ای از کاغذ که فورا آن را به آتش می‌کشد، تفاوتی نخواهد داشت. پرواضح است که قدرت تمرکزی که از ستون‌ها موازی اشعه لیزر به دست می‌آید با منابع نور غیر لیزر هیچگاه حاصل نمی‌‍گردد.

  به همین مناسبت است که از اشعه لیزر به عنوان منبع پر نیرو و قدرتمند نام میبرند.

کاربرد لیزر در اعمال جراحی بر مبنای موازی بودن ستون اشعه‌ای است که از لیزر ساطع میشود و خصوصیت تکفام بودن عملا نقش عمده‌ای را ایفا نمی‌نماید.

«لیزر چگونه  تولید می شود؟  »

 نور ( تابش الکترومغناطیسی بطور عام ) زمانی تولید میشود که سیستم کوانتم ( اتم – مولکول – یون ) از یک انرژی در تراز بالا به انرژی در تراز پائین انتقال یابد. میتوان چنینی تعبیر کرد که سیستم کوانتم فقط در حالات جداگانه انرژی وجود دارد.E0 = ECystic Enوقتی که انرژی در تراز بالاتر Eaبه انرژی در تراز پائین ترEbمنتقل شود، تفاوت انرژی Ea – Eb  تابش الکترو مغناطیسی را تشکیل میدهد، )

30,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله روشهای ماشین کاری نوین بوسیله جت لیزر و اصول ماشین کاری
  • مقاله لیزر
  • مقاله لیزر
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.