مقاله مسئله اهمیت انرژی

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

 عنوان :

مقاله مسئله اهمیت انرژی

تعداد صفحات :۶۲

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

 

چکیده

مقاله شامل ۵ فصل که فصل اول در مورد اهمیت انرژی و کاهش مصرف آن می پردازیم. مسأله  انرژی به دلیل مصرف بی رویه سوخت در بخش خانگی و تجاری ، در حال تبدیل شدن به یک بحران در کشوراست . و برخلاف توسعه میادین نفتی در سالهای گذشته، اگرجلوی رشد غیر اصولی مصرف سوخت گرفته نشود ،در آینده ای نه چندان دور ، نه تنها صادر کننده نفت نخواهیم بود  بلکه باید آنرا وارد کنیم.

هدف از فصل دوم یکی ارائه راهکارهایی برای کاهش  مصرف انرژی  با پیشنهادات و تغییرات کلی در طراحی نقشه ها و کیفیت اجراء و مصالح بکار رفته در ساختمانهای نمونه با درنظر گرفتن شرایط اقلیمی و دیگری ارائه راهکارهایی به منظور بهینه سازی مصرف انرژی با بکار بردن تمهیداتی در جهت بهبود شرایط و نحوه ی بهره برداری از تأسیسات  تولید گرما و سرما  که می تواند در مصرف انرژی و هزینه صرفه جویی نماید .

در فصل سوم  جلگه خوزستان در گوشه شمال غربی خلیج فارس و جنوب و غرب کوههای زاگرس قرار دارد . این جلگه  دارای ۱۸۰ کیلومتر مرز ساحلی با خلیج فارس است ، اما از نظر جغرافیایی رابطه ای با دیگر مناطق ساحلی خلیج فارس و دریای عمان ندارد  . از طرف دیگر خصوصیات آب و هوایی آن نیز با سایر مناطق ایران متفاوت می باشد . در این استان به دلیل تسلط  هوای بسیار گرم و نیمه خشک ، مشکلات متعددی از نظر آسایش  انسان و استفاده از مصالح ساختمانی وجود دارد که حل آنها مستلزم شناخت دقیق و استفاده از تدابیر مناسب می باشد . مشکل اصلی این اقلیم وجود گرمای بسیار زیاد در بخش اعظم سال  همراه با رطوبت نه چندان کم است  برای مواجه با این مشکل باید تبادل حرارتی  را از طریق جداره ها کاهش داده و سایه و جریان باد را برقرار نمود . در انتخاب مصالح نیز  باید میزان تحمل آنها در برابر گرما ، به هنگام  اجرا و درطول مدت بهر ه برداری مورد توجه  قرار گیرد ، در این راستا بر اساس  مطالعات انجام شده و شناخت نیازها و بررسی شگردهای بکار رفته در معماری بومی این مناطق ، راه حل ها و دستورالعمل ها برای سازگار کردن ساخت و سازهای جدید با شرایط  آب و هوای این است ، توصیه گردیده است .

فصل چهارم موضوع  محدودیت وکمبود ذخایر انرژی  در کره زمین  امروزه دیگر برکسی پوشیده نیست و از این رو هرکس به نوبه ی خود در یافتن راه مقباله با این مشکل  مسئولیت دارد . در این میان ، تا آنجا که  به متخصص و دست اندرکاران امر ساختمانی و بویژه مهندسین تأسیسات  مربوط میشود،  بار مسئولیت بسیار سنگین است . چرا که بیشترین سهم  مصرف انرژی  به ساختمان اختصاص دارد . طبق آمار منتشره توسط سازمان بهینه سازی مصرف سوخت کشور ، ساختمان های مسکونی تجاری و اداری جمعاً از نظر مقدار و ارزش به ترتیب ۴۰% و ۳۸%  از انرژی مصرف شده در کل کشور را  به خود اختصاص داده که میزان متنابهی از آن صرف گرمایش ، سرمایش و روشنایی ساختمانها می شود .

از این رو معمارها و مهندسین ساختمان و تأسیسات  می توانند بادر نظر گرفتن اصل صرفه جویی  درمصرف  انرژی ، هنگام طراحی و ساخت بناهای جدید و جلوگیری از اسراف  انرژی  در ساختمانهای موجود ، نقش عمده ای در کاهش مصرف  انرژی ایفا نمی کند . این درواقع نوعی مبارزه است که از آن گریزی نمی باشد .

فصل پنجم یکی از مهمترین عوامل تلفات انرژی حرارتی ساختمانها عبور  گرما از شیشه های یک جداره و نشت هوای گرم به داخل ساختمان از طریق درزهای در وپنجره ها است  وجود شیشه های یک جداره درزبندی نامناسب در و پنجره علاوه بر بروز تلفات حرارتی ساختمان موجب ورود گردو غبار به داخل منازل وهمچنین آلودگی صوتی می گردد . با استفاده از پنجره های با  شیشه های دو جداره و قاب استاندارد درزبندی  می توان تا حد زیادی از تلفات انرژی گرمایی  و سایر مشکلات ناشی وجود شیشه های یک جداره و قابهای  در و پنجره ی غیر استاندارد جلوگیری نمود .

واژه های کلیدی: انرژی، کاهش مصرف،  خوزستان، ساختمان ها،   تاسیسات

فهرست مطالب

مقدمه :   ۱
فصل اول   ۲
اهمیت انرژی و کاهش مصرف آن   ۲
اهمیت انرژی و کاهش مصرف آن   ۳
فصل دوم   ۸
معرفی  انواع روشهای کاهش مصرف انرژی در ساختمان   ۸
مقدمه :   ۹
درصد اتلاف حرارت از اجزاء ساختمان   ۹
اقدامات  بهینه در معماری ساختمانهای نوساز   ۱۰
فصل سوم   ۱۷
بررسی شرایط آب و هوایی خوزستان   ۱۷
مقدمه :   ۱۸
۱- ویژگیهای اقلیم منطقه   ۱۹
الف ـ مشخصات  آب و هوایی   ۱۹
گرما و سرما   ۲۰
رطوبت   ۲۰
یخبندان   ۲۱
باد و باران   ۲۱
تابش خورشید   ۲۲
۲-ویژگیهای معماری بومی منطقه   ۲۲
الف ـ کلیات   ۲۵
جهت ساختمان   ۲۵
فرم ساختمان   ۲۷
نحوه استقرار ساختمان   ۲۷
رابطه ی فضاهای پر و خالی   ۲۸
ب ـ ویژگیهای فضاهای باز   ۲۸
ویژگی پشت بام   ۲۹
ج ـ ویژگیهای فضاهای نیمه باز   ۲۹
د ـ ‌ویژگیهای فضاهای بسته   ۳۰
تحوه استقرار فضاهای بسته   ۳۰
ابعاد و تناسبات فضاهای بسته   ۳۱
هـ ) ویژگیهای جداره ها   ۳۱
جدازه ها باز   ۳۱
جداره های بسته   ۳۲
فصل چهارم   ۳۴
بررسی تأسیسات  و سیستم تهویه مطبوع دانشکده مهندسی   ۳۴
مقدمه   ۳۵
آشنایی  با سیستم تأسیسات دانشکده مهندسی   ۳۶
الف ـ سیستم گرمایشی   ۳۶
ب ـ سیتسم سرمایشی   ۳۷
اشکالات واحد تأسیسات  و پیشنهادات   ۳۷
هزینه برآورد شده عایق کردن لوله ها   ۳۹
فصل پنجم   ۴۰
روشهای اجرائی برای صرفه جویی انرژی در دانشکده مهندسی   ۴۰
مقدمه :   ۴۱
الف- مزایای صرفه جویی  در میزان هزینه و مصرف انرژی   ۴۱
صرفه جویی در انرژی سرمایشی   ۴۱
صرفه جویی در انرژی گرمایشی   ۴۲
ب- هزینه های  پایین تر تهویه مطبوع   ۴۲
ج- بالا رفتن و بهبود آسایش   ۴۳
آسایش در زمستان از نقطه نظر دمایی   ۴۳
آسایش حرارتی در تابستان   ۴۴
د- میعان کمتر   ۴۴
هـ – بیشتر شدن  نور و دید   ۴۵
و- کاهش رنگ پریدگی  اشیاء   ۴۵
برآوری  قیمت  شیشه دو جداره   ۴۶
استفاده از  دو در اتوماتیک  متوالی  برای فضای  ورودی  و خروجی   ۵۰
مزایای حاصل از اجرای این طرح   ۵۰
مقدمه   ۵۱
نحوه  عملکرد و مشخصات سیستم   ۵۲
مزایای استفاده از شیرهای ترموستاتیک رادیاتور   ۵۵
منابع :   ۵۷

منابع :

مجموعه مقالات سومین همایش بین المللی بهینه سازی  مصرف سوخت در ساختمان – بهمن ۸۲ .

جزئیات عایقکاری حرارت ساختمان ـ سازمان بهینه سازی مصرف سوخت کشور .

مقررات ملی ساختمان – مبحث ۱۹ صرفه جویی درمصرف انرژی تهیه شده در دفتر تدوین و ترویج مقررات ملی ساختمان .

محاسبه تأسیسات ساختمان ـ مهندس طباطبایی – انتشارات روبهان .

مجموعه مقالات کاربردی تأسیسات  ـ مهندس طباطبایی – انتشارات روزبهان .

مجموعه کاتولوگهای منتشر شده توسط سازمان بهینه سازی مصرف سوخت کشور .

اطلاعات انرژی کشور ـ سال ۸۱ ـ سازمان بهینه سازی  مصرف سوخت کشور .

فهرست بهای سال ۸۴ ـ سازمان مدیریت و برنامه ریزی .

مقدمه :

مسأله  انرژی به دلیل مصرف بی رویه سوخت در بخش خانگی و تجاری ، در حال تبدیل شدن به یک بحران در کشوراست . و برخلاف توسعه میادین نفتی در سالهای گذشته، اگرجلوی رشد غیر اصولی مصرف سوخت گرفته نشود ،در آینده ای نه چندان دور ، نه تنها صادر کننده نفت نخواهیم بود  بلکه باید آنرا وارد کنیم.

مصرف بی رویه  این فراورده ها ضمن زیان اقتصادی ، محیط زیست را نیز در معرض خطر قرار داده است .

مصرف انرژی  دربخش ساختمان با رشد معادل ۴/۷ درصد  در دهه ی گذشته و سهم حدود ۳۸%  که ارزش آن بر اساس قیمت های جهانی بالغ بر۶ میلیارد دلار می شود بیشترین مصرف را به خود اختصاص داده است . لذا یافتن راه کارهایی برای صرفه جویی درمصرف انرژی در ساختمان های مسکونی  ، اداری و خدماتی از اهمیت          ویژه ای برخوردار است .

مزایای حاصل از انجام اقدامات بهینه سازی برای  سال آینده در کل کشور بر مبنای مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان حدوداً معادل ۴۲ میلیارد دلار خواهد بود.

 

 

اهمیت انرژی و کاهش مصرف آن

ایرانیان در سال ۱۳۷۹ ، معادل ۲۰میلیارد دلار انرژی مصرف کرده اند که در ده سال آتی به ۳۵ الی ۳۷ میلیارد دلارخواهد رسیدو باتوجه به سقف ثابت تولیدنفت ایران در اوپک، تداوم مصرف بی رویه انرژی می تواند تداوم صادرات نفتی را بامانع جدی مواجه سازد، بطوریکه طبق آمار رسمی ،میزان مصرفی اولیه انرژی  درکشور در سال ۱۹۹۹ از میزان صادرات پیشی می گیرد .

عرضه سرانه انرژی اولیه طی سالهای ۱۳۴۸ تا ۱۳۷۸ ، از سه بشکه معادل نفت خام به ۵/۱۳  بشکه معادل نفت خام افزایش  یافته و سرانه مصرف نهایی انرژی طی این مدت از ۴/۲ به ۳/۱۰  بشکه معادل نفت خام افزایش  یافته است  در حالیکه  طی این مدت تولیدناخالص داخلی کشور ، به قیمتهای ثابت ، تنها ، ۷/۳ درصد رشد داشته است یعنی افزایش مصرف انرژی  تماماً صرف بهبود وضعیت زندگی و افزایش رفاه جامعه نگردیده بلکه استفاده نادرست و بی رویه  و اتلاف انرژی درفرآیندهای تولیدی و یا  سایر بخش های اقتصادی شده است . از طرف دیگر مطابق آمار سالنامه ی آماری سازمان  ملل در سال ۱۹۹۵ ، با ازاء مصرف یک تن معادل نفت خام ، ارزش افزوده کشورها به ترتیب زیر بوده است. (جدول )

دقت در ارقام فوق به وضوح  نشان می دهدکه چگونه این باور نادرست که بعلت دارا بودن ذخایر غنی انرژی  باید انرژی  رادر ارزانترین قیمت ممکن مصرف کنیم . باعث اتلاف این سرمایه های غیر قابل  احیاء و غیر اقتصادی شدن فعالیت های تولیدی ایران در مقایسه با بازارهای جهانی گردیده است .

 

نام کشور ارزش افزوده

( دلار )

نام کشور ارزش افزوده
ژاپن ۱۱۶۷۵ ترکیه ۳۳۶۴
برزیل ۷۰۶۴ مالزی ۲۵۱۲
سنگاپور ۴۲۴۳ پاکستان ۲۱۲۰
بنگلادش ۳۹۸۰ عربستان ۱۵۱۰
تایلند ۳۴۲۰ ایران ۱۱۵۹

 

از طرف دیگر ، بررسی ها نشان می دهدمجموع ارزش واقعی  انرژی مصرفی سالانه کشور، بیش از ۱۵ میلیارددلار است و با اعمال سیاستهای بهینه سازی مصرف و مدیریت انرژی می توان حداقل ۲۰ درصد  انرژی مصرفی کشور را صرفه جویی کرد بدون آنکه به رفاه عمومی و تولید لطمه ای وارد شود .  یعنی به میزان حداقل ۳ میلیارددلار در سال ، که نزدیک به درآمدحاصل از کل صادرات غیر نفتی کشور است . علاوه بر این، از آنجائیکه در سازمان  اوپک سقف و سر جمع تولیدنفت خام هرکشور تعیین میشود . از اینرو هرگونه مصرف بی رویه داخلی ، به کاهش توان صادراتی نفت خام آن کشور منجرگردیده و درنهایت می تواند همان کشور تولید کننده را به وارد کننده نفت خام تبدیل کند . بطوریکه درکشور ما ، در صورت حفظ روند سابق سیاست های تولید و مصرف انرژی ، در ۲۰ سال آتی ، امکان صادرات نفت خام ، کاملاً از بین رفته و تولیدداخلی انرژی در ایران ، صرفاً می تواند میزان مصرف داخلی درکشور باشد .

واقعیت این است  که رشد قیمت انرژی در سال ۱۳۵۳ تاکنون کمتر ازمیانگین تورم سالانه قیمت کالاها بوده است یعنی  انرژی  درمقایسه با سایر اقلام مصرفی ارزانتر شده و طبیعی است  که مردم و مصرف کنندگان صنعتی ، نسبت به نحوه ی مصرف بی تفاوت تر شده باشند از این رو پیش بینی می شود که در آینده  نزدیک ، اقتصاد کشور با حرکات شوک مانندی به سمت افزایش قیمت انرژی  پیش خواهد رفت .

چرا که قیمت انرژی در ایران از کشورهایی همچون عربستان نیز به نسبت ارزانتر بوده و مصرف آن بی رویه تر است . حال آنکه ارقام کلانی از بودجه کشور که به صورت یارانه ی مستقیم و غیر مستقیم به تأمین انرژی مصرفی کشور ، اختصاص  می یابد در حالیکه می تواند با بهینه سازی مصرف انرژی منبع مالی سرمایه گذاری جدید باشد . نکته ای اساسی  در این بین بایدموردتوجه قرار بگیرد و آن اینکه این متعادل سازی قیمت انرژی حتماً باید  همراه با افزایش تکنولوژی محصولات صنعتی در جهت کم مصرف بودن کالا باشد ،  چرا که  بدون افزایش تکنولوژی مصرف کننده ی داخلی مورد ظلم مضاعفی قرار گرفته ومجبور است علاوه بر تحمل هزینه افزایش قیمت حامل های انرژی ، مصرف بی رویه انرژی توسط محصولات کم بازده صنایع داخلی را نیز متحمل شود . در این راستا جهت گیری مناسب بخش صنعت ساختمان بطوریکه بتواند با بهبود ساختارها ، صرفه جویی انرژی را مورد توجه قرار دهند ، اولویتی اساسی و ضرورتی اجتناب ناپذیر است و الزام به تأسیس مدیریرت های بهینه سازی مصرف انرژی  در مؤسسات انبوه سازی  و شرکت های ساختمانی و  آموزش مهندسان و حمایت از شرکتهای مشاوره ای بهینه سازی مصرف انرژی  به همین منظور صورت می گیرد . مقدار و ارزش انرژی مصرفی  در بخشهای مختلف در سال ۱۳۷۹ .

 

مقدمه :

هدف از این بخش یکی ارائه راهکارهایی برای کاهش  مصرف انرژی  با پیشنهادات و تغییرات کلی در طراحی نقشه ها و کیفیت اجراء و مصالح بکار رفته در ساختمانهای نمونه با درنظر گرفتن شرایط اقلیمی و دیگری ارائه راهکارهایی به منظور بهینه سازی مصرف انرژی با بکار بردن تمهیداتی در جهت بهبود شرایط و نحوه ی بهره برداری از تأسیسات  تولید گرما و سرما  که می تواند در مصرف انرژی   و هزینه صرفه جویی نماید .

درصد اتلاف حرارت از اجزاء ساختمان

شیشه ۴۴%

دیوار ۲۷%

سقف ۱۸%

محیط ۵%

در۴%

کف۲%

انجام اقدامات بهینه سازی در ساختمانها با اهداف زیر انجام می گیرد :

کاهش مصرف سوخت .

کاهش هزینه های پرداخت شده برای سوخت مصرفی

ایجاد شرایط مطلوب ساختمان به دلیل بالا رفتن کیفیت ساخت بناها

کاهش آلودگی محیط زیست ناشی ازمصرف سوختهای فسیلی

اقدامات  بهینه در معماری ساختمانهای نوساز

۱- پنجره و درها

مقادیر بالای از انرژی از طریق پنجره و درهای غیر استاندارد تلف می شود ، برای جلوگیری  از این اتلاف انرژی که در نهایت صرفه جویی اقتصادی برای ساکنین را سبب می شود می توان روشهای زیر را توصیه نمود :

الف ) استفاده از قابهای پی . وی . سی ، چوبی یا آلومینیومی دو جداره استاندارد .

ب )  استفاده از پنجره با شیشه های دو جداره

ج ) استفاده از شیشه های کنترل کننده نور عبوری مانند شیشه های رفلکتیو ( شیشه های که از ورود انرژی گرمای به داخل ساختمان جلوگیری می کنند ) در مناطق گرمسیر و شیشه های LOW-E ( شیشه های که اجازه ورود انرژی گرمایی را به داخل داده و مانع خروج انرژی گرمای می شوند )  در مناطق سردسیر .

ذ ) استفاده از درهای عایق حرارتی با لایه های فوم یادرهای چوبی

هـ ) کاهش سطح پنجره های  ( کمتر از ۱۵% زیربنا)

و ) تعبیه سایبان ثابت ومتحرک مناسب در قسمت خارجی  پنجره های شرقی ، غربی و جنوبی .

 

۲ ـ جلوگیری از ایجاد ترک و درز در ساختمان

ایجاد درز در ساختمان امری طبیعی است ولی باید آنها را بحداقل رساند . بدلیل اینکه از این درزها هوا عبور کرده ، در زمستان هوای سرد و درتابستان هوای گرم بداخل فضا می آید. روشهای زیر برای  این منظور پیشنهاد می شود :

الف ) اتصال مناسب پنجره و دیوار و استفاده از روکوب برای پوشش  درزها

ب )‌استفاده از پنجره های استانداردکه درزبندی شده اند و یا استفاده از نوارهای درزبندی وبتونه برای پنجره های معمولی .

ج )  استفاده از درهای استاندارد  و یااستفاده از نوار درزبندی برای درهای ورودی

 

۳- دیوارها

دیوارها در حدود ۵۰% از انرژی ساختمان راهدر میدهند . درتابستان باعث گرم شدن فضای خانه ، در زمستان باعث انتقال گرما به بیرون و درنتیجه سرد شدن محیط             می گردند . در صورتیکه توصیه های زیر را رعایت نماییم می توانیم این اتلاف انرژی را به حداقل برسانیم.

الف ) در صورت عدم دسترسی به عایقهای  حرارتی ضخامت دیوار بیرونی را حداقل ۳۵ سانتیمتر  درنظر بگیرید .

ب ) استفاده از سفال به جای آجرهای توپر

ج) استفاده از عایقهای حرارتی از خارج دیوار ، عایق کاری از داخل دیوار

د ) استفاده از پوششهای ضخیم عایق حرارتی حدود ۲ الی ۳ سانتیمتر با عنوان روکار داخلی .

 

۴- سقف نهایی و سقف پیلوت

 به دلیل اتلافی حرارت زیاد سقف نهایی در زمستان وگرم شدن زیاد این سقف در تابستان  روشهای زیرا را می تواند از گرم شدن ساختمان در تابستان و از سرد شدن درزمستان جلوگیری نماید :

الف ) استفاده از عایق حرارتی  بر روی سقف نهایی .

ب ) استفاده از عایق حرارتی در زیر سقف نهایی

ج ) استفاده از سقفهای دو پوش با لایه هوا در وسط آن

د )  استفاده از سقفهایی با مصالح عایق حرارتی که در این حالت کل سقف بصورت عایق همگن عمل میکند.

هـ )  استفاده از عایق حرارتی در سقف کاذب زیر سقف نهایی .

 

۵- کف

در صورتیکه  کف ساختمان روی زمین قرار گرفته باشد می توان به روشهای زیر از تبادل حرارتی کف و زمین جلوگیری نمود :

الف ) قرار دادن یک لایه عایق حرارتی سخت (‌این نوع عایق باید فشردگی زیادی داشته باشد تا به مرور زمان  باعث نشست در کف ساختمان نشود ) .

ب )  استفاد از سقف کاذب

ج ) بالا آوردن کف ساختمان و ایجاد یک لایه هوا  در زیر ساختمان برای جلوگیری از تبادل حرارتی ، این فضای خالی می تواند بوسیله پشم شیشه یا پشم  سنگ فله پر شود .

 

۶- اقدامات مکمل :

الف ( طراحی معماری بگونه ای باشد که فضاها بصورت یکپارچه طراحی نشده باشند .

ب ) ایجاد فضای واسطه در ورودی با تعبیه دو در متوالی

ج ) نصب دستگاه خودکار  برای بسته شدن درها

د ) جهت گیری مناسب ساختمان در اقلیم های متفاوت

هـ )  طراحی فضاهای غیر مسکونی شبیه دالان ، ایوان سرپوشیده و گاراژ و انبار در سمت شرق و غرب بنا .

۷ ـ  اقدامات بهینه سازی در طراحی تأسیسات ساختمان های نو ساز:  درجهت افزایش کارایی سیستم های تأسیساتی و کاهش مصرف  سوخت در ساختمان های نوساز  تمهیدات ذیل پیشنهاد می گردد :

الف )  عایق بندی حرارتی لوله های رفت و برگشت : این عایق بندی شامل لوله های آبگرم مصرفی  و لوله های حامل  سیال گرم / سرد ، جهت گرمایش / سرمایش محیط می شود . عایق حرارتی  برروی لوله های رفتو برگشت اعمال می گردد . حداقل ضخامت عایق ۲ سانتیمتر است .

ب ) عایق بندی حرارتی کانالهای هوا : کانالهای هوا ( هوای گرم و سرد ) بایستی با حداقل ضخامت ۲ سانتیمتر پوشیده  شود . به سبب ایجاد شرایط  بهداشتی و زیست محیطی  استفاده از نوار کانال و بتونه توصیه می شود .

ج )  استفاده از مشعل های استاندارد .

د ( نصب شیرهای رادیاتور مناسب ( کاملاً باز وکاملاً بسته شود ) .

جهت کنترل گرمایش فشارها و استفاده حداکثر از ظرفیت گرمایی سیال حامل انرژی  بایست از شیرهای رادیاتوری استفاده نمود که کاملاً  در حالت های باز و بسته قرار گیرند .

هـ ) عایق بندی حرارتی منابع  دو جداره ، منابع کویل دار ، منابع انبساط  و کلکتورها : منابع دو جداره و منابع کویل دار که برای گرمایش  آب گرم مصرفی بکار می اید و نیز کلکتورهای رفت و برگشت و منابع انبساط  باید طور پیوسته با لوله  ورودی و خروجی ، با عایق حرارتی و بتونه عایق بندی شوند .

و )  استفاه از چیلرهای جذبی به جای چیلرهای تراکمی در کاربردهای با ظرفیت  بیش از ۲۰۰ تن تبرید این سیستم  برای مجموعه مسکونی با سطح زیر بنای بیش از ۶۰۰۰ متر مربع توصیه می شود .

ز) در اجرای  تأسیسات  سرمایش ( چیلر ) محل قرار گیری کمپرسور ، زیر سایه و سقف و ترجیبحاً در شمال ساختمان و دور از اتاق خواب باشد .

ح )  استفاه از هوای برگشتی و تعبیه کانال برگشت هوا در طراحی سیستم های تهویه  مطبوع در ساختمانهای مسکونی .

ط ) هواکش در سمت پشت به باد ، در ساختمان قرار داده شود .

ی)  استفاد از سختی گیر :  در سیتسم های تأسیساتی  و خصوصاً در مکانهای که آب دارای املاح بیش از حد استاندارد  است ، استفاده از سختی گیر برای آب کل ساختمان توصیه می شود . استفاده از سختی گیر هم بعد از بهداشتی آب مصرفی و هم از بعد جلوگیری از رسوب املاح  در لوله های سیستم تأسیسات و مجاری آب دیگ و منابع دو جداره و استفاده حداکثر  از ظرفیت آنها ، انجام می گیرد .

ک ) نصب رادیاتور و فن کویل استاندارد با راندمان بالا .

ل ( نصب رادیاتور و فن کویل در زیر پنجره ها

م )  نصب توموستات بر روی دیگ

ن ) استفاده از ترموستات در دو حالت سرمایش گرمایش در در ساختمان

س)  عایق بندی حرارتی دیگ : دیگها باید با حداقل ضخامت ۳ سانتیمتر عایق بندی شوند .

ع ) تجهز سیستم لوله کشی آبگرم مصرفی به لوله برگشت آبگرم با عایق بندی مناسب

ف )  استفاده از الکتروپمپ های مناسب از نظر ظرفیت و راندمان برای گردش آب

ض ( آبندی شیرهای آب

ق ( تعبیه شیر فلکه  مجزا برای هر واحد ساختمانی( آب گرم و آب سرد )

 

مقدمه :

 

50,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

پیوندها

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.