مقاله پرورش و اصلاح نژاد گوسفند

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله پرورش و اصلاح نژاد گوسفند

تعداد صفحات : ۳۰

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

گوسفند قدیمی ترین حیوانی است که بدست بشر اهلی شده است. اهلی کردن گوسفند درعصر نوسنگی (عهد حجر) به منظور تأمین گوشت آغاز شد. در پرورش گوسفند، سلامت و بنیه عمومی، قدرت تولید مثل، قدرت تحرک و راهپیمایی و بازده غذایی چهار رکن عمومی و اساس هدف پرورش را تشکیل داده و میزان تولید پشم و همچنین میزان تولید گوشت و بالاخره میزان تولید شیر بر حسب موقعیت اقتصادی بترتیب درجه اهمیت صفاتی هستند که در برنامه هدف پرورش گنجانده می شوند .

مهمترین عملی که دامپرور می تواند به وسیله آن به تثبیت یا نفوذ صفات مطلوب درمیان گله بپردازد همین انتخاب  می باشد .

دو دیدگاه عمده برای تعیین ژنوتیپ در ژنتیک وجود دارد که عبارتند از: ۱- استفاده از نشانگرهای غیر مستقیم، که در این روش تعیین ژنوتیپ با استفاده از نشانگرهایی که بر روی قطعه کروموزومی خاصی است صورت میگیرد. ۲- دیدگاه ژنهای کاندیدا است که در این روش با توجه به اطلاعات موجود، خود ژن کنترل کننده صفت که پروتئین خاصی را کد می کند مورد بررسی قرار می گیرد که در واقع این ژنها به عنوان مارکرهای مستقیم صفات بیولوژیکی و فیزیولوژیکی بکار گرفته می شوند. این مقاله سعی دارد در یک نگرش اجمالی برخی از ژنهای کاندیدا برای کنترل صفات مهم اقتصادی یا ژنهای مرتبط با بروز ناهنجاری های ژنتیکی را معرفی کند.

 لغات کلیدی : پرورش گوسفند، ژنهای کاندیدا، انتخاب بر اساس نشانگرها، چندشکلی، ژنتیک مولکولی

فهرست مطالب

قدمت و منشأ گوسفند:    ۱
جایگاه گوسفند در رده بندی جانوری:    ۲
هدف پرورش:    ۴
سیستم های پرورش گوسفند:    ۶
۱ – روش پرورش گوسفند نژاد خالص(Pure breeding):    ۶
۲ – پرورش گوسفند به روش چرای آزاد:    ۷
۳ – روش پرورش گوسفند به روش پرواربندی:    ۷
انواع پرواربندی:    ۸
پروار بندی بره های شیری:    ۹
الف) روش معمولی :    ۹
ب) روش زود از شیر گرفتن (Early weaning) :    ۱۰
ج) پرواربندی با شیر(بره های شیر پرور) :    ۱۰
پرواربندی در مرتع:    ۱۱
پرواربندی زمستانه:    ۱۱
روش پرورش گوسفند در مزرعه(Farmflock breeding):    ۱۲
اصول ژنتیکی تولید گوشت:    ۱۳
هدف دامپرور از آمیخته گری    ۱۴
انتخاب :    SELECTION    ۱۵
آمیخته گری :    CROSS-BREEDING    ۱۵
مشکلات ناشی از آمیخته گری    ۱۶
معرفی چندشکلی ژنهای کاندیدا در برنامه نوین اصلاح نژاد دام و طیور    ۱۶
چکیده:    ۱۶
۱- ژن کاپا کازئین (K-Casein Gene):    ۱۸
۲- ژن بتالاکتوگلوبولین (Beta-lactoglobulin):    ۱۸
۳- ژن فسفوانول کربوکسی کیناز (PEPCK):    ۱۹
۴- مجموعه ژنی کالپاین، کالپاستاتین (Calpain/Calpastatin):    ۱۹
۵- مجموعه ژنی هورمون رشد، گیرنده هورمون رشد (GH/GHR):    ۲۰
۶- ژن لپتین (Leptin gene):    ۲۰
۷- ژنهای (PIT1/IGF1 (PIT1/IGF1 gene:    ۲۱
۸- ژن میواستاتین (Myostatin gene):    ۲۱
۹- ژن لاکتوفرین (Lactoferin gene):    ۲۲
۱۰- مجموعه ژنی Amelogenin / SRY / ZFX:    ۲۲
۱۱- ژن DRB3 (BOLA-DRB3):    ۲۳
۱۲- ژن اوریدین مونوفسفاتات سنتتاز (UMPs):    ۲۳
۱۳- ژن CD18 (CD18 gene):    ۲۴
جمع بندی:    ۲۵
منابع:    ۲۶

منابع:

Masoudi, M. et al. 1998. Genotyping of kappa-casein alleles in holstein dairy cattle using PCR-SSCP. In: proceeding of 5th WCGALP. Ontario.
Kehrli, M.E. et al. 1994. Bovine locukocyte adhension dificiency. In: proceeding of 5th WCGALP. Ontario.
Kim, H.B. et al. 1998. Polymorphism study of Obese gene by PCR-RFLP for development of DNA marker releated to meat quality in Hamwoo (Bos taurus).In: proceeding of 5th WCGALP. Ontario.
Cockett, N.E. et al. 1995. A Taq 1 RFLP in the bovine calpastain gene. J. Anim.Sci., 73: 3790.
Chenht, C. et al.1996.Variant within 5-flanking region and the intron I bovine growth hormone gene. Animal Genetic, 27: 329-332.
Moody, D.E. et al. 1995. Assigment of the growth hormone receptor gene to bovine chromosome 20 using linkage analysis. Animal Genetic, 26: 341-343.

قدمت و منشأ گوسفند:

طبق مدارک و شواهدی که از زمانهای قدیم ( ۷ تا ۹ هزار سال قبل از میلاد مسیح ) بدست آمده اند، گوسفند قدیمی ترین حیوانی است که بدست بشر اهلی شده است. اهلی کردن گوسفند درعصر نوسنگی (عهد حجر) به منظور تأمین گوشت آغاز شد. غرب و جنوب غربی آسیا مهمترین مکان اهلی شدن گوسفند محسوب می شوند .گوسفندان وحشی اروپا و آسیا که منشأ گوسفندان اهلی می باشند به گله های وحشی موفلون و اوریال آسیایی تعلق دارند. دو نوع گله وحشی از نژاد موفلون وجود دارد که در آسیا و اروپا زندگی می کنند. موفلون آسیایی کوچکترین گوسفند وحشی است و نام علمی آن اویس اورینتال( Ovis orientalis )، و نام علمی موفلون اروپایی اویس موزیمون(Ovis miusimon ) می باشد .نام علمی اوریال آسیایی اویس وینی(O. vignei ) است. به عقیده تعدادی از محققین اجداد گوسفندان پشمی به گروه اوریال و گوسفندان مودار به گروه موفلون در غرب آسیا تعلق دارند. نژاد اوریال آسیایی بومی دشت های مرکزی است و بر خلاف موفلون ها، کمتر به ارتفاعات و کوهستان ها روی می آورد و به شکل گله های بزرگ زندگی می کند. اکثر نژادهای گوسفند از اعقاب اوریال آسیایی می باشند .بر اساس نظریه برخی از مورخین،آریایی ها اولین قومی بودند که به اهلی کردن گوسفند پرداختند، به طوری که می توان سرزمین ایران را مهد اولیه گوسفند به شمارآورد. گوسفندانی که امروزه در سواحل بحر خزر(مازندران ) وجود دارند و به نام محلی گوسفند دم دار زل معروف هستند احتمالاً از نتاج مستقیم گوسفندان اولیه ای می باشند که توسط آریایی ها در این سرزمین پرورش داده می شده است .

جایگاه گوسفند در رده بندی جانوری:

گوسفند از جنس Ovis و از خانواده Bovidae بوده، در خطوط ذیل موقعیت گوسفند در تاکسونومی جانوری ارائه شده .

این حیوانات در سلسله جانوران Animalkingdom قرار می گیرند. یکی از ۲۱ شاخه سلسله جانوران ،شامل مهره داران Vertebrata ، رده پستانداران Mammals و یا جانوران خونگرم که زنده زا بوده و بوسیله شیری که از غدد پستانی ترشح می شود،مدتی نتاج خود را تغذیه می کنند، راسته زوج سمان، شامل پستانداران شاخدار بوده و بالاخره خانواده گاوسانان Bovidae ،نشخوارکنندگان دازای جفت با کوتیلدون های فراوان Polycotyledonary plancenta و شاخه های بدون انشعاب بوده، در این حیوانات پدیده شاخ اندازی(ترمیم شاخ) مشاهده نمی شود .

جنس گوسفند Ovis شامل کلیه نژادهای گوسفند اهلی و اکثر انواع وحشی آن می باشد که دارای شاخهای حلزونی شکل روییده از پس سر می باشند. گونه گوسفند اهلی Ovis areis نام دارد .

Kingdom جانداران سلسله

Chordata طنابداران شاخه

Vertebrata مهره داران زیر شاخه

Mammalia پستانداران رده

Placentalia جفت داران زیررده

Artiodactyla زوج سمان راسته

Ruminantia نشخوارکنندگان زیرراسته

Bovide شاخداران خانواده

Caprinae شبیه گوسفند و بز زیر خانواده

Ovis&Capra گوسفند و بز جنس

Ovisaeris& hircus گوسفند و بز اهلی گونه

هدف پرورش:

شرط اول موفقیت هر دامپرور درامر اصلاح نژاد برای بهبود بخشیدن میزان تولیدات دام های او تعیین برنامه و هدف پرورش می باشد. بدین معنی که هر دامپرور موظف است مطابق شرایط اقلیمی و اقتصادی موجود جهت پرورش و نگهداری هر نوع دامی برای خود هدفی ایده آل که چه در زمان حال و چه در آینده حداکثر انتظارات اقتصادی را تأمین نماید تعیین کند. بدیهی است که در هر هدف پرورش،بالا بودن میزان تولید از نظر کمی و بهتر نمودن فراورده های حیوانی از نظر کیفی در هر نسل مستتر است.

30,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

پیوندها

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.