مقاله پول شویی و تطهیر پول

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله پول شویی و تطهیر پول

تعداد صفحات : ۳۲

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

پولشویی، عبارت است از هر نوع عمل یا اقدام به عمل برای مخفی کردن یا تغییر ظاهر هویت نامشروع حاصل از فعالیتهای مجرمانه، به گونه ای که وانمود شود، این عواید از منابع قانونی سرچشمه گرفته است.

پولشویی روی دیگر یا نیمرخ مالی فعالیتهای بزهکارانه ای است که در آن عواید حاصل از فعالیتهای مجرمانه و غیرقانونی طی رونـــــدی در مجاری قانونی تطهیر و پاک می شود.

پول شویی، تطهیر و قانونی جلوه دادن عواید حاصل از رفتارهای مجرمانه می باشد. امروزه پول شویی به دلیل رشد چشمگیر جرایم و اعمال خلاف در سطح جهان، رشد بسیاری یافته است بطوریکه به یکی ازمعضلات حاد اقتصاد جهانی تبدیل شده و رشد و توسعه اقتصاد جهانی را مورد تهدید قرار داده است. به همین دلیل عزم جامعه بین المللی بر مبارزه با آن متمرکز شده است و تدابیرمختلفی را برای نیل به این امر بکار برده اند. در ایران نیز مدتی است که توجه ها به سمت آن جلب شده است. در این مقاله به شناسایی موضوع و راههای مبارزه با آن پرداخته خواهد شد.

پولشویی آثار زبانبار بر اقتصاد، جامعه و سیاست دارد. آلوده شدن و بی ثباتی اقتصاد تضعـیف بخش خصوصی و برنامه های خصوصی سازی، کاهش کنترل دولت بر سیاستهای اقتصادی، فاسد شدن ساختار حکومت، بی اعتمادی مردم، بی اعتباری دولتها و نهادهای اقتصادی کشور و… غیره تنها بخشی از این آثار است..

در سطح بین المللی و جهان یک توافق نظر عمومی در مورد کلیات ارکان اصلی هرنظام ضد پولشویی وجود دارد، که شناخت این اصول در تدوین قوانین منع پولشویی راهگشا خواهد بود.

پولشویی درآمدها و عواید حاصل از معاملات نامشروعی از قبیل قاچاق مواد مخدر، قاچاق اسلحه و جرایم کاملا سازمان یافته را به شکلی کاملا قانونی می نماید به طوریکه از تعقیب و مجازات قانون رهایی یابند.

حال که به نظر کارشناسان اقتصادی سازمان ملل و بانک جهانی، جمهوری اسلامی ایران دومین کشور مستعد برای شست و شوی پولهای آلوده است باید بانکها و موسسات عالی در کنار ارائه خدمات و امکانات بهتر و نگهداری سرمایه گذاریهای خارجی با رعایت چارچوب های قانونی نظارت شدیدتری را برای جلوگیری از پولشویی اعمال کنند.

واژه های کلیدی: پولشویی، آثار منفی اقتصادی، قانون مبارزه، روش های پولشویی، مراحل عملیات پولشویی

فهرست مطالب

مقدمه    ۴
پولشویی چیست؟    ۶
تعرف پول شویی    ۷
مراحل پول شویی    ۷
مراحل عملیات پول شویی    ۸
آمار مربوط به پول شویی    ۱۱
چند نکته در مورد پول شویی    ۱۳
پیشگیری    ۱۸
ایران و پول شویی    ۲۰
آمارهایی از پول شویی    ۲۱
راهکارهای مبارزه با پول شویی    ۲۲
انواع پول شویی    ۲۲
اثرات پول شویی بر اقتصاد کلان    ۲۴
روشهای مبارزه با پول شویی    ۲۵
سازمان بین المللی مبارزه با پولشویی (FATF)    ۳۰
نتیجه گیری    ۳۱
منابع و ماخذ    ۳۲

منابع و ماخذ

روزنامه کیهان، ترجمه : سمیه توکلی و مقاله دوم- روزنامه جمهوری.

روان باسو ورث ( دیویس)- سالت مارس ( گراهام) (پولشویی).

ترجمه نصرا… امیر نصیری تهران معاونت آموزشی ناجا، ۱۳۷۶٫

جعفری رابینسون ( شست و شوی پول آلوده) ترجمه آلبرت برناردی تهران- کلک آزادگان، ۱۳۸۱

خمامی زاده – دکتر فرهاد- ( مبارزه با پولشویی در بانک ها و موسسات مالی)- نگاهی به قانون ضد تروریسم ایالت متحده آمریکا مجله حقوقی ( دفتر خدمات بین الملل) شماره ۲۹٫

مقدمه

پولشویی، تطهیر و قانونی جلوه دادن عواید حاصل از رفتارهای مجرمانه می باشد. امروزه پولشویی به دلیل رشد چشمگیر جرایم و اعمال خلاف در سطح جهان، رشد بسیاری یافته است بطوریکه به یکی از معضلات حاد اقتصاد جهانی تبدیل شده و رشد و توسعه اقتصاد جهانی را مورد تهدید قرار داده است. به همین دلیل عزم جامعه بین المللی برمبارزه با آن متمرکز شده است و تدابیر مختلفی را برای نیل به این امر به کار برده اند. درایران نیز مدتی است که توجه ها به سمت آن جلب شده است. دراین مقاله به شناسایی موضوع و راههای مبارزه با آن پرداخته خواهد شد.

پولشویی یک فعالیت غیرقانونی است که در طی انجام آن ، عواید و درآمدهای ناشی از اعمال خلاف قانون، مشروعیت می یابد. به عبارت دیگر پولهای کثیف ناشی از اعمال خلاف به پولهای تمیز تبدیل گردیده و در بدنه اقتصاد جایگزین می شود.

این عمل، یک روش معمول و منطقی برای بدست آوردن سود از فعالیتهای غیرقانونی برای مجرمان می باشد. پول شویان کسانی هستند که یا خود اعمال خلاف را انجام داده و پولهای ناشی از آن را تطهیر می کنند و یا افرادی هستند که پولهای خلاف را بطور آگاهانه یا ناآگاهانه در سیستم مالی و اقتصادی کشور وارد می کنند.

خلافکاران از طیف وسیع اعمال غیراخلاقی و غیرقانونی مانند قاچاق مواد مخدر، تقلبات، ثروتهای قابل مصادره، گروگانگیری، قمارو همچنین اهدای پول به سازمانهای تروریستی و حتی تقلبات مالی در اینترنت و یا دیگر ابزار اطلاع رسانی سودهای کلانی را به دست می آورند. و چون ردپای این افراد در معاملات مالی و بانکی به صورت زنجیروار در وجوه پس اندازشده آنها آشکار می گردد، بنابراین مجرمان از ابزارهای مالی مانند چکها، کارتهای اعتباری (credit card) و کارتهای هوشمند (smart card) اجتناب کرده و به استفاده از پول نقد روی می آورند. پول نقد نیز به علت عدم مزیت نسبت به سایر ابزارهای مالی مانند حجم بالا، مشکلات در حمل و نقل و کاهش قدرت خرید در طول زمان به ناچار به پول شویان داده می شود تا در طی مراحلی به شبکه اقتصادی کشور وارد گردد.

پولشویی چیست؟

پول شویی زمانی اتفاق می افتد که درآمدهای کسب شده توجیه قانونی ندارد و برای اینکه از حالت غیرقانونی خارج شوند و مشکل پول های معمول را به خود بگیرند به وسیله پول شویی تطهیر می شوند.

پول شویی به مجموعه عملیاتی گفته می شود که شخص یا اشخاص حقیقی یا حقوقی برای مشروعیت بخشیدن به درآمدهای نامشروع آن عملیات انجام می دهند. انواع پولهایی که می تواند به صورت نامشروع در جامعه مطرح باشد، به سه گروه پولهای کثیف و یا پولهای آغشته به خون، پولهای سیاه و پولهای خاکستری تقسیم می شود.

پولهای خاکستری، درآمدهای حاصل از فروش کالا و یا انجام دادن کارهای تولیدی است، ولی از نظارت دولت پنهان می ماند و دولت از آنها بی اطلاع است که معمولا برای فرار از مالیات این کارها را انجام می دهند.

پولهای سیاه پولهای حاصل از قاچاق کالا است، به طوریکه درآمدهای حاصل از قاچاق کالا و شرکت در معاملات پرسود دولتی که خارج از عرف طبیعی صورت می گیرد، باعث پیدایش این پول می شود.

پول های کثیف یا پول های آغشته به خون، مربوط به نقل و انتقال مواد مخدر است. پول شویی فرایندی است که از طریق آن مبلغ زیادی پول را که به صورت غیرقانونی از قاچاق مواد مخدر، فعالیت های تروریستی یا جرایم سنگین دیگر کسب شده، به صورت قانونی جلوه دهند.

پول شویی در تسهیل دست یابی به اهداف قاچاقچی مواد مخدر، تروریست، جرایم سازمان یافته، دلالان داخلی، مالیات گریزان و همچنین افراد بسیار دیگری که می خواهند توجه مقامات را از چگونگی کسب ثروت های بادآورده خود از فعالیت های غیرقانونی دور کنند، نقش اساسی دارد.

تعرف پول شویی:

هرنوع عمل یا اقدام به عمل برای مخفی کردن یا تغییر ظاهر هویت نامشروع حاصل از فعالیتهای مجرمانه، به گونه ای که وانمود شود این عواید از منابع قانونی سرچشمه گرفته است. پول شویی یا تطهیر پول فعالیتی مجرمانه، در مقیاس بزرگ، گروهی، مستمر و درازمدت است که می تواند از محدوده ی سیاسی یک کشور مفروض نیز فراتر رود.

30,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

پیوندها

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.