تحقیق آلودگی سالمونلایی در گربه های خانگی

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

تحقیق آلودگی سالمونلایی در گربه های خانگی

تعداد صفحات : ۴۷

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

هدف از پروژه بررسی بیماری سالمونلایی در گربه‌های خانگی می باشد. از نکات حائز اهمیت این تحقیق تعداد پائین باکتری سامونلا جدا شده از نمونه‌های مزبور بود. علت این امر را می‌توان اینگونه توضیح داد که درگیری با بیماری سالمونلا در بین حیوانات خانگی رابطه مستقیم در طرز نگهداری و اصول پرورش آنان دارد.

نمونه‌هایی که از ۶۷ گربه خانگی تهیه شد از گربه‌هایی بود که مختص نگهداری در منازل بودند و تنها یک موردی که آلودگی به سالمونلا داشت به صورت مشترک هم در خانه و هم از خارج از آن نگهداری می‌شد که در بحث بیماریهای مشترک بین انسان و دام بسیار مهم است.

این بدان معنا است که برای نگهداری و پرورش گربه باید آنرا فقط در محیط خانه یا در محیط بیرون از آن نگهداری نمود و پرورش توأمان دو محیط جایز نمی‌باشد. چون گربه‌ای که در ارتباط با بیرون است هنگام آمدن به خانه می‌تواند به عنوان ناقل بیماری به انسان محسوب شود پس باید حتی‌الامکان سعی نمود این امر مهم را رعایت نمود.کلینیک دامپزشکی سینا طی پنج سال فعالیت خود در شهرستان کرج یکی از اهداف خود را توصیه‌های بهداشتی اصول صحیح پرورش و نگهداری حیوانات خانگی قرار داده تا ارتقاء فکری مناسب در این زمینه بین صاحبان حیوانات حاصل شود.

واژه های کلیدی: بیماری سالمونلا ، حیوانات خانگی، گربه، درمان

فهرست مطالب

فصل اول: مقدمه    ۱
فصل دوم: کلیات     ۳
فصل سوم: روش کار و مواد مورد نیاز     ۳۳
فصل چهارم: نتایج    ۳۷
فصل پنجم: بحث و نتیجه‌گیری و پیشنهادات     ۴۰
فصل ششم: منابع    ۴۳

منابع فارسی( کتاب و پایان‌نامه)

۱) براندر ، جرج و الدیس، پیتر، (۱۳۷۱) کنترل بیماریها (مترجم ایرج نوروزیان) صفحه ۳۹-۵۳ (انتشارات دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران)

۲) بلاد، هندرسون و رادوستیس(۱۳۷۱) دامپزشکی( قسمت سوم)( مترجم احمد شیمی) صفحه ۲۸۳-۳۰۳ (انتشارات جهاد دانشگاهی دانشکده دامپزشکی تهران)

۳) برین، عباس (۱۳۵۵) بررسی سالمونلا های گربه‌های خانگی پایان‌نامه برای دریافت دکترای دامپزشکی شماره ۱۰۷۸، ۷۲-۷۳ ( دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران)

۴) تاجبخش،حسن( ۱۳۷۲) باکتری‌شناسی عمومی صفحه ۴۷۷- ۴۹۵ ( انتشارات دانشگاه تهران)

۵) تاجبخش، حسن(۱۳۷۰) ایمنی‌شناسی بنیادی صفحه ۹۲-۱۱۵( انتشارات دانشگاه تهران)

۶)  تاجبخش،حسن( ۱۳۷۲) تاریخ دامپزشکی و پزشکی ایران(جلد اول ایران باستان) صفحه ۲۷۶-۲۸۱( انتشارات دانشگاه تهران)

۷)  تاجبخش،حسن( ۱۳۷۵) تاریخ دامپزشکی و پزشکی ایران( جلد دوم، دوران اسلامی)صفحه ۲۱۹-۲۲۹ ( انتشارات دانشگاه تهران)

۸)    تاجبخش، حسن(۱۳۷۵) ژنتیک باکتریها( چاپ چهارم) صفحه ۲۸۵، ۲۹۵ (‌انتشارات دانشگاه تهران)

۹)جاوتز، ارنست( ۱۳۸۱) میکروب‌شناسی جاوتز( مترجم عبدالحسین ستوده‌نیا پرویز مالک نژاد) از صفحه ۳۰۷ تا ۳۲۴ ( انتشارات ارجمند)

۱۰) چاروقچی، علی‌رضا، (۱۳۷۲) اطلاعات دارویی دامپزشکی صفحه ۸۱-۸۰ (انتشارات دانشگاه آزاد واحد تبریز)

۱۱- خدام، رامین(۱۳۷۸) راهنمای جیبی کاربرد داروهای ژنریک ایران صفحه ۶۵۰ – ۶۴۹ ( انتشارات دیباج).

۱۲- روح‌الامین،سیدرسول، آل‌داوود سیدجاوید وجمشیدی شهرام( ۱۳۷۵) روشها و تکنیک‌های تشخیص اصول و معاینه در دام‌های کوچک صفحه ۵۶۹- ۵۷۷ ( انتشارات دانشگاه تهران).

۱۳) زهرایی صالحی، تقی(۱۳۷۹) سالمونلاصفحه ۱۷۱-۱۸۸ (انتشارات دانشگاه تهران).

۱۴) شیمی، احمدحسن طباطبایی عبدالمحمد و نظری آریا، علی‌اصغر(۱۳۶۴) بیماریهای عفونی دام( چاپ دوم) صفحه ۲۹۸-۳۰۰( انتشارات دانشگاه تهران).

۱۵) صائبی ، اسماعیل( ۱۳۶۷) بیماریهای عفونی در ایران، صفحه ۴۴۶، ۴۵۳ (انتشارات روزبهان).

۱۶) قمریان، علیرضا،(۱۳۷۹) داروهای دامپزشکی و نهاده‌های تغذیه‌ای دام و طیور ایران( انتشارات قمریان) صفحه ۴۸- ۵۹( انتشارات پرآذر ۱۳۵۸).

۱۷) مجابی، علی(۱۳۷۹) بیوشیمی درمانگاهی دامپزشکی از صفحه ۱۳۷ تا ۱۵۰ (انتشارات نوربخش).

منابع خارجی

۱)Moridecai Siegal & cornel university (1989), The cornell Book of casts 2nd Edn pp: 17-20 (cornell Feline Healt center , Torento , canada).

۲) A Merck & phone – poulene company (1998) The Merck 8th Edn , pp:120-123 (printeal by National Publishing , inc , philadel phia pensylvania).

۳) Meers, Peter – Judith, Sedgwick – worshey , Margarert, The Microbiology&Epidmiology of infection for heath (1995) First edition , pp: 116-117 Science Students Publisher Chapman & Hall(canada).

مقدمه:

سالها از کشف باکتری سالمونلا می‌گذرد ولی این باکتری اهمیت خود را در جوامع علمی و بین دانشمندان از دست نداده‌است. در سال ۱۸۸۵ اسمیت و سالمون جرمی را از خوک جدا کردند و تصور نمودند که عامل بیماری وبا یا طاعون خوک است در نتیجه نام آنرا باسیلوس کلراسویس نهادند. در طی سالهای بعد نام این جرم را سالمونلا کلراسویس گذاشتند.

در قرن بیستم روشهای مؤثری برای درمان و پیشگیری این باکتری صورت گرفت و نتایج امیدوارکننده‌ای برای دانشمندان حاصل شد اما با مقاوم‌شدن سالمونلا نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها و روشهای درمانی دیگر، خطر بزرگی جوامع بشری را تهدید می‌کند.

بطوریکه انسان قرن حاضر با تمام پیشرفتهای مختلفی که در علوم و فنون داشته، هنوز روزگار خود را با و حشت عظیمی از فراگیرشدن این بیماری می‌گذراند. ترسی که در بین اجداد بشر هم وجود داشته و قربانیان زیادی گرفت.

 در جلد اول و دوم کتاب ارزشمند تاریخ ودامپزشکی و پزشکی ایران تألیف استاد بزرگوار جناب آقای دکتر حسن تاج‌بخش به بیماری حصبه، تب مطبقه و تب تیفوئید اشاره شده‌است به نقل از این کتاب لوکرس(۵۵- ۹۸ ق.م) به فراوانی اپیدمیهای بیماریهای حیوانی اشاره کرده و از آنها به عنوان« آتش مقدس» یاد می‌کند.  ویرژیل(۱۹-۷۰ ق.م) وقتی آتش مقدس را در گونه‌های مختلف شرح می‌دهد می‌توان

تا حدی به ماهیت برخی از بیماریهای عفونی از جمله تب تیفوئید(حصبه) اسب پی برد.

در تمدن باشکوه اسلامی دانشمندان ایرانی بویژه رازی، ابن‌سینا و جرجانی در مورد بیماریهای عفونی مطالب مهم و جالبی بیان داشته‌‌اند که این خود براهمیت موضوع بیماریهای ناشی از سالمونلا در دنیای قدیم بیان می‌کند.

با گسترش پدیده شهرنشینی و استفاده روزافزون از خانه‌های آپارتمانی انسان معاصر برای فرار از تنهایی و رهاشدن از انزوایی که به علت رشد صنعت پدید آمده کوششهای وافری انجام داده که یکی از آنها نگهداری و مراقبت حیوانات در محیط خانه بوده تا بتواند بر این پدیده غلبه کند.

با یک نگاه آماری متوجه می‌شویم که غالب این حیوانات از نوع دام کوچک بوده بطور مثال: گربه سگ، طوطی، همستر و…  تمایل بیشتری برای نگهداری آنان وجود دارد که با توجه به بحث بیماریهای مشترک بین انسان و دام خود چالش جدیدی را در این عرصه ایجاد نموده‌است.

در این پروژه تحقیقی سعی بر این بوده که با بررسی بیماری سالمونلایی در گربه‌های خانگی، راهکاری هرچند ناچیز جهت پیشگیری این بیماری در محیط زندگی آدمی ارائه گردیده و اطلاعات لازم در این زمینه برای اهل فن و عموم مردم روشنگر باشد.

 فصل دوم

کلیات

خصوصیات کلی

باکتری سالمونلا از نظر طبقه‌بندی در خانواده « انتروباکتریاسه» جای می‌گیرد. انتروباکتریاسه گروه بزرگ و ناهمگونی از باسیلهای گرم منفی می‌باشد که محل طبیعی زندگی آنها روده انسان و حیوانات است. این خانواده از جنسهای زیادی تشکیل شده‌است (مانند اشریشیا، شیگلا، سالمونلا، انتروباکتر، کلبیسلا، سراشیا، پروتئوس و غیره). بعضی از ارگانیسم‌های روده‌ای،‌ مانند اشریشیاکولی، قسمتی از فلور طبیعی انسان هستند و گاهی ایجاد بیماری می‌کنند، در حالیکه بقیه، مانند سالمونلا و شیگلا برای انسان و حیوانات همیشه بیماریزا هستند.

انتروباکتریاسه‌ها هوازی یا بی‌هوازی اختیاری هستند و طیف وسیعی از کربوهیدراتها را تخمیر می‌کنند. این باکتریها ساختار آنتی‌ژنی پیچیده‌ای داشته، سموم و عوامل بیماریزای زیادی تولید می‌کنند.

انتروباکتریاسه شایع‌ترین گروه باسیلهای گرم منفی هستند که در آزمایشگاههای بالینی کشت داده می‌شوند و در میان شایع‌ترین باکتریهای ایجادکننده بیماری در کنار استافیلوکوک و استرپتوکوک قرار دارند.

طبقه‌بندی انتروباکترویاسه پیچیده است و با پیدایش تکنیکهایی که فواصل تکاملی را بررسی می‌کنند( مانند هیبریداسیون و تعیین توالی اسیدنوکلئیک)، به سرعت در حال تغییر است.

بیشتر از ۲۵ جنس و ۱۱۰ گونه یا گروه شناسایی شده‌اند. با این حال، انتروباکتریاسه‌هایی که از لحاظ بالینی اهمیت داشته‌باشند، ۲۰ تا ۲۵ گونه را تشکیل می‌دهند و با بقیه گونه‌ها، خیلی کم مواجه می‌شویم.

خانواده انتروباکتریاسه، دارای خصوصیات زیر هستند:

آنها باسیل‌های گرم منفی هستند، یا متحرکند که در این صورت در سرتاسر محیط‌شان مژه دارند یا غیرمتحرکند، آنها در محیط عصاره گوشت یا پپتون بدون اضافه کردن کلریدسدیم یا سایر مکمل‌ها رشد می‌کنند.

رشد خوب در آگارمک‌‌کانکی، رشد به صورت هوازی یا بی‌هوازی( بی‌هوازی اختیاری هستند)، تخمیر گلوکز به جای اکسیدکردن آن که اغلب همراه با تولید گاز است، از مشخصات آنها می‌باشد، آنها کاتالاز مثبت و اکسیداز منفی هستند و نیترات را به نیتریت احیاء می‌کنند و ۳۹ تا ۵۹% DNA، C + G دارند، آزمایشهای بیوشیمیایی که برای افتراق انواع انتروباکتریاسه به کار می‌روند، در ذیل آمده‌است:

تخمیر انواع قندها از قبیل: لاکتوز، سوکروز، تخمیر D- گلوکز، D- گزیلوز، L- رامنوز، L- آرابینوز، D- سوربیتول، D- مانیتول و غیره.

هیدرولیز اوره: سولفید هیدروژن (H2S)، سیمونزسیترات، تولیداندول، تست حرکت، ژلاتیناز و MRVP.

مورفولوژی و مشخصات

الف) ارگانیسم‌های تیپیک: انتروباکتریاسه باسیل‌های گرم منفی کوچکی هستند، شکل تیپیک این باکتریها در رشد بر محیط‌های جامد آزمایشگاهی دیده‌می‌شود، اما شکل این باکتریها در نمونه‌های کلینیکی بسیار متنوع است. در کلبسیلا کپسولها بزرگ و منظم هستند، چیزی که در انتروباکتر کوچکتر بوده و در سایر انواع به ندرت دیده‌می‌شود.

50,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

پیوندها

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.