تحقیق آناناس

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

تحقیق آناناس

تعداد صفحات : ۴۶

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

در ان مقاله درباره گیاه آناناس، انواع مختلف گیاهان ، تاریخچه گیاه شناسی ، تاریخچه واژه “زیست شناسی”، تاریخچه علم سلول شناسی ، نظریه سلولی ، آزمایش نمایش انتقال مایع در دستگاه آوندی گیاهان، آزمایش تعیین میزان رشد گیاه در نور و تاریکی و … را توضیح می دهد.

زیست گیاهی یکی از تقسیمات اصلی زیست شناسی (علم زندگی) است . رشته های دیگر زیست شناسی ، جانور شناسی، زیست ـ شیمی ، زیست ـ فزیک ، روان شناسی و علوم پزشکی هستند . عنصر مشترک در تمام این رشته ها این است که آنها را با موجودات زنده سرو کار دارند. این در تایید این حقیقت است که گیاهان موجودات زنده هستند . و از این لحاظ دارای بسیاری چیزهای مشترک با شکل های دیگر زندگی هستند .برای آسانی مطالعه ، موضوع زیست گیاهی به چندین رشته مهم تقسیم گردیده است . این رشته ها عبارتند از :

تاکسونومی: با سیستماتیک گیاهی با نام گذاری و تقسیم بندی گیاهان سرو کار دارد.

ریخت شناسی:شکل و ساختمان و توسعه آنها همراه با رولبط قسمتهای گیاهان بایکدیگر را بررسی می کند و شامل مطالعه کالبد شناسی ،سیتولوژی و روبان شناسی(امبیولوژی) است.

فیزیولوژی:اعمال زندگی گیاه و وظایف اندام و بافتهای مختلف را بررسی می کند .

آسیب شناسی: بابیماران گیاهی سرو کار دارد .

بوم شناسی:با روابط گیاهان نسبت به محط انسان ارتباط دارد .

ژنتیک گیاهی :با مطالعه توارث در گیاهان سرو کار دارد .

دیرین گیاه شناسی: با گیاه شناسی سنگواره ها با گیاهان دوران گذشته زمین شناسی سرو کار دارد .

رشته های دیگر این علم مربوط است به مطالعه وسیع گروههای مجزابی از گیاهان .باکتری شناسی: محدود به مطالعه باکتریها، بیولوژی: مطالعه خزه ها و پنجه گرگیان

قارچ شناسی: مطالعه قارچ ها ، جلبک شناسی: مطالعه جلبکها

 علاوه بر این رشته ای معین زیست گیاهی ، بسیاری از علوم کشاورزی دیگر با منشاشات را از گیاه شناسی دانسته اند یا بر پایه کیاه شناسی بنا شده اند.

شاخه ای از زیست شناسی است که با گیاهان سرو کاردارد . که چند نوع گیاه وجود دارد؟ چگونه زندگی و رشد می کنند ؟ چطور نسبت به محیط اطراف خود واکنش نشا میدهند نسبت به چه امراضی حساس هستند و مهمتر از همه آنکه چطور گیاهان در زندگی روزمره ما تاثیر می گذارند؟ مطالعه بیشتر دید روشن تری نسبت به وابستگی انسان به گیاهان و تاثیر زیادی که آنها در منشاء و پیشرفت تمدن داشته اند به دست می دهد و به مطالعه علمی گیاهان می پردازد.بطور قراردادی گیاه شناسان به بررسی کلیه موجودات زنده ای که عموما جزو گونه های حیوانات محسوب نمی شوند می پردازد ، یعنی موجودات زنده ای که ثابت بوده یا به پایه ای متصلند . هدف بررسی گیاه شناسان هستند .

زیست شناسی علم حیات است .زیست شناسی به ویژگیها و رفتارهای موجودات، چگونگی تشکیل گونه ها و انواع موجودات و روابطی که آنها با هم دارند و به محیط زیست آنها  مربوط می شود .زیست شناسی طیف گسترده ای از رشته های علمی که اغلب رشته های علمی مستقل بحساب می آیند را شامل می شود . روی هم رفته زیست شناسان حیات را از روی دامنه وسعی از شاخصها مورد مطالعه قرار می دهند.

در مقیاس ذره ای و مولکولی ، زندگی مورد بررسی زیست شناسی مولکولی ، زیس  شیمی و علم وراثت مولکولی است . در مقیاس سلولی مورد مطالعه زیست شناسی سلولی و در مقیاسهای چند سلولی مورد نظر فیزولوژی ، کالبد شناسی و بافت شناسی است .زیست شناسی رشدی حیات را در مقیاس رشد و نمو اندام یک موجود مورد مطالعه قرار می دهد .با بالا بردن مقیاسها به بینش از یک موجود علم وراثت چگونگی چگونگی عملکرد وراثت بین والدین و فرزندان را مورد بررسی قرار می دهد .رفتارشناسی جانوری رفتار گروهی بیش از یک موجود را مطالعه می کند . علم وراثت جمعیتی میزان یک جمعیت کل را در نظر دارد و علم سیستماتیک شاخص چند گونه ای اجداد موجودات را بررسی می کند . جمعیت های به هم وابسته و محل سکونتشان در بومی شناسی و زیست شناسی تکاملی مورد مطالعه قرار می گیرد .یک رشته نظری جدید ستاره شناسی نام دارد که احتمالات وجود حیات د رکرات دیگر غیر از زمین را مورد بررسی قرار می دهد . زیست شناسی تنوع حیات را مورد بررسی قرار می دهد ..

واژه های کلیدی: آناناس، گیاه شناسی، نظریه سلولی، غشای سلولی

فهرست مطالب

دید کلی    ۱
آناناس و آنالیزش با علوم:    ۳
طبقه بندی سلسله گیاهان:    ۴
بریوفیتها یا خزه ها:    ۴
آزمایش دستگاه انتقال مواد در گیاهان آوندی:    ۵
آزمایش واکنشهای گیاه نسیت به نور :    ۶
انواع مختلف گیاهان :    ۹
رشته های زیست شناسی:    ۱۰
نخستین گیاهان در زندگی بشر    ۱۱
تاریخچه گیاه شناسی:    ۱۲
گیاه شناسی:    ۱۳
اصول زیست شناسی:    ۱۴
جامعیت : زیست شیمی، سلول ها و کد وراثتی:    ۱۴
تکامل : هدف اصلی زیست شناسی:    ۱۵
گوناگونی موجودات زنده:    ۱۵
تسلسل : نژاد مشترک موجودات    ۱۶
هم ایستایی : سازگار با دگرگونی:    ۱۷
فعل و انفعالات : گروهها و زیستگاهها    ۱۷
حوزه عمل زیست شناسی:    ۱۸
ساختار حیات:    ۱۸
زیست شناسی مولکولی:    ۱۹
فیزیولوژی موجودات :    ۲۰
گوناگونی و تکامل موجودات :    ۲۰
رده بندی حیات :    ۲۲
فعل و انفعالات موجود:    ۲۲
تاریخچه واژه “زیست شناسی”:    ۲۳
سلول شناسی:    ۲۳
دید کلی    ۲۳
تاریخچه علم سلول شناسی:    ۲۴
ابعاد سلولی:    ۲۴
کاربرد سلولها و بافتها در مطالعات بیوشیمیایی :    ۲۵
تکامل و ساختمان سلولهای پروکاریوتی:    ۲۵
تکامل و ساختمان سلولهای یوکاریوتی:    ۲۶
آینده بحث:    ۲۷
زیست شناسی سلولی :    ۲۷
دید کلی:    ۲۷
تاریخچه:    ۲۸
پیشرفتهای کنونی در زیست شناسی سلولی:    ۲۸
نظریه سلولی(cell theory)    ۲۹
چشم انداز:    ۳۰
هسته سلول:    ۳۱
اطلاعات اولیه :    ۳۱
شکل و محل و تعداد هسته در سلولها :    ۳۱
پوشش هسته ای :    ۳۲
غشای بیرونی :    ۳۲
فضای بین دو غشا:    ۳۲
غشای داخلی :    ۳۳
منافذ غشا ی هسته ای :    ۳۳
یونهای موجود در شیره هسته :    ۳۴
پروتئینهای شیره هسته:    ۳۴
ساختمان شیره هسته :    ۳۵
اسکلت هسته ای :    ۳۵
شبکه لامیانی :    ۳۵
اسکلت هسته ای درونی:    ۳۶
هستک:    ۳۷
کروماتین :    ۳۷
غشای سلولی :    ۳۷
نگاه اجمالی :    ۳۸
لیپیدهای غشا:    ۳۸
پروتئینهای غشا:    ۳۸
انواع پروتئینهای غشا :    ۳۹
کربوهیدراتها غشا:    ۳۹
سیستم های انتقال از غشا:    ۳۹
انتقال فعال active transport:    ۴۰
آندوسیتوز ENDOSYTOSIS:    ۴۰
آندوسیتوز با واسطه رسپتور:    ۴۰
وظایف غشای سلولی:    ۴۱

دید کلی

این درخت جزو خانواده گیاهانی است که برگهای نیزه ای و خشک دارند که روی هم قرار گرفته و یک مجرای باریک( گلدان) را تشکیل می دهند. این گیاهان روی شاخه های بلند می رویند و از مواد معدنی حاصل از مواد آالی مرده گیاه که در مجرای باریک جمع شده است تغذیه می کنند .

درحقیقت پرورش آناناس به منظور تولید میوه آن است و بعضی از انها زیباترین گیاهان گلدانی را تشکیل می دهند . زادگاه این گیاه برزیل است . برگهای خاردار و چرم مانند پشت سر هم است بطوری که در وسط برگها حفره ای بوجود می آید که شاخه گل دهنده از همان محل ظاهر میگردد. بریا میوه دادن ۳ تا ۴ سال وقت لازم است و پس از ظهور و رسیدن میوه آن اندام گیه به تحلیل رفته و خشک می شود و هماهنگ با این خشک شدن یا جوشها از کنار پایه مادری شروع به ظهور می نمایند که منبع اصلی تکثیر هستند.

نیازهای آناناس:

نور: اگر چه بهترین نور برای این گیاه نور کامل است لی در نیم سایه هم قابل نگهداری است .

دما:بهترین درجه حرارت برای حفظ رنگها ۱۸-۲۱ درجه سانتیگراد است .

آبیاری: اجازه دهید سطح خاک گلدان در زمان بین دو آبیاری خشک شود . در تابستان هفته ای یکبار ودر زمستان هرده روز یکبار آبیاری کافی است .

رطوبت: گیاه رطوبت دوست است. در تابسان دو بار در هفته و در زمستان یکبار در هفته غبار پاشی نمایید . در روزهای گرم و خشک تابستان غبارپاشی بیشتری توصیه میشود .

تغذیه: کوددهی یکبار در هفته در بهار و تابستان بخصوص با ظاهر شدن میوه توصیه می گردد .

خاک مناسب: کمپوست (بقایای مواد گیاهی و صنعتی) بهترین محیط برای رشد ریشه این گیاه است.

تعویض گلدان: تعویض گلدان دو بار لازم است . اولین بار ۳ ماه پس از کاشت پاجوش در گلدان و دومین بار یکسال پس از تعویض اول انجام می گیرد . گلدان را خیلی بزرگ اتخاب نکنید و توجه نمایید که خاک بایدکاملا سبک باشد . پوشیدن دستکش لاستیکی در زمان تعویض گلدان به علت تیزبودن تیغهای کنار برگها لازم است.

تمیز نمودن برگها:برگها را با اسفنج خیس پا کنید توجه نمایید که مواد برق کننده شیمیایی روزنه ها را مسدود می نماید .

تکثیر:  گیاه پس از میوه دادن ، خشک و به جای آ جوانه های تازه ای به نام پاجوش یا پا گیاه از کنار بوته ها ظاهر میگردد . با ظهور پاجوشها و گذشت چند روز از شروع پژمردگی گیاه مادری ، گیاه را از گلدان خارج و به آرامی پاجوش را با کارد کاملا تیز از مادر جدا و در گلدان کوچکتری کاشت نموده و آبیاری کنید

عوارض و درمان آناناس:

رشد گیاه متوقف است وو از گل و میوه خبری نیست : تا هوا سرد است که گلدان را به محل گرمتری منتقل نمایید و تا به کوددهی نیاز دارد .

برگها زرد رنگ شده و لکه های قهوه ای در سطح زیرین آنها مشاهده می گردد :عامل آن حشره آفت است .هفته ای یکبار با سم حشره کش نفوذی سمپاشی نمایید تا علایم برطرف گردند .

نوک برگها قهوه ای شده و خشک می گردند :  یا هوا خیلی گرم است یا گیاه کم آبی کشیده ، گیاه را آبیاری کنید.

برگها رنگ خود را از دست داده اند: نور کافی نیست و یا به کود دهی نیاز است . گیاه را به محل روشن تری منتقل نمایید و یا کود دهی نمایید.

برگها خشک ، چروکیده و لوله شده اند: هوا سرد وگیاه تشنه است . گیاه را به محل گرم منتقل نموده آبیاری نمایید .

برگها چروکیده وقهوه ای می شوند:هوای محیط خیلی گرم است ، گیاه را به محل  خنکتری ببرید.

غبار پاشی را فراموش نکنید.

لکه های سوخته در وسط برگها مشاهده میگردد :غبار پاشی در آفتاب انجام شده است ، گیاه بهرطوبت احتیاج دارد ولی در آفتاب غبارپاشی نکنید . برگهای از بین رفته را با کارد تیز حذف کنید (پوشیدن دستکش را فراموش نکنید. برگها تیغ دارند .

برگها حالت زنگ زدگی پیدا کرده اند: از مواد براق کننده استفاده نکنید . اسفنج مرطوب برای تمیز کردن برگها مناسب تر است .

میوه ظاهر شده ، ولی برگها در حال خشک شدن هستند:  کاملا طبیعی است پاجوشها از این به بعد ظاهر شده و رشد خواهند کرد . بعد از این که گیاه مادری از بین رفت پاجوشها را جدا نموده ، هرکدام را به یک گلدان کوچک منتقل کنید .

گیاه از قاعده برگها شروع به پوسیدن نموده وبرگها می ریزند: آبیاری زیاد از اندازه صورت گرفته است . اجازه دهید سطح خاک گلدان در فاصله بین دو آّبیاری خشک شود و سپس آبیاری کنید.در زمستان هفته ای یکبار و در تابستان دو بار آبیاری کافی است.

آناناس و آنالیزش با علوم:

تاکسونومی: گیاه آناناس بر حسب خویشاوندی با سایر گیاهان  رده بندی می شود و جایگاه این گیاه از نظر رده بندی میشود و جایگاه این گیاه از نظر رده بندی در سطح گونه مشخص میشود .

مورفولوژی:تنوع ریختن گیاه آناناس مطالعه می شود . به عبارتی مطالعه تنوع ریختی این گیاه باعث می شود تا بدانیم که با شرایط متفاوت در زیست گاهها ی مختلف سازگاری این گیاه چگونه صورت میگیرد .

آناتومی: ساختمان داخلی گیاه آناناس مطالعه میشود .

مورفوژنر: از ابتدای تشکیل سلول تخم آناناس تا بوجود آمدن شکل این گیاه مطالعه می شود .

فیزیولوژی: نحوه کار و فعالیت گیاه آناناس از سطح اندامکهای درون سلول تا بافتها ، اندامها و خود گیاه آناناس بررسی میشود .

سیتولوژی: به مطالعه درباره رشد تولید مثل و رفتار سلول گباه آناناس می پردازد.

اکولوژی:  به مطالعه چگونگی سازش آناناس با محیط و ارتباط آنها با یکدیگر می پردازد .

ژنتیک: چگونگی انتقال صفات وراثتی و عوامل انتقال دهنده و ساختار شیمیایی این عوامل را در گیاه آناناس بررسی می کند.

طبقه بندی سلسله گیاهان:

گیاهان را در پنج گروه  طبقه بندی کرده اند:

بریوفیتها یا خزه ها:

گیاهانی هستندکه دارای ساقه و برگ بوده ولی فاقد گل و ریشه هستند .از بین خزه های موجود در دنیا خزه های جنس sphgnum ازانتشار وسیعی برخوردار هستند .

گیاهان ابتدایی و تک یاخته ای هستند مانند جلبکهای میکروسکوپی و باکتریهای تجذیه کننده مواد آلی . در این گروه قرار دارند.

تالوفیتها:قارچها، جلبکها و گلسنگها دراین گروه قرار دارند.

پتریدوفیتها:این گیاهان ساقه ، برگ و ریشه دارند ولیفاقد گل هستند و بوسیله هاگ تکثیر می شوند و سرخسها از فراوان ترین گیاهان این گروه هستند .

اسپرما توفیتها : به این گروه پیدا زادان هم می گویند و بازدانگان و نهاندانگان تک لپه و دو لپه در این گروه قرار دارند . تک لپه ها پیش رفته ترین گیاهان هستند .

آزمایش دستگاه انتقال مواد در گیاهان آوندی:

تئوری آزمایش:

سلولهای گیاهی بایدآب ، املاح ، اکسیژن و غذا دریافت کنند . و مواد زاید مثل دی اکسید کربن را دفع کنند . در گیاهان آوندی ، آوند چوبی و آوند آبکشی ،بافتهای لوله ای شکل هستند که سبب انتقال مواد در تمام بخشهای گیاه می شوند.در این پروژ ه شما میتوانید چگونگی حرکت مایعات را از میان دستجات آوندی گیاهان که شامل آوندهای چوبی ،آبکشی و سلولهای نگدارنده است ،نمایش دهید .

هدف آزمایش :نمایش انتقال مایع در دستگاه آوندی گیاهان

مواد لازم:

۱٫یک لیوان شیشه ای شفاف

۲٫ دو ساقه تازه کرفس با چند برگ

۳٫ رنگ قرمز خوراکی

۴٫چاقو

۵ آب

روش کار:

۱-   حدود ۴/۱ لیوان را از آب پرکنید.

۲-   به مقدار کافی رنگ قرمز حیاتی در لیوان بریزید تاآب، قرز پررنگ شود.

۳-   با ستفاده از چاقو، انتهای هر ساقه کرفس را به طور عرضی قطع کنید.

۴-   انهای قطع شده ساقه ها را در لیوان حاوی آب رنگی نگه دارید .

۵-  در سه ساعت اول تغیرات ظاهری ساقه را در هر ساعت مشاهده و ثبت کنید . در طول ۱۲ ساعت اول آزمایش ، تعداد مشاهدات را هر چند دقیقه که ممکن است افزایش دهید .

۶-   پس از ۱۲ ساعت یک ساقه کرفس را از لیوان بیرون آورید و تغییرات ظاهری راشماهده کنید و گزارش کنید.

۷-  با استفاده از چاقو با دادن برشهای عرضی ، قطعه هایی را از ساقه جدا کنید . این قطعه ها را از ۵/۲ سانتیمتری پایین ساقه ، وسط و انتهای آن تهیه کنید .شکل ظاهری هر قطعه را مشاهده و گزارش کنید.

۸-   پس از ۲۴ ساعت ، سطح خارجی یک ساقه را وقتی هنوز در آب رنگی است مشاهده کنید.

۹-   سه بخش از این ساقه رامطابق مرحله ۷ برید و ظاهر آنها را مشاهده و گزارش کنید .

نتایج آزمایش :

در طول ۳ ساعت اول ، رنگ قرمز کم رنگی دیده میشود که در ساقه ها بالا آمده است. پس از ۱۲ ساعت ، برگها رنگ مایل به قرمز پیدا می کند . در قطعه های بریده شده از ساقه ، نقاط کوچک رنگ قرمزی که در فاصله های معین از لبه های خارجی قرار گرفته اند دیده می شوند . گیاهان آوندی دارای بافت های ویژه ای برای انتقال غذا  ، آب و املاح هستند که به آنها دستگاه انتقال مواد می گویند .

45,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

پیوندها

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.