تحقیق خشونت در ورزش

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

تحقیق خشونت در ورزش

تعداد صفحات : ۴۹

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

تردیدی وجود ندارد که در ورزش خشم و پرخاشگری وجود دارد و در مسابقات احساسات برانگیخته می شوند . در زمان حاضر یک نظر عامه اظهار می کند که مسابقه محرک پرخاشگری است , در نتیجه مسابقه ورزشکاران را بر انگیخته می کند و ورزش به عنوان دریچه اطمینانی برای کنترل این احساسات می باشد .

در مورد فرضیه مسابقه – پرخاشگری در سال ۱۹۴۹ محققی اظهار کرد که خشم و پرخاشگری کلامی در گروههای مسابقه ای بیشتر از گروههای همکار می باشد . همچنین به طور مشابه محقق دیگری در سال ۱۹۵۳ دریافت که در فعالیتهای مسابقه ای پسران در یک اردوی تابستانی پرخاشگری بدنی وجود دارد .

برکروتیز معتقد بود که پرخاشگری به علت ناکامی است . ناکامی در موضوعاتی که پیش بینی شکست یا به طور واقعی تجربه شکست وجود دارد و در نتیجه ناکامی یا برانگیختگی به صورت پرخاشگری تخلیه می شود .

از طرف دیگر عده ای از محققین معتقدند که مسابقه علت پرخاشگری نبوده و علت پرخاشگری به هنگام مسابقه تحریکات درک شده می باشد . با توجه به مطالب مطروحه , علل واقعی پرخاشگری در محیط ورزشی چه چیزی است ؟

ممکن است پرخاشگری منتج از این واقعیت باشد که مسابقه خود یک محرک می باشد و یا اینکه علت بروز پرخاشگری در مسابقه را ناکامی بدانیم , بخاطر اینکه افراد شکست را پیش بینی می کنند و به عنوان دلیل سوم پرخاشگری را در نتیجه برانگیختگی ذاتی در موقعیت ورزشی بدانیم .

عملاً ثابت شده است که کودکانی که عصبانی می شوند و به آنها اجازه داده می شود که عصبانیت خود را به طرقی ابراز نماید , آرام تر نمی شوند بلکه بر عکس عملاً یاد می گیرند که پرخاشگر باشند .

 مربیان باید ورزشکارانی را که عصبانت خود را کنترل می کنند به گونه ای مثبت تقویت کنند .

به ورزشکار آموزش دهید که با شکست در رفتار بد کنار آید بویژه زمانی که دارای ماهیت غیر بدنی است . برای نمونه رقیبی که درباره خانواده بازیکنی بدزبانی می کند را باید نادیده گرفت یا می توان به ورزشکار آموخت که با برانگیختگی بالا در جهت عملکرد موثر دست به تلافی بزند ( مثلاً تکلیفی نیرومند در فوتبال , چرخشی سخت در پرتاب توپ , و همیشه تمرکز کامل روی تکلیف ) بالاتر از همه ورزشکاران باید بیاموزند که بدرفتاری بدنی با رقیب موثر بودن عملکرد را کاهش می دهد و موفقیت تیم را کم می کند .

واژه های کلیدی: خشونت، پرخاشگری، ورزش، مسابقه، مربیان ورزشی

فهرست مطالب

تاریخچه خشونت در ورزش     ۱
جامعه و ورزش     ۲
تفاوتهای میان جسارت و خشونت در ورزش     ۳
انواع پرخاشگری در حیوانات     ۴
انواع پرخاشگری در ورزش ( goal reactive )     ۵
عناصر پرخاشگری خصومت آمیز     ۷
شیوه شناسایی خشونت     ۸
علل خشونت     ۹
علل بیولوژیکی     ۹
علل روان شناختی     ۱۱
علل پرخاشگری در ورزش     ۱۱
نظریه های پرخاشگری     ۱۸
فرضیه تزکیه لئوناردوبرکوتیز     ۱۸
نظریه تخلیه     ۱۹
نظریه جابجایی ناکامی – خشونت     ۱۹
نظریه یادگیری اجتماعی     ۲۰
نظریات مربوط به پرخاشگری     ۲۳
ناکامی در روانشناسی ورزش به چه معنایی است ؟     ۲۴
مسابقه و پرخاشگری     ۲۴
پرخاشگری و برخورد حضرت علی ( ع )     ۲۶
کظم غیظ و مالک اشتر نخعی     ۲۶
انگیزه دشمنی و پرخاشگری     ۲۷
پرخاشگری     ۳۰
متغیرهای پرخاشگری در ورزش     ۳۱
متغیرهای مربوط به بازیکن     ۳۲
متغیرهای مربوط به مسابقه     ۳۳
سایر عوامل     ۳۴
مخالفان و موافقان عملکرد پرخاشگرانه     ۳۵
تفاوت در پرخاشگری میان مرد و زن     ۳۵
راهکارهایی برای مربیان ورزشکاران     ۳۶
مقایسه مردان و زنان در پاسخهای خشونت آمیز     ۳۹
کنترل عصبانیت در میادین ورزشی     ۴۰
آگاه بودن     ۴۱
دوری جستن     ۴۱
بازبینی انتخاب راههای موجود و عواقب آن       ۴۲
تصمیم گرفتن و اجرا نمودن     ۴۳
تحلیل نهایی     ۴۳
منابع     ۴۵

منابع :

آناتومی و تران سازی انسان – اریک فوروم – ترجمه : الف – صبوری

اخلاق اسلامی – محمدعلی سادات

اصول روانشناسی – نرمال .ل.مان – ترجمه : دکتر محمود ساعتچی

جزوه درس مبانی روان اجتماعی تربیت بدنی – دکتر سهرابی – دانشگاه فردوسی مشهد

داستان راستان – آیت الله مطهری

روان شناسی ورزش – استفن جی بول

روان شناسی تفاوتهای فردی – دکتر حمزه گنجی

روان شناسی و رفتار ورزشی – دکتر آن ماری برد

روان شناسی ورزش از تئوری تا عمل – مارک اچ.انشل

روانشناسی فیزیولوژیک

روان شناسی اجتماعی ( همرنگ با جماعت ) – حمید لطفی

روان شناسی اجتماعی ( همرنگ با جماعت ) – دکتر یوسف کریمی

روانشناسی عمومی – علی اکبر شعاری نژاد

روانشناسی ورزشی – ب – خاص – ترجمه عیدی علیجانی ، مهوش نوربخش

شخصیت علی ( ع ) – دکتر علی شریعتی

فرهنگ جامع روان شناسی – روان پزشکی و زمینه های وابسته – دکتر نصرت الله پور افکاری

مبانی تربیت بدنی و علوم ورزشی

مبانی روانی – اجتماعی در تربیت بدنی – فرهاد رحمانی نیا

نشریه زیور ورزش سال دوم . شماره آذر ماه ۱۳۷۹ . مقایسه کنترل عصبانیت در میادین ورزشی . ترجمه محمد ابراهیم مرجانی – مهدی شیری.

تاریخچه خشونت در ورزش :

بسیاری از فعالیتهای امروز ریشه های تاریخی دارند تربیت بدنی و ورزش با دلایل و نیات مختلفی در زندگی مردم کشورها و در فرهنگ های مختلف حضور پیدا کرده است. مردم جوامع ابتدایی درباره تربیت بدنی مانند جهان معاصر فکر نمی کردند در جوامع بدوی و یا در فرهنگ باستانی مشرق زمین با وجود ضرورت فعالیتهای جسمانی متنوع برای ساکت نشستن در یک گوشه الزام و اجباری وجود نداشت و اساساً فعالیت بخش لاینفک زندگی روزمره بوده و فعالیتهای جسمانی شامل : شکار , تلاش برای غذا , برپا کردن پناهگاه و محافظت از خود مخاطره آمیز بود . ماهیگیری , رقص , جنگجویی و بازی که در نتیجه این گرایشها بروز کرده اند علل گرایش اجباری و اختیاری انسانهای نخستین و تمام افراد به فعالیتهای حرکتی را توجیه می کنند . در تمدنهای باستانی نظیر چین و هند خشونت در ورزش را محدود به رفع تهاجم دشمنان می بینیم و این با طرز فکر و نوع آموزش و تربیت مردمان این دو کشور مرتبط است .

در چین بر اساس عقاد کنفوسیوس تأکید بر تعالی ذهن و تأثیر تالوئیسم , بودائیسم بر زندگی روحانی , ارام و اجتناب از تن پروری و لذات جهان مادی وجود دارد .

در کشورهای واقع در حوزه خاور نزدیک روح نظامی گری و جنگجویی محرک تربیت بدنی و ورزش بود . بخش عمده ای از تربیت جوان مصری طریق استفاده از سلاحهای مختلف نظیر نیزه , تبر , گرز و کمان بود . در ایران نیز توسعه امپراطوری از طریق تهاجمات نظامی بعنوان هدف اصلی مدنظر بود . هر جا که اهداف و انگیزه های نظامی وجود داشت تربیت بدنی و ورزش با اهداف توسعه طلبانه و خشونت همراه بود . در قسمت اسارت نشین یونان روحیه نظامی بسیار شدیدی حاکم بودو فرزندان سرباز متولد می شدند و در غیر اینصورت باید نابود می گشتند اما در آتن روحیات دموکراتیکتر جلوه گرتر بود و در روم موفقیت در میدان نبرد تأثیرات زیادی بر زندگی و آرمانهای رومی داشت رومی ها انگیزه رقابت سالم نداشتند و حرفه ای بودن را بر غیر حرفه ای بودن ترجیح می دادند آنها بدنبال هیجان , خون و حشت و حادثه بودند و مسابقات ارابه رانی و گلادیاتوری را با خشونت تمام برگزار می کردند

جامعه و ورزش :

تعاریفی از خشونت و پرخاشگری

۱- رفتاری که به قصد آسیب رساندن به اموال و اشیاء دیگری یا خود انسان سر می زند (خشونت)

۲- عبارتست از استفاده غیر قانونی از نیرو که ممکن است دامنه ای از برخورد ناخواسته بسیار اندک تا قتل و آدم کشی را شامل شود . ( خشونت )

۳- آلورمن : پاسخ عمدی از سوی شخصی به منظور ایجاد درد یا صدمه به شخصی دیگر
( خشونت )

۴- هر رفتاری که به قصد صدمه زدن به شیء یا فرد دیگری با استفاده از بدن یا کلام انجام می گیرد را پرخاشگری می گویند .

۵- پرخاشگری اصطلاحی است بسیار کلی برای انواع گوناگونی از اعمال همراه با حماسه و خصومت و خشونت

۶- پرخاشگری عمل مشهودی است که به قصد آسیب جسمانی و یا روانی به خود یا دیگران انجام می شود.

 تفاوتهای میان جسارت و خشونت در ورزش :

بر خلاف عقیده رایج دارا بودن اندیشه های منفی یا ابراز میل به آسیب رساندن به کسی خشونت نیست . خشونت ۴ ویژگی مهم دارد که نخستین آنها این  است که خشونت رفتار است دومین ویژگی خشونت فزون بر جنبه رفتاری آن این است که عمدی است . خشونت گر باید میل به آسیب رساندن به قربانی مورد نظر را داشته باشد . سومین جنبه این است که صدمه یا آسیب باید واقعاً رخ دهد . اما لازم نیست که نتایج نامطبوع خشونت جسمانی باشد اعمالی که کس دیگر را آشفته یا از چیزی محروم کند نیز خشونت است .

و چهارم اینکه خشونت باید در بردارنده کنش متقابل با موجود زنده باشد . آزار رساندن به شخص یا حیوانی خشونت است اما لگد زدن به صندلی خشونت نیست اما این تعارف متقاوت از جسارند .

بطور مثال بلوکه کردن در فوتبال و یا قطع یک بازی دو نفره در بیسبال رفتاری جسارت آمیز هستند در حالیکه بدون سوء نیت و بخش جدانشدنی از مسابقه می باشند.

اما این اعمال زمانی خشونت آمیز می شوند که نیت بازیکن این است که به رقیب آسیب برساند یا به شیوه ای خصمانه تر از آنچه که برای رسیدن به اهداف عملکرد لازم عمل کند .

ورزشکاران جسور اجازه نمی دهند که رقیبان از آنها سوء استفاده کنند و به آسانی تحت تسلط قرار بگیرند و به هر سو هل داده شوند با این وجود به مهارت و سلامت شخصی رقیبان خود حترام می گذارند .

قوی و با اطمینان هستند و پیوسته خود را چالش می کنند تا به عملکرد مطلوب دست پیدا کنند. از سوی دیگر ورزشکاران غیر جسور به خود اجازه می دهند که دیگران آنها را در زمین به این طرف و آن طرف هل دهند یا رقیبانشان به آسانی بر آنها غلبه کنند . از آنجا که جسور نبودن در ورزش با کاهش عملکرد موثر ارتباط دارد آموزش جسارت توسط مداخله های شناختی یا رفتاری توصیه می شود . جسارت مهارتی است که باید آموخت و عمل کرد . رهبران ورزشی باید خود را مقید سازند که کودکان را در استفاده از مهارتهای ذهنی برای کنترل و تقویت عزت نفس یاری رسانند و در عین حال برای ایجاد روحیه ورزشکاری تلاش می کنند تا یک ورزشکار در همه سنین پس از ابراز خشونت از جا در رفتن ناجوانمردی احساس گناه نماید . یا بطور کلی رهبران ورزشی مسئول جدا کردن جسارت ( خشونت
وسیله ای ) از خشونت و خصومت ( هدف ) در ورزش می باشند .

 انواع پرخاشگری در حیوانات

۱- Predatory در حضور یک شیء آسیب رساننده ایجاد می شود.

۲- Anti predatory دفاع از قلمرو در برابر مزاحم بر انگیزاننده آن است .

۳- Domainance با تلاش برای رسیدن به مطلوب ظاهر می شود.

۴- Maternal خشونت مادرانه ( حمایت از فرزند )

۵- Weaning به منظور استقلال فرزند از طرف والدین  اعمال می شود.

۶- Sexval بین دو جنس بروز می کند .

۷- Sex related ایجاد کننده رفتار جنسی

۸- Inter male بین نرهای رقیب

۹-Irritable  تحریک پذیری ( خشم یا غضب ) در نتیجه ناکامی درد محرومیت (مرتبط با خشم و غضب انسان )

 انواع پرخاشگری در ورزش ( goal reactive)

۱- پرخاشگری خصومت آمیز ( واکنشی ) : عمل مشهودی است که به قصد آسیب رساندن جسمانی یا روانی به خود یا دیگران صورت می گیرد و خشونتگر از این عمل خود لذت
می برد . پاسخ پرخاشگرانه خود هدف است .

۲- پرخاشگری وسیله ای ( in strumental ) برای رسیدن به هدفی است که ممکن است در فرآیند تلاش برای رسیدن به هدف به گونه ای تصادفی کسی صدمه ببیند . نوعاً خشونت وسیله ای بیشتر با ورزش مرتبط است این امر ممکن است ۳ دلیل داشته باشد:

۱) آسیب رساندن عمدی به بازیکن دیگر اغلب با واکنش مجازات داور روبرو می شود.

۲) یافته های آزمایشگاهی نشان می دهد که ورزشکاران خواه زن و خواه مرد نسبت به غیر ورزشکاران با خشونت کمتری واکنش نشان می دهند. در واقع حتی زمانی که ورزشکاران برانگیخته می شوند با خصومتی کمتر از غیر ورزشکاران واکنش نشان می دهند و معمولاً از آسیب رساندن به رقیب خودداری می کنند .

50,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله تاثیر ورزش بر بیماری
  • مقاله تاریخچه ورزش
  • مقاله نقش ورزش در از بین بردن افسردگی
  • مقاله ورزش پزشکی
  • مقاله ورزش از نظر اسلام
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.