تحقیق خصوصیات کودکان ۵ تا ۹ ساله از لحاظ دینی

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

تحقیق خصوصیات کودکان ۵ تا ۹ ساله از لحاظ دینی

تعداد صفحات : ۴۳

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

مقاله حاضر به مطالعه خصوصیات کودکان ۵ تا ۹ ساله می پردازیم .

خردسالان ۵ تا ۹ سال ، که اگر پایان شش سالگی را سن ورود به دبستان بدانیم ، سالهای اول ، دوم و سوم دبستان را دربر دارد . به طور کلی می توان این دوره را دوره مذهب خیالپردازی شده نامید . از آنجا که درک عقلی خردسالان بسیار محدود است . « احساس » و « خیال » روشهای آنها در تحقیق و بررسی پدیده های عالم است ، آموزش دینی نیز باید به این ویژگی مهم توجه نماید و به داستان ، نقاشی ، موسیقی ، شعر ، سرود ، نمایشنامه و سایر کارهای هنری که مبتنی بر احساس و خیال می باشند ، اهمیت زیادی بدهد و آنها را از عوامل زیر بنایی تدریس بحساب آورد . باید به کودکان کمک کرد تا از طریق همین احساس و خیال به درک مفاهیم مذهبی نزدیک شوند نه از طریق عقلی . آموزش دینی خردسالان باید توأم با بازی و شوخی و سرگرمی و داستان گویی باشد ( با حفظ قداست درس دینی ) تا تدریس معلم از جاذبه و تأثیر لازم برخوردار گردد . به ویژه آن که هدف عمده آموزش دینی در این سنین جذب کودک به دین و درس دینی است و سپس آموزش .

واژه های کلیدی: کودکان ۵ تا ۹ ساله، آموزش دینی، شکل گیری نگرش، درک کودک

فهرست مطالب

هدف و اهمیت :    ۱
خصوصیات کودکان ۵ تا ۹ ساله :    ۱
مقدمه :    ۲
خصوصیات کودکان ۶ تا ۸ ساله :    ۳
آموزش معارف دینی به کودکان :    ۵
شکل گیری نگرشها در کودکان و نوجوانان :    ۱۹
درک کودکان از مفاهیم دینی :    ۳۱
مفهوم خدا :    ۳۱
زمینه های موجود در کودکان :    ۳۳
مراسم و احکام عملی دینی :    ۳۳
نتیجه گیری:    ۳۹
منابع و مآخذ:    ۴۰

منابع و مآخذ:

۱-مجموعه مقالات سمپوزیوم ، گردآوری : دبیرخانه سمپوزیوم .

۲-سه گفتار پیرامون برخی از مسایل تربیتی اسلام ، نگارش : دکتر سید محمد باقر حجتی .

۳-اسلام و تعلیم و تربیت ، ابراهیم امینی .

۴-راهنمای آموزش دینی در دوره ابتدایی ، ناصر باهنر .

هدف و اهمیت :

خصوصیات کودکان ۵ تا ۹ ساله :

همانطور که می دانیم سن ۵ تا ۹ سال سن بسیار حساسی است و کودکان در این سن که جزء دوره دوم زندگی حساب می شود و سن ورود به محیط آموزشی می باشد ، آموزش را به صورت رسمی آغاز می کنند حال چه کودک ۵ ساله به کودکستان وارد شود و چه در سن ۷-۶ سالگی پا به کلاس اول و مدرسه بگذارد .

این دوره از زندگی به قول پیامبر اکرم ( ص ) کودک از مرحله خودمداری خارج  می شود و به مرحله پذیرش رسیده است مرحله أی که در آن به مرحله تصمیم گیری نرسیده و زمینه فکری انضمامی دارد و به شکل دادن و کنترل و هدایت محتاج است از این رو اطاعت از مربیان برای وی به طور جدی مطرح می شود .

پس اهمیت بررسی این دوره به خاطر آغاز آموزش به صورت رسمی و آغاز دوران جدایی از محیط خانه و پا گذاشتن به محیط اجتماع است پس بنابر همین اهمیت و ارزش این دوران مایه بررسی خصوصیات کودکان در این دوران را موضوع تحقیق خود قرار داده ایم . امید است که بتوانیم با مطالعه خصوصیات کودکان ۵ تا ۹ ساله بهتر با آنها رفتار کرده و آموزشهای درست رابه آنها بدهیم .

مقدمه :

در تعلیم و تربیت اسلامی دو عامل مهم در تمام مراحل تربیت نقش اساسی دارد :

۱وراثت ۲ محیط .

نقش وراثت : بسیاری گمان می کنند تربیت کودک بعد از تولد آغاز می شود در حالی که اسلام تربیت کودک را قبل از تولد و حتی شروع تربیت را قبل از ازدواج ذکر می کند .

نقش وراثت در تربیت کودک . بسیاری گمان می کنند تربیت کودک بعد از تولد آغاز می شود در حالی که اسلام تربیت کودک را قبل از تولد و حتی شروع تربیت را قبل از ازدواج ذکر می کند نقش محیط در تربیت کودک مثلاً در مورد غذای کودک که امام حسین در روز عاشورا مردم موعظه کرد و اثری ندید چنین فرمود شکمهای شما از لقمه های حرام پر شده است ) بنابراین لقمه حرام هم در کودک و هم از بزرگسالان زمینه پند پذیری را از بین می برد یا اثر اولین صدا در گوش کودک ، گوش کودک در زمانی که هنوز با صدای انسان آشنا نشده اگر با طنین ملکوتی « الله اکبر » اُنس بگیرد و سایر فرازهای اذان و اقامه را بشنود برای همیشه این نغمه ها و نامهای مقدس آرام بخش او خواهد بود شاید فطرت پاک و قلب نورانی کودک بیش از بزرگسالان با ذکر نام خدا آرام می گیرد .

روشهای تربیت کودک : روشهای تربیت مهمترین بخش در تربیت کودک است . نمونه همزبانی که چون با کودک سر و کارت فتاد         پس زبان کودکی باید گشاد

۲-خوش زبانی ۳-مهربانی – مساوات – عذر پذیری – آزادی تا ۷ سال کودک را تا هفت سال آزاد بگذاریم آنچه در این هفت سال تربیت صحیح و جاذب بیند شخصیت آینده او را تضمین می کند تنها زمان و مکان موجود را ننگرید بلکه نیازهای فردای او را هم در نظر داشته باشید – ورزشی که کودکان شنا و تیراندازی توصیه شده – احترام به علم کودک به امید روزی که بفهمیم و بپذیریم که بهترین شیوه تربیت همان آشنایی و عمل به شیوه رسول اکرم (ص) و ائمه هدی است .

خصوصیات کودکان ۶ تا ۸ ساله :

خصوصیات جسمانی : رشد همچنان ادامه دارد اما آهسته و منظم کودک پر انرژی  و فعال است ولی هنوز مهارت لازم را به دست نیاورده است دندانهای شیری در حال ریزش و دندانهای دائمی در حال رویش هستند به تدریج در برابر بیماریها مقاومتر می شود ولیکن همچنان مستعد مبتلا به بیماری است همچنان علاقه مند و کنجکاو است به پرسش در برابر اشیا علاقمند است علاقه مند به یادگیری است مخصوصاً در نقش و موقعیت خودش است دوری از خانواده را بهتر تحمل می کند . استقلال بیشتری بدست می آورد او می تواند مستقل فکر کند ، در این سنین علاقه مند به  جمع آوری اشیا هستند .

خصوصیات عاطفی : کودک هنوز در بیان و اظهارات عاطفی خود صمیمی و آزاد است گر چه تا حدودی عواطف را کنترل می کند و به آنها رنگ اجتماعی می دهد همچنان در برابر گفتار و کردار بزرگترها از خود حساسیت نشان می دهد .

خصوصیات اجتماعی : کودک در بازیهای گروهی شرکت می کند هر چند نسبت به سنین قبل رشد کرده است و تا حدودی نیز قادر به درک و فهم حقوق دیگران می باشد ولی باز هم خود مدار است با هم بازیهایش به نزاع می پردازد اکثراً تکالیف مدرسه را انجام می دهد تایید و تحسین دیگران برایش ارزشمند است .

خصوصیات کودکان ۹ تا ۱۱ ساله :

خصوصیات جسمانی : رشد جسمانی کودک همچنان ادامه دارد ولی میزان آن در قسمتهای مختلف بدن متفاوت است بعضی از دختران به سن بلوغ می رسند سلامت عمومی کودکان رضایت بخش است بین حرکات چشمها و دستها بیشتر هماهنگی دیده می شود در حرکات کودک مهارت بیشتر به چشم می خورد در میان پسران خصوصاً بازیهای خشن وجود دارد همچنین فعالیتهای بدنی به رشد و تحکیم عظلات آنها کمک می کند .

40,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

پیوندها

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    پنج شنبه, ۱۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.