تحقیق فرهنگ در حسابداری

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

تحقیق فرهنگ در حسابداری

تعداد صفحات : ۶۳

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

حسابداری یک سیستم است که در آن فرایند جمع آوری، طبقه بندی، ثبت، خلاصه کردن اطلاعات و تهیه گزارش های مالی و صورتهای حسابداری در شکل ها و مدل های خاص انجام می‌گیرد تا افراد ذینفع درون سازمانی مثل مدیران و یا برون سازمانی مثل بانکها، دولت و … بتوانند از این اطلاعات استفاده کنند. حسابداری به عنوان یک نظام پردازش اطلاعات، داده‌های خام مالی را دریافت نموده آنها را به نظم در می‌آورد. محصول نهایی نظام حسابداری گزارش ها و صورت های مالی است که مبنای تصمیم گیری اشخاص ذینفع (مدیران، سرمایه گذاران، دولت و … ) قرار می‌گیرد.

فرهنگ نظام پیچیده و پویای اجتماعیی است که در روند تکامل وجود اجتماعی انسان برای انطباق و سازگاری هر چه بهتر و بیشتر با محیط طبیعی و اجتماعی و ادامه زندگی هر چه غنی تر، متعالی تر و خلاق تری از سوی انسان جمعی آفریده و پرورده می شود و از نسلی به نسل دیگر به عنوان میراثی اجتماعی انتقال می یابد، به عنوان کل تجزیه ناپذیری دال بر و شامل خصوصیات روحی و عقلی، باورها، جهان بینی ها، خصلت ها، مهارت ها، اخلاق، رسوم، ارزش ها و معتقدات مذهبی، رفتار و راه و رسم زندگی، علوم، هنر، مجموعه نظام های نمادین می شود.

در سالهای اخیر گرایش شدیدی به استفاده از تئوری های رفتاری در تحقیقات حسابداری بوجود آمده است بدون شک چنین مطالعاتی باعث غنای رشته حسابداری شده و آن را از یک رشته خشک و کاملاً فنی (تکنیکی) خارج می سازد این امر انجام تحقیقات گسترده در زمینه های مختلف از بررسی عوامل روان شناختی که بر تهیه صورت های مالی اثر می گذارند تا توجه به نقش سیاسی- اجتماعی حسابدرای در سازمانها و جوامع را موجب شده است.به گونه ای که تاکنون مطالعات تطبیقی جالبی در عرصه حسابداری و عوامل محیطی تأثیرگذار بر آن در جهان صورت گرفته است که همگی آنها مؤید تقابل و تعامل حسابداری و محیط بریکدیگرند(MULLER, 1967;NOBES, 1984;HOFSTED ,1987,SCHREUDER ,1987,BELKAOUI,1984-1985-1988-1989 ,PERERA&MATHEWES,1987)

نتایج این تحقیقات نشان می دهد که توسعه و تکامل حسابداری تحت تأثیر عوامل محیطی مختلفی قرار دارد که یکی از مهمترین این عوامل (فرهنگ) می باشد. پژوهش حاضر در واقع تلاشی است در جهت تبیین تأثیر تغییرات فرهنگی کشور ایران بر عملکرد حسابداری آن و مقدمه ای است برای انجام تحقیقات آتی تا حصول آگاهی کامل از تمام ابعاد تأثیر گذار بر عملکرد حسابداری در ایران و جهان.

باید از آن نمود که مقاله فوق چارچوبی را فراهم نموده تا بتوان تغییرات اجتماعی را بر ارزش های حسابداری مورد برررسی قرار دهیم. در این مقاله بیشتر سعی بر آن شده که فرهنگ و معانی آن و کثرت معانی و دلیل این که کثرت ها و تفاوت های نظری بین صاحب نظران بیان شود. ابتدا باید فرهنگ شناخته شود و بعد رابطه آن با حسابداری مورد بررسی قرار گیرد.

در این مقاله به اعتقاد هوفستد، پنج بعد فرهنگی ( شامل فاصله قدرت، اجتناب از بی اطمینانی، فروگرایی، فروشی و افق دید افراد جامعه ) قادرند تفاوت های فرهنگی موجود در دیدگاههای مختلف را تبیین کنند . از سوی دیگر، فرهنگ هر جامعه به طور ناخود آگاه بر نحوه طراحی سیستم های اطلاعاتی موجود در شرکت ها و سازمان های مختلف آن جامعه تاثبر می گذارد.

بدیهی است حسابداری که بخشی از عملکرد تجاری واحدهای اقتصادی به شمار می رود، سخت تحت تاثیر فرهنگ ملی و سازمانی قرار دارد. با کمک چعار بعد اساسی مطرح شده از سوی دیگری ( حرفه گرایی، یکنواختی، محافظه کاری و پنهان کاری ) می توان نحوه عمل حسابداری جوامع مختلف را از یکدیگر متمایز ساخت.

از این رو باید فرهنگ و ابعاد مختلف آن شناسایی شود تا بتوان در اکثر زمینه ها از جمله حسابداری آن را دارای نقش کرد و از آن استفاده های زیادی به تحمل آورد.

در ایران با تشکیل و مجوز تاسیس انجمن حسابداران رسمی توسط مجلس شورای اسلامی انجمن های حرفه ای تشکیل خواهد شد . به احتمال زیاد با تشکیل این انجمن و نهادهای حرفه ای دیگر احتمال آن می رود که در آینده کنترل حرفه ای نسبت به حال حاضر بیشتر شود. هم چنین با سیاست خصوصی سازی ظبق برنامه دولت احتمال آن می رود که نیاز های اطلاعاتی توسط بخش خصوصی باعث شود که محیط حسابداری تغییراتی پیدا نماید و احتمالا از روش های حسابداری نیز تغییر نماید.

در بخش آخر این تمام سعی شده از دیدگاه اسلام به فرهنگ و ابعاد آن نگاه ویژه ای شده باشد با توجه به کامل بودن دین اسلام سخنان مولای متقیان علی (ع) و استفاده از آن می توان بهترین فرهنگ ها را در یک جامعه اسلامی پیاده نمود .

واژه های کلیدی: حسابداری، فرهنگ، نظریه ها، ارزش های حسابداری

فهرست مطالب

مقدمه
فصل اول: تاریخچه
تاریخچه    ۲
مقدمه۲
تعاریف و کلیات۲
تاریخچه حسابداری۳
انواع حسابداری۴
حسابداری صنعتی۴
حسابداری مالی۴
حسابداری دولتی۵
حسابداری مدیریت۵
حسابداری منابع انسانی۵
حسابداری در ایران۶
ویژگی های کیفی اطلاعات حسابداری برای استفاده کنندگان برون سازمانی۶
حسابرسی و مدیریت بنگاه اقتصادی۷
فصل دوم: فرهنگ
فرهنگ    ۱۲
۱-۱- مقدمه    ۱۲
۱-۲- پیچیدگی مفهوم فرهنگ:    ۱۲
۱-۳- کثرت معانی فرهنگ:    ۱۲
۱-۴- معانی لغت نامه ای کلمه فرهنگ:    ۱۴
۱-۵- چیستی فرهنگ:    ۱۴
۱-۶- فرهنگ در گذر زمان و کاربردهای مختلف آن:    ۱۵
۱-۷- فرهنگ تجزیه پذیر یا تجزیه نا پذیر:    ۱۷
۱-۸- ابعاد فرهنگ:    ۱۸
فصل سوم: نظریات مختلف درمورد فرهنگ
۲-۱- تحلیل های متفاوت برای تعریف فرهنگ:    ۲۰
۲-۲- تعاریف و رویکرد صاحب نظران ایرانی درباره فرهنگ:    ۲۰
۲-۳- ابعاد ارزشهای فرهنگی از دیدگاه هوفستد    ۲۲
۲-۴- ابعاد ارزشهای فرهنگی از دیدگاه ترنر و ترامنرز    ۲۴
۲-۵- مقایسه مدل هوفستد و مدل ترنر و ترامپنرز    ۲۶
۲-۶- ویژگى هاى فرهنگ و اسلام    ۲۶
۲-۷- اصول فرهنگی در اسلام    ۲۸
فصل چهارم: بررسی تاثیر فرهنگ بر ارزش های حسابداری در ایران
۳-۱- مقدمه ۳۶
۳-۲- تغییرات هشتگانه فرهنگ جامعه ایران و ارزشهای حسابداری۳۸
۳-۳- فرضیات تحقیق ۴۱
۳-۴- روش تحقیق۴۴
۳-۵- چهار بعد ارزشهای حسابداری مطرح شده توسط گری ۴۶
۳-۶-روش تحلیل داده ها ۴۹
۳-۷- تجزیه تحلیل نتایج ۵۰
۳-۸-  بررسی تاثیر فاصله قدرت بر ارزشهای حسابداری در ایران ۵۰
۳-۹-  بررسی تاثیر اجتناب از عدم اطمینان بر ارزشهای حسابداری در ایران۵۱
۳-۱۰- بررسی تاثیر فردگرایی بر ارزشهای حسابداری در ایران ۵۳
۳-۱۱- بررسی تاثیر مرد منشی بر ارزشهای حسابداری در ایران ۵۳
۳-۱۲- بررسی تاثیر افق دید افراد جامعه بر ارزشهای حسابداری در ایران۵۵
۳-۱۳- نتیجه گیری۵۶
۳-۱۴- محدودیت های تحقیق۵۷
فصل پنجم: خلاصه و نتیجه گیری
۲-۴- نتیجه۶۰
۳-۴- منابع۶۱

منابع

رابطه فرهنگ و حسابداری   نویسندگان: مدرس،احمد – دیانتی دیلمی،زهرا  . نشریه: “اقتصاد  حسابرس ” آذر ۱۳۸۳ – شماره ۲۶ (۱۰ صفحه – از ۳۴ تا ۴۳)

نظریه های فرهنگ و تمدن در عصر جدید، فردریک م. بارنارد، محمد سعید حنایی کاشانی

نظریه علمی فرهنگ، برانیسلاو مالینوفسکی، منوچهر فرهومند (۱۰)گفتارهایی در باب فرهنگ، م. جلالی مقدم

نقش فرهنگ در حسابداری بین المللی . مترجمین: خوش طینت،محسن – مرادی،جواد  . نشریه: اقتصاد” حسابدار رسمی ” پاییز و زمستان ۱۳۸۵ – شماره ۱۰

بررسی تأثیر فرهنگ بر ارزش های حسابداری در ایران (آزمون تجربی مدل گری) نویسندگان: نوروش،ایرج – دیانتی دیلمی،زهرا . نشریه: اقتصاد ” بررسی های حسابداری و حسابرسی” پاییز ۱۳۸۲ – شماره ۳۳ (علمی-پژوهشی) (۳۸ صفحه – از ۳ تا ۴۰)

رابطه فرهنگ و حسابداری . نویسندگان: مدرس،احمد – دیانتی دیلمی،زهرا  . نشریه: اقتصاد ” حسابرس ” آذر ۱۳۸۳ – شماره ۲۶(۱۰ صفحه – از ۳۴ تا ۴۳)

مقدمه

بیشتر تحقیقاتی که تا قبل از سال ۱۹۷۰ میلادی برای شناخت رفتار انسانها صورت گرفته تحت‌ تاثیر شدید تعصبات نژادپرستانه بوده‌ است( Trindisṣ۱۹۸۰ ).اما از دهه ۱۹۸۰ به بعد محققات با هدف بررسی‌ جهانشمول بودن تئوریهای روانشناختی در اروپا و امریکا،تمایل‌ زیادی به انجام تحقیقات بین ‌فرهنگی‌ پیدا کردند( Berryṣ۱۹۷۵ ). نتایج مطالعات این محققان حاکی از آن بود که تمام عناصر کلیدی‌ تئوریهای روانشناختی(نظیر تئوری انگیزش‌۲) جهانشمول نیست. این امر محققان را برآن داشت که تحقیقاتی انجام دهند تا مشخص‌ سازند چه جنبه‌هایی از مسائل روانشناختی در جهان،در یک حوزه‌ فرهنگی خاص معتبرند. سرانجام پروفسور هوفستد،(Hofsted19801983) در تحقیقی گسترده از کارکنان شرکت چندملیتی‌ آی‌بی‌ام(IBM )مستقر در ۵۳ کشور جهان و تحلیل آماری نتایج تحقیق،تئوری مشهور خود را درباره ابعاد فرهنگی ارائه داد. این‌ تئوری در زمینه‌های مختلف ازجمله روانشناسی،تئوری سازمان، و اخیرا نیز در تحقیقات حسابداری کاربرد فراگیر داشته است.در این مقاله پس از تعریف فرهنگ،ابعاد فرهنگی از دیدگاه هوفستد، ترنر و ترامپنرز(۱۹۹۳)مطرح و مقایسه می‌شود.سپس روابط تئوریک بین ارزشهای فرهنگی و ارزشهای حسابداری مطرح شده‌ در مدل‌گری(۱۹۹۸)و آزمونهای تجربی مدل وی ارائه خواهد شد.

تاریخچه

در دنیای امروز که هر روز شکل تازه ای از ارتباطات اقتصادی به وجود می‌آید و افراد و شرکتها و مؤسسات با یکدیگر در ارتباط می‌باشند و تغییرات مالی آنها بر یکدیگر تأثیر دارد و روز به روز این فعالیت‌ها پیچیده‌تر می‌شود این عوامل باعث می شود که نقش حسابداری به عنوان فراهم کنندگان اطلاعات مالی با استفاده از استانداردهای حسابداری برای استفاده کنندگان بیشتر مشخص گردد. نیاز روز افزون موسسات و سازمانها به اطلاعات صحیح و بهنگام جهت بکارگیری در فرآیند تصمیم گیری مدیران، مقوله‌ای اجتناب ناپذیر است. در این راستا سیستم اطلاعات مدیریت منبع اصلی ارائه اطلاعات بشمار می‌آید. سیستم اطلاعات حسابداری به عنوان مهمترین زیر مجموعه این سیستم، اطلاعات مالی متنوعی را در اختیار استفاده کنندگان این نوع اطلاعات، خصوصا ” مدیران هر سازمان” قرار می دهد. به طور کلی اطلاعات حسابداری بایستی از ویژگی‌های خاصی برخوردار باشد تا در فرآیند تصمیم گیری مورد استفاده قرار گیرد. ویژگی‌های کیفی این گونه اطلاعات نظیر مربوط بودن، و قابلیت اتکاء از جمله خصیصه‌هایی است که بر میزان بکار گیری اطلاعات به‌موقع (بهنگام) تأثیر می گذارد. در این مفاله مختصری در مورد تعاریف حسابداری و تاریخچه و انواع مختلف حسابداری و اهمیت آن بحث شده است.

 مقدمه

حسابداری یک سیستم اطلاعاتی است که با فراهم کردن اطلاعات لازم کمک می کند تا سرمایه گذارها، اعتبار دهندگان، مدیران و دولت نسبت به مسائل اقتصادی بهتر بتوانند تصمیم بگیرند. برای مثال اگر شخصی بخواهد در شرکتی سرمایه گذاری کند، تمایل دارد که وضعیت مالی آن شرکت و یا نتایج عملیات آن شرکت را در طی سالهای قبل بداند. موضوعاتی که بصورت گزارش های مالی توسط حسابداران تهیه می شود. حسابداری به منظور جوابگویی به نیازهای انسان بوجود آمده است به همین دلیل با گذشت زمان و به موازات گسترش فعالیتهای اقتصادی و افزایش پیچیدگی آن، هدفها و روشهای حسابداری برای جوابگویی به نیازهای اطلاعاتی، توسعه یافته است چرا که اشخاص، شرکتها و دولت برای تصمیم گیری در مورد توزیع مناسب منابع مالی نیاز به اطلاعاتی قابل اتکا دارند که این اطلاعات را به یاری حسابداری می‌توان بدست آورد. از سوی دیگر انجام سرمایه گذاری یکی از مواد ضروری و اساسی در فرایند رشد و توسعه اقتصادی کشور است و سرمایه گذاران نیز از بعد عرضه سرمایه، تا حد امکان سعی دارند منابع مالی خود را به سوئی سوق دهند که کمترین ریسک و بیشترین بازده را داشته باشد. یعنی بدنبال برآورد ریسک سرمایه گذاری خواهند بود. این در حالی است که یکی از مبانی اساسی برای محاسبه ریسک بازار شرکتها، استفاده از اطلاعات تولید شده توسط سیستم حسابداری است.

 تعاریف و کلیات

حسابداری یک سیستم است که در آن فرایند جمع آوری، طبقه بندی، ثبت، خلاصه کردن اطلاعات و تهیه گزارش های مالی و صورتهای حسابداری در شکل ها و مدل های خاص انجام می‌گیرد تا افراد ذینفع درون سازمانی مثل مدیران و یا برون سازمانی مثل بانکها، دولت و … بتوانند از این اطلاعات استفاده کنند. حسابداری به عنوان یک نظام پردازش اطلاعات، داده‌های خام مالی را دریافت نموده آنها را به نظم در می‌آورد. محصول نهایی نظام حسابداری گزارش ها و صورت های مالی است که مبنای تصمیم گیری اشخاص ذینفع (مدیران، سرمایه گذاران، دولت و … ) قرار می‌گیرد.

 تاریخچه حسابداری

شاید زمانی که لوکاپا چولی در سال ۱۴۹۴ میلادی پایه های اصلی حسابداری را در اروپا بنا می‌کرد حتی گمان نمی‌کرد که روزی حسابداری تا این حد پیشرفت کند. اگر بخواهیم حسابداری و تاریخچه آن را بررسی کنیم باید به سالها پیش از لوکاپا چولی برگردیم. خوارزمی، دانشمند معروف ایرانی، برای اولین بار درباره مفهوم صفر، شیوه نگارش نشانه‌ای اعداد و شمارش دهدهی در رساله ” جبر و مقابله ” توضیحاتی را داد و جالب است بدانید سیستم دهدهی کنونی در واقع ترجمه این رساله است که بوسیله لئونارد فیبوناچی در ایتالیا انجام گرفت و از آن طریق عالمگیر شد.

می‌توان گفت که پیشرفت حسابداری در اواخر قرون وسطی مدیون سوداگران است به‌ همین دلیل سیستم‌های حسابداری به تدریج پیشرفت کرد و جایگزین سیستمهای قدیمی‌تر شد. البته نقش رشد اقتصادی را نمی توان نادیده گرفت.
لوکاپاچولی در قرن ۱۵ میلادی رساله ای نوشت و فصلی از این رساله را به حسابداری اختصاص داد و برای نخستین بار سیستم حسابداری دو طرفه را توصیف و دفاتر اصلی حسابداری را تشریح کرد.

جای تذکر است که محمدبن محمد ابوالوفای بوزجانی در قرن دهم میلادی یعنی پنج قرن قبل از لوکاپاچولی رساله ای به نام ضروریات علم حسابداری برای کاتبان و کاسبان نوشت که راهنمای خوبی در حساب عملی بود. اما متأسفانه پژوهشی درباره این کتاب صورت نگرفت.

در طول دو قرن بعدی تنها یک پیشرفت عمده در حسابداری دوبل اتفاق افتاد و آن تفکیک اموال شخص حاکم از حسابهای دولتی و تفکیک اموال شخصی تاجر از حسابهای تجارتخانه توسط سیمون استوین ریاضی دان هلندی بود (فرض تفکیک شخصیت) در نتیجه حساب سرمایه در سیستم حسابداری دوبل ایجاد شد.

با توجه به پیشرفتهای انجام شده از نظر اقتصادی و اجتماعی عناصر اصلی سیستم حسابداری دوبل همچنان بدون تغییر باقی مانده است. دلیل بقای این سیستم در این فاصله طولانی، سادگی اصول، انعطاف پذیری و قابلیت آن در ثبت، انتقال و گزارش اطلاعات متنوع در قالب صورتهای قابل اعتماد و مفهوم است.

البته پیشرفتهائی از نظر روشها و شیوه های حسابداری صورت گرفته است و شاخه هایی در حسابداری پدید آمده است اما تمام آنها مبتنی بر سیستم دوبل یا دو طرفه است.

 انواع حسابداری

مهمترین شاخه های حسابداری عبارتند از حسابداری صنعتی، حسابداری مالی، حسابرسی، حسابداری دولتی و حسابداری مدیریت.

حسابداری صنعتی

این حسابداری که بتدریج و پس از انقلاب صنعتی روی داد در جهت نیاز به دانستن بهای تمام شده محصولات تولیدی بود. در این نوع از حسابداری هدف اصلی سیستم دانستن بهای تمام شده یک واحد از نظر تمامی عوامل هزینه می‌باشد. همزمان و همراه با تکامل ابزارها و شیوه های تولید، در سده های بعد، روشها و شیوه‌های هزینه‌یابی پیشرفته‌ای ابداع و بکار گرفته شد که هزینه عملیات را بدرستی شناسایی نماید.

حسابداری صنعتی امروزه ثمره این فرایند شتاب آمیز تکاملی است که اصولا” همان هدف اندازه گیری و گزارش بهای تمام شده محصولات، خدمات و فعالیت‌ها را دنبال می‌کند.

 حسابداری مالی

این نوع از حسابداری را می توان حسابداری گزارش نیز نامید. زیرا هدف اصلی در این نوع از حسابداری، تهیه صورتهای مالی اساسی می‌باشد که مورد نیاز استفاده کنندگان از این صورتهای مالی است. شاید بتوان گفت که دلیل اصلی پیدایش این نوع حسابداری، اصل تفکیک شخصیت می‌باشد. این اصل امکان مشارکت صاحبان سرمایه ای را که به تجارت نمی پرداختند ممکن ساخت و به این شکل باعث رشد و توسعه بنگاه های تجاری شد. این نوع از مشارکت باعث پیدایش سهام و بازار بورس شد. البته دلیل اصلی ایجاد بازار بورس را می توان، افزایش شمار شرکتهای سهامی دانست.

یکی دیگر از موضوعات اصلی که در این دوران تأثیر اساسی بر رشته حسابداری گذاشت برقراری مالیات بر درآمد بود. این نوع از مالیات که در اغلب کشور های صنعتی اروپا وسیله ای برای تأمین عدالت اقتصادی است از اوایل قرن نوزدهم ایجاد و به تدریج جزئی از نظام مالیاتی کشورها شد. تعیین مالیات بر درآمد مستلزم شناخت دقیق سود خالص بود و لازمه این شناخت نگهداری حسابها و دفاتر منظم و تهیه صورتهای مالی که میزان سود را به درستی نشان دهد. به این ترتیب دولتها به صورت یکی از اصلی ترین استفاده کنندگان از صورتهای مالی مؤسسات درآمدند.

دیگر استفاده کنندگان از این صورت‌های مالی عبارتند از بانکها، اعتبار دهندگان، بستانکاران بلند مدت و کوتاه مدت، فروشندگان، مشتریان، کارکنان، سرمایه‌گذاران بالقوه، کارگزاران بازار سرمایه، جامعه و مدیریت مؤسسه.

  حسابداری دولتی

اندیشه کنترل عمومی بر هزینه های دولت از اواخر قرن نوزدهم میلادی به بعد پدید آمد و دولتهای برخی از کشور های اروپایی مکلف شدند که درآمدها و هزینه های سالانه خود را پیش بینی و به تصویب مجلس نمایندگان برسانند و بدین ترتیب، تنظیم و تدوین بودجه دولت متداول گردید پیدایش و رواج سیستم بودجه، سیستم حسابداری متناسبی را طلب می کرد که این جریان به پیدایش حسابداری دولتی به صورت رشته‌ای متمایز انجامید.

حسابداری مدیریت

در اواخر قرن نوزدهم مدیریت علمی به عنوان رشته‌ای خاص توسط فردریک تیلور مطرح گردید. مدیریت علمی بطور بسیار خلاصه، روش برخورد منظم و منطقی با مسائل سازمان‌ها به منظور یافتن مناسب‌ترین راه برای انجام هر کار است و بر کسب اطلاع دقیق و کامل از آنچه می‌گذرد و نتایجی که بر اثر هرگونه تغییر حاصل می‌شود تأکید دارد. این نوع از مدیریت نیاز زیادی به اطلاعاتی از قبیل بهای تمام شده محصولات و خدمات، مقدار تولید، هزینه اجزاء مختلف تولید، قیمت فروش محصولات و خدمات و ظرفیت منابع مختلف نظیر ظرفیت تولیدی ماشین آلات و تجزیه و تحلیل این اطلاعات داشت. این جریان، نیاز به اطلاعات و بخصوص اطلاعات مالی را فزونی بخشید. افزایش استفاده مدیران از اطلاعات مالی موجب شد که روشهای هزینه یابی تولیدات، خدمات و فعالیتها بهبود و توسعه یابد و اطلاعات مفصل تری از جنبه های مختلف مالی فعالیت‌ها فراهم آید.

بدین ترتیب، حسابداری مدیریت به عنوان رشته‌ای خاص در اوایل قرن حاضر شکل گرفت.

حسابداری منابع انسانی

یکی از مباحث جدید در دانش حسابداری، نگرش نوین به منابع انسانی به عنوان یکی از موثرترین عوامل مولد در ایجاد درآمد موسسات است. در این مبحث، ارزش اقتصادی منابع انسانی به مثابه دارایی با اهمیت موسسه تلقی و امکان ارایه آن در صورت‌های مالی مطرح می گردد.

▪ تعریف حسابداری منابع انسانی

حسابداری منابع انسانی عبارت‌ است از شناسایی و ارزیابی منابع انسانی موسسه و گزارشگری به اشخاص ذینفع. در این تعریف سه بخش اساسی پیرامون منابع انسانی وجود دارد:

ـ شناسایی: تشخیص کمیت و کیفیت آن و تهیه آمار مناسب.

ـ ارزیابی: اندازه گیری ارزش اقتصادی و تعیین میزان مالی آن.

ـ گزارشگری: تنظیم و ارایه گزارش‌های مالی مناسب در مورد آن.

60,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله اهمیت و نقش فرهنگ در زندگی انسان و جامعه
  • تحقیق نقش و اهمیت حسابداری در رفع نیاز سازمانها
  • مقاله نقش فرهنگ در حسابداری
  • تحقیق نقش حسابداری در توسعه بازار سرمایه
  • مقاله نقش حسابداری در اجتماع
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      پنج شنبه, ۱۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.