مقاله آجیل و خشکبار

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

 عنوان :

مقاله آجیل و خشکبار

تعداد صفحات :۳۹

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

در این مقاله درباره آجیل و خشکبار، خواص بادام هندی، بادام زمینی، گردو و فندق را توضیح می دهد.

بر اساس آخرین پژوهش‌ها، آجیل و مغزها مانند فندق، گردو، پسته نقش مهمی در تامین سلامتی بدن ایفا می‌کنند. بر خلاف تصور عوام که فکر می‌کنند این قبیل مواد خوراکی فاقد ارزش‌ غذایی هستند، باید گفت که این مواد غذایی منابع سرشاری از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین‌های آنتی اکسیدانی هستند. مطالعات نشان می‌دهد مغزها یکی از مهمترین منابع غنی سلنیوم هستند که این ریز مغذی برای تامین سلامت سیستم ایمنی بدن ضروری است؛ همچنین دارای برخی خواص ضد سرطانی است

بادام زمینی منبع بسیار خوبی از پتاسیم- اسید فولیک- نیاسین- اسید پانتوتنیک- فسفر- منیزیم- روی و ویتامین B1 می باشد. کره بادام زمینی منبع ویتامین B6 – اسید فولیک- فسفر- منیزیم- روی و پتاسیم است و نیز منبع بسیار خوب و عالی نیاسین می باشد.
وقتی توصیه می شود افراد بایستی دریافت چربی خود را بصورت متعادل تنظیم کنند به این معنا نیست که بایستی چربی را از رژیم غذایی خود حذف کنند. طبق توصیه های تغذیه ای تا ۳۰ درصد انرژی غذا را می توان از چربی ها بدست آورد و این مقدار مناسبی است . البته نوع چربی که این ۳۰ درصد را تشکیل می دهد، خیلی مهم است.

واژه های کلیدی: بادام هندی، بادام زمینی، گردو و فندق

فهرست مطالب

آجیل و خشکبار برای سلامتی بدن مفیدند   ۱
بادام   Almond   ۲
تاریخچه   ۳
فواید بادام هندی   ۳
عاشق قلبتان هستید؟ پس، مغزجات مصرف کنید   ۴
مس برای دفاع آنتی اکسیدان، تولید انرژی، استخوان و رگهای خونی   ۵
با مصرف بادام هندی آرامش بگیرید و رشد استخوان خود را افزایش دهید   ۶
کمک به پیشگیری از سنگ صفرا   ۷
خوردن مغزجات خطر افزایش وزن را کمتر می‌کند   ۸
چگونه انتخاب و نگهداری کنیم   ۹
کلیات گیاه شناسی   ۱۰
بطور کلی دو نوع بادام وجود دارد :   ۱۰
▄اثرات رژیم غذایی دارای بادام زمینی   ۱۲
▄چربی موجود در بادام زمینی و کره آن:   ۱۳
ترکیبات شیمیایی:   ۱۳
خواص داروئی:   ۱۵
خواص بادام تلخ   ۱۷
طرز استفاده:   ۱۹
مضرات :   ۲۱
خواص بادام زمینی   ۲۲
▄اثرات رژیم غذایی دارای بادام زمینی   ۲۳
▄چربی موجود در بادام زمینی و کره آن:   ۲۴
نحوه استفاده : خوراکی   ۲۸
در برخی موارد به صورت ضماد   ۲۸
همچنین روغن آن در بسیاری از موارد مفید میباشد.   ۲۸
خواص : فندق   ۲۸
گیاه شناسی   ۲۹
خواص داروئی:   ۲۹
فندق Filbert   ۳۲
گردو    ۳۲
درخت گردو   ۳۳
گردو در ایران   ۳۳
اثرات درمانی   ۳۴

آجیل و خشکبار برای سلامتی بدن مفیدند

بر اساس آخرین پژوهش‌ها، آجیل و مغزها مانند فندق، گردو، پسته نقش مهمی در تامین سلامتی بدن ایفا می‌کنند. بر خلاف تصور عوام که فکر می‌کنند این قبیل مواد خوراکی فاقد ارزش‌ غذایی هستند، باید گفت که این مواد غذایی منابع سرشاری از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین‌های آنتی اکسیدانی هستند. مطالعات نشان می‌دهد مغزها یکی از مهمترین منابع غنی سلنیوم هستند که این ریز مغذی برای تامین سلامت سیستم ایمنی بدن ضروری است؛ همچنین دارای برخی خواص ضد سرطانی است

دانشمندان دانشگاه ایلینویز در آمریکا دریافته‌اند که یک مکمل غذایی حاوی ۲۰۰ میکروگرم سلنیوم در روز، میزان ابتلا به سرطان های پروستات، ریه و روده را در حدود ۵۰ درصد کاهش می‌دهد. همچنین از پیشرفت سرطان سینه در زنان و بروز مشکلات پروستات در مردان جلوگیری می‌کند.

این دانه‌های خوراکی سرشار ازفسفر  هستند که این ماده معدنی به ساخت استخوان ها و دندان ها کمک می‌کند و نیز منبع سرشار ازمنیزیم  است که این عنصر نیز در ایجاد تعادل در عملکرد ماهیچه‌ها و اعصاب نقش مهمی دارد. همچنین وجود اسید لینولنیک در این دانه‌های خوراکی می‌تواند برای حفظ سلامت پوست و ایجاد تعادل هورمونی مفید باشد.

در ذیل تاثیرات مثبت برخی از این دانه‌ها ذکر شده است:

بادام زمینی :خوردن بادام زمینی  به مقدار ۵ بار یا بیشتر در هفته و هر بار ۲۸ گرم ، احتمال بروز دیابت نوع دوم را در زنان کاهش می‌دهد. بادام زمینی دارای مقادیر زیادی چربی اشباع نشده‌، منیزیم و فیبر غذایی است که همگی خطر بروز دیابت را کاهش می‌دهند. همچنین حاوی فیبر و منیزیم است که باعش کاهش مقاومت انسولین می‌شوند. وجود چربی امگا – ۳ نیز باعث حفظ سلامت سلول ها، نرمی پوست و نیز کاهش میزان کلسترول کلی در خون می‌شود. بادام زمینی منبع سرشاری از آهن، روی، ویتامین E، منیزیم و فولیک اسید است که تاثیر مهمی در مبارزه با مواد سرطان زا دارند.

بادام   Almond

نام علمی   Amygdolusاهمیت زیاد بادام زمینی !!!

بادام هندی شور یا بوداده، یکی از پرطرفدارترین تنقلاتی است که در سوپرمارکتهای محله‌ی شما یافت می‌شود. همینطور همراه با کره و به خصوص اگر به سالاد اضافه شود یا به صورت بوداده مصرف کنید، طعم بسیار لذیذی دارد. در واقع، بادام هندی به صورت دانه‌های لوبیایی شکل که به ته سیب بادام هندی یعنی میوه‌ی درخت بادام هندی که بومی ‌مناطق ساحلی شمال شرقی برزیل است، می‌چسبند. با اینکه مردم امریکا از ارزش غذایی سیبهای بادام هندی آگاه نیستند، در برزیل و دریای کارائیب، جزو خوراکیهای لذیذ به شمار می‌رود. بادام هندی همیشه با پوست فروخته می‌شود زیرا مواد داخل پوست آن حاوی صمغ تلخی است که به عنوان مرهم شناخته شده است و قبل از اینکه مغز آن آماده‌ی مصرف شود باید با دقت آن را خارج کنند.

تاریخچه

درخت بادام هندی بومی ‌مناطق ساحلی برزیل است. در قرن شانزدهم کاوشگران پرتقالی، درخت بادام هندی را از کشورهای امریکای جنوبی آوردند و به مناطق گرمسیر مانند هند و دیگر کشورهای افریقایی یعنی جایی که هم اکنون کشت می‌شود، معرفی کردند. درخت بادام هندی همیشه بدلیل چوب، مرهم و سیب آن منبع ارزشمندی محسوب می‌گردد اما خود آن تا اوایل قرن بیستم معروف نشده بود. امروزه، تجار اصلی بادام هندی، هند، برزیل، موزامبیک، تانزانیا و نیجریه هستند.

فواید بادام هندی

مواد موجود در ۱۰۰ گرم بادام هندی

مس

۰٫۷۶ میلی گرم

منیزیم

۸۹٫۰۵ میلی گرم

تریپتوفان

۰٫۰۷ گرم

فسفر

۱۶۷٫۸۳ میلی گرم

چربیهای اشباع نشده، محافظ قلب

نه تنها بادام هندی نسبت به مغزجات دیگر از چربی کمتری برخوردار است، تقریباً ۷۵% چربی آن اسیدهای چرب اشباع نشده است، به علاوه‌ی حدود ۷۵% اسید چرب اشباع نشده‌ی حاوی اسید اولئیک، یعنی چربی اشباع نشده‌ای که برای سلامتی قلب مفید است و در روغن زیتون یافت می‌شود . مطالعات نشان می‌دهد که اسید اولئیک، سلامت عروق قلب را حتی در اشخاص دیابتی بالا می‌برد.  مطالعاتی که در مورد اشخاص دیابتی انجام شده نشان می‌دهد هنگامیکه چربی اشباع نشده به رژیم غذایی کم چربی اضافه می‌شود، می‌تواند به کاهش سطح‌تری گلیسیرید کمک کند.  تری گلیسیرید شکلی است که در آن چربیها به خون برده می‌شوند و سطح بالای آن احتمال خطر بیماری‌های قلبی را بالا می‌برد. بنابراین، برای اینکه از مصرف چربی اشباع نشده در رژیم غذایی خود مطمئن شوید، لذت بردن از بادام هندی ایده‌ی بسیار خوبی است به خصوص برای افراد دیابتی.

عاشق قلبتان هستید؟ پس، مغزجات مصرف کنید

طبق تحقیقاتی که در مجله انگلیسی تغذیه منتشر شد، چندین نوع مغزجات را بین غذاهای گیاهی که حاوی بالاترین میزان آنتی اکسیدان بودند، معرفی کرد و آنها را کلید محافظت از قلب دانست. این نتیجه را می‌توان با مصرف مغزجاتی که آنتی اکسیدان بالایی دارند، در مطالعات سلامتی بانوان آیووا دید که نشان داد با مصرف بالای مغزجات کره‌ای خطر مرگ بر اثر قلب و عروق و بیماریهای سکته قلبی کاهش یافت. میزان کل مرگ ۱۱% کاهش یافت که ۱۹% به خاطر مصرف یک تا چهار مرتبه در هفته مغزجات کره‌ای بود.

نکته عملی: برای پایین آوردن خطر بیماری‌های قلبی ـ عروقی و سکته قلبی، از خوردن بادام هندی یا مغزجات دیگر یا یک قاشق از پودر آن حداقل ۴ بار در هفته لذت ببرید.

مس برای دفاع آنتی اکسیدان، تولید انرژی، استخوان و رگهای خونی

مس به عنوان عنصر اساسی بسیاری از آنزیمها نقش مهمی ‌در فعالیتهای فیزیکی شامل بهره‌گیری از آهن، حذف رادیکالهای آزاد، رشد استخوان و عناصر مربوط به آن و پوست سازی و رنگدانه‌ی مو به نام ملانین ایفا می‌کند. مثلاً مس عنصر اصلی آنزیم دسیموتاس سوپراکسید است که در تولید انرژی و دفاع آنتی اکسیدان نقش مهمی‌ دارد.  همچنین، مس برای فعالیت اکسیداس لایسیل، آنزیمی‌که در  اتصالات کلاژن و الاستین که هر دو ماده‌ی اصلی و انعطاف‌پذیری رگهای خونی، استخوان و مفاصل را فراهم می‌کنند، به کار رفته است. مصرف کم مس ممکن است با افزایش تولید رادیکال آزاد مدفوعی و فعالیت فسفات آلکالین آب مدفوع، یعنی عوامل خطرناکی که در ایجاد سرطان روده بزرگ دخالت دارد، در ارتباط باشد. بسیاری از مشکلات سلامتی زمانی گسترش می‌یابد که برداشت(مصرف) مس کافی نباشد، که شامل کم خونی بر اثر فقر آهن، پارگی رگهای خونی، استئوپروسیس، مشکلات مفاصل مانند آرتروز روماتیسم، اختلالات مغزی، افزایش سطح کلسترول بد(ال دی ال) و کاهش کلسترول خوب (اچ دی ال )، نامنظم بودن ضربان قلب و افزایش آسیب پذیری عفونت است. اگر صبح‌ها یک چهارم فنجان بادام هندی مصرف کنید، ۳۸% مس روزانه شما تأمین خواهد شد.

با مصرف بادام هندی آرامش بگیرید و رشد استخوان خود را افزایش دهید

همه می‌دانند که برای داشتن استخوانی قوی، کلسیم، لازم و ضروری است . اما منیزیوم هم برای سلامتی استخوان حیاتی است. حدود دو سوم منیزیوم بدن انسان در استخوان ما یافت می‌شود.  مقداری از آن به رشد ساختار فیزیکی استخوان کمک می‌کند .  در حالیکه بقیه در سطح استخوان یعنی جایی که بدن برای کشیدگی نیاز دارد، یافت می‌شود. منیزیوم، با متعادل کردن کلسیم به تنظیم اعصاب و کشش ماهیچه کمک می‌کند. در بسیاری از سلولهای عصبی منیزیوم به عنوان کانال مسدود کننده خود کلسیم به کار می‌رود که کلسیم از ورود سریع خودش به سلول عصبی جلوگیری می‌کند . با مسدود کردن ورود کلسیم، منیزیوم، اعصاب ما (و رگهای خونی و ماهیچه‌هایی که آنها را ضعیف می‌کند) را حفظ و راحت می‌سازد. اگر رژیم غذایی ما می‌تواند کمی‌منیزیوم برای ما فراهم کند، کلسیم می‌تواند آزادانه وارد بشود وسلول عصبی می‌تواند بیش از حد فعال شود، پیامهای زیادی بفرستد و باعث انقباض بیش از حد بشود. بنابراین، اگر منیزیوم به میزان کافی دریافت نشود می‌تواند باعث فشار خون بالا، گرفتگی عضله (شامل :گرفتگی عضله قلب یا گرفتگی مسیرهای هوایی آسم ) و سردردهای میگرنی و همچنین گرفتگی عضله شکم، فشار عصبی، گلودرد و خستگی شود.) آوردن این اثرات در اینجا تعجب آور نیست زیرا مطالعات نشان داده‌اند که منیزیوم به کاهش تکرار حملات میگرن، کاهش فشار خون و جلوگیری از حملات قلبی، افزایش الگوهای نرمال خواب در بانوانی که ازاختلالات خواب هنگام یائسگی رنج می‌برند و کاهش آسمهای وخیم کمک می‌کنند. فقط یک چهارم فنجان بادام هندی ۳/۲۲ % منیزیوم روزانه را فراهم می‌کند.

کمک به پیشگیری از سنگ صفرا

اطلاعات مربوط به ۲۰ سال رژیم غذایی که بر روی هشتاد هزار زن جمع آوری شد، نشان می‌دهد که زنانی که هر هفته حداقل ۱ مثقال گردو، مغزجات خام یا بوداده می‌خورند ۲۵% کمتر به خطر سنگ صفرا مبتلا می‌شوند. از آنجاییکه یک مثقال، فقط ۶/۳۸ یا حدود ۲ قاشق گردو است به سادگی می‌توان گفت که با خوردن ۱ بادام هندی بوداده و ساندویچ ژله‌ای (اگر از نان گندم برای فیبر آن، ویتامین و مواد معدنی استفاده شود)برای ناهار هر هفته و یک مشت بادام هندی که به عنوان عصرانه صرف می‌کنید یا مقداری بادام هندی که در بلغور، جو یا سالاد خود می‌اندازید از بیماری سنگ صفرا جلوگیری کرد.

خوردن مغزجات خطر افزایش وزن را کمتر می‌کند

40,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله برخی خواص فیزیکی و مکانیکی فندق و مغز آن
  • برچسب ها : , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.