855 views
عنوان :
تعداد صفحات : ۳۴
نوع فایل : ورد و قابل ویرایش
محصول های کشاورزی که برای غذا ، مورد حمله گیاهان پست و جانوران مختلف قرار می گیرند. در اثر حمله دچار کم رشد و کم محصولی می شوند.
و از آغاز کشاورزی ، انسان با این مشکل روبرو بوده است. به طور کلی ، می توان جاندارانی را که به گیاهان خسارت وارد می سازند به سه گروه علف های هرز ، عوامل بیماری زا و آفات تقسیم نمود. با اینکه نتیجه فعالیت هر سه گروه کم و یا نابود شدن محصول و بالارفتن هزینه تولید است. هر گروه با شیوه ای ویژه خود خسارت هایی وارد می آورد.
عامل بیماری Erysiphe Graminis
علائم : روی همه میزبان ها ، نخستین علائم قابل مشاهده این بیماری ، کلنی های سفید تا خاکستری کمرنگ ، پودری و پنبه مانند میسیلیوم ها و کنیدی ها روی سطح بالایی برگها و غلاف برگها و گاهی روی سنبله است. این مواد قارچی به آسانی با انگشت از روی برگ جدا می شوند.
کنترل :
استفاده از ارقام مقاوم
استعمال قارچکش برگی ، در صورت صرفه اقتصادی
Yellow Rust رنگ زرد
واژه های کلیدی: گیاهان، آفات، بیماری در غلات، بیماری ها در مرکبات، قارچ ها
مقدمه: ۱
محیط های کشت : ۲
وسایل مورد نیاز در مزرعه ۳
مشخصات نمونه خوب ۳
بیماری مهم در غلات ۴
عامل بیماری Fusarium Graminearum ۴
کنترل : ۴
عامل بیماری Septoria Tritici ۴
کنترل : ۵
عامل بیماری Erysiphe Graminis ۵
کنترل : ۵
عامل بیماری Puccinia Strii formis ۶
کنترل : ۶
بیماری ها در مرکبات ۶
آنتراکنوز مرکبات : ۶
شکل شناسی : ۸
نماتد مرکبات ۸
تحریک به تولید اسپور با ایجاد شرایط رطوبتی مطلوب: ۹
آیا ریشه سالم است یا بیمار ؟ ۱۰
بررسی ریشه گیاهان علفی: ۱۰
جداسازی عوامل بیماریها: ۱۰
طبقه بندی قارچ ها ۱۱
اسپور یک سلولی داخلی پیکنید، رنگ روشن: ۱۱
اسپورها با جداره عرضی و طولی ، تیره رنگ: ۱۲
رشته های هیف و کنیدی برها: ۱۳
قارچ های نازا ۱۳
قارچ های عامل مرگ گیاهچه PYTHIACEAE ۱۳
سیاهک ها SMUTS ۱۴
زنگ ها RUSTS ۱۴
بیماری پوسیدگی طوقه برنج: ۱۴
تاریخچه ، انتشار ، اهمیت ۱۴
نشانه های بیماری ۱۵
زیست شناسی: ۱۷
مبارزه : ۱۷
سفیدک دروغی یا داخلی سیب زمینی : ۱۸
تاریخچه ، انتشار ، اهمیت ۱۸
نشانه های بیماری: ۱۹
سس ۲۴
اهمیت: ۲۴
مشخصات سس: ۲۶
بیماری پژمردگی بوته گوجه فرنگی: ۲۶
تاریخچه ، انتشار ، اهمیت ۲۶
نشانه های بیماری : ۲۷
مبارزه: ۲۹
منابع : ۳۰
– اصول باغبانی / دکتر مرتضی خوشخوی ، دکتر بیژن شیبانی ،
دکتر ایرج روحانی ، دکتر عنایت الله تفضلی / انتشارات دانشگاه شیراز
– بیماریهای سبزی و صیفی و روش های مبارزه با آنها / دکتر سید علی الهی نیا / انتشارات دانشگاه گیلان
-بیماریهای درختان میوه / دکتر سید علی الهی نیا / انتشارات دانشگاه گیلان
-مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
-تشخیص بیماریهای گیاه / جعفر پور /
– تشخیص بیماریهای گیاهی / روبرت استریت / ترجمه دکتر بهروز جعفر پور
– دکتر ماهرخ فلاحتی رستگار / جهاد دانشگاهی دانشگاه مشهد
– بیماریهای گیاهان زراعی ایران / تألیف دکتر ابراهیم بهداد
جانوران روی زمین ، برای ادامه زیست و بقایای نسل خود نیاز به مقدار معینی انرژی دارند که به تقریب تمام آن توسط نور خورشید تأمین می گردد. در ابتدا نور توسط گیاهان سبز ، تا به انرژی شیمیایی تبدیل شود. تا سایر جانداران بتوانند با تغذیه این گیاه نیروی مورد نیاز خود را بدست آورند.
|
|
محصول های کشاورزی که برای غذا ، مورد حمله گیاهان پست و جانوران مختلف قرار می گیرند. در اثر حمله دچار کم رشد و کم محصولی می شوند.
و از آغاز کشاورزی ، انسان با این مشکل روبرو بوده است. به طور کلی ، می توان جاندارانی را که به گیاهان خسارت وارد می سازند به سه گروه علف های هرز ، عوامل بیماری زا و آفات تقسیم نمود. با اینکه نتیجه فعالیت هر سه گروه کم و یا نابود شدن محصول و بالارفتن هزینه تولید است. هر گروه با شیوه ای ویژه خود خسارت هایی وارد می آورد.
|
امروزه محیط های کشت آماده بصورت پودر یا قرص در بازار موجود بوده و برای صرفه جویی در وقت با حل نمودن آنها در آب ، محیط غذایی آماده مصرف خواهد بود و بهترین محیط های کشت به قرار زیرند :
۱)Potato Dextrose Agar ( سیب زمینی،اکستروز،آگار ): اکثر قارچ ها در این محیط به خوبی رشد می نمایند و از این محیط برای جدا سازی اکثر قارچ ها استفاده می شود.
۲)Beef-Extract Agar یا عصاره گوشت گاو – آگار – Potato Dextrose Peptone Agar یا سیب زمینی اکستروز پیتون آگار ، این دو محیط بیشتر برای
جدا سازی باکتری های پاتوژن مصرف می شوند.
۳)Water Agar (آب آگار) : این محیط کشت تهیه شده از آگار و آب به نسبت
۵/۱ % محیط مناسبی برای جدا سازی باکتری ها از قارچ های تیوم و فوزاریم
می باشد. ضمناً گلوکز آگار نیز یک محیط کشت کم پروتئین محسوب می شود.
۴)اسید لاکتیک : برای جلوگیری از رشد باکتری های پاتوژن و ساپروفیت به هر ۱۰ میلی لیتر محیط کشت ذوب شده قبل از ریختن به داخل ظروف لیتری ، یک یا دو قطره اسید لاکتیک اضافه می گردد.
۱- حداقل وسایل مورد نیاز : یک ذره بین تاشو با قدرت بزرگ نمایی ده برابر یک چاقوی جیبی تیز ،تخته پرس و کاغذ برای خشک کردن گیاهان و مقداری کیسه پلاستیکی و …
۲- وسایل استاندارد : هرس دستی ، اره تاشو ، بیل دسته دار ، تخته پرس ، دوربین عکاسی مجهز به Close up و فیلم رنگی ، کیسه های پلاستیکی برای مجزا نگاه داشتن ، نمونه های گیاهی ، برچسب ، کاغذ یادداشت .
نمونه بایستی شامل تمام مراحل رویشی پاتوژن باشد. و برای اینکه نمونه تازه و شاداب باشد بهتر است در کیسه پلاستیکی و داخل یخدان نگهداری شود. نمونه بایستی از بخش مورد حمله پاتوزن برداشته می شود.
علائم لکه های کوچک آبسوخته کمی قهوه ای رنگ در قاعده یا وسط پوسته یا محور سنبله ، علامت اولیه بیماری است . در امتداد لبه پوسته ها یا در قاعده سنبلکها رشد مسیلیومی صورتی تا قرمز رنگ تشکیل می شود. در هوای گرم و مرطوب ، سنبلکهای آلوده با ظهور پرتیس های آبی – سیاه رنگ ، خالدار می گردند .
جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .