مقاله آلوده کننده های نفت

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله آلوده کننده های نفت

تعداد صفحات : ۱۵

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

آلوده کننده ها ( آلاینده ها ) معمولاً در اثر فعالیت های انسان پدید می آیند  و از همراهان دائمی جوامع پیشرفته بشری که تکنولوژی مدرن را در خدمت دارند  می باشد یکی از مهمترین این آلودگی ها ،آلودگی ناشی از نفت است .

آب دریا زمانی به بعنوان آلوده شده طبقه بندی می شود  که غلظت Do به  زیر سطح مورد نیاز برای بقای زیست طبیعی  . خلیج فارس به عنوان یکی از مناطق دارای ذخایر عظیم ومهم نفت و گاز از یک طرف و توسعه  روز افزون  این مناطق از طرف به همراه  درآمدهای نفتی از طرف دیگر موجب شد ، که اکوسیستم  خلیج فارس آلودگی زیادی را از نا حیه ی پذیرا باشد .

سازمان منطقه ای اقدامات متعددی  را با همکاری کشورهای عضو درباره  حمایت و توسعه محیط زیست دریایی شروع نموده وبه مورد اجرا گذاشته است بخشی از این اقدامات  طرح مطالعات پایه ی اقیانوس نگاری ، آلودگی نفتی و غیر نفتی و مطالعات اکولوژی در منطقه خلیج فارس و دریای عمان بوده است . به موجب این طرح هر یک از کشورهای عضو  مؤظف شدند در چهارچوب معینی نقاطی  رادر مناطق دریایی  خود زیر پوشش مطالعاتی برای یک دوره مقدماتی ۱۸ ماهه قرار دهند .

واژه های کلیدی: آلودگی نفتی، خلیج فارس، محیط زیست

فهرست مطالب

مقدمه :    ۱
حمل و نقل دریایی مواد شیمیایی خطرناک  و اثرات آن در محیط زیست :    ۲
آلودگی نفتی در آب های خلیج فارس :    ۳
اثرات زیستی و فیزیکی آلودگی نفتی :    ۴
منابع آلودگی نفت    ۷
پاک کردن نفت های رها شده    ۸
منابع :    ۱۲

منابع :

۱ . The Microbial Degradation of oil in sea 1975 – D . E . etal

۲٫ شیمی آلودگی محیط زیست  ـ دکتر مینو دبیری ـ نشر اتحاد ، ۱۳۷۹ .

۳٫ آلودگی نفتی در آب و رسوبات مناطق دریایی جزایر خارک ، لاوان و ETC در خلیج فارس ، محمد رضا شیخ اسلامی ، ۱۳۷۲ .

۴ . فصلنامه  علمی محیط زیست  جلد سوم ، شماره ۲ ص ۶۸ سال ، ۱۳۶۹ .

۵ . مجله بندر و دریا « نشریه سازمان بنادر و کشتیرانی » سال ۱۳۷۳ .

مقدمه :

آلوده کننده ها ( آلاینده ها ) معمولاً در اثر فعالیت های انسان پدید می آیند  و از همراهان دائمی جوامع پیشرفته بشری که تکنولوژی مدرن را در خدمت دارند  می باشد یکی از مهمترین این آلودگی ها ،آلودگی ناشی از نفت است .

آلودگی نفت  تقریباً یک پی آمد اجتناب ناپذیر از افزایش سریع  جمعیت است که بر پایه تکنولوژی  نفت قرار دارد . استفاده از منابع نفتی بدون و قفه در مقیاس بزرگ ، به طور عمد یا تصادفی  در حال افزایش  است و یکی از بزرگترین دلایل آلودگی  می باشد .

در طی سال های گذشته  تمام توجها ت به آلودگی نفتی اقیانوس ها و دریاها خصوصاً  آلودگی نفتی خلیج فارس در محدوده  جزیره خارک ، لاوان ، سیری و هرمز که عمدتاً ناشی از تصادفات  نفت کش ها یا تولیدات نفتی ساحل بوده معطوف گشته است .و از معرفی افزایش شدید قیمت  نفت خام در دهه ۱۹۷۰ انگیزه مناسبی به وجود آورد تا تحقیقات در مورد فرایندهایی با آلودگی کمتر به طور وسیعی انجام شود

 حمل و نقل دریایی مواد شیمیایی خطرناک  و اثرات آن در محیط زیست :

Marine Transportation of chemicals

مطالعات و بررسی ها نشان  می دهد که روند رو به افزایش حمل و نقل مواد شیمیایی توسط نفت کش ها در سال های اخیر منجر به نشت مقادیر متنابهی مواد شیمیایی به دریاگردیده است و این چیزی است که در آبهای خلیج فارس به وضوح دیده میشود . حمل فله ای مواد شیمیایی در هنگام وقوع حوادث ناگوار مانند برخورد کشتی ها ،طوفانهای شدید ، آتش سوزی ، انفجار و وقایع پیش بینی نشده ی دیگر سبب تخلیه مقادیر فراوانی از مواد شیمیایی به آبهای آزاد می گردد، آلودگی شیمیایی در دریا موجب مضراتی برای محیط زیست آبی صنایع وابسته به دریا ( صید انواع ماهی و میگو کنسرو سازی و غیره )  و همچنین زیان های فراوانی برای زندگی انسان خواهد بود .

مطالعات اخیر نشان می دهد که کمترین آلودگی زمانی روی می دهد  که تعداد تانکرهای نفت کش کم و اندازآنها بزرگتر باشد که در این صورت در آب های عمیق به راحتی حرکت کرده نسبت به تانکرهای کوچک آلودگی  کمتری تولید میکنند . از طرفی استفاده از کشتی های  بزرگ ، هزینه حمل و نقل را نیز کاهش می دهد .

 آلودگی نفتی در آب های خلیج فارس :

 آب دریا زمانی به بعنوان آلوده شده طبقه بندی می شود  که غلظت Do به  زیر سطح مورد نیاز برای بقای زیست طبیعی  . خلیج فارس به عنوان یکی از مناطق دارای ذخایر عظیم ومهم نفت و گاز از یک طرف و توسعه  روز افزون  این مناطق از طرف به همراه  درآمدهای نفتی از طرف دیگر موجب شد ، که اکوسیستم  خلیج فارس آلودگی زیادی را از نا حیه ی پذیرا باشد .

سازمان منطقه ای اقدامات متعددی  را با همکاری کشورهای عضو درباره  حمایت و توسعه محیط زیست دریایی شروع نموده وبه مورد اجرا گذاشته است بخشی از این اقدامات  طرح مطالعات پایه ی اقیانوس نگاری ، آلودگی نفتی و غیر نفتی و مطالعات اکولوژی در منطقه خلیج فارس و دریای عمان بوده است . به موجب این طرح هر یک از کشورهای عضو  مؤظف شدند در چهارچوب معینی نقاطی  رادر مناطق دریایی  خود زیر پوشش مطالعاتی برای یک دوره مقدماتی ۱۸ ماهه قرار دهند . ( ۱۹۸۲ )

 در این طرح احداث ایستگاه هایی برای انجام  مطالعات در آبهای ساحلی کشورمان به عهده ایران گذاشته شد که جزایر خارک ، لاوان ، سیری و هرمز برای مطالعات آلودگی های نفتی و غیر نفتی منظور گردید .

 بررسی  آلودگی های نفتی موجود در آب و رسوب ایستگاه های فوق توسط سازمان حفاظت محیط زیست در طول سالهای ۱۳۶۸ و ۱۳۶۹ پس از پایان جنگ تحمیلی با عراق که امکان انجام این عملیات در خلیج فارس به وجود آمد صورت گرفت .

نتایج حاصله از نمونه های رسوب نشان داد که جزیره خارک آلوده ترین منطقه نسبت به سایر مناطق چهارگانه بوده و مقدار کل مواد نفتی ایستگاههای مناطق دیگر ،( سیری ، هرمز و لاوان) در درجات بعدی قرار دارند .

مطالعات تکمیلی تمامی سواحل ایران از شمال خلیج فارس تا تنگه هرمز را می پوشاند که در دست در دست برداری و مطالعه است .

15,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله آلودگی های آب، خاک
  • تحقیق بررسی اثرات سوء زیست محیطی ناشی از آلودگی نفتی در دریای خزر
  • برچسب ها : , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      یکشنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.