مقاله اثر باکتری های تثبیت کننده نیتروژن بر جوانه زیره سبز

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله اثر باکتری های تثبیت کننده نیتروژن بر جوانه زیره سبز

تعداد صفحات : ۱۹

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده :

زیره سبز با نام علمی (Cuminum Cyminum  ) متعلق به خانواده جعفری و از مهمترین گیاهان داروئی می با شد که در ایران ودر جهان از اهمیت خاصی بر خوردار می با شد لذا در این طرح با توجه به اهمیت و امکان استفاده از باکتری تثبیت کننده ازت در زراعت زیره سبز  در شرایط آزمایشگاهی بر روی زیره سبز و اغشته کردن بذر زیره با نسبت های ۱ ؛۲؛۳؛۴؛ کیلوگرم و تیمار شاهد بدون آغشته کردن بذر با باکتری انجام گرفت  تیمار ها عبارت بودند از ؛تیمار A:تیمار شاهد بدون آغشته کردن با باکتری فقط با شستشو تیمار B آغشته کردن با باکتری با نسبت ۱ کیلو گرم ( ۷۵/۱ گرم برای هر کیلو گرم بذر زیره ) تیمار C آغشته کردن بذر با باکتری با نسبت ۲ کیلو گرم ( ۲۵/۳ گرم در هرکیلوگرم بذر زیره سبز ) تیمار D آغشته کردن با با کتری با نسبت ۳ کیلوگرم ( ۵ گرم در هر کیلو گرم بذر زیره سبز ) تیمار E آغشته کردن با باکتری با نسبت ۴ کیلوگرم ( ۲۵/۶ گرم در هر کیلوگرم بذر زیره سبز ) طرح در غالب طرح کاملا تصادفی در شرایط آزمایشگاهی انجام شد که در تمام تیمار ها بذر ها پس از آبشوئی به مدت ۲۴-۳۶ ساعت وپس  از  خشک کرد ن ؛ با با کتری ها بذر با نسبت های فوق با استفاده از حریره نشاسته و شکر (ساکاروز)  اغشته  شد  سپس نتیجه گرفته شد که در بین تیمار ها درصد جوانه زنی ؛طول ریشه چه و وزن تر ریشه هیچ اختلاف معنی داری وجود نداشت ولی بین تیمار C و بقیه تیمار ها اختلاف معنی داری دیده شد بین تیمار های A,C از نظر سرعت جوانه زنی اختلافی دیده نشد اما بین تیمار های دیگر اختلاف دیده شد در فاکتور ۵۰% جوانه زنی بین تیمار E و دیگر تیمار ها اختلاف معنی داری دیده شد نتایج نشان می دهد که آغشته کردن باکتری با بذر در تمام مقادیر بالا( بجز C) بر روی در صد جوانه زنی و طول ریشه چه و وزن تر ریشه چه هیچ تفاوتی ندارد اما روی سرعت جوانه زنی و ۵۰% جوانه زنی بین تیمار ها اختلاف مشاهده شد بنابراین بهترین مقدار باکتری   ۴ کیلوگرم   می با شد   وبرای اغشته کردن با بذر زیره سبز توصیه می شود اما آزمایش های مزرعه ای نیز ضرورت دارد

 کلمات کلیدی : زیره سبز ؛ باکتری ازتوباکتر ؛ گیاهان داروئی ؛ خواب بذر ؛

فهرست مطالب

چکیده :    ۱
مقدمه و اهداف :    ۴
مواد و روش ها :    ۶
نتایج و بحث :    ۷
اثر آغشته کردن با کتری در نسبت های مختلف بر سر عت جوانه زنی    ۱۰
اثر آغشته کردن با کتری در نسبت های مختلف بر ۵۰% در صد جوانه زنی    ۱۲
اثر آغشته کردن بذر با باکتری با نسبت های مختلف بر وزن خشک ریشه چه    ۱۴
پیشنهادات :    ۱۵
منابع مورد استفاده :    ۱۶

منابع مورد استفاده :

۱- کافی ؛ م .۱۳۸۱ زیره سبز فناوری تولید و فراوری .انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد .تعداد صفحه ۱۹۶

۲-ناصری پور یزدی ؛م.ت.۱۳۷۰٫بررسی اثر NPK بر رشد و عملکرد زیره سبز .پایان نامه کارشناسی ارشد زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس

۳-نوربخش ؛ ف.۱۳۷۷٫بیولوژی خاک  انشارات دانشگاه صنعتی اصفهان .تعداد صفحه ۲۰۰

۴-Johnson, D. A., M. D. Rumbaugh, and K. H. Asay. 1981. Plant improvement for semi-arid range lands: possibilities for drought resistance and nitrogen fixation. Plant Soil 58:279-303.

مقدمه و اهداف :

زیره سبز با نام علمی (Cuminum Cyminum  ) متعلق به خانواده جعفری و از مهمترین گیاهان داروئی می با شد که در ایران ودر جهان از اهمیت خاصی بر خوردار می با شد اهمیت و جذابیت گیاهان داروئی اگر چه در گذشته وجود داشته اما با اثرات بد و ناگواری که از داروهای شیمیایی به جا گذاشته شد امروزه از اهمیت خاصی بر خوردار می با شند کشت وکار وسیع گیاهان داروئی از بر نامه های کشور های جهان می با شد با توجه به پتانسیل خوبی که در ایران به لحاظ کشت این گیاه وجود دارد و از طرفی حساسیت خاصی که این گیاه به استفاده کود ها دارد لذا در بر نامه تولید این گیاهان که تا امروز به صورت نوپا و گسترده نمی با شد باید به تعادل و مصرف صحیح کود های شیمیایی به خصوص کود های نیتروژنه توجه زیادی نمود در کشاورزی پایدار و با گسترش بیوتکنولوژی  برای مصرف بهینه  و ثبات کشت و خاک به عنوان یک مسئله با اهمیت استفاده از با کتری های تثبیت کننده ازت چه به صورت همزیست و غیر همزیست رایج شده است در زراعت های مهم واستراتژیکی مانند گندم ؛ امروزه استفاده از این با کتری به همراه کشت و آغشته کردن با بذر نتایج بسیار سودمند و قابل توجهی در جهت افزایش تولید ؛ و تحمل بهتر شرایط نامساعد و حتی تحمل بهتر بیماری ها انجام شده است لذا در مقاله زیر با الهام از این نتایج و با حفظ بهتر حاصلخیزی و خصوصیات خاک نسبت به آغشته کردن بذر زیره سبز با با کتری تثبیت کننده ازت که در غالب بسته های یک کیلوئی در بازار ها و خدمات کشاورزی توزیع می شود اقدام گردید   لذا ابتدا اثرات این باکتری در شرایط آزمایشگاهی بررسی  شد سپس  در شرایط زراعی نیز انجام گرفت که به دلیل پایان نیافتن دوره رشد گیاه از ذکر نتایج این آزمایش خودداری می شود

 مواد و روش ها :

این طرح به منظور بررسی و امکان تلقیح با کتری تثبیت کننده ازت ( غیر همزیست ) که در غالب بسته های یک کیلوئی تحت نظارت شرکت خدماتی توزیع می شود در شرایط آزمایشگاهی بر روی مر حله جوانه زنی گیاه زیره سبز انجام شد  طرح مورد نظر در غالب طرح کاملا تصادفی که تیمار ها عبارت بودند از :۱- شاهد بذر بدون تلقیح با باکتری ۲- تیمار آغشته کردن بذر با نسبت ۱ کیلوگرم ۳- تیمار آغشته کردن بذر با نسبت ۲ کیلوگرم ۴- تیمار آغشته کردن بذر به نسبت ۳ کیلوگرم ۵- تیمار آغشته کردن بذر با نسبت ۴ کیلوگرم  ؛ نسبت های فوق بر حسب هکتار محاسبه شده  است   تیمار ها   در چهار تکرار در شرایط آزمایشگاهی در درون دستگاه جوانه زنی برای مدت ۲۰  روز در دمای ۹ در جه و رطوبت ۶۰ در صد صورت گرفت قبل از شروع آزمایش به علت دوره خواب بذر ؛ برای مدت ۳۶ ساعت  در آب غوطه ور کردیم که در این مدت چندین بار آب را تعویض می شد سپس پس از این مدت بذر ها را در سایه خشک کرده و به تعداد ۲۵ عدد در هر پتریدیش گذاشته شد و عمل آبیاری با آب مقطر در مواقع لزوم داده می شد توضیح اینکه به علت کند بودن جوانه زنی این بذر مدت جوانه زنی بذر را ۲۰ روز در نظر گرفتیم برای آغشته کردن بذر با با کتری ؛ ابتدا میزان با کتری که با ید برای این مقدار بذر آغشته شود را توزین کرده سپس با نشاسته حریره ای به همرا ه شکر  تهیه کرده سپس حریره را خنک کرده و با آرامی به بذر مورد نظر اضافه می کنیم در خلال اضافه کردن حریره به آرامی با کتری ها با بذر مخلوط می کنیم وبه آرامی بذر را با باکتری مخلوط می کنیم سپس برای مدت نیم الی یک ساعت بذر ها را در برابر هوای آزاد گذاشته تا کاملا خشک شوند ( تهیه حریره برای افزایش سطح تماس بذر با با کتری می با شد ) سپس از هر بذر ۲۵ عدد شمرده و در پتریدیش ها قرار می دهیم برای اینکه با کتری ها از آسیب نور در امان با شند پتریدیش ها را در کاغذ المونیوم پیچیده شد  ضمنا بذر مورد استفاده از بذر های بومی بودند   تیمار هایی که در این طرح مورد بررسی قرار گرفتند عبارتند از۱-  وزن تر ریشه چه ۲-   وزن خشک ریشه چه۳-   در صد جوانه زنی۴-  سرعت جوانه زنی۵-  طول ریشه چه ۶- مدت زمان که ۵۰ در صد بذر ها جوانه می زنند که در روز ۲۰ از هر پتریدیش ۳ گیاه را انتخاب کرده و طول ساقه چه ؛ طول ریشه چه ؛ و وزن خشک ریشه چه   را توزین می کنیم و در مدت این ۲۰ روز سرعت جوانه زنی ؛ در صد جوانه زنی و ۵۰ در صد جوانه زنی را نیز اندازه می گیریم.

نتایج و بحث :

۱-در صد جوانه زنی : نتایج نشان می دهد که از نظر آماری بین  تیمار ها هیچ اختلاف معنی داری در سطح ۵% وجود ندارد بنابراین آغشته کردن بذر با با کتری در در صد جوانه زنی اثری نداشته است جوانه زنی یک گیاه به عوامل درونی وبیرونی بذر مر بوط می با شد شرایط بیرونی برای تمام تیمار ها یکسان بوده است

20,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله زیره سبز
  • مقاله عوامل مؤثر بر بهره وری تولید زیره آبی
  • برچسب ها : , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      پنج شنبه, ۱۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.