مقاله اصول و مبانی مشارکت های مردمی و سازمان های حمایتی

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله اصول و مبانی مشارکت های مردمی و سازمان های حمایتی

تعداد صفحات : ۳۵

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

کمیته امداد امام (ره) یک نهاد غیر دولتی است. هر چند سازمانهای غیر دولتی شریکی کارآمدبرای نهادهای دولتی محسوب می شوند و بخش قابل ملاحظه ای از مسئولیت‌های توسعه را بردوش می کشند مع الوصف همانگونه که از نام آنها پیداست، وابسته به دولت نیستند و قدرت خود را عمدتا از گروههای مختلف مردمی کسب می کنند بر این اساس جلب مشارکت پایدار ومستمرمردمی، عنصر اساسی در موفقیت این سازمانها تلقی می گردد.

یکی از راههای پیشرفت در خدمات اجتماعی که کمتر با شکست روبرو می شود و با اعتماد صد در صد انجام کارها صورت می گیرد، مشورت و مشارکت در انجام کار می باشد. از جمله حمایت از محرومین جامعه تنها با مشارکت آحاد جامعه امکان پذیر است و شناسایی راههای مشارکت و همچنین موانع آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.اینکه مشارکت در حد بسیار خوبی صورت پذیرد باید موانع را از سر راه برداشت و کار را انجام داد که فرهنگ مشارکتی ایجاد شود و مردم همیار و همدل یکدیگر شوند. این پژوهش پاسخ به این سوال است. (که اصول ومبانی مشارکتهای مردمی در سازمانهای حمایتی چگونه است ؟)

واژه های کلیدی: مشارکت، کمیته امداد امام (ره)، نهاد مشارکتی

فهرست مطالب

چکیده    ۱
مقدمه    ۲
بیان مساله    ۴
ضرورتهای انجام تحقیق    ۴
بیان اهداف تحقیق    ۴
تعاریف و مفاهیم مشارکت    ۵
مفاهیم مرتبط با نهاد مشارکتی    ۵
مراحل مشارکت:    ۸
درجات مشارکت:    ۸
عناصر کلیدی مشارکت    ۸
تاریخچه مشارکت در ایران و جهان:    ۹
موانع مشارکت مردم    ۱۱
گونه‌شناسی مشارکت    ۱۳
پیش‌نیازهای مشارکت    ۱۵
جایگاه مشارکت مردمی در کمیته امداد امام(ره)    ۲۰
مشارکت مردم در کمیته امداد امام(ره)    ۲۲
نظام جامع مشارکت مردمی در کمیته امداد امام(ره)    ۲۶
پیشنهادات    ۳۰
منابع:    ۳۲

منابع:

۱٫ ازکیا، مصطفی. ۱۳۷۰٫ جامعه‌شناسی توسعه و توسعه‌نیافتگی روستایی در ایران. انتشارات اطلاعات.

۲٫ اوکلی، پیتر و دیوید مارسدن. ۱۳۷۰٫ رهیافت‌های مشارکت در توسعه روستایی. انتشارات مرکز تحقیقات و بررسی مسائل روستایی وزارت جهاد سازندگی.

۳٫ حاج‌موسی، مرتضی. ۱۳۷۴٫ پیش نیازهای اجرای موفقیت‌آمیز مشارکت کارکنان. مقاله ارائه شده در مجموعه مقالات و سخنرانی‌های کنگره بهره‌وری در ایران. انتشارات بصیر.

۴٫ دفتر بین‌المللی کار. ۱۳۶۲٫ مشارکت کارگران در تصمیم‌گیری داخل کارگاه. ترجم رضا فرزان‌فرد. انتشارات موسسه کار و تامین اجتماعی. نشریه شماره ۱۹٫

۵٫ دفتر مرکزی جهاد سازندگی. ۱۳۶۶٫ مباحثی پیرامون مشارکت. انتشارات وزارت جهاد سازندگی.

۶٫ رفیع‌فر، فرامرز. ۱۳۶۴٫ جامعه روستایی و نیازهای آن. شرکت سهامی انتشار.

۷٫ سالکی، حسین. ۱۳۶۹٫ مشارکت. نشر آفتاب.

۸٫ طوسی، محمدعلی. ۱۳۷۲٫ مشارکت. انتشارات مرکز آموزش مدیریت دولتی.

۹٫ مرکز آمار ایران. سالنامه‌ی آماری. ۱۳۷۴٫

۱۰-عظیمی. حسین. ۱۳۸۲٫ نهادگرایی در اقتصاد توسعه. مقاله مندرج در رونازمه همشهری. شماره ۳۰۴۹٫
۱۱-معاونت طرح و برنامه وزارت جهاد سازندگی. ۱۳۷۱٫ علل مشارکت روستاییان در طرح‌های عمرانی. انتشارات جهاد سازندگی.
۱۲-مقدم، حامد. ۱۳۶۹٫ توسعه روستایی و مشارکت. جهاد سازندگی استان خراسان.
۱۳-کاظمی، موسی. شناخت‌شناسی نهادهای مشارکتی حمایتی در ایران.

مقدمه

مشارکت اساس زندگی اجتماعی و جامعه بشری است. این مفهوم از دو قرن پیش نخست وارد نظام‌های سیاسی و سپس قلمرو صنعت، بازرگانی و اقتصاد گردید، اما در دهه اخیر به شدت مورد توجه متخصصان توسعه و سیاست مداران قرار گرفته است. فلسفه اصلی مشارکت، استفاده از فکر و نظر دیگران در تصمیم گیری هاست، زیرا مسائل زندگی اجتماعی به قدری پیچیده و دارای جوانب گسترده ای است، که تعداد معدودی از افراد که در راس جامعه قرار دارند ویا معدودی از نخبگان جامعه قادر به حل آنها و تشخیص راه صواب نیستند، بلکه نیازمند رایزنی عمومی و تبادل نظر با دیگران هستند.

امروزه موضوع مشارکت مورد توجه و علاقه بسیاری از سازمان‌های ملی، منطقه ای و بین المللی (دولتی و غیردولتی) است. اعتقاد بر این است که اساسا توسعه بدون مشارکت آحاد مردم عملی نخواهد بود. به همین دلیل میزان مشارکت مردم در تصمیم گیریها یک معیار اساسی در توسعه جامعه و دموکراسی حاکم بر هر کشور است با این نگرش مشارکت هم هدف است هم وسیله. وسیله است زیرا بسیاری از اهداف جامعه در سایه مشارکت مردمی تحقق می یابد. هدف اصلی را مشارکت به خودی خود باعث آگاهی اقشار مختلف جامعه شده و راه را برای توسعه هموار می سازد. در صورت تحقق مشارکت جامعه، مقاومت مردم در برابر دگرگونی و نوسازی کم می شود. مشارکت زمینه ساز رفاه اجتماعی و شکوفایی فکر و اندیشه می شود.

اهمیت مشارکت در سازمان‌های غیر دولتی به مراتب بیش از سازمانهای دولتی است زیرا این سازمانها مشروعیت خود را از مردم می گیرند و در صورتی که پشتوانه مردمی نداشته باشند، قادر به ادامه حیات نخواهند بود. کمیته امداد مام (ره) نیز به عنوان یک نهاد غیردولتی از این قاعده مستثنی نمی باشد به همین دلیل این نهاد باید به طور مستمر نظام مشارکت خود را بازنگری نموده و نسبت به شناسایی و کاربرد راهکارهای نوین اقدام نماید.

هدف از مشارکت توانمندسازی افراد برای مشارکت خودجوش است در واقع مشارکت فرآیندی است که موجب تحرک بخشی منابع محلی بکارگیری گروههای متنوع اجتماعی در تصمیم گیری – درگیری محلی (مردم) در تحریف مشکلات، جمع آوری و تحصیل اطلاعات و اجرای پروژه ها می شود.

قبل از پرداختن به مباحث نظام مشارکت در امداد ارائه تعریفی از واژه مشارکت ضروریست. با وجود مطالعات متعدد پیرامون روشها، الگوها و مکانیزمهای مشارکت، تعریف جهان شمول از این واژه تا به حال ارائه نشده است، در این بخش به برخی از تعاریف اشاره می گردد:

بیان مساله

یکی از راههای پیشرفت در خدمات اجتماعی که کمتر با شکست روبرو می شود و با اعتماد صد در صد انجام کارها صورت می گیرد، مشورت و مشارکت در انجام کار می باشد. از جمله حمایت از محرومین جامعه تنها با مشارکت آحاد جامعه امکان پذیر است و شناسایی راههای مشارکت و همچنین موانع آن از اهمیت ویزه ای برخوردار است.اینکه مشارکت در حد بسیار خوبی صورت پذیرد باید موانع را از سر راه برداشت و کار را انجام داد که فرهنگ مشارکتی ایجاد شود و مردم همیار و همدل یکدیگر شوند. این پزوهش پاسخ به این سوال است. (که اصول ومبانی مشارکتهای مردمی در سازمانهای حمایتی چگونه است ؟)

ضرورتهای انجام تحقیق

پیشرفتهای مشارکتی در ایران و جهان و همچنین حمایت‌های مالی و فکری به سازمانهای حمایتی ما را بر آن داشت تا تحقیقاتی در خصوص چگونگی مشارکت و موانع آن انجام دهیم.

بیان اهداف تحقیق

* شناخت تاریخچه مشارکتهای مردمی در سازمانهای حمایتی ایران و جهان

* آشنایی با تعاریف و مفاهیم مشارکت

* شناسایی موانع و چگونگی مقابله با آنها

* گونه شناسی مشارکتهای مردمی

* شناسایی پیش نیازهای مشارکتهای مردمی

 تعاریف و مفاهیم مشارکت

– واژه شناسی مشارکت یا (ترمینولوژی).مشارکت در معنی لغوی آن به معنای همراهی – شرکت – همبازی است و کلمه ای است عربی از باب مفاعله (دارای معنی بین الاثنین یعنی بین دو چیز) در زبان انگلیسی (participation) به معنی شریک شدن، سهیم شدن و مداخله بکار برده می شود.

– مشارکت یعنی شرکت آگاهانه – ارادی و داوطلبانه و فعال افراد در فرآیند توسعه.

– مشارکت از دیدگاه آگاه سازی:

در این اندیشه کلید مشارکت اجتماعی در برابر انگاری افراد انسانی است و انتفاع آگاهانه و از روی میل ورغبت افراد جامعه از موضوع مورد مشارکت است.

– مشارکت از دیدگاه امداد:

مشارکت عبارتست از فرآیند در گیری و آگاهانه ارادی و داوطلبانه و فعال سازی افراد در کمک به همنوع که هدفش کاستن درد آلام آنان و کل جامعه می باشد که شامل: مشارکت مادی مانند کمکهای نقدی و غیرنقدی و هم مشارکت غیر مادی مانند خدمات آموزشی و درمانی و بهداشتی و امثالهم می‌باشد.

35,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

پیوندها

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.