مقاله افسردگی

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله افسردگی

تعداد صفحات : ۱۷

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

در این مقاله درباره افسردگی ، علل و عوامل آن، درمان و علایم روانی افسردگی توضیح می دهد.افسردگی، یک بیماری روحی و جسمی است. اکثر افراد هم دارای علایم روحی این بیماری هستند و هم دارای علایم جسمی آن، اما ماهیت آنها از شخصی به شخص دیگر متفاوت میباشد. علایم مختلف افسردگی، کم و زیاد در هر بیماری دیده میشوند. افسردگی با علائمی چون احساس غمگینی، شکست، ناراحتی و کلافگی، هیجان و استرس، بی علاقگی به همه چیز و گاه همه کس مشخص می شود؛ در واقع بیمار با بیان این علائم، ناراحتی خود را بروز می دهد.

وقتی شما دچار افسردگی هستید، نحوه فکر کردن شما نیز تغییر می‌یابد. شما دنیا را جور دیگری می‌بینید و همه چیز به نظر شما منفی است. چنین طرز تفکری باعث میشود که افسردگی شما تشدید شود.

شما خود را برای وقایع ناگواری که اتفاق می‌افتد سرزنش و ملامت می‌کنید و برای کارهای خوبی که انجام داده‌اید هیچگونه ارزشی قائل نیستید. تمام کارهای خوبی که در زندگی‌تان انجام داده‌اید را فراموش می‌کنید و دائماً چیزهای بدی که در زندگی داشته‌اید را بخاطر آورده و یادآوری می‌کنید.

شما ممکن است به جزئیات و نکات منفی خود تمرکز نموده و از نکات مثبت خود غافل شوید. یک مثال جالب این موضوع، شخصی است که امتحانی را با امتیاز ۹۹ درصد قبول شده است. او از این نتیجه عالی خوشحال نمیشود و همه حواس وتمرکز خود را روی آن یک درصدی که از دست داده است تلف می‌کند.

شما ممکن است سریعاً به نتایج منفی برسید و تنها با مشاهده یک واقعه ساده به نتایج کلی و منفی دست یابید. برای مثال، یکی از بیماران من، دختر زیبایی بود که فکر می‌کرد زشت است و همه از او نفرت دارند زیرا یکبار در خیابان، مردی به او نگاه تمسخرآمیزی کرده بود.

چنین افکار منفی‌ای باعث میشود که شما به تدریج تحلیل رفته و ضعیف شوید. این افکار منفی در نهایت باعث میشوند که شما اعتماد به نفس خود را از دست داده و احساس بی‌ارزش بودن بکنید و دنیای شما مملو از افکار مایوس کننده همراه با شک و تردید و اضطراب باشد. در نتیجه شما بیشتر احساس افسردگی یا اضطراب می‌کنید و بنابراین یک حلقه معیوب در زندگی شما ایجاد می‌گردد.

واژه های کلیدی: افسردگی ، درمان ، هذیان و توهمات، اضطراب، افکار افسرده

فهرست مطالب

افسردگی چیست؟    ۴
علائم    ۵
علل‌ و دلایل    ۶
درمان    ۷
افسردگی پنهان    ۸
علایم روانی افسردگی    ۸
مشکلات تمرکز حواس و حافظه    ۹
هذیان و توهمات    ۱۰
افکار خودکشی    ۱۲
خلق پایین    ۱۳
اضطراب و نگرانی    ۱۴
از دست دادن عواطف و احساسات    ۱۵
افکار افسرده    ۱۵
مشخصات افکار افسرده    ۱۶
منابع و مآخذ    ۱۷

افسردگی چیست؟

 بعضی از افراد، هیچ علایمی از افسردگی نشان نمی‌دهند اما رفتار آنها شروع به تغییرات غیرمعمولی می‌کند. برای مثال، یکی از خانمهایی که همیشه به مطب من می‌آمد و خانم خیلی مقرراتی و با انضباطی بود وقتی که دچار افسردگی شد شروع به دزدی از فروشگاهها کرد.

 افسردگی، یک بیماری روحی و جسمی است. اکثر افراد هم دارای علایم روحی این بیماری هستند و هم دارای علایم جسمی آن، اما ماهیت آنها از شخصی به شخص دیگر متفاوت میباشد. علایم مختلف افسردگی، کم و زیاد در هر بیماری دیده میشوند. افسردگی با علائمی چون احساس غمگینی، شکست، ناراحتی و کلافگی، هیجان و استرس، بی علاقگی به همه چیز و گاه همه کس مشخص می شود؛ در واقع بیمار با بیان این علائم، ناراحتی خود را بروز می دهد. افسردگی مجموعه ای از حالات مختلف روحی و روانی است که از احساس خفیف ملال تا سکوت و دوری از فعالیت روزمره بروز می کند . برای‌ بیماری‌ افسردگی‌ ‌ هیچ‌ علت قطعی و‌ روشنی‌ نمی‌توان‌ متصور بود، در برخی موارد یک زندگی پر استرس می تواند محرکی برای افسردگی شود و در برخی موارد علت کاملا به شخصیت فرد مربوط است. در کل به نظر می رسد که افسردگی بدون یک علت تعیین شده مشخص و بطور خود بخودی روی می‌دهد.

 علائم

از دست‌ دادن‌ علاقه‌ و ناتوانی‌ از لذت‌ بردن، ‌ احساس‌ ناامیدی‌؛ بی‌حالی‌ و خستگی، ‌ بی‌خوابی، اندیشیدن به مرگ یا خودکشی بی قراری، مبادرت کردن به خودکشی، زودرنجی، احساس گناه و بی‌ارزشی، خواب‌ زیاد یا ناراحت، فــقدان علاقه یا لذت بردن از سرگرمیها و فعالیتهایی که سابقاً (برای فرد) لذت بخش
بوده اند، شامل روابط جنسی‌، ‌بی انگیزگی، زود خسته شدن، اشکال (در) تمرکز کردن، دیوانگی / شیدایی، شادی غیرطبیعی یا بیش از حد، اندیشه های بزرگ غیر طبیعی، احساس‌ گناه‌ شدید به‌ خاطر وقایع‌ بی‌اهمیت‌ یا خیالی، سردردها، اختلالات گوارشی، و درد مزمن، پر گویی، یبوست، زودرنجی غیرعادی، افزایشِ میل به روابط جنسی، مشکل‌ یکباره‌ به‌ گریه‌ افتادن‌ بدون‌ توضیح‌ مشخص‌‌، مشکل در تصمیم‌گیری‌؛ مشکل‌ در تمرکز، رفتار اجتماعی نامناسب، خوشحالی‌ ناگهانی‌ پس‌ از احساس‌ نومیدی‌ طولانی‌ مدت، گوشه‌گیری‌ از خانواده‌ و دوستان‌، عدم‌ توجه‌ به‌ ظاهر خود ‌.

علل‌ و دلایل

استرس: وقایع پراسترس زندگی، به ویژه از دست دادن یا تهدید به از دست دادن یک فرد محبوب با شغل می تواند محرک افسردگی باشد.

عوامل‌ اجتماعی: نارضایتی از جامعه‌ و عوامل روانی مرتبط با اجتماع ‌ نیز می‌توانند نقش‌ داشته‌ باشند.

شخصیت: صفات شخصیتی خاصی مانند اعتماد به نفس پایین و وابستگی شدید، بدبینی و حساسیت در برابر استرسها می تواند شما را مستعد افسردگی نماید . شخصیتی‌ وسواسی‌، منظم‌ و جدی‌، تکامل‌گرا، یا شدیداًوابسته‌ نیز احتمال ابتلا به افسردگی را افزایش می دهند.

ارث : محققین چند ژن را که ممکن است با اختلالات دو قطبی مربوط باشند را مشخص کرده اند، آنان به دنبال ژنهایی می گردند که با سایر اشکال افسردگی مرتبط باشند. اما همه افرادی که سابقه فامیلی افسردگی را دارند به این اختلال دچار نمی شوند.

اعتیاد: الکل، نیکوتین و سوء استفاده از مواد ، کارشناسان تصور می کردند افراد افسرده الکل، نیکوتین و داروهای تغییر دهنده خلق را به عنوان راهی برای کاهش افسردگی استفاده می کنند. اما در واقع استفاده از این مواد می‌تواند با افسردگی و اختلال اضطرابی مرتبط باشد.

داروها : استفاده طولانی مدت از برخی داروها مانند داروهایی که جهت کنترل فشار خون استفاده می‌شوند، قرصهای خواب یا قرصهای جلوگیری از بارداری می توانند علائم افسردگی را در بعضی افراد ایجاد کنند

▪ بیماریها : ابتلا به یک بیماری مزمن، مثل بیماری قلبی، سکته مغزی، دیابت، سرطان یا آلزایمر باعث می شود که شما در خطر بیشتری برای افسردگی قرار بگیرد. مطالعات یک ارتباط ثابت نشده بین افسردگی و بیماری قلبی را نشان می دهد. افسردگی در بسیاری افرادی که حمله قلبی داشته اند اتفاق می افتد. افسردگی درمان نشده می تواند شما را در خطر بیشتری برای مرگ در سالهای اول پس از سکته قلبی قرار دهد. ابتلا به کم کاری تیروئید حتی اگر خفیف باشد هم می تواند باعث بروز افسردگی شود.

شکست‌ در زندگی: شکست در کار، ازدواج‌، یا روابط‌ با دیگران می تواند باعث بروز افسردگی شود، مرگ‌ یا فقدان‌ یکی‌ از عزیزان‌، از دست‌ دادن‌ یک‌ چیز مهم‌ (شغل‌، خانه‌، سرمایه‌)، تغییر شغل‌ یا نقل‌ مکان‌ به‌ یک‌ جای‌ جدید، انجام‌ بعضی‌ از اعمال‌ جراحی‌ مثل‌ برداشتن‌ پستان‌ به‌ علت‌ سرطان‌، گذر از یک‌ مرحله‌ از زندگی‌ به‌ مرحله‌ای‌ دیگر، مثلاً یائسگی‌ یا بازنشستگی‌.

درمان

یک‌ رژیم‌ غذایی‌ طبیعی‌ و متعادل‌، خرد کردن کارهای بزرگ به کارهای کوچک، حق تقدم (برای) برخی (کارها) قرار دادن و انجام دادن هرآنچه که
می توانید به همان اندازه که میتوانید، ورزش معتـدل (مـلایـــم)، رفتن به یک سینما ، شرکت کردن در یک (مراسم) مذهبی ، اجتمـاعـی، یـا سـایـر فـعـالــــیتهایی که ممکن است به شما کمک کنند، صحبت و همنشینی با دوستان‌ و خانواده‌، خودداری از مصرف الکل، برخورداری از رژیم غذایی‌ متعادل‌ و کم‌چرب‌ ، مثبت اندیـشی، تماشای فیلم‌های‌ خنده‌دار و شاد، رفتن به مسافرت، سهیم شدن در فعالیتهایی که میتواند احساس بهتری برای شما بوجود بیاورد.

15,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق رابطه بین شادکامی در بروز اختلالات روانی از جمله اضطراب ، استرس و افسردگی
  • مقاله میزان افسردگی بین مردان بازنشسته و شاغل
  • مقاله نقش ورزش در از بین بردن افسردگی
  • مقاله مقایسه میزان افسردگی جانبازان خفیف و شدید
  • مقاله تعیین میزان افسردگی در دانشجویان خوابگاهی و غیرخوابگاهی و تأثیر آن بر پیشرفت تحصیلی
  • برچسب ها : , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      پنج شنبه, ۲۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.