مقاله انگور

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله انگور

تعداد صفحات : ۱۷

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

کشت انگور یک هنر باستانی است . مدارک و اسناد نشان می دهد که کشت انگور و درست کردن شراب در مصر به ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ سال پیش باز می گردد. قبل از شروع قرن اول ، انگور و شراب در نظر مردم خاورمیانه و مدیترانه مهم جلوه می کرد. انگور نه تنها از نقطه نظر تولید شراب اهمیت داشت ، بلکه از لحاظ تازه خوری نیز مدنظر بود. انگور دارای کالری زیاد و در حدود ۲۰تا۲۵ % قند است . انگور خشک شده در حدود ۸۰% قند دارد و یکی از منابع متعدد قندی است که می توانند ذخیره و براحتی مصرف شوند

این متن بیشتر درباره انگورهایی بحث می کند که vinifera Vitis خالص نیستند . Vitis قسمت کوچکی از تولید کل جهان را به خود اختصاص می دهد. اغلب برنامه ای اصلاحی کولتیوارهایی را تعقیب می کنند که توسط قلمه و پایه وژرم پلاسم ازدیاد می شوند.

واژه های کلیدی: انگور، اخته کردن، سفیدک دروغی

فهرست مطالب

انگور    ۱
مبداء پیدایش و محل توسعه    ۱
تاریخ توسعه    ۴
انگورهای محلی آمریکا    ۵
توسعه انگورهای آمریکا در اروپا    ۵
اهداف اصلاح مدرن    ۶
تکنیک های اصلاح    ۷
نمو گل    ۷
جمع آوری ، نگهداری و تست دانه گرده    ۸
اخته کردن    ۹
جوانه زنی بذر    ۹
ریز ازدیادی    ۹
سیتمهای اصلاح نژادی    ۱۰
وراثت و ژنتیک متغیر در مو    ۱۰
مقاومت به سفیدک دروغی    ۱۱
مقاومت به سفیدک پودری    ۱۱
مقاومت به Botrytis    ۱۲
مقاومت به سایر بیماریهای قارچی    ۱۲
مقاومت به بیماری حفره دار بودن (pierce)    ۱۳
مقاومت به گال تاج و قسمتهای فوقانی گیاه    ۱۳
منابع :    ۱۴

منابع :

۱ – ثابتی  ، ح ، جنگلها ، درختان و درختچه های ایران  ،  سازمان تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی .

۲- حاجی اشرفی ، ا ، ۱۳٨۲، اسرار گیاهان دارویی ، انتشارات حافظ نوین .

۳- رجحان  ،  م ، ۱۳٨٠، بهداشت و درمان با گیاهان و فارماکوگنوزی ، انتشارات تهران طنین.

۴- زاهدی  ، ا ، ۱۳٧٧، واژه نامه گیاهی  ، انتشارات دانشگاه تهران .

۵ – زرگری ، ع ، ۱۳۶٧، گیاهان دارویی ، جلد دوم ، انتشارات دانشگاه تهران ، صفحه ۶۵۱.

 ۶- قهرمان ، ا ، کروموفیت های ایران  ( سیستماتیک گیاهی ) ، جلد دوم ، مرکز نشر دانشگاهی ، تهران .

٧- مجموعه مقالات همایش گیاهان دارویی ، مشهد ۱۳٨۴ .

٨- مظفریان ، و ، ۱۳٧۵ ، فرهنگ نام های  گیاهان دارویی  ، انتشارات فرهنگ معاصر ، صفحه ۴۵٩.

 ٩- مظفریان ، و ، ۱۳٨۳، درختان و درختچه های ایران ، فرهنگ معاصر .

۱٠- میرحیدر ، ح ، ۱۳٧۳، معارف گیاهی ، جلد دوم  ، انتشارات دفتر نشر فرهنگ اسلامی ، صفحه ۶۱.

۱۱- ولاگ ، ژ و ژیری استودولا ، ۱۳٧٠، گیاهان داوریی ( روش های کاشت ، داشت و برداشت ) ترجمه ساعد زمان ، انتشارات ققنوس .

انگور

تولید سالیانه انگور بالغ بر ۶۵ میلیون تن می باشد . انگورها در حدود ۹ میلیون هکتار از سطوح زیر کشت را به خود اختصاص می دهند. که بیشترین مصرف آن برای تولید نوشابه های الکلی است . همچنین برای تازه خوری و تولید کشمش نیز از آن استفاده می شود.

این متن بیشتر درباره انگورهایی بحث می کند که vinifera Vitis خالص نیستند . Vitis قسمت کوچکی از تولید کل جهان را به خود اختصاص می دهد. اغلب برنامه ای اصلاحی کولتیوارهایی را تعقیب می کنند که توسط قلمه و پایه وژرم پلاسم ازدیاد می شوند.

منابع رژم پلاسمی که vinifera نیستند دارای مقاومت به حشرات ، بیماریها و تغییرات شدید محیطی هستند که در vinifera یافت نمی شود . گونه های nonvinifera همچنین بهترین منبع ژنی برای کلون های مولکولی و انتقال به کولیتوارهای vinifera هستند. بکارگیری هیبریدهای بین گونه ای نتایج خوبی در گسترش رشد انگور در مناطقی که کشت vinifera نا موفق بوده (بعلت آفات و یا تغییرات شدید دما) داشته است . در کل توسعه پایه خیلی فعال است و تماماً بستگی به رژم پلاسم nonvinifera دارد.

مبداء پیدایش و محل توسعه

کشت انگور یک هنر باستانی است . مدارک و اسناد نشان می دهد که کشت انگور و درست کردن شراب در مصر به ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ سال پیش باز می گردد. قبل از شروع قرن اول ، انگور و شراب در نظر مردم خاورمیانه و مدیترانه مهم جلوه می کرد. انگور نه تنها از نقطه نظر تولید شراب اهمیت داشت ، بلکه از لحاظ تازه خوری نیز مدنظر بود. انگور دارای کالری زیاد و در حدود ۲۰تا۲۵ % قند است . انگور خشک شده در حدود ۸۰% قند دارد و یکی از منابع متعدد قندی است که می توانند ذخیره و براحتی مصرف شوند.

مناطقی که تمدن انسان نخستین از آنجا صورت گرفته ، جایی بین دریای سیاه و دریای کاسپین است که انگورها هنوز بصورت وحشی یافت می شوند vinifera را نیز می توان از قدیمی ترین انگورهایی دانست که در آنجا رشد کرده است . محل پیدایش اولیه، منطقه مدیترانه بوده که بطرف نواحی ساحلی گسترش یافته است. در قرن ۱۵ کشت انگور در جزایر قناری و Maderia پایه گذاری شد. سپس به آفریقا جنوبی ، استرالیا و آمریکای جنوبی کشده شد. اولین انگورهای شرابی در قرن ۱۸ از مکزیکو به کالیفرنیا آورده شدند و در نیمه اول قرن ۱۸، پرورش انگور و ساختن شراب ابتدا در کالیفرنیا انجام شد و بسرعت از سال ۱۸۶۰ تا۱۹۰۰ به سایر نقاط پراکنده شد.

خانواده ویتاسه که خانواده انگور بشمار می رود. شامل ۱۴ جنس و بالغ بر ۱۰۰۰ گونه است و گستردگی زیادی از نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری گرفته تا مناطق معتدله را دارد. جنسی که اهمیت اقتصادی زیادی را دارد، Vitis است . دیگر گونه ها که شامل Cissus antartica , Ampelopsis, partheno cissus است بیشتر جنبه تزئینی دارند. Vitis دارای دو زیر جنسی است که Muscadinae و EuVitis نامیده می شوند که فقط از لحاظ تعداد کروموزوم با هم تفاوت دارند. در Muscadinae  ۴۰=n2 ودر EuVitis  ۳۸=n2 است و امکان هیبریداسیون بین آنها وجود ندارد. زیر جنس EuVitis برحسب منطقه پراکندگی به سه دسته تقسیم می شود . گونه های وحشی و بومی امریکا ، دارای ارزش زیادی برای اصلاح کنندگان هستند. ولی در مقابل آفت فیلوکرا، حساس بوده و نابود می شوند. از مهمترین آنها می توان به مواد زیر اشاره کرد.

.V.rapestris در مناطق شنی و سنگلاخی جنوب آمریکا و مکزیک پراکنده است و نیز جنوب میسوری ، ایلینویس ، آرکانزاس ، کنتاکی ، تنسی، اوکلاهما و تگزاس شرقی و مرکزی  مقاوم به فیلوکسرا و بیماریهای قارچی ریشه است .

ریشه ها دارای فعالیت بسیاری بوده و تا اعماق زمین فرو می روند. مقاوم به سفیدک پودری و خشکی و آهک بیش از حد خاک است .

V.ripria مناطق وسیعی از کانادا تا تگزاس و از غرب تا یوتا. دارای مقاومت بسیار به فیلوکسرا و اغلب بیماریهای قارچی است و متحمل سرمای زمستان و دارای قدرت سازگاری بسیار بالایی است . دارای ریشه های قوی است و به آسانی تکثیر می شود. حساس به آهک زیاد خاک است . زود گل بوده و دارای میوه زود رس است . میوه دارای قند واسید زیاد است.

V.monticola در کوههای تگزاس بسیار است . دارای مقاومت بسیار به آهک است . مقاوم بهفیلوکسراو اغلب بیماریهاست . رشد کمی داشته و ازدیاد آن مشکل است . بندرت در هیبریداسیون ها بکار می رود.

V.vulpina انگور زمستانی است . دارای محدوده ای از پراکندگی از دریاچه های بزرگ تا فلورید است . دارای قدرت زیاد، مقاوم به فیلوکسرا و حساس به آهک زیاد خاک است . از آن در فرانسه بندرت بعنوان پایه استفاده می شود. مقاوم به سفیدک داخلی و بیماریهای ریشه است .

V.aestivalis انگور تابستانی است . از نیوانگلند تا جرجیا واز آرکانزاس بطرف رودخانه می سی سی پی است . مقاوم به فیلوکسرا ولی نسبت به چند بیماری قارچی مقاومت چندانی ندارد. دارای میوه های مطلوبی است.

V.biocolor در قسمتهای شمالی و شرقی آمریکا یافت می شود . V.aestivalis argentifolia نیز نامیده می شود. خصوصیاتی شبیه V.aestivalis دارد.

V.candicans انگور وحشی برگرفته از تگزاس ، آرکانزاس ، اوکلاهماست . دارای مقاومت به فیلوکسرا و قدرت سازگاری بسیار با گرما و خشکی است . کمتر از آن بعنون پایه استفاده می شود. زیرا پیوند آنها کمتر می گیرد. و ریشه ضعیفی دارند. حساس به آهک زیاد خاک هستند. مقاومت به سفیدک درونی و پوسیدگی ریشه بسیار بالاست.

V.cinerea انگوری است از مرکز و جنوب شرقی ایالات متحده . مقاوم بهفیلوکسرا. سفیدک داخلی ، سفیدک سطحی، پوسیدگی ریشه، اما با آهک بالای خاک سازگار نیست. ریشه دهی ضعیف و پیوند آن مشکل است .

V.berlandieri انگور اسپانیایی ، از تگزاس و مکزیکو . مقاوم به فیلوکسرا. مقاوم به آهک

زیاد خاک و خشکی و نماتدهای خاک. سیستم ریشه ای ضعیف ، پیوند کمتر می گیرد. شاخساره ها دارای مقاومت خوبی به انواع سفیدکها هستند.

15,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله انگور
  • مقاله انگور و سیب
  • برچسب ها : , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      یکشنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.