مقاله بومیان استرالیا

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله بومیان استرالیا

تعداد صفحات : ۲۵

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

استرالیاییها بیش از بیشتر مردمان دیگر از تأثیر شکل دهنده محیط برانسان آگاهند. بومیان که ۴۰٫۰۰۰ سال پیش از آغاز سلطه سفیدها در استرالیا سکونت کردند ماهرانه با محیط خود سازگار شدند. آنان فاقد غلات  وحبوبات بودندو جامعه ای شکارچی و گردآورنده خوراک باقی ماندند و نوع زندگی شان تعادل بومی شناختی را بر هم نمی زد. تا سال ۱۷۸۸ شاید تعداد آنان به ۷۵۰٫۰۰۰ نفر، یعنی یک نفر در هر کیلومتر مربع، می رسید. کاپیتن جیمز کوک، پیش از آنکه به نام بریتانیا بر این سرزمنین ادعای مالکیت کند . هنگام عبور از ساحل شرقی می اندیشید که این مردم «بسیار خوشبخت تر از ما اروپاییان هستند … زمین و دریا به فراخور حال خود همه چیزهای لازم برای زیستن را در اختیارشان می گذارد» اما نو رسیدگان سفید پوست آماده نبودند که از فرهنگ بومی چیز بیاموزند و بومیان به بیماری و سلب مالکیت تن در دادند.

بسیاری از بومیان در سالهای اخیر فکر همسازی در چارچوب جریان اصلی جامعه را رد می کنند و خواهان تأیید هویت مستقل خود براساس حقوق ادعایی شان برزمین ها هستند. محال است که استرالیا همان «بریتانیای جدیدی» که بانیان آن دویست سال پیش در نظر داشتند و یا حتی استرالیایی با سنت روستایی باقی  بماند. مردم استرالیا که از همجواری با بومیان آغاز کرده اند. به ترکیبی از بریتانیایی ایرلندی اروپایی و آسیایی تبدیل شده اند که در محیطی متفاوت از هرجای دیگر به سر می برند. طی دویست سال گذشته و به خصوص در پنجاه سال گذشته فرهنگ جدیدی خلق کرده اند که از ظرفیت عظیمی برای تلفیق پیشینه اروپایی با آگاهی همجواری با همسایگان آسیایی برخوردار است. محال است که مردمی که با چنین عرصه وسیعی از تجربه مواجه بوده اند بتوانند در چهارچوب اسطوره کلیشه ای رایج «بریتانیای جدید» باقی بمانند. شاید دیوید مارتین که خود مهاجر مجادی الاصل استرالیایی است. حرف آخر را زده باشد، او نوشته است: «خارجی ها به آسانی خیلی به آسانی- تصور می کنند که استرالیا سکونتگاهی نتراشیده و نخراشیده است و آنها نمی فهمند که برعکس سرزمین سرشار از ظرافت است و مأوای مردمی ظریف»

واژه های کلیدی: استرالیا، بومیان، هنر، خط، زبان، سلطه اروپاییان

فهرست مطالب

مقدمه    ۱
میراث طبیعی، چالش مردمان بومی و سکونت با اروپاییان    ۲
جمعیت استرالیا، ترکیب و پراکندگی    ۳
سلطه اروپاییان بر بومیان استرالیا    ۵
زمان آفرینش    ۷
جمعیت استرالیا    ۸
خوراک بومیان استرالیا    ۱۱
هنر بومیان استرالیا    ۱۱
خط و زبان    ۱۸
مذهب    ۱۸
نتایج    ۲۰
پی نوشت ها    ۲۲
منابع و مآخذ    ۲۳

منابع و مآخذ:

جمشید، زنگنه «استرالیا» ناشر، وزارت امور خارجه تهران ۱۳۷۴، چاپ اول

جقری، بولتون و دیگران «استرالیا ناشناخته، سرزمین تضادها» پیام یونسکو، تهران، اردیبهشت ۱۳۶۹، شماره ۲۲۳

نوشین، موسوی «معرفی کشور استرالیا» ماهنامه علمی – فرهنگی، ویژه اطلاع رسانی و بانک های اطلاعاتی، تهران، خرداد و تیرماه ۱۳۷۷شماره مسلسل : ۲۹٫

دیوید، همپشایر «زندگی در استرالیا» نام مترجمین زینت السادات پیری، ساناز گرجی زاده، مریم سلیمانی اصفهان تهران، ۱۳۸۲، چاپ اول.

مقدمه:

استرالیا که همچون جزیره ای بزرگ در اقیانوسیه و در نیمکره جنوبی واقع شده از نظر زمین شناسی کهن ترین خشکی جهان به شمار می‎آید.

گرداگرد استرالیا را آب فرا گرفته است: دریای ارافورا و دریای تیمور در شمال دریای مرجان در شمال خاوری، دریای تاسمان و اقیانوس آرام جنوبی در خاور آن، اقیانوس هند در باختر و جنوب باختری و اقیانوس منجمد جنوبی در جنوب آن می‎باشد.

استرالیا از شش ایالت و دو سرزمین تشکیل شده است:

ویلز جنوبی نو که مرکز آن سیدنی بود.

کوینزلند که مرکز آن بریسبین می‎باشد.

استرالیای جنوبی که مرکز آن آدلاید است.

تاسمانیا که جزیره ای است در جنوب خاوری سرزمین اصلی واقع شده و مرکز آن هوبارت می‎باشد.

ویکتوریا که مرکز آن ملبورن است.

استرالیای باختری که مرکز آن پرت می‎باشد.

سرزمین شمالی که مرکز آن داروین است.

منطقه پایتخت استرالیا (کانبرا) می باشد.

میراث طبیعی-  چالش مردمان بومی و سکونت با اروپائیان:

استرالیا تنها کشوری است که قاره کاملی را در بر گرفته است.

مساحت استرالیا همراه با ایالت جزیره ای تاسمانیا ۷/۷ میلیون کیلومتر مربع است. و بعد از اتحاد شوروی، کانادا، جمهوری خلق چین، ایالات متحده آمریکا و برزیل از لحاظ مساحت ششمین کشور بزرگ جهان به شمار می رود. و بیش از ۸۰ درصد این قاره در مناطق اقلیمی خشک و نیمه خشک قرار دارد. در واقع استرالیا خشک ترین قاره جهان به شمار می رود. صرف نظر از آنکه این مقایسه برحسب میزان بارندگی یا به خصوص، برحسب منابع آب سطحی انجام شود یا خیر، کشاورزی بااستفاده از آبیاری از لحاظ مساحت محدود است و کشاورزی دیمی تا حدودی منحصر به قسمتهای شرقی، جنوب شرقی و جنوب غربی قاره است.

اگر قرار باشد که بهره بردرای از زمین های دائمی قابل کشت و نگهداری آنها مطرح باشد باید محدودیت های ناشی از محیط طبیعی شناخته شود. این محدودیت ها برای مردم بومی مشکلات نسبتاً اندکی بیش می‎آورد. زیرا فرهنگشان با محیط طبیعی همخوانی دارد. در فرهنگ بومی، مردم جزیی از اکوسیستمهایی به شمار می روند که در آن می زیند و به ویژگیها و نوسانهای محیط به نحوی پاسخ می گویند که تعادل اکولوژیک گیاهان و جانداران و زمین را حفظ می‎کند.

درمقام مقایسه سکونت اروپاییان در قاره کشت زمین و ایجاد تغییراتی در گیاهان و جانوران این تعادل را به نحو چشمگیری بر هم زده است. هر چند استرالیا فقط دویست سال در تصرف اروپاییان بوده است و گر چه تعداد جمعیت آن اندک بوده از دست رفتن مرغوبیت خاک هم اکنون به صورت بزرگترین مساله محیط زیست در استرالیا در آمده است.

و خوشبختانه اکنون به نظر می رسد که آگاهی از ابعاد در این مسأله و نیاز ‌به تغییر  شیوه های بهره برداری از زمین برای کاهش فرسایش بیشتر روز به روز فزونی می‎گیرد و امید می رود که روند انحطاط معکوس می‎شود.

استرالیا از این لحاظ از موقعیت خوبی برخوردار است زیرا تعدادی از مؤسسات پژوهشی معتبر بین المللی اختصاصاً درباره جنبه های گوناگون بهره برداری از زمین در این کشور به بررسی پراخته اند که قابل توجه می باشد.

جمعیت استرالیا، ترکیب و پراکندگی:

تا پیش از دستیابی اروپاییان به استرالیا، تنها ساکنان آن مردمانی با پوست تیره بودند که همچنان در اقتصاد نو سنگی (شکار و گردآوری خوراک) به سر می بردند که امروزه آسترالوید نامیده می‎شوند. به گمان دانشمندان بومیان مزبور حدود دوازده هزار سال پیش از جزیره های جنوب خاوری آسیا به این سرزمین راه یافته اند. البته برخی از دانشمندان نژاد شناس می گویند که ورود بومیان به این سرزمین، حدود چهل هزار سال پیش صورت گرفته است.

استرالیا از نظر جمعیتی می‎توان به سه بخش تقسیم کرد: یک بخش تقریبا غیرمسکونی یک بخش با اسکان پراکنده و بخشی دیگر نسبتاً پرجمعیت است.

عامل اصلی افزایش جمعیت برنامه گسترده مهاجرتی این کشور بوده است از هر چهار نفر استرالیایی یکی در خارج از این کشور چشم به جهان گشوده است. از هر پنج استرالیایی یک نفر پدر و یا مادرش در خارج از کشور به دنیا آمده است. استرالیا یکی از گراترین شهرها کشورهای جهان است، زیرا در حدود ۶۴ درصد از جمعیت آن در پایتخت، شهرهای بزرگ و  مرکز ایالتها زندگی می کنند و کمتر از ۱۵ درصد در منطقه های روستایی به سر می برند.

25,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

پیوندها

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.