مقاله بیماریهای عفونی در دامپزشکی برای حیوانات

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله بیماریهای عفونی در دامپزشکی برای حیوانات

تعداد صفحات : ۱۸

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

در این مقاله به بیماری های عفونی حیوانی از قبیل اکتینوباسیلوز، بیمار ی شیگلوز و سایر اکتینوباسیلوس ها و بیماری های حاصل از آنها و درباره خصوصیات کشت، عامل بیماری، پیشگیری و درمان آن توضیح داده می شود.

اکتینوباسیلوز بیماری عفونی مشخصی است که در گاو معمولاً بصورت انفرادی در یک گله ظاهر می شود و نظر به اینکه قابل درمان می باشد خسارات کمی وارد می سازد. بیماری در گوسفند بطور تصادفی و انفرادی بروز می کند ولی رد بعضی از گله ها ممکن است میزان ابتلاء به ۲۵ درصد بالغ شود.

طرز ایجاد بیماری در نتیجه عفونت عمومی به وسیله عامل بیماری واکنش التهابی هادی بروز کرده و در اثر آن جراحات دندانه داری ایجادمی گردد که در آن چرک وجود می آید و اغلب موجب سر باز کردن چرک به خارج می گردد . معمولا عفونت تا عقده های لنفاوی ناحبه مبتلاانتشار می یابد . ابتلا زبان موجب در اشکال در اخذ و جویدن مواد غذایی می شود زیرا در ابتدا زبان ملتهب و در مراحل آخر سخت و پیچ خورده ایست .

واژه های کلیدی: اکتینوباسیلوز، بیمار ی شیگلوز، گاو، گوسفند، اسب، عفونت، درمان، انتقال، پیشگیری

فهرست مطالب

اکتینوباسیلوز (زبان چوبی)    ۱
مناطق جغرافیایی:    ۱
عامل بیماری:    ۱
شکل و خصوصیات رنگ پذیری    ۱
خصوصیات کشت    ۲
خواص بیوشیمیائی    ۳
مقاومت میکروب    ۳
دامهای حساس :    ۳
طرز انتقال بیماری :    ۴
طرز ایجاد بیماری :    ۴
نشانه های بیماری :    ۴
در گاو:    ۴
در گوسفند:    ۵
آثار کالبدگشایی :    ۶
تشخیص و تشخیص تقریبی :    ۶
درمان :    ۷
پیشگیری :    ۸
بیمار ی شیگلوز کره اسب ها(۹)    ۸
مناطق جغرافیایی :    ۸
عامل بیماری:    ۹
شکل و خصوصیات رنگ پذیری :    ۹
خصوصیات کشت :    ۹
خواص بیوشیمیایی:    ۱۰
مقاومت میکروب    ۱۰
دامهای حساس :    ۱۰
طرز انتقال بیماری :    ۱۰
طرز ایجاد بیماری :    ۱۱
نشانی های بیمار ی:    ۱۱
آثار کالبدگشایی:    ۱۲
تشخیص و تشخیص تقریقی :    ۱۲
درمان:    ۱۲
پیشگیری :    ۱۳
سایر اکتینوباسیلوس ها و بیماری های حاصل از آنها    ۱۳
فهرست منابع    ۱۴

فهرست منابع

۱- Baynes, I.D and  Simmons, G.C. ( 1960).Aust.vet.J.38,454

۲٫Blood,D.C. and  J.A ( 1975).veterinary  medicine.4 th  ed.Baillier   Tindal, London.964 pp

۳٫ Dimock, W.W.et.al.(1947) .Cornell  vet, 37,517

۴٫ Helber, HF.et  al (1961).Vet. rec.73,517

۵٫ Koger, L.M(1963).Med.Vet.Pract.,44,56

۶- Lewis,E.F(1947) .Vet.Rec.,59,435

۷٫ Ristic,M.et  al.( 1956) .A.m.j .Vet.Res.,17,555

اکتینوباسیلوز (زبان چوبی)

اکتینوباسیلوز بیماری عفونی مشخصی است که خصوصیات آن در گاو التهاب زبان و بمیزان کمتری التهاب عقده های لنفاوی حلقی و ناودان مری می باشد. در گوسفندان جراحات بیماری محدود به بافتهای نرم سر و گردن و ندرتا بینی می شود و معمولاً ابتلاء زبان صورت نمی گیرد. اکتینوباسیلوز در گاو معمولاً بصورت انفرادی در یک گله ظاهر می شود و نظر به اینکه قابل درمان می باشد خسارات کمی وارد می سازد. بیماری در گوسفند بطور تصادفی و انفرادی بروز می کند ولی رد بعضی از گله ها ممکن است میزان ابتلاء به ۲۵ درصد بالغ شود.

مناطق جغرافیایی:

اکتینوباسیلوز گاو رد تمام نقاط دنیا شیوع دارد. بیماری در گوسفندان اسکاتلند زیاد دیده می شود و در اغلب کشورهای گوسفند خیز گزارش دیده شده است.

عامل بیماری:

عامل این بیماری اکتینوباسیلوس لین یرزی می باشد که اولین بار در سال ۱۹۰۲ بوسیله لین یر و اسپیتز از گاوان آرژانتین که مظنون به اکتینومیکوز بودند جدا گردید.

شکل و خصوصیات رنگ پذیری

در چرک و جراحات دامهای مبتلا دانه های کوچک پنیری شکلی وجود دارد که خیلی به دانه های گوگردی که در اکتینومیکوز دیده می شود شبیه می باشد فقط از آنها ریزتر و متحدالشکل تر است و در حدود یک میلی متر قطر دارد. هرگاه دانه های مزبور را بین لام و لامل خرد و در زیر میکروسکوپبا عدسی خشک بررسی  کنند اشکال دوکی شکل به نظر می رسد که اشعه مانند پهلوی دیگر قرار گرفته و منظره ای نظیر گل مینا بوجود آورده اند، در صورتی که گسترش مزبور را پس از رنگ آمیزی مشاهده کنند تعداد زیادی باسیل های کوتاه گرم منفی در مرکز آن مشاهده می گردد که همان اکتینوباسیل های عامل  بیماریست. این میکروب در محیط های مایع اغلب به شکل دیپلوکک و یا کوکوباسیلهای کوتاه دیده می شود. در محیط جامد کلنی های عمیق اغلب میله ه ای طویل و خمیده ای را تشکیل می دهد. به طور کلی طول این میکروب در محیط های کشت از یک تا ۱۵ میکرون تغییر می کند و عرض آن در حدود ۴/۰ میکرون است. میکروبی است غیر متحرک، گرم منفی با رنگهای عادی به سهولت رنگ می گیرد.

خصوصیات کشت

اکتینوباسیلوس لین یرزی میکروبی است هوازی  و کشت آن  در شرایط بی هوازی همواره با عدم موفقیت همراه می باشد با وجود این در کشتهای اولیه در محیط مایع و یا عمق محیط های جامد بیش از سطح آن احتمال رشد موجود است. به طور کلی اگر در ابتدا آنرا در محیطی که حاوی ۱۰ درصد گاز کربنیک باشد کشت دهند موفقیت بیشتری در جدا کردن آن خواهند داشت. این میکروب خیلی بسرم عادت دارد و در صورتی که سرم و یا خون به محیط کشت اضافه نشود رشد آن بسیار مختصر خواهد بود.

در آبگوشت سرم و گلوکزدار  کشت به شکل دانه های کوچک خاکستری رنگی در امتداد و دیواره داخلی لوله در می آید و با تکان دادن لوله به آسانی می توان دانه های مزبور را در داخل محیط کشت پخش کرد.

در آگار سرم دار پرگنه های  سفید متقابل به آبی خیلی کوچک، ظریف، نرم، براق و محدبی ایجاد می کند که ۵/۰ تا یک میلی متر  قطر دارد.

خواص بیوشیمیائی

در روی ژلاتین سرم دار بدون اینکه آنرا ذوب نماید بخوبی رشد می کند شیرتورنسل دار را تغییر نمی دهد ولی در بعضی از مواقع آن را کمی اسیدی می نماید. در روی  سرم منعقد بخوبی می روید ولی آنرا ذوب نمی کند. قندهای دولستیول گلوکز، مالتوز، مانیتول، فروکتوز، وسوکروز را اسیدی می نماید و قندهای دولستیول، اینولین و سالیسین را تخمیر نمی کند. به مقدار بسیار کمی اندل تولید و نیتراتها را به نیتریت تبدیل می نماید.

مقاومت میکروب

حرارت ۶۵ درجه شانتیگراد در مدت ۱۵ دقیقه میکروب را از بین می برد  و در برابر مواد ضدعفونی کننده نور خورشید و یا خشک شدن مقاومتی ندارد. به منظور نگهداری این میکروب در آزمایشگاه باید هفته ای یک بار آن را تجدید کشت نمود.

دامهای حساس :

این بیماری  در گاو دیده می شود ولی به ندرت آنرا در گوسفند نیز مشاهده کرده اند . سوتر (۶) اکتینوباسیلی از سگ جدا ساخت ولی خواص میکروب مزبور با اکتینوباسیلوس لین یرزی اندکی متفاوت بود . در انسان نیز حالاتی از این بیماری گزارش شده ولی ظاهرا بیماری زایی این میکروب برای انسان چندان زیاد نیست .

20,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

پیوندها

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    جمعه, ۱۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.