مقاله تاریخچه شهرنشینی

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله تاریخچه شهرنشینی

تعداد صفحات : ۱۶

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

در این مقاله به تاریخچه شهرنشینی، رابطه شهرنشینی با انحرافات اجتماعی، محله های شلوغ و پر جمعیت و واکنش های اجتماعی، حاشیه نشینی و جرم، مهاجرتهای بی رویه روستاییان به شهرها و فقر و بیکاری می پردازد.

حاشیه نشینی در شهرهایی که پذیرای جمعیت اضافـی در بافـت اصـلی خود نیستند رشد می کند و عده کثیری از مهاجران با سکونت در زاغه های اطراف شهرها به کارهای غیر تولیدی کشانده می شوند . بی شک نشانه اساسی این اشتغال کاذب ، عدم تخصص یا تخصص اندک آنهاست.

حاشیه نشینی با جرم رابطه مستقیم و نزدیک دارد . تنوع ، تجمل و اختلاف فاحش و چشمگیر طبقات اجتماعی ساکن شهرهای بزرگ ، گرانی و سنگینی هزینه های جاری زندگی موجب می شود تا مهاجران غیر متخصص که در آمد آنها کفاف مخارجشان را نمی دهد جهت بر آوردن نیازهای خود دست به هر کاری ولو غیر قانونی بزنند . در چنین مناطقی به لحاظ از بین رفتن ارزشهای انسانی ، کج رویهای اجتماعی سریعا رشد می کند.

واژه های کلیدی: شهرنشینی، انحرافات اجتماعی، حاشیه نشینی ، جرم، مهاجرتهای بی رویه روستاییان به شهرها، فقر و بیکاری

فهرست مطالب

تاریخچه شهر نشینی    ۱
رابطه شهرنشینی با انحرافات اجتماعی    ۱
ستیزه های اجتماعی و هنجارها    ۳
محله های شلوغ و پر جمعیت و واکنش های اجتماعی    ۴
گمنام زیستن    ۵
تغییر شیوه زندگی در محلات پرجمعیت فقیر نشین    ۶
عوامل محیطی جرم    ۷
شهر نشینی و جرم :    ۷
حاشیه نشینی و جرم :    ۹
مهاجرتهای بی رویه روستاییان به شهرها    ۱۱
فقر و بیکاری :    ۱۲
منابع و مأخذ:    ۱۳

منابع و مأخذ:

 ۱-    آسیب شناسی اجتماعی و جامعه شناسی انحرافات، محمد حسین فرجاد،‌ تهران، انتشارات بدر، (سال ۱۳۷۱)

۲-   آسیب شناسی اجتماعی و جامعه شناسی انحرافات، هدایت الله ستوده، تهران، انتشارات دانشگاه ، (سال ۱۳۷۵)

تاریخچه شهر نشینی

گسترش شهر نشینی و هجوم  مردم به طرف جوامع شهری در آسیا ، اروپا ، آمریکا ، آمریکای لاتین و آفریقا گرایش افراد را  به کجروی افزایش داده است . در طول قرون متمادی در تاریخ بشر، تجمع افراد در مکانهای مختلف به تدریج جوامع شهری را پدید آورده است. جمعیت جوامع شهری با سرعت روز افزون در حال افزایش است به طوری که امروزه میلیونها نفر را در سراسر گیتی در درون خود جای  داده است و به نوبه خود ویژگیهایی را پدید آورده است.

۱- به پیدایش جامعه توده وار یا گسترده منتهی گردیده است

۲-  به تفاوتهای اجتماعی و اختلافات طبقاتی مردم افزوده است

۳- برخورد و تضاد میان هنجارها و نقشهای اجتماعی افراد به وجود آورده است

۴- به از هم پاشیدگی روابط متقابل شخصی افراد کمک کرده است ( فرجاد ۱۳۷۵ ص ۱۸۷ تا ص ۱۹۰ )

رابطه شهرنشینی با انحرافات اجتماعی

نویسندگان یونان و روم قدیم در نوشته های خود از غیر اخلاقی بودن و فساد شهرها سخن گفته و صداقت روستا نشینان را ستایش کرده اند.

میزان ارتکاب جنایت ، مصرف غیر قانونی مواد مخدر ، افراط در مصرف مشروبات الکلی و الکسیم ،  همچنین بی نظمی هایی در رفتار اصولا در شهر بیشتر از حوزه های روستایی است. چنانچه از انجام تحقیقات جنایی در آمریکا ، فرانسه ، بلژیک و سایر کشورهای اروپایی بر می آید درصد ارتکاب جنایات به طور رسمی و شناخته شده در حوزه های روستایی در مقایسه با شهرها بسیار پایین است . تحقیقات جنایی وسیعی که در ژاپن صورت گرفته نشان داده است که درصد جنایات در حوزه های شهری بیش از حوزه های روستایی بوده است و میزان جنایت در شهرهای بزرگ نسبت به شهرهای کوچک در حال افزایش است. کلیه جوامع در حال توسعه و پیشرفت با این واقعیت مواجه اند که صنعتی شدن جامعه و تجمع افراد در شهرها که ناشی از هجوم جمعیت روستایی به شهرهاست ، به افزایش سریع و هر چند بیشتر جنایت کمک کرده است. در جوامع توسعه نیافته جنایات اغلب در شهرها به ویژه شهرهای بزرگ اتفاق می افتد. در اینجا تذکر این نکته ضروری است که در روستا ارتکاب برخی از جنایات پوشیده و ناشناخته باقی می ماند و در آمارهای رسمی ذکری از آن به میان نمی آید اگر چه امکانات بیشتری برای ارتکاب به جنایات در شهرها وجود دارد. فقط تا حدودی اختلافاتی را که در نسبت ارتـکاب جنـایات در شـهرها و روستاها وجود دارد در بر می گیرد. مدرک کافی در دست نیست تا بتوان ثابت کرد و به طـور قاطع گفـت که معـمولاً شـهـرها کـجروان را بیـش تر از روسـتاها به خـود جلـب و جذب می نماید. ( فرجاد ۱۳۷۵ ص ۱۹۵ تا ص ۱۹۶ )

  ستیزه های اجتماعی و هنجارها

   یکی از مشخصات اصلی شهرگرایی تضاد منافع افرادی است که با سوابق مختلف در جوار هم به طور اجتماعی زندگی می کنند. افراد اجتماعات شهری در گروههای مختلف سنی ، نژادی و شغلی به سر می برند و دارای سوابق اخلاقی ، ارزشها و گرایشها و منافع مختلفی هستند. اختلافات طبقاتی در جوامع شهری به وضوح به چشم می خورد. شیوه توزیع و قدرت یکسان نیست و هر یک از طبقات اجتماعی ساخت ویژه ای دارند. شهرهای بزرگ مجموعه شهرهایی است که در دل شهرهای دیگر است. این خرده شهرهـا هر یـک خرده فرهنگ ها ، گرایشهای دینی ، مشخصات نژادی ، سنت ها و زبان های مختلفی دارند. ستیز هنجارها و نقشها و تفاوت هنجارها و استانداردهای رفتاری و وضعی را به وجود می آورد که تنها یک معیار قابل قبول نیست و انحراف و عدم توجه به معیارها هم به مجازات و تنبیه منجر می شود. ( فرجاد ۱۳۷۵ ص ۲۰۴ تا ص ۳۰۵ )

15,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله پدیده شهرنشینی و مدیریت آن
  • مقاله شهرنشینی در جهان سوم و تنگناهای آن
  • برچسب ها : , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.