مقاله جدا سازی محصولات طبیعی آبزی

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله جدا سازی محصولات طبیعی آبزی

تعداد صفحات : ۱۳۵

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

در این مقاله درباره روش های جدا سازی محصولات طبیعی آبزی بحث می شود.  روش کلی مورد استفاده در HBOI  از روش کلی مورد استفاده در آزمایشگاه  مؤلف جهت خالص سازی کردن محصولات طبیعی دریایی. در روش ها تمام جداسازیها در یک مقیاس کوچک انجام می شوند تا این که ترکیب خالص به طور تکرار پذیر جدا شود. تعدادی روش خالص سازی برای تضمین جداسازی مقام ترکیبات مورد نظر استفاده

می شوند و مقام اجزاء یا سنجض زیستی ، ILC-  و یا HPLC ، NMR شناسایی می گردند .

و سپس کنترل ارگانیسم های آبزی، استخراج ،سیستم جد اسازی مورد استفاده تا حد زیادی به قطبیت ترکیبات مورد نظر بستگی دارد . تعدادی روش برای تعیین قطبیت محصولات طبیعیت موجود در عصاره ها استفاده می شود. روش هایی که در HBOI استفاده می شوند عبارتنداز تقسیم بین حلال های آبی و آلی ، تحلیل کروماتوگرافی لایه نازک با شوینده هایی با قطبیت متفاوت وشناسایی مقیاس کوچک خواص کروماترگرافیک.رفتار ترکیبات فعال بیولوژیکی در هر روش با سنجش زیستی اجزاء حاصل دنبال می شود . یابا بیولوتوگرافیکی مستقیم در حالت TLC .

کروماتوگرافی ستول مرحله بعدی بعد از تعیین قطبیت مولفه های اعصار است . ترکیبات غیر قطبی معمولآ بر فازهای ثابت ژل سیلیکا کروماتوگرافی می شوند . کروماتوگرافی ستول خلأ و یا کروماتوگرافی در خشش خلأ میتوانند یک جدا سازی اولیه سریع و آسان یک عصار را بدست دهند . این با VCC اضافی و یا  HPLC دنبال می شوند . با بسته بندیهای فاز معکوس و ژل سیلیکا هر دو می توانند استفاده شوند .

عواملی مانند عدم قطیعت در شناسایی ارگانیسم منبع ، آلودگی مقطعی بادیگر ارگانیسم ها، ماهیت اثر تعدادی از ترکیبات بی نهایت زیست فعال ، رژیم غذایی و سنتز میکروبی متابولیست ها ،‌عاملیت های شیمیایی غیر منتظره و متنوع کلی ارگانیسم های آبزی و زیستگاهها همگی در ارائه یک تضاد در بین شیمیدانان محصولات طبیعی نقش دارند . برای موقفیت در صنعت شیمیایی محصولات طبیعی آبزی باید شخص هوشمند باشد و از روش های زیادی برای خالص کردن مندرجات مقام اجزاء استفاده کند.

سپس افزایش مقیاس جداسازی محصولات طبیعی را توضیح می دهد. افزایش مقیاس مستلزم چیزی بیش از افزایش حجم است . افزایش تیتر تحضیر نه تنها محصول بیشتری می دهد بلکه باعث افزایش نسبت محصول به ناخالصی می کردد و این فرآیند جداسازی را تسهیل می کند .روندهای جداسازی می توانند با بهینه سازی دقیق هر مرحله با هدف افزایش تعداد مراحل و بازده کلی مؤثرتر شوند . هنوز تجربه گرایی زیادی در توسعه فرآیند برای تحضیر و استخراج وجود دارد . یک فرآیند کلی مؤثر نتیجه پیشرفت های فراوان است و به روش های معتبر سنجش کمی بستگی دارد . افزایش مقیاس در یک آزمایشگاه می تواند نیازهای یک ترکیب را برآورد سازد . با این وجود اگر احتمال افزایش بیشتر  در مقیاس با استفاده از طرح فرآیند وجود دارد روند های قوی تری که در آنها از مواد ارزان استفاده می شود باید استفاده گردند .

و در نهایت به دنبال کردن جداسازی محصولات طبیعی  می پردازیم.منظور ما از (( دنبال کردن )) چیست ؟ فرض کنیم که محصول طبیعی که فقط جدا شده است مورد توجه است یعنی دارای فعالیت بیولوژیکی است که ارزش بررسی بیشتری دارد و می تواند یک ساختار جدیدی داشته باشد و یا این که به خاطر دلایل اکولوژیکی و طبقهبندی شیمیایی مورد توه باشد . در هر حال ما می خواهیم ترکیبات بیشتر ، آنالوگ ها و پیش ماده های بیوسنتری و دیگر متابولیت های مربوطه بیشتری داشته باشیم . اگر ترکیب از نظر بیولوژیکی فعال باشد می توانیم به این ترکیبات مربوطه نظری بیفکنیم و داده های مربوط به ارتباط ساختار فعال را بدست آوریم زیرا ترکیباتی که فعالیت بیشتری دارند و پایداری شیمیایی و متابولیکی آنها نیز بیشتر است و از نظر تجاری موقعیت ثبت اختراع ترکیب اصلی با توصیف خانواده بزرگتر متابولیت ها مستحکم می گردد.

گذشته از روش های کلاسیک سنتزی تعدادی روش وجوددارد که ما به عنوان دانشمندان محصولات طبیعی از آنها استفاده می کنیم و می توانیم بدین طریق این جداسازی اولیه محصول طبیعی را انجام دهیم .

واژه های کلیدی: روش های جدا سازی ، محصولات طبیعی آبزی، کنترل ارگانیسم های آبزی، استخراج، قطبیت محصولات، کروماتوگرافی ستول، سیستم های سنجش، توسعه تحضیر، جداسازی کامل، بیوسنتزی بلوکی

فهرست مطالب

پیشگفتار     ۵
۱-۱ : روش کلی مورد استفاده در HBOI     ۱۲
۱-۲ ـ کنترل ارگانیسم های آبزی     ۱۳
۲-۲ :جمع آوری     ۱۵
۳-۲ : ذخیره ارگانیسم های آبزی     ۲۱
۳- استخراج    ۲۲
۱-۳ : بی مهرگان     ۲۲
۲-۳ : جلبک های بزرگ     ۲۴
۳-۳ – طرح روند مورد استفاده در آزمایشگاه .مؤلف در HBOI     ۲۵
۴-برنامه ریزی برای روش جداسازی     ۲۷
۱-۴ – طرح های تقسیم     ۲۷
۲ـ۴ : استخراج فاز جامد     ۲۹
۳ـ ۴ : بیولوتوگرافی     ۳۰
۵: کروماتوگرافی ستون     ۳۱
۱-۵ : کروماتوگرافی ستون خلاء     ۳۲
۱-۶ : شک و تردید در مورد طبقه بندی     ۳۶
۲-۶ : خالص سازی ترکیبات محلول در آب : اثرات نمک     ۳۷
۳-۶ – پلی آمین ها     ۳۸
۴-۶ : ترکیبات دارای استر سولفات قطبی     ۳۹
۵-۶ : محلولهای پیچیده متابیولیست های قطبی :‌ تولومیکالین ها / کرامبسسیدین ها / باتزلادین ها     ۴۲
۶-۶ : ترکیباتی با خواص کروماتوگرافی حساس به PH – الگالوئیدهای پلی آکریدین    ۴۴
۷-۶ – متابولیست های اثر استثنای ـ  اسونجیستانین ها     ۴۷
۸-۶ تولید میکروبی متابولیست های حاصل از بی مهرگان و گیاه     ۵۰
۷-خلاصهبحث     ۵۵
افزایش مقیاس جداسازی محصولات طبیعی    ۵۶
۲- سیستم های سنجش     ۵۹
۳-توسعه تحضیر    ۶۰
۱-۳ : مقیاس عملیاتی     ۶۰
۲-۱-۳- : افزایش مقیاس     ۶۱
۲-۳: پیشرفت در تحضیر جهت افزایش تیتر     ۶۴
۱-۲-۳- توسعه محیط    ۶۵
۲-۲-۳:طرح آزمایشگاه     ۶۸
۳-۲-۳ : بهینه سازی شرایط تخمیر کننده :    ۷۱
۴-۲-۳ :توسعه مرحله تخم     ۷۳
۴ـ اثر پردازش پایین رود     ۷۴
توسعه فرآیند پایین رود    ۷۶
۱-۵ – داده های اولیه     ۷۶
۲-۵ – محصولات درون سلولی     ۷۷
۳-۵ : تولیدات خارج سلولی     ۷۸
۴-۵ : خالص سازی محصول     ۸۱
۶ خلاصه بحث     ۸۵
۱- دنبال کردن جداسازی محصولات طبیعی     ۸۶
۲-استخراج بیشتر :    ۸۷
۱-۲ : طیف شبیه uv     ۸۷
۲-۲: شناسایی شیمیایی     ۸۸
۳-۲ : اسپکترومتری جرمی و Lc-Ms       ۸۹
۴-۲ : جداسازی کامل     ۸۹
۵-۲ : جداسازی مانیورهای اسکوآلستاتین     ۹۱
۲-افزایش بروز ژن     ۹۲
۲-بیوسنتزی بلوکی     ۹۵
۱-۴ : جهش یافته های بیوسنتزی     ۹۵
۱-۱-۴ : جهش یافته های بیوسنتزی پرادیمیسین     ۹۶
۲-۱-۴ : جهش یافته های بیوسنتزی آکاراسینومایسین     ۹۶
۳-۱-۴ : آنالوگ های تریکوتسین     ۹۷
۲-۴ : بازدارنده های آنزیم     ۹۸
۲-بیوسنتز مستقیم     ۹۸
۱-۵ :Mutasynthesis      ۱۰۰
۲-۵ : روش شناسی     ۱۰۱
۲-۲-۵: تحلیل محصولات بیوسنتز مستقیم     ۱۰۲
۳-۵ : بیوسنتز پیش ماده ای اسکوآلستاتین ها     ۱۰۴
۱-۳-۵: روش     ۱۰۶
۱-۴-۵ : A54745      ۱۱۰
۲-۴-۵ : میتومایسین ها     ۱۱۱
۳-۴-۵ :سیکلوسپوزین ها     ۱۱۱
۴-۴-۵: آورمکتین ها     ۱۱۲
۵-۴-۵: تغذیه پیش ماده های طبیعی     ۱۱۲
۶-۴-۵: هالوژناسیون     ۱۱۳
۶- تغییر شکل زیستی     ۱۱۳
۲-۱-۶: ارگانیسم ها     ۱۱۶
۳-۱-۶: شرایط تغذیه     ۱۱۹
۴-۱-۶: عوامل دیگر     ۱۲۲
۲-۶ : تغییر شکل زیستی اسکوآلستاتین ها     ۱۲۶
تحلیل وجداسازی محصول     ۱۲۷
۳-۶ – مثالهای دیگر تغییر شکل زیستی     ۱۲۹
۱-۳-۶: انتی بیوتیک های آنتراسایکلین     ۱۳۰
۲-۳-۶: میلبمایسین ها     ۱۳۱
۷- بیوسنتز ترکیبی     ۱۳۳
۸ – سنتز ترکیبی     ۱۳۵

پیشگفتار :

اقیانوس ها در جهان بیش از ۷۰% سطح زمین را می پوشانند و دارای بیش از ۲۰۰۰۰۰ بی بهره و گونه های جلبکی هستند . این ارگانیسم ها در جوامع پیچیده و در ارتباط نزدیک با دیگر ارگانیسم ها زندگی می کنند . چه به صورت ارگانیسم های ماکرو ( مانند جلبک ، اسفنج ، نرم  تنان پوشش دار و یا به صورت میکرو ( مانند باکتریهای غیررشته ای ، قارچ ها و آکتینوفایست ). بعضی از ارگانیسم ها مواد شیمیایی خود را از منابع غذایی به دست ‚ی آورند اگر چه مابقی آنها ترکیبات را دوباره سنتز می کنند . بعضی از ترکیبات ی توانند توسط میکرو ارگانیسم های مربوطه تولید شوند در حالی که مابقی آنها جهت تولید به یک ارتباط بین میزبان و میکرو ارگانیسم نیاز دارند . مواد شیمیایی یک نمونه خاص می توانند تحت تأثیر زیستگاه و عوامل فصلی و جغرافیایی باشد. در حقیقت منشاء واقعی بیوژنتیکی سنتز محصولات طبیعی آبزی ـ در جامعه این محصولات یک موضوع مورد بحث است.

به علت تنوع ارگانیسم های آبزی و زیستگاهها ، تولیدات آبزی طبیعی طبقات شیمیایی زیادی را احاطه می کنند ( مانند ترین ها ) شیمیکیمات ها  ، پلی کتیو ها ، استوژنین ها ، پیتیدها، آلکالوئیدهای ساختارهای متفاوت و یک دامنه ای از ترکیبات بیوسنتز مخلوط ، در دهه گذشته به تنهایی ، ساختارهای بیش از ۵۰۰ محصول طبیعی دریایی به چاپ رسیده اند.

در بسیاری از موارد طبقه ترکیب موجود در ارگانیسم می تواند بر اساس طبقه بندی ارگانیسم منبع پیش بینی شود . متأسفانه حتی  شناخت علم به طبقه ترکیب همیشه ما را در جهت تعیین یک ساز خالص سازی هدایت نمی کند . مجموعه هایی از محصولات طبیعی آبزی می توانند دارای چندین عامل شیمیایی باشند ( مانند oso3 – Na – Oac – och3 – oh ) . هرگونه تغییر در عامل می تواند تغییر اساسی در قطبیت ترکیبات ایجاد کند بنابراین روش مورد نیاز برای خاص سازی نیز تغییر خواهد یافت . به عنوان مثال نمونه های اسفنج ته دریایی با جنس Spomhosorites دارای آبیس ( ایندول ) آلکالوئید است. تاپستین ( طرح ۱ ) ، ساده ترین ترکیب این مجموعه میتواند با کروماتوگرافی هر ژل سیلیکا با استفاده از مخلوطهای ckcl– Meoh به عنوان شوینده ، خالص گردد . در الگاسیدین  d ( طرح ۲ ) ک دارای یک زنجیره جانبی . ۲- آمینو ایمیدازول است که خیلی قطبی تر است وبه کروماتوگرافی بر فاز ثابت فاز معکوس و شسشه شدن با مخلوطهای اسید استونیتریل ـ آب ـ تری فلوئرواستیک ( TFA )  نیاز دارد . دراین حالت علم به طبقه ارگانیسم می تواند  در تعیین ساختار ترکیبات خالص کمک کند ولی در تعیین روش عالص سازی برای متابولیست قطبی تر که دارای یک عاملیت شمیایی غیر منتظره است کمکی نمی کند.

به منظور دسترسی به بینشی در مورد روش هایی که بیشتر در خالص سازی محصولات طبیعی آبزی استفاده می شوند ۱۱۵ گزارش از این محصولات که در سال ۱۹۹۵ در روزنامه انجمن شمیمدانان آمریکا ، روزنامه شیمی آلی ، تتراهدرون و روزنامه محصولات طبیعی به چاپ رسیده بودند مورد بررسی قرار گرفتند . هر نشریه به طریق زیر طبقه بندی می شود:

شاخه ارگانیسم منبع .

طبقه ترکیبات شیمیایی گزارش شده.

روش حفظ ارگانیسم ( تازه / منحصر در مقابل خشک فریز کردن ) .

روش استخراج “ غیر قطبی ” حلال هایی مانند : CH2, CL2 ، هگزان ها ، استون ، ETAO 2 ، Eto2  ، تولئون ، اترنفت ؛ “ غیر قطبی و الکل ” هر یک از مواد فوق مخلوط با یک الکل ؛ “ الکل ” معمولاً اتانول ، متانول ، و یا ایزوپروپانول ؛ “ طرح پیچیده ” ؛ مانند استخراج متوالی و یا مخلوطهای غیر معمول خیلی پیچیده حلالها با “ آبی ”  ۱۰۰% آب یا مخلوطهای آب دیگر محلولها در حالی که آب بیش از ۵۰% مخلوط را شامل باشد .

روش مورد استفاده تقسیم حلال در صورت وجود این روش ها به طبقات زیر تقسیم می شوند :

الف ـ “ ساده ” مانند یک تقسیم تک مرحله ای ( مثل یوتانول ـ آب ) و یا تقسیم دو مرحله ای مانند ETOAC ـ آب ) و به دنبال آن تقسیم بعدی فاز آبی با یوتانول.

ب) “ کوپکان ” شامل هر طرح واقعی ویا تغییر یافته کوپکان ( Kypchan ) که در آن درصد فاز آبی به طور متوالی تنظیم می شود.

ج ) “ پیچیده ” ( کمپکس ) : شامل هر طرحی که در آن یک توالی غیر معمول حلال ها و یا مخلوطهای کمپکس غیر معمول حلال ها استفاده می شوند مانند :

مخلوطهای هیپتان : ETOA : MEOH : CHCL: ACOH

که در جدا سازی با تزلیوین ها استفاده می شوند.

نوع کروماتوگرافی ستون باز ، درخششی ویا ستون خلاء. این ها به ژل سیلیکا ، فازهای پیوندی ( مانند CN,Did, C-8 DDS ) ویا نفوذ ژل بر رزین های غیر عاملی تقسیم می شوند من جمله سیستم های کروماتوگرافی تقسیم و اندازه ه مانند ( SephadenLH- 20 ، SephadenLh- 60  ، Nsbels ، Bibeadssx-20 ، Sn-8 , sn-4 ، AMBERLIT EXAD – ۲ ، XAD ، XAD- 7 ، ژل TSK- G3…S ) .

نوع روش HPLC مورد استفاده در صورت وجود ـ این ها به فاز طبیعی ،‌فاز معکوس ( C-18 , C – ۸, C-4 ) دیگر فازهای پیوندی مانند : ( NH2 , CN, DIOL ) ومواردی تقسیم می شوند که در آنها ترکیباتی از مثالهای فوق استفاده گردند.

کروماتوگرافی مایع فشار میانی ( MPLc ) ، کروماتوگرافی جریان مخالف ( CCC ) ، و کروماتوگرافی لایه نازک تدارکاتی ( PILC )کدام یک استفاده می شوند.

آیا هر یک از روش های دیگر نیز استفاده می شوند ( مانند  ترم سازی و بلور سازی ، تبادل آنیون / کاتیون ، فراصافی ) .

نتایج این بررسی در جداول ۳-۱ ارائه شده اند . جدول ۱ : توزیع ترکیبات را در شاخه ها نشان می دهد.

جدول ۲ – رایج ترین روش های خالص سازی شاخه های متفاوت رانشان می دهد . جدول ۳ – رایج ترین روش های خالص سازی را  برای طبقات ترکیبات نشان می دد. تعدادی از نتایج حاصل عبارتند از :

نگهداری نمونه ها :

در ۷۷ % گزارشات مواد تازه و منجمد استخراج شدند در ۲۳ % گزارشات از ارگانیسم قبل از استخراج خشک فریز شد و یا در هوا خشک گردید.( دو نمونه ) .

استخراج :

رایج ترین حلال های استخراج عبارت بودند از الکل ها ( ۴۶ % ) و یا مخلوطهای الکل و حلال های کم قطبی تر ( ۲۵ % ) .

تقسیم سازی :

هیچ تقسیم حلالی در ۲۸ % موارد استفاده نشد تقسیم های ساده در ۴۱ % زمان انجام شدند. طرح های کوپکان ( kychan ) در ۲۵ % زمان و طرح های کمپکس در ۵۰ % زمان استفاده شدند.

کروماتوگرافی ستونی ( VCC ) ، درخششی ؤ و یا جاذبه باز ) :

الف ) در ۱۰ % روندهای جداسازی از هیچ شکلی از کروماتوگرافی ستون باز استفاده نشد.

ب) در ۶۵ % جداسازیها از فازهای ثابت ژل سیلیکا استفاده شد.

ج ) در ۱۲ % جداسازیها از فازهای ثابت فاز پیوندی ( مانند CN1, DIOL , ODS ) استفاده شد .

د) در ۱۰ % جداسازیها ازفازهای ثابت ،‌فاز پیوندی و ژل سیلیکا استفاده شد( یعنی مراحل چندگانه کروماتوگرافی ستونی استفاده گردید ) .

ذ ) در ۴۶ % جداسازیها از کروماتوگرافی تراوش ژل بر رزین های غیر عاملی استفاده شد. LH – ۲۰  در ۴۲ % جداسازیها استفاده گردید .

ر) در ۴۴ % جداسازیها فقط فازهای ثابت ، فاز معکوس و یا سیلیکا استفاده شد ( بدون کروماتوگرافی )

ز) در ۱۳ % جداسازیها فقط از رزین های غیر عاملی استفاده شد مانند Sephadeax Lh – ۲۰ ،

خ ) در ۳۳ % جداسازیها از ترکیب کروماتوگرافی فاز پیوندی و یاسیلیکا وکروماتوگرافی بر رزین های غیر عاملی استفاده شد.

MPLC در ۹۰ % مطالعات استفاده شد.

CCC در ۷۰ % مطالعات استفاده شد .

PTLC در ۱۰ % مطالعات استفاده شد.

HPLC :

الف ) در ۲۷ % جداسازیها از HPLC  استفاده نشد.

ب) در ۶۰ % فقط فازهای ثابت فاز نرمال استفاده شد . ( مانندسیلیکا ) .

ج ) در ۴۹ % فازهای ثابت ، فاز معکوس استفاده  شد. (PR-18, PR-8, PR-4 )

د) در ۱۰ % جداسازیهای چندگانه HPLC  بر فازهای ثابت ، فاز معکوس و طبیعی استفاده شد.

ذ) در ۳ % دیگر فازهای پیوندی استفاده شدند . ( NH2 , DIOL , CN ).

ر) در ۱۴ % مطالعات از دیگر روش های جداسازی استفاده شد مانند فرم سازی ، بلورسازی ، فراصافی و یا کروماتوگرافی تبادل آنیون / کاتیون .

۱-۱ : روش کلی مورد استفاده در HBOI :

این فصل یک طرح کلی است از روش کلی مورد استفاده در آزمایشگاه  مؤلف جهت خالص سازی کردن محصولات طبیعی دریایی. یک طرح در شکل ۱ آمده است . در روش ها تمام جداسازیها در یک مقیاس کوچک انجام می شوند تا این که ترکیب خالص به طور تکرار پذیر جدا شود. تعدادی روش خالص سازی برای تضمین جداسازی مقام ترکیبات مورد نظر استفاده می شوند و مقام اجزاء یا سنجض زیستی ، ILC-  و یا HPLC ، NMR شناسایی می گردند . روند کلی ما شامل مراحل زیر است :

جمع آوری و شناسایی میدانی ارگانیسم آبزی.

استخراج اولیه ارگانیسم .

سنجش یبولوژیکی عصاره اسخراجی.

تقسیم جهت تأیید و غنی کردن فعالیت زیستی .

تعیین قطبیت محصولات طبیعی موجود در عصاره و یا derplicatixn ترکیبات معلوم.

انتخاب اولین مرحله کروماتوگرافیک بر اساس قطبیت.

کروماتوگرافی بیشتر.

توسعه جداسازی یک HPLC درصورت امکان .

افزایش مقیاس جداسازی برای آزمایش بیشتر بیولوژیکی و یا تشخیص ساختار.

۲- جمع آوری و ذخیره ارگانیسم های آبزی .

۱-۲ ـ کنترل ارگانیسم های آبزی :

ارگانیسم های آبزی منبع هزاران محصول طبیعی مختلف هستند . بسیاری از این ترکیبات در سیستم های پستانداران بی نهایت سعی بوده اند. به عنوان مثال پالی توکسین که در ابتدا در زوآنتید Palythoa  toxica یافت شد یکی از مهمترین ترکیبات غیر پروتئینی کشف شد تا امروز می باشد . حوض جزر ومدی که در آن زوآنتید رشد می کند در شرحهای اولیه سعی تشخیص داده شد و دانشمندانی که با آن ارگانیسم کار می کردند بیمار شدند وعلائم شبیه آنفلونزا در طی مرحله جمع آوری وکارهای بعدی دیده شد.دیگر ترکیبات مانند میکا لامبد وآپلی سیاتوکسین بی نهایت مشکل ساز بودند آپلی سیاتوکسین همچنین دارای ویژگیهای قوی توسعه دهنده توموری است. به طور کل هنگام کار با هر ارگانیسم جدید ایمن تر آناست که فرض کنیم مقدار دقیق ترکیبات آبزی باید احتیاط و دقت کافی مبذول شود . وسیله محافظی مناسب ماننذ دستکش و یاحفاظ چشم بایدهمیشه استفاده شود. بسیاری از محققان ( مانند خود مؤلف) مواردی از ناراحتی شدید چشم داشته اندکه در کلی جمع آوری ارگانیسم ها به وجود آمده بود این در حالی بود که هیدروژنها واسفنج هایی مانند : Tedania   ignis    , VeoF : bularia  heitangere دارای مؤلفه های آزار دهنده زیادی هستند که باعث خارش و تشکیل دانه در بعضی افراد می گردند. به طور نمونه یک رویارویی با اسفنج NEOF : bularia  به تنهایی می تواند محققانی را که در آزمایشگاه مؤلف کار می کنند بر آن دارد تا همگام کار یا نمونه ها از دستکش استفاده کنند . قویاً توصیه می شود که هنگام شنا و استفاده از لوله مخصوص تنفس یرای ارگانیسم ها از دستکش مناسب استفاده شود. اینجا می تواند از یک لباس مرطوب ( یا پوست غواصی ) و یا دستکش استفاده نمود ماسک های غواصی می توانند حافظ شخص باشند وشیشه های ایمنی ویا عینک های آفتابی می توانند حافظ شخص باشند برای کار در آزمایشگاه و جهت استفاده از ترکیباتی با خواص بیولوژیکی مجهول  باید از اصول استاندارد تبعیت کرد . باید مراقب باشید که در معرض  مستقیم ترکیبات قرار نگیرید هنگام ضرورت دستکش بپوشید ، با استفاده از هودهای شیمیایی کار کنید از تماس ترکیبات با پوست جلوگیری کنید ، از نمونه ها قورت ندهید و آنها را به طور مستقیم بو نکنید . اگر به دلایلی نمونه را باید بو کنید (‌مؤلف توصیه می کند که این کار را نکنید) از موارد احتیاطی شیمیایی طبیعی استفاده کنید وبخار را در جهت بینی خود به حرکت در آورید تا از مقدار آسیب کاسته شود.

100,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

پیوندها

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    یکشنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.