مقاله جهانی شدن اقتصاد

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله جهانی شدن اقتصاد

تعداد صفحات : ۴۵

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

مقاله حاضر در سه بخش جهانی شدن اقتصاد و تحولات آن، جهانی شدن اقتصاد در خاور میانه و کشورهای حوزهُ خلیج فارس و جهانی شدن اقتصاد در ایــــــران توضیح می دهد.

جهانی شدن  یعنی گسترش روابط اجتماعی و اقتصادی در سراسر جهان در دوران کنونی، بدین شکل که جنبه های متعددی از زندگی مردم از سازمانها و شبکه های اجتماعی تاثیر می پذیرد که هزاران مایل دورتر از جوامعی که در آن زندگی می کنند قرار دارند

فرآیند جهانی شدن اقتصاد که همگرایی و ادغام بازارهای  تجارت،سرمایه  و مالیه جهانی و بالاخره تنظیم و همسو بردن قوانین ،مقررات و مار ویژه های فعالیتهای  اقتصادی در سراسر جهان را بدنبال داشته و در این راستا هر روز بر سرعت خود می افزاید نحوه و حوزه های  تعاملات اقتصادی جهانی و هر یک  از کشورها را به طریق نوین تعیین کرده است .

جهانی شدن اقتصاد که در چار چوب گسترش ،توسعه و همی گیر شدن نظام اقتصاد سرمایه داری  به پیش می رود ، الزامات تنظیم لیبرالیسم  نوین اقتصادی را به عنوان ابزارها ضروری و اولیه تعامل با نظام قتصاد جهانی معرفی می کند . این الزامات در قالب  اصلاحا ت نوین اقتصادی،تجاری ، مالی ، پولی و نیز اصلاح ساختار اقتصاد ملی کشورها و جایگاه دولت  در آن ظاهر می گردند تا بدین ترتیب راه ورود و در واقع ادغام هر یک از اقتصاد های ملی در نظام اقتصاد جهانی را ممکن و هموار سازد.

واژه های کلیدی: جهانی شدن، خاورمیانه، ایران، منطقه خلیج فارس، اقتصاد، فرهنگ، سرمایه داری، تجارت،

فهرست مطالب

پشگفتار    ۱
بخش اول : جهانی شدن اقتصاد و تحولات آن    ۲
مقدمه :    ۲
تاریخچه جهانی شدن:    ۴
جهانی شدن فرهنگ :    ۶
توضیح رشد شرکتهای چند ملیتی :    ۸
توضیح گسترش و نفوذ بازارهای جهانی :    ۹
توضیج افزایش اقدامات بین المللی در خصوص حفظ بشر :    ۱۰
توضیح مسائل زیست محیطی :    ۱۰
توضیح بعد سرمایه داری جهانی شدن :    ۱۲
توضیح بعد فرهنگی جهانی شدن :    ۱۳
ویژگیهای جهانی شدن اقتصاد :    ۱۴
رشد تجارت جهانــــی :    ۱۵
رشد سرمایه گذاری مستقیم خـــارجی :    ۱۵
تجارت پــــول و سرمایه :    ۱۵
جریان آزادانــــه  خدمات تولیـــدی :    ۱۶
توسعه صنعت  توریسم :    ۱۶
پیــامدهای جهـــانی شدن :    ۱۷
بخش دوم : جهانی شدن اقتصاد در خاور میانه و کشورهای حوزهُ خلیج فارس    ۱۸
تأثیر جهــانی شدن بر تحولات فرهنگی در کشورهای حوزه خلیج فارس    ۲۰
خلاصه مقالات    ۲۷
دومین  همایش دو سالانه اقتصاد ایــــــــران    ۲۷
بخش سوم : جهانی شدن اقتصاد در ایــــــران    ۳۱
بین المللی شدن اقتصاد :    ۳۱
ضعف های اقتصاد ایران    ۳۲
آسیب های پیوستن به جهانی سازی اقتصادی    ۳۶
منابع :    ۴۰

منابع :

آلوین تا فلز، موج سوم، ترجمه شهیندخت خوارزمی تهران ۱۳۸۰

آلوین تا فلز، شوک آینده ، ۱۹۷۰ م

آنتی گیدنز، جامعه شناسی، ترجمه منوچهر صبوری، تهران۱۳۷۶

ماهنامه روند اقتصادی، سال اول، شماره دوم، شهریور ماه ۱۳۸۲

روزنامه اعتماد ۱۳۸۲

پشگفتار

آنچه اکنون پیش روی دارید گزیده ای از مطالبی است که پس از مطالعه و تحقیق در مورد موضوع جهانی شدن اقتصاد بدست آوردیم.

جهانی شدن یکی از جنجال برانگیزترین مباحث در حوزه جهانی می باشد به شکل بسیار گسترده ای مطرح شده است و بر بسیاری از جنبه های زندگی مردم و حکومت های ملی تاثیر گذاشته بطوریکه کشورها خواه ناخواه بسوی جهانی شدن می روند.

البته این پدیده بیشتر در صحنه اقتصاد رخ داده و به تدریج بعد اقتصادی و محصولات  آن ابعاد دیگر جامعه یعنی ابعاد فرهنگی، سیاسی، اجتماعی – آموزشی- مذهبی و … را تحت تاثیر خود قرار میدهد. جهانی شدن اقتصاد که موضوع اصلی سمینار من می باشد در سه بخش جهانی، خاورمیانه و کشورهای حوزۀ خلیج فارس و ایران تهیه شده است.

در این تحقیق سعی شد تا چشم اندازی کلی از پدیده جهانی شدن اقتصاد را ارائه دهیم.امید است مورد پسند استاد گرامی واقع شود

 بخش اول : جهانی شدن اقتصاد و تحولات آن

مقدمه :

در دورانی که در اثر شایعات مربوط به جنگ جهانی سوم ارزها به نوسان درآمده و لشکریان طوفان در بساری سرزمینها خود را آماده حمله ساخته اند، ما با وحشت به عناوین روزنامه ها خیره می شویم.

ارزش طلا، این حرارت سنج ترس، رکود می شکند. بانکها به لرزه درآمده اند. تورم از کنترل خارج شده و دولتهای جهان به فلج عمومی و کند ذهنی مبتلا شده اند.

گروه کر بزرگ کاساندرا[۱] در مقابله با تمامی اینها گوشها را با نوای شوم سرنوشت پر می کند و انسان کوچه و خیابان زمزمه می کند که دنیا «دیوانه» شده است و در همان حال کارشناسان و صاحب نظران به همه روندهایی که به فاجعه می انجامد اشاره می کنند[۲].

یکی از این روندها، جهانی شدن است که ابعاد بسیار گسترده ای در حوزه های سیاسی ، اجتماعی ، فرهنگی و خصوصاً تجاری اقتصادی یافته است.

تعریف : جهانی شدن یا Globalization یا به شکل صحیحتر universalism یعنی گسترش روابط اجتماعی و اقتصادی در سراسر جهان در دوران کنونی، بدین شکل که جنبه های متعددی از زندگی مردم از سازمانها و شبکه های اجتماعی تاثیر می پذیرد که هزاران مایل دورتر از جوامعی که در آن زندگی می کنند قرار دارند»

جهانی شدن اقتصاد کشورها در واقع از نیمه اول قرن ۲۰ ، آغاز شد و بعد از بحران ۱۹۲۹ و جنگ جهانی دوم، نهضت چند جانبه گرایی و تاسیس سازمان ملل و بانک جهانی و صندوق بین المللی پول، ابعاد تازه ای به آن دادند.

بسیاری از صاحب نظران اظهار کرده اند آنچه امروز رخ می دهد ناتقال به جامعه ای جدید است که دیگر اساساً مبتنی بر وضعیت گرایی نیست.

آنها ادعا می کنند که ما وارد مرحله ای از توسعه می شویم که به کلی فراتر از دوران صنعتی است۰ چنانچه آلوین تافلر استدلال کرده است که:”آنچه هم اکنون رخ می دهد، به احتمال قوی، بزرگتر، عمیق تر و هممتر از انقلاب صنعتی است… احظه حاضر چندی کمتر از دومین فصل بزرگ جدا کننده در تاریخ بشر نیست”

یا مارکس می گوید: “سرمیاه داری امروزی به تولید و مصرف خصلت جهانی داده است… و صنعت را از قید ملیت آن رها ساخته است. تمام صنایع ملی قدیمی نابود شده است یا روز به روز بیشتر نابود می شوند. آنها جای خود را به صنایع جدید می دهند که معمول شد نشان بصورت مسئله مرگ و زندگی برای همه ملل متمدن در می آید،به ضایعی که دیگر نه فقط از مواد خام بومی بلکه از مواد خام استفاده می کنند که از دور افتاده ترین مناطق آورده می شود، صنایعی که محصولاتش نه فقط در داخل ، بلکه در هر گوشه جهان مصرف می شود.”

«یکی از جنبه های اصلی جهانی شدن ، نظام جهانی است که از دوره گسترش غرب از قرن ۱۷ به بعد بوجود آمده است و گد چه امروزه به سرعت گسترش می یابد اما به هیچ وجه پدیده کاملاً جدیدی نیست و از زمانی در حدود دو یا سه قرن پیش آغاز گردیده است.»

تاریخچه جهانی شدن:

مفهوم جهانی شدن دارای تاریخچه مشخصی در ادبیات سیاسی و بین المللی است.

الف)برخی بر این اعتقادند که جهانی شدن حدود ۴۰۰ سال قدمت دارد و با مدرنیسم، جهانی شدن هم شکل گرفته است.

ب) برخی دیگر از نویسندگان بر آنند که «جهانی شدن» یکی از شاخه های مدرنیسم است و در عین حال یک جریان جدید هم می باشد و ریشه ای تاریخی ندارد.

مدرنیسم جریانی بود که در عغرب آغاز شد و دیدیم که چگونه جهان را در نوردید و «جهانی» شد. علی رغم آنکه در ابتدا توسط سنت گراها مخالفت های زیادی در مقابل مدرنیسم صورت گرفت ولی در نهایت مدرنیسم پیروز شد.

برای مدرنیسم خصوصیات زیادی نقل می کنند که یکی غیر قابل بازگشت بودن آن است. یعنی مدرنیسم مانند یک انقلاب همه چیز را زیر و رو می کند و از آنجا که universal است پس همه جهان را در هم می نوردد. به اعتقاد این گروه مدرنیسم جریانی بود که نمی شود جلوی آن را با وجود آنکه دیدگاههای مخالف زیادی در مقابل آن وجود داشت سد کرد.

به عقیده گروه اول، پدیده جهانی شدن که ما امروز شاهد آن هستیم مرحله ای از جریانی است که از قدیم شروع شده اما اکنون شکی جدید به خود گرفته است و علت این شکل گیری نوین «تکنولوژی ارتباطات» است و این همان چیزی است که نافلر در موج سوم به ان اشاره کرده است.بی تردید ما امروز در یک دهکده جهانی زندگی می کنیم و پیش بینی تا فلر صحیح بوده است.

اما در کل این نظریه که جهانی شدن محصول دهه اخیر می باشد، صحیح تر بنظر میرسد زیرا در همین ۱۰ الی ۱۲ سال اخیر است که شاهد تحولات ناشی از جهانی شدن ، مثل «پیشرفت ناگهانی تکنولوژی ارتباطات» هستم.

حالا این سوالات مطرح می شوند که جهانی شدن صرفاً برای کشورهای در حال توسعه اهمیت دارد یا برای کشورهای جهان سوم هم یک موضوع قابل بررسی است؟

آیا جهانی شدن شکل جدید و نوینی از استعمار است؟



 ۱     دختر پادشاه   تروا است که بنا به افسانه های یونانی آپولو عاشق وی می شود و به قدرت پیشگویی عطا می کند ولی کاساندرا به عشق آپولو جواب رد می دهد و آپولو مقرر می دارد که کسی پیشگویی های وی را باور ندارد کاساندرا بارها و بارها انقراض حکومت پدرش را پیش بینی کرد ولی کسی به وی اعتنا ننمود تا اینکه تروا به دست یونانیان افتاد و کاساندرا از آن پی (به عنوان برده به خدمت آنان در امد (م- آمریکانا،ص ۷۶۶ ،  ۱۹۸۰

۲٫  آلوین تافلر،موج سوم، ترجمه شهیندخت خوارزمی – تهران

45,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله بررسی رابطه بین هزینه دولت و رشد اقتصادی در ایران
  • مقاله نقش دولت در اقتصاد ایران
  • مقاله اقتصاد
  • مقاله اقتصاد کلان
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      پنج شنبه, ۱۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.