مقاله حفاظت اماکن و تاسیسات ناجا

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله حفاظت اماکن و تاسیسات ناجا

تعداد صفحات : ۲۸

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

در این مقاله به بخشی از وظایف قانونی فرماندهان ناجا و حفا ناجا، آسیب ها و تهدیدات اماکن و تاسیسات ناجا، علت ضرورت سیستم حفاظت قوی در اماکن و تاسیسات ناجا و چگونگی حفاظت از اماکن و تاسیسات ناجا می پردازد.

از آنجائیکه یکی از اهداف دشمن و عوامل استکبار جهانی ضربه وارد آوردن و خرابکاری دراماکن و تاسیسات و نقاط حساس بوده و جهت نیل به اهداف شوم خود سعی دارد به هر طریق اطلاعاتی از تاسیسات و اماکن نظامی و انتظامی بدست آورده و از هیچ اقدام مخربی فروگذار نبوده و مستمراً با استفاده از شگردها و حیله های خاص جدید و درغالب پوششهای مختلف اهم فعالیت های خود را با توجه به موقعیت جغرافیایی و محلی و نحوه اقدامات حفاظتی یک سازمان برآورد نموده و اطلاعات مورد نیاز درزمینه جاسوسی خرابکاری و براندازی را ازطریق کسب و نفوذ عوامل آموزش دیده بداخل تاسیسات نیات پلید خود را عملی می نمایند و ازطرفی فرماندهان ناجا هنگام خدمت درمشاغل مختلف فرماندهی و مدیریت غالباً با موضوعات حفاظتی گوناگون روبرو می شوند، اماکن و تاسیسات طبقه بندی شده و تجهیزات وسیستم های الکترونیکی و رایانه ای و … ازجمله این موضوعات حفاظتی است و چون هر یک از اماکن و تاسیسات دارای یک ارزش حفاظتی ودرجه اهمیت متفاوتی هستندبنابراین همه آنها را نمیشود بطور یکنواخت حفاظت نمود وصرف وقت و هزینه و امکانات برای هریک از آنها بطور مساوی غیر منطقی است بلکه انجام اقدامات حفاظتی برای هر تاسیسات بایستی برمبنای حساسیت وآسیب پذیری نسبی آن تاسیسات باشد از بر عهده فرماندهان است که جهت پیشگیری و مقابله با هرگونه تهدیدات اطلاعاتی وعملی دشمن روشهای مناسب و حفاظتی را مانند استقرار سیستم مجزا الکترونیکی، موانع انسانی ، موانع حیوانی، موانع عامل (سیستم های اعلام خطر روشنائیهای حفاظتی) روش شناسایی موانع فیزیکی (ایجاد حصار، نرده) با هماهنگی حفاظت و اطلاعات یگان مربوطه برقرار و ایجاد نماید . تا ازهرگونه تهدید و بروز خطر و خلاهای حفاظتی دراماکن و تاسیسات ناجا جلوگیری شود.

 واژه های کلیدی: حفاظت، اقدامات پیشگیرانه، تهدیدات، آسیب ها، اماکن حفاظتی، نیروی انتظامی،

فهرست مطالب

مقدمه     ۱
تعاریف     ۴
بخشی از وظایف قانونی فرماندهان ناجا و حفا ناجا     ۶
آسیب ها و تهدیدات اماکن و تاسیسات ناجا    ۸
انواع طبقه بندی حفاظتی اماکن و تاسیسات ناجا    ۱۱
علت ضرورت سیستم حفاظت قوی در اماکن و تاسیسات ناجا    ۱۲
چگونگی حفاظت از اماکن و تاسیسات ناجا    ۱۵
نتیجه گیری    ۲۳
منابع و مأخذ    ۲۵

منابع و ماخذ :

۱-   آیین نامه انظباطی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران

۲-   قانون ناجا مصوب ۲۷/۴/۱۳۶۹ مجلس شورای اسلامی

۳-   کلیات حفاظت اطلاعات تالیف جناب سرهنگ علی اعظم کریمائی

۴-   کلیات حفاظت اطلاعات تالیف گروه آموزشی مراکز آموزش امام مهدی (عج) سال ۱۳۸۲ شماره ۸۸۳۵

۵-  کتب مجموعه دورس انتظامی (۲ )رشته عملیات ویژه (۲) مجموعه دروس تخصصی رشته انتظامی ویژه درجه داران فرماندهی مراکز آموزش ناجا درسال ۱۳۸۳

۶-   تجارب خدمتی درمراکز آموزشی مالک اشتر اراک ،شهید رجایی کرمانشاه ، شهید درویش اهواز.

مقدمه

مسئله حفاظت موضوع و پدیده جدیدی نیست و از روزگاران قدیم از ارکان حیات و بقاء هر موجود زنده ای بوده است بخصوص حیوانات ابتدایی ترین روش ها را برای حفاظت ازخود درمقابل خطرات بکار می برند و بشر نیز از روزی که خود را شناخت بطور مستقیم با این تدبیر سروکار داشته بطوری که مظاهر حفاظت درزندگی شخصی افراد به چشم می خورد بهمین دلیل انسان به حکم عقل و غریزه (دوستی خویش) همواره سعی دارد که اشیاء ووسایل شخصی خود را با کمال دقت حفظ ونگهداری کند اهمیت حفاظت از هر شیئی یا موضوعی، بستگی به ارزش آن شی دارد بدین جهت است که ما همیشه اشیاء و وسایل گران بهایی مانند جواهرات ، پول، شناسنامه، گواهینامه و اسناد و مدارک شخصی خود را در جای مطمئن و یا صندوق های فلزی محکم نگهداری می کنیم.

قدر مسلم محافظت و نگهداری مختص به اشیاء و اموال نبوده و دامنه آن به مسایل معنوی و انسانی نیز گسترش می یابد بعنوان مثال هر انسان شرافتنمندی سعی دارد از جان و آبرو و حیثیت خود و خویشاوندان حفاظت کرده و دراین راه از هیچ کوششی دریغ نمی کند.

امروزه درعرصه زندگی اجتماعی مواجه با ظهور فن آوریهای جدید حفاظتی درنگهداری از وسایل و امکانات هستیم. ساخت انواع استحکامات ساختمانی، حصارهای فلزی، انواع قفل های رمز دار و الکترونیکی دزدگیرهای پیچیده و پیشرفته و دستگاههای هشدار دهنده متصل به شبکه پلیس و آتش نشانی برای حفاظت از حریم شخصی ووسایل منزل، اتومبیل، تاسیسات عظیم تولیدی و تجاری و انواع رمزگذاری برروی دستگاه های رایانه و برنامه های مکتوب رایانه ای نشان از اهمیت حفاظت و رشد تدابیر و روشهای حفاظتی دارند. با توجه به موارد فوق متوجه شدیم که همه ما درزندگی شخصی خود از وسایل باارزش حفاظت می کنیم لذا درنیروی انتظامی نیز موضوعات باارزشی وجود دارد که حفاظت و نگهداری آنهااز اهمیت بشتری برخوردار است. تمامی تشکیلات و سازمانها حتی ارگانهای غیرنظامی نیز دارای اسناد و مدارک و امکانات باارزش بود که بصورت محرمانه نگهداری تا از انتشار آنها جلوگیری گردد.

نیروی انتظامی نیز دارای مسایل و موضوعات مهمی است که مورد علاقه شدید دشمنان و بزهکاران است، چنانچه از آن موضوعات حفاظت به عمل نیاید قطعاً دشمنان و بزهکاران اطلاعات مورد نظر را به راحتی جمع آوری و قادر خواهند بود به حیثیت و اقتدار نیروی انتظامی و کارکنان و درسطحی بالاتر نظم و امنیت کشور لطمات جبران ناپذیری وارد آورند.

پس نتیجه می گیریم نیروی انتظامی نیز جهت حفاظت از اسناد و مدارک اماکن و تاسیسات و کارکنان و … نیاز به یک سیستم حفاظت اطلاعات قوی و منسجم و توانا جهت خنثی کردن و مقابله با تهدیدات و آسیب های مختلف را دارد و حفاظت فیزیکی که یکی از اقدامات تدافعی (غیرعامل) می باشد بایستی با ایجاد یک سری اقدامات ممانعتی و مقررات تامینی مثلاً با ایجاد دیوار، سیستم خاردار و گماردن نگهبان و…. از دسترسی عوامل دشمن و عناصر غیر مجاز به اماکن و تاسیسات و نقاط حساس و مهم قویاً جلوگیری کرد.

«تعاریف»

۱)  تعریف حفاظتی فیزیکی: کلیه فعالیت هایی را که درزمینه تهیه طرح ووضع مقررات و انجام اقدامات احتیاطی صورت می پذیرد تا اماکن تاسیسات کشور ناجا در برابر خطرات طبیعی مانند سیل، زلزله ، طوفان آتش سوزی و اقدمات آشکار و پنهان دشمنان مانند ایجاد جنگهای هوائی، زمینی، دریایی و چریکی وفعالیت های اطلاعاتی نظیر جاسوسی، خرابکاری وسرقت حفظ نماید را حفاظت فیزیکی می نامند.

۲)     اقدامات پیشگیرانه : به آن دسته از فعالیت های اطلاق می گردد که به منظور جلوگیری از نفوذ دشمن، از اماکن و تاسیسات، اسناد و مدارک، پرسنل سلاح ومهمات – عملیات مخابرات و … حفاظت می کند تا نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران حفظ و صیانت شود.

۳)  کشف : به معنای پیداکردن تهدیدات بالفعل که موجب آلودگی احتمالی برخی از کارکنان است که درابعاد تهدیدات امنیتی و غیر امنیتی صورت می  پذیرد.

۴)  مسئولیت حفاظتی: مسئولیت حفاظتی در هر یگان بعهده فرمانده رئیس یا مدیر مربوطه بوده و تفویض قسمتی از وظایف از طرف وی به هر مسئول دیگر موجب سلب مسئولیت به هنگام وجود یا کشف نارسائی های حفاظتی نخواهد بود.

۵)     تهدیدات: هر خطری که از بیرون متوجه اماکن و تاسیسات ناجا و کارکنان و کشور باشد را تهدید گویند.

25,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

پیوندها

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    شنبه, ۱۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.