مقاله زراعت سویا

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله زراعت سویا

تعداد صفحات : ۲۳

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

روند رو به رشد جمعیت و نیاز جامعه به تأمین کالری مورد نیاز از طریق مصرف روغنهای نباتی ، موجبات توسعه سطوح زیر کشت انواع دانه های روغنی را در کشور ضروری می سازد و در این میان دانه روغنی سویا به واسطه روغن مطلوب ، پروتئین زیاد و مرغوب ، کنجاله قابل استفاده در تغذیه دام و طیور و همچنین امکان مصرف پروتئین آن در غذای انسان به صورتهای مختلف حائز اهمیت ویژه و ارزش بسیار است .

گیاه سویا در خاکهای با عمق مناسب و مواد غذایی کافی و ظرفیت نگهداری مطلوب آب می تواند بهترین محصول را تولید نماید . خاکهای شنی با عمق زیاد و یا خاکهای رسی سخت به دلیل قابلیت کم نگهداری آب برای زراعت سویا مناسب نیستند .

رشد و نمو سویا می تواند تحت تأثیر اسیدیته زیاد یا کم خاک قرار گیرد . در مواقعی که آزمون خاک و گیاه نشانگر این باشد که PH خاک کمتر از ۸/۵ است خاک مزرعه اسیدی است . بهترین PH برای رشد و سویا حدود ۷- ۶ می باشد .

واژه های کلیدی: سویا، خاک، کاشت، برداشت، بذر مناسب

فهرست مطالب

پیشگفتار    ۱
مزایای کشت سویا    ۳
عوامل موفقیت در کشت    ۳
انتخاب رقم    ۳
توان محصول دهی بالا    ۴
زمان رسیدگی    ۴
وضعیت گلدهی    ۴
مقاومت به بیماریها    ۵
پایداری گیاه و مقاومت به خوابیدگی    ۵
بذر خوب    ۶
خلوص رقم    ۶
قوه نامیه بالا    ۷
نبودن بذر علفهای هرز    ۷
نداشتن مواد خارجی    ۷
نبودن بذر سایر گیاهان    ۷
یکنواختی اندازه بذرها    ۸
زراعت سویا    ۸
انتخاب مزرعه ای با خاک مناسب    ۸
توجه به طول دوره رشد    ۸
تهیه بستر بذر    ۹
زمان کاشت    ۱۰
بذر کاری    ۱۳
بذر مصرفی و فواصل ردیف کشت    ۱۴
عمق کاشت    ۱۵
عملیات داشت    ۱۶
کنترل علفهای هرز    ۱۶
برداشت سویا    ۱۸
فهرست منابع    ۲۰

فهرست منابع

شریعتی محمد رضا ، رقیه جاراللهی ، محمد رضا قائمی ، مهدی شهابی فر ، میر مسعود تولائی ۱۳۷۶ برآورد آب مورد نیاز گیاهان زراع و باغی کشور ، ۱۳۷۶ انتشارات نشر آزمون کشاورزی .
عرشی یوسف ، ۱۳۷۹ ، چگونه یک بوته سویا رشد می کند ( ترجمه ) بولتن دانستنی های کشت و فرآوری دانه های روغنی شماره پنجم ، انتشارات شرکت دانه های روغنی .
عرشی یوسف ، ۱۳۷۹ ، فیزیولوژی بذر سویا ( ترجمه ) بولتن   دانستنی های کشت و فرآوری دانه های روغنی ( شماره پانزدهم ) ، انتشارات شرکت دانه های روغنی .
یوسفی فاطمه ، ۱۳۷۴ ، اصول مقدماتی کشت سویا ، انتشارات کمیته دانه های روغنی .

پیشگفتار

روند رو به رشد جمعیت و نیاز جامعه به تأمین کالری مورد نیاز از طریق مصرف روغنهای نباتی ، موجبات توسعه سطوح زیر کشت انواع دانه های روغنی را در کشور ضروری می سازد و در این میان دانه روغنی سویا به واسطه روغن مطلوب ، پروتئین زیاد و مرغوب ، کنجاله قابل استفاده در تغذیه دام و طیور و همچنین امکان مصرف پروتئین آن در غذای انسان به صورتهای مختلف حائز اهمیت ویژه و ارزش بسیار است .

شرکت توسعه کشت دانه های روغنی به واسطه مسئولیتی که در انواع توسعه کشت انواع دانه های روغنی بر عهده دارد در سه دهه اخیر تلاش نموده است اطلاعات مورد نیاز جهت شناخت این گیاه را از منابع مختلف جمع آوری و در اختیار علاقه مندان قرار دهد .

هرچند تا کنون نشریه زراعت سویا شش بار از شرکت به چاپ و در سراسر کشور توزیع شده است ولی با توجه به تحولات و یافته های جدید علمی ، لزوم بررسی و جمع آوری مطالب کاربردی در زمینه این زراعت بیش از پیش احساس می شود .

مجموعه حاظر با هدف استفاده کلیه علاقمندان به کشت این دانه های روغنی تهیه و از دو بخش اساسی تشکیل شده است .

بخش اول شامل مطالب مرتبط با مسائل زراعی این دانه روغنی است که با استفاده از جدیدترین منابع علمی تهیه گردیده و بخش دوم برگرفته از نشریه اطلس بیماریهای سویا تألیف patrikD.Colyer است . این نشریه به کلیه بیماریهای شناسائی شده در ایالتهای مختلف آمریکا اشاره نموده است که به واسطه استفاده از نظریات متخصصین بیماریهای گیاهی دانشگاههای مختلف آن کشور می تواند به عنوان مرجع مناسبی جهت علاقمندان شناخته شود . در این قسمت تلاش گردیده تا حتی الامکان در صورت مشاهده بیماری ذکر شده در کشور به صورت زیرنویس به هر بیماری اشاره گردد . ضمن آنکه سعی گردیده تا کلیه مطالب با عکسهای مناسب جهت درک بهتر مفاهیم همراه گردد .

 مزایای کشت سویا

کشت سویا مزایای زیر را دارد :

ریشه های سویا ازت هوا را تثبیت می کند . مقداری از این ازت هوا در خاک باقی می ماند و زراعت بعدی به ازت کمتری نیاز خواهد داشت .
کشت سویا در تناوب زراعی ، بیماریها و آفات را کاهش می دهد .
کشت سویا پس از برداشت زراعت اول می تواند ایجاد اشتغال نموده و درآمد زا باشد .
به دلیل وجود پروتئین قابل توجه در دانه سویا امکان تهیه انواع غذاهای سالم و مقوی از این دانه روغنی وجود دارد .
کشت و برداشت آن به ماشین آلات مخصوص نیاز ندارد .

عوامل موفقیت در کشت

زراعت سویا زراعتی آسان است و با کمی دقت می توان به عملکردی قابل قبول دست یافت . موفقیت در این زراعت به انتخاب صحیح عواملف زیر وابسته   است :

انتخاب رقم

انتخاب رقم مناسب یکی از مهمترین تصمیم های کشاورز است . در انتخاب یک رقم مناسب سویا به عوامل زیر توجه کنید :

 توان محصول دهی بالا

از مهمترین انتخاب رقم مناسب در یک منطقه عملکرد آن رقم است . هرچند عملکرد یک رقم از سالی به سال دیگر و از محلی به محل دیگر متفاوت است . ولی کشاورزان می توانند از ارقامی که مراکز تحقیقات موجود در منطقه توصیه نموده اند ، استفاده نمایند .

20,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله شبیه سازی رشد و عملکرد برخی ژنوتیپ های سویا ( Glycine max L.) با استفاده از مدل CROPGRO-Soybean
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.