مقاله شرایط آخر زمان

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله شرایط آخر زمان

تعداد صفحات : ۱۹

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

در این مقاله به شرایط آخر زمان، زمینه های ظهور با علایم و شرایط ظهور چه فرقی دارد؟، آینده موهوم و موعود بشر در زمین، جنگ حق و باطل و خیر و شر، جنگ جهانی نهایی و … می پردازد.
بنابر آنچه در مجموعه رهنمودهای پیامبراکرم صلی الله علیه و آله و ائمه اطهار وارد شده است، در دوره غیبت به دلیل عدم دسترسی مردم به امام (عج) و غرق شدن در زرق و برق دنیا و همین طور دور شدن از فضائل اخلاقی و انسانی و بی توجهی به احکام و ارزش های الهی، انسان ها با انواع مشکلات فرهنگی و اجتماعی و اعتقادی روبرو می شوند. از این پیشامدهای تلخ که سعادت افراد بشر را تهدید خواهد کرد با تعبیرات مختلف یاد شده است تا شاید مردم از طریق تامل در آثار زیانبار این امور، از پدید آمدن این وقایع جلوگیری به عمل آورند. در این باره امیرالمؤمنین علی علیه السلام می فرمایند: در این زمان بی توجهی به احکام و ارزش های الهی به اندازه ای رواج پیدا خواهد کرد که مردم کسی را که امر به معروف می کند آدم پست و ذلیل به حساب می آورند. در مقابل، کسی را که به انواع گناهان و آلودگی ها مرتکب می گردد ستایش خواهند کرد.
در جای دیگر تصریح دارند که در این دوره مردم فقیر خوار و زبون و انسان های مؤمن ضعیف و حقیر و اندیشمندان و افراد با فضیلت پست و بی مقدار شناخته می شوند. در مقابل، شخص فاسق محترم به حساب آمده و ستمگر و ظالم مورد تعظیم و احترام قرار می گیرد. حق ضعیف در بینشان پایمال شده و انسان های قوی از نظر مال و امکانات زمام امور را به دست می گیرند
امام صادق علیه السلام هم در این باره چنین می فرمایند: در این زمان انسان های فاسق توانمند و پسندیده محسوب شده… راه های خیر خالی از رهرو شده و راه های ناشایست پر از رهرو می گردد. مردم این زمان ثروتمندان را از انسان های با ایمان گرامی تر می دانند… انواع گناهان نظیر رباخواری و قمار و… رواج می یابد و کسی از آن ها جلوگیری به عمل نمی آورد. افراد پست و لاابالی انسان های با فضیلت و بزرگوار را تحقیر می کنند. هرج و مرج عمومیت پیدا کرده اغلب مردم به جای حق تابع قدرت می شوند… ترک احکام الهی شیوع یافته حکم های باطل و برخلاف حکم خدا رواج پیدا می کند… لازم به تذکر است که این بی توجهی به احکام و ارزش های دینی فقط در مورد تعالیم اسلام نخواهد بود بلکه در نتیجه هواپرستی مردم از آموزه های همه ادیان رویگردان خواهند شد.
واژه های کلیدی: شرایط آخر الزمان، حق، باطل، جنگ نهایی

فهرست مطالب

مقدمه :    ۱
زمینه های ظهور با علایم و شرایط ظهور چه فرقی دارد؟    ۲
تطبیق ممنوع!    ۲
اوضاع و شرایط آخرالزمان    ۳
آینده موهوم و موعود بشر در زمین    ۷
جنگ حق و باطل و خیر و شر    ۱۰
جنگ جهانی نهایی    ۱۱
منابع :    ۱۶

فهرست منابع

۱٫    روزنامه کیهان
۲٫    مجمع البیان ، طبرسی ،  ج ۵  ۶
۳٫    صحاح، ج ۴، ص ۱۵۸۴
۴٫    لسان العرب، ج۱۰، ص ۴۲۴
۵٫    بحارالانوار، ج ۵۲، ص ۲۵۶
۶٫    الزام الناصب، ص ۱۹۵
۷٫    بشاره الاسلام، ص ۱۳۲
۸٫    رساله دوم پولس رسول به تیموتاوس، باب سوم، بندهای ۱- ۵
۹٫    سید صادق سید نژاد،  برگرفته از مقاله با مهدی در گذر تاریخ

مقدمه :

جامعه و شرایط آخرالزمان به گونه ای است که در هر لحظه و هر ساعت باید منتظر پیش آمدی بود! آخرالزمان به روایتی، زمانی است که متصل به ظهور حضرت مهدی             (عجل الله تعالی فرجه الشریف) می شود.

جامعه و شرایط آخرالزمان به گونه ای است که در هر لحظه و هر ساعت باید منتظر پیش آمدی بود!

آخرالزمان به روایتی، زمانی است که متصل به ظهور حضرت مهدی                                    (عجل الله تعالی فرجه الشریف) می شود.

آخرالزمان محل فعالیتهای فوق برنامه ی شیطان است، زمانی است که ابلیس برای چنگ زدن به زندگی خود دست به هر وسوسه و فریبی می زند و شیاطین زیادی می پروراند.
به اذن خدا، تنها کسانی از این تاریکستان، روح سالم بدر می برند که نور خدا را یافته باشند و این نور به قول صادق آل رسول (علیه السلام) چون نور خورشید آشکار است.
کافی است در آخرالزمان چشم باز کنیم تا نور خورشید را بیابیم. اما این چشم باز کردن چگونه است؟ باید نشانه های آمدن و نشانه های آخرالزمان را خوب بشناسیم. با شناخت این نشانه ها هرگز غافلگیر نمی شویم و با اذن خداوند خود را تا آمدن امام (ع) با جان و ایمانی سالم، نگه می داریم.

امیرالمؤمنین علی (ع) می فرمایند:

آگاهترین مردم کسی است که وقایع روزگار او را غافلگیر نکند.

 

زمینه های ظهور با علایم و شرایط ظهور چه فرقی دارد؟

علایم یعنی نشانه های نزدیکی ظهور.

(شرایط) و(زمینه های)هم به یک معنی به کار می روند یعنی مقدمات یک کار.

شرایط ظهور اگر نباشد امام هم ظهور نمی کند.

وجود یاران وفا دار و آمادگی عمومی برای حکومت جهانی از جکله این شرایط است.

تفاوت شرایط ظهور با علائم ظهور در این است که شرایط ظهور در آمدن حضرت اثر دارد و بدون آنها ظهور محقق نمی شود،ولی علائم ظهور نقشی در آمدن حضرت ندارد،بلکه نشانه هایی هستند که می توانند از آنها به نزدیکی ظهور پی برد و مدعیان دروغین را شناخت یعنی اگر کسی ادعای مهدویت کرد ولی قیام او همراه با این علائم نبود به سادگی می توان به دروغگو بودن او پی برد.

بنا براین زمینه ها و شرایط اهمیت بیشتری نسبت به علایم دارند و باید در حد توان خود در تحقق آنها بکوشیم تا حضرت ظهور کند.همانگونه که انقلاب اسلامی ایران با فراهم شدن زمینه ها و شرایط به پیروی رسیدند و نمونه کوچکی از انقلاب جهانی به شمار می رود؛از بین رفتن حکومت ظالم طاغوت ۲۵۰۰ساله،رهبری عالم با تقوا،وجود یارانی وفا دار و آمادگی مردم ایران،همه نمونه های کوچکی از حکومت جهانی امام زمان است.

تطبیق ممنوع!

باید توجه کنیم که نباید علایم را بر کسی یا واقعه ای تطبیق دهیم و بگوییم:این حتما آن علامت است،پس حتما امام زمان امسال یا سال آینده ظهور خواهد کرد.چنین اعتقادی،مردم را نسبت به ظهور نا امید و به شک می اندازد.با اینکه اکثر این نشانه ها،غیر حتمی است و هیچ کدام به طور قطعی در روایات بیان نشده اند.

اوضاع و شرایط آخرالزمان

بنابر آنچه در مجموعه رهنمودهای پیامبراکرم صلی الله علیه و آله و ائمه اطهار وارد شده است، در دوره غیبت به دلیل عدم دسترسی مردم به امام (عج) و غرق شدن در زرق و برق دنیا و همین طور دور شدن از فضائل اخلاقی و انسانی و بی توجهی به احکام و ارزش های الهی، انسان ها با انواع مشکلات فرهنگی و اجتماعی و اعتقادی روبرو می شوند. از این پیشامدهای تلخ که سعادت افراد بشر را تهدید خواهد کرد با تعبیرات مختلف یاد شده است تا شاید مردم از طریق تامل در آثار زیانبار این امور، از پدید آمدن این وقایع جلوگیری به عمل آورند. در این باره امیرالمؤمنین علی علیه السلام می فرمایند: در این زمان بی توجهی به احکام و ارزش های الهی به اندازه ای رواج پیدا خواهد کرد که مردم کسی را که امر به معروف می کند آدم پست و ذلیل به حساب می آورند. در مقابل، کسی را که به انواع گناهان و آلودگی ها مرتکب می گردد ستایش خواهند کرد[۱].

در جای دیگر تصریح دارند که در این دوره مردم فقیر خوار و زبون و انسان های مؤمن ضعیف و حقیر و اندیشمندان و افراد با فضیلت پست و بی مقدار شناخته می شوند. در مقابل، شخص فاسق محترم به حساب آمده و ستمگر و ظالم مورد تعظیم و احترام قرار می گیرد. حق ضعیف در بینشان پایمال شده و انسان های قوی از نظر مال و امکانات زمام امور را به دست می گیرند[۲].



[۱] – بحارالانوار، ج ۵۲، ص ۲۵۶

[۲] – الزام الناصب، ص ۱۹۵

20,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

پیوندها

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.