مقاله مدیریت مصرف آب در ادارات

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله مدیریت مصرف آب در ادارات

تعداد صفحات : ۲۴

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

بر اساس بررسیهای بعمل ‌آمده ادارات یکی از پرمصرف‌ترین مشترکین آب در هر شهر می‌باشند به همین دلیل در این گزارش میانگین مصرف ماهیانه آب شش ماهه اول سال ۱۳۸۲ در ۳۹ اداره شهر سمنان مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. در این پژوهش به بررسی چگونگی مصرف آب در ادرات شهر  سمنان پرداخته ایم.

مطالعات و پژوهش مربوط به مدیریت مصرف در سازمانها و نهادهای مورد بررسی در شهر سمنان به اشکال مختلف اقداماتی را برای ایجاد تغییرات اختیاری در الگوی مصرف آب بعمل آورده است. این روشها شامل تأثیر در راههای مصرف آب از طریق قانونگذاری مستقیم، تغییر در تکنولوژی، عملیات و یا رفتار اداری  می‌باشد که عمده هدف آنها کاهش مصرف آب است. و در این راستا از سه روش به طور همزمان بهره‌گیری می‌شود.

۱- کاهش تلفات آب

۲- کاهش فشار

۳- وظایف فرهنگی

واژه های کلیدی: دما، روزهای هفته و تعطیلات رشد سالیانه ، ادارات

فهرست مطالب

مقدمه:    ۱
روش مطالعه    ۳
۱- اثر دما بر مصرف روزانه:    ۷
۲- اثر رشد سالیانه بر مصرف روزانه:    ۹
۳- اثر روزهای هفته:    ۱۰
۴- اثر تعطیلات بر مصرف روزانه:    ۱۰
بحث و نتیجه‌گیری (تجزیه و تحلیل اطلاعات آماری):    ۱۶
منابع مورد استفاده:    ۲۱

منابع مورد استفاده:

۱- گزارش مطالعات کنترل و کاهش آب بحساب نیامده شهر سمنان – شرکت مهندسین مشاور مدد آب تهران- سال ۱۳۸۰ و ۱۳۸۱

۲- مجله آب و فاضلاب شماره ۳۹

۳- توسعه پایدار بخش آب و فاضلاب شهری- مجله آب و فاضلاب شماره هشتم- سال ۱۳۷۲

۴- وضعیت منابع آب زیر زمینی کشور- مجله آب و فاضلاب شماره دو – سال ۱۳۷۱

۵- سیمای آب استان سمنان- اداره کل آب استان سمنان – سال ۱۳۸۱

۶- نشریه شماره ۳/۱۱۸ سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان سمنان

مقدمه:

وفور یا کمیابی آب می‌تواند به معنای سعادت یا فقر، زندگی یا مرگ و حتی عامل بروز جنگ باشد. اغلب کشورها مسائل نگران کننده زیادی در ارتباط با کمیت منابع آب خود دارند. محدود نقاط تأمین آب تازه در حال افزایش است و با خشکسالیها، تهی شدن آبهای زیر زمینی و . . .  این موضوع تشدید می‌شود و این در حالیست که نیاز به آب برای مصارف مختلف به سرعت در حال افزایش می‌باشد. ایران سرزمینی است با شرایط اقلیمی خشک و نیمه خشک و اساسا کم آب، مساحت کلی ایران ۱/۱ درصد مساحت خشکی ها کره زمینی است حال آنکه سهم ایران از آب شیرین در دسترس نسبت به کل جهان کمتر از ۰۰۰۲/۰ درصد است. جمعیت ایران طی سالها اخیر رشد بسیار سریعی داشته و تا سال ۱۴۰۰ هجری شمسی رقمی حدود ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون نفر به جمعیت کشور افزوده میشود و مهمتر آنکه بخش اعظمی از این جمعیت در شهرها ساکن می‌گردند.

بررسی سیمای اقلیمی کشور ایران نشاندهنده و جود شش حوزه آبریز اصلی است که حوزه آبریز کویر مرکزی با وسعت ۲۳۱۲۵۶ کیلومتر مربع یکی از آنها می‌باشد و ۵/۱۴ درصد مسحت کل کشور را شامل می شود و استان سمنان با وسعت ۹۶۰۰۰ کیلومتر مربع، نیمی از مساحت این حوزه را در بر می‌گیرد. حدود ۴۵% مساحت استان سمنان (۴۳۰۰۰ کیلومتر مربع) را مناطق کویری تشکیل می‌دهد. این اراضی بدلیل شرایط خاص زمینی شناسی، وجود سازنده‌های تبخیری و آلاینده حوضچه های نمکی، تبخیر بالا و از همه مهمتر بارش اندک، فاقد منابع قابل استفاده بوده و عملا در تامین آب نقشی ندارد.

شهر سمنان به واسطه واقع شده در حاشیه مرکزی ایران و عدم وجود ارتفاعات در بخشهای مختلف آن و از همه مهمتر وجود رشته کوههای البرز در بخش شمالی آن که به صورت دیوار عظیمی مانع از نفوذ توده های هوائی مرطوب و باران‌زا به این بخش می‌گردند. از آب و هوای گرما و خشک برخوردار میباشد. دمای زیاد و به دنبال آن افزایش تبخیر، بارش اندک، وجود بادهای گرم و خشک و پائین بودن رطوبت نسبی از مشخصات بارز بخش اعظمی از این شهر می‌باشد. منابع آب شهر سمنان عمدتا از جریانات چشمه سارها، ذوب برفها و سیلابها در حوزه‌های آبریز منطقه تامین می‌گردد. این حوزه‌ها عمدتا در مناطق کوهستانی توسعه داشته و به دشتها و نهایتا به کویر محدوده می‌شود.

پیش از ۱۰۰% کل پتانسیل آبی شهر سمنان را منابع زیرزمینی تشکیل می‌دهد. این میزان آب از طریق چاهها، قنوات و چشمه‌ها از آبخوان آبرفتی و سازنده‌های سقف استحصال می‌شوند.

بررسیها نشان می‌دهد از مجموع میزان تخلیه چاههای مجاز، کمتر از ۶% چاههای شهر سمنان برای آب آشامیدنی می باشد و این درحالیست که همگام با رشد جمعیت، مصرف آب در شهر سمنان چندین برابر شده است.

مصرف سالیانه آب آشامیدنی در شهر سمنان در طی ۵ سال گذشته بیش از ۳/۱ برابر افزایش یافته است حال آنکه در همین دوره، جمعیت ۱۲/۱ برابر شده است و در صورت ادامه این روند مشکلات فراوان در تامین آب آشامیدنی مردم ایجاد خواهد شد.

آن بخشی از مطالعاتی که به چگونگی استفاده از آب آشامیدنی در محدوده شهری معطوف می‌شود. مدیریت تقاضا می‌باشد که در این پژوهش به بررسی چگونگی مصرف آب در ادرات شهر  سمنان پرداخته ایم.

اهدافی که در این مطالعات دنبال شده است عبارتند از:

–         تعیین عوامل موثر بر مصرف

–         شناسایی مشترکین پر مصرف

–         تعیین جامعه نمونه (مشترکین انتخاب شده)

–         تعیین میزان آب مصرفی مازاد بر الگوی تعیین شده

–         تعیین سهم مشترکین نمونه پرمصرف از میزان آب تولیدی

–         کنترل و کاهش نرخ رشد مصرف آب شهری

–         مقایسه مصرف مورد بررسی و مصرف استاندارد

–         پردازش و تحلیل نتایج

روش مطالعه

ابتدا از میان شهرهای استان سمنان، مرکز استان انتخاب گردید که علت آن عدم متناسب رشد مصرف نسبت به رشد جمعیت، افت سطح ایستائی چاههای آب، کاهش نزولات جوی، افزایش بی رویه مصرف، قرار داشتن شهر در حاشیه کویر و وجود گرمای فراوان در فصول بهار و تابستان بوده است.

شهر سمنان با جمعیت حدود ۱۱۰ هزار نفر به عنوان مرکز می‌باشد. منابع آب شهر از یک چشمه و ۲۱ حلقه چاه تامین می‌گردد. چشمه گل رودبار که از سال ۷۱ وارد شبکه توزیع شهر سمنان شده است. دارای تغییرات کمی فراوانی در طی ده سال گذشته بوده به نحوی که میزان دبی آن در ابتدای دوره طرح بیش از ۴۰۰ لیتر در ثانیه و در سال ۸۰ این میزان به حدود ۱۲۰ لیتر بر ثانیه رسیده است.

این کاهش قابل توجه ناشی از خشکسالی و کاهش نزولات جوی می‌باشد از طرفی با وجود رشد جمعیت، افزایش مصرف آب و شرایط اقلیمی منطقه، بحران آب شهر سمنان را بشدت تهدید می‌نماید. با توجه به موارد یاد شده طرح بهینه سازی و ایجاد الگوی مصرف در قالب پروژه نمونه در شهر سمنان اجرا شده است:

از میان مشترکین شهر سمنان، اشتراک های دولتی و وابسته به آن مورد تحقیق قرار گرفته است، یعنی از مجموع ۲۶۰۰۰ مشترک شهر سمنان تعداد ۵۶ سازمان و نهاد دولتی و وابسته به آن انتخاب شدند. علت انتخاب مشترکین اداری به قرار زیر می‌باشد:

تعداد کم مشترک

امکان قرائت کنتور در فواصل کوتاه مدت

عدم ایجاد مزاحمت در صورت مراجعات مکرر

پیش بینی مصرف بالای آب در ارگانها بدلیل زیر صورت گرفته است:

الف- فضای سبز

ب- عدم بکار گیری شیرآلات مناسب در سرویس‌های بهداشتی

پ- بالا بودن قطر انشعاب

ت- پرداخت قبوض از محل بودجه دولتی و بی توجهی به هزینه‌های آب بها

ث- امکان سریع تعویض کنتورهای خراب

روش پایش:

پس از انتخاب مشترکین پایلوت (ارگانهای دولتی)، مقرر شد اطلاعات پایه مرتبط با میزان مصرف آب مشترکین جمع‌آوری شود لذا طی ارسال پرسشنامه و جدول ویژه که شامل مشخصات زیر بوده است از سازمانها درخواست تکمیل فرم‌ها را نمودیم:

ردیف

نام سازمان

تعداد کارکنان (نفر)

مساحت فضای سبز M

تجهیزات آب پر

تعداد شیر فضای سبز

تعداد فلاش تانک

دستوری

توالت

آبدارخانه

آب سرد کن

سایر

 

 نام سازمان

تعداد کارکنان

مساحت فضای سبز سازمان

تجهیزات آب بر موجود و در حال استفاده در سازمان شامل: تعداد دستشویی‌ها ، توالت ها، حمام ها ، آب سردکن، فلاش تانک و . . . .

با توجه به تعیین میزان سرانه آب مصرفی بهداشتی کارکنان ادارات و فضای سبز موضوع استاندارد نشریه شماره ۳/۱۱۸ سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، بانک اطلاعاتی به شرح زیر در محیط EXCEL تهیه و تدوین گردید:

اختلاف میانگین مصرف با استاندارد مترمکعب در ماه

میانگین مصرف (متر مکعب در ماه)

مصرف استاندارد (متر مکعب در ما)

مساحت فضای سبز (متر مربع)

تعداد کارمند (نفر)

نام اداره یا سازمان

چاه آب

کد جغرافیایی

شماره پرونده پ

ردیف

 ارگانهای مورد نظر (۵۶ سازمان) در بانک اطلاعاتی مشترکین شهر سمنان  ردیابی  شدند و بر اساس شماره پرونده آنها به بانک اطلاعاتی فوق منتقل گشتند.

عملیات میدانی برای قرائت کنتور مشترکین یاد شده از فروردین ماه ۸۲ آغاز گردید و تا پایان شهریور ماه سال ۸۲ ادامه یافت که مجموعا شش ماه بوده است یعنی در ۶ دوره قرائت کنتور بعمل آمد.

25,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله آنالیز کمی آب
  • پروژه بررسی اثرات زیست محیطی آب و فاضلاب
  • مقاله آب شناسی
  • مقاله پیشگیری از اتلاف آب
  • مقاله آب و کشاورزی
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      جمعه, ۱۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.