مقاله مروری بر بکارگیری سیستمهای هوشمند حمل و نقل در مدیریت ترافیک شهری

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله مروری بر بکارگیری سیستمهای هوشمند حمل و نقل در مدیریت

ترافیک شهری

تعداد صفحات : ۱۷

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

 چکیده

باتوجه به رشد روزافزون جمعیت و تعداد وسایل نقلیه که متعاقب آن مسایل و مشکلات جدی حمل و نقل از قبیل آلودگیهای زیست محیطی، کاهش منابع انرژی، افزایش خسارت‌های مادی و معنوی ناشی از تصادفات،  افزایش زمانهای تلف شده و روند رشد سریع تقاضای حمل و نقل به ویژه در ساعات اوج را ایجاد نموده است، ضرورت دارد تا توسط متولیان ترافیک و تصمیم گیران اصلی شهر، توجهی ویژه به اتخاذ سیاستهای راهبردی در مقابله با این معضل مهم، مبذول‌گردد.

یکی از فناورهای نوین که در مدیریت حمل ونقل وترافیک مطرح شده ومی توان آنرا از جمله مدرن ترین تکنیکهای موجود در دنیا بمنظور بهبود و رفع مشکلات حمل ونقل وترافیک شهری نام برد، و می تواند در راستای تحقق شهرداری الکترونیکی افق تازه ای برای دستیابی به تحرک پویا و روان درجامعه ارتباطی واطلاعات وارائه خدمات بهتر به شهروندان ایجاد‌نماید. بکارگیری سیستمهای هوشمند حمل‌ونقل است.

این مقاله پس از بررسی ضرورت گرایش به فن آوریهای نوین درعرصه حمل ونقل وازدیدگاه مدیریت شهری، به تعریف سیستم های هوشمند حمل ونقل، نحوه عملکرد،معماری، انواع خدمات و معرفی زیرسیستمهای مرتبط یا سیستم مذکور خواهدپرداخت. درپایان پیش نیاز های لازم جهت شکل گیری واستقرار مناسب سیستم هوشمند حمل ونقل دریک منطقه بررسی شده وراهکارها وچالشهای پیش رو در این زمینه ارائه می گردد.

واژه های کلیدی: حمل ونقل، مدیریت ترافیک، سیستم های هوشمند حمل ونقل، معماری، خدمات

فهرست مطالب

۱٫۱چکیده۱
۱٫۲مقدمه۲
۱٫۳ضرورت گرایش به فن آوریهای نوین درعرصه حمل ونقل۳
۱٫۴تعریف ITS4
۱٫۵ساختا رونحوه عملکرد ITS5
۱٫۶معرفی زیرسیستم ها و پروژه های ITS6
۱٫۷رویکرد به ITS از دیدگاه حمل ونقل وترافیک ودیدگاه مدیریت شهری۹
۱٫۸مروری بر پیش نیاز های لازم جهت شکل گیری سیستم ITS10
۱٫۹لزوم همکاری های بین سازمانی در ITS12
۱٫۱۰نتیجه گیری۱۲
مراجع ‌:۱۴

مراجع ‌:

[۱].    Chowdhurry,Mashrur and Sadek,”Fundamental of Intelligent Transportation System Planning”,Artech House,Newyork,2003

[۲].  Miles-John C and KanChen,”PIARC – ITS Handbook 2th  edition”, 2004

[۳].   “ITS Handbook of Japan“, Ministry of Land,Infrastructure,2004

[۴].     National ITS Architecture Documentation ver.6. Available at http://www.iteris.com/itsarch/

[۵]. Intelligent Transportation Primer, ite (institute of transportation Engineers ), U.S.DOT.

[۶].  Smart moves,- A decision maker’s guide to the intelligent transportation infrastructure,U.S. DOT,1996

[۷].   Kumagai- Yasuhiko and kenzo Akazawa,”Recommende Approach to Introducing ITS in Asian Countries”

۱٫۱ مقدمه

در جهان امروز حمل ونقل مقوله ای است که تمام مردم بنحوی با آن در ارتباط مستقیم هستند و به موازات رشد و توسعه شهرها نیاز به خدمات و تسهیلات همگانی نیز افزایش یافته است و این امر به نوبه خود ، ابعاد جدیدی به مسایل عمومی کلان شهرهابه ویژه مسئله حمل ونقل آن خواهد داد. اثرات نامـطلوب مـسئله بـر فعالیت های اجتماعی و اقتصادی منطقه نیازی به روشنگری ندارد و این خود لزوم آینده نــگری و برنامه ریزی صحیح را به منظور تدارک به موقع ظرفیت مناسب و کافی برای شبکه حــمل ونقــل شهری مورد تاکید قرار دهد.

امروزه سیاست سرمایه گذاری حاکم از طرف مدیران ومتولیان امرحمل ونقل وترافیک بیش ازراهکارهای مبتنی بر توسعه وساخت شبکه های حمل ونقل به سمت راهکارهای مدیریت ترافیک مانند مدیریت کاهش تقاضا وتؤام با آن کنترل ترافیک وداشتن نگرش سیستمی بر این موضوع، معطوف گشته است.ازطرفی امروزه فن آوری اطلاعات درگستره خود روش های مدیریت ترافیک رانیزتحت الشعاع قرارداده است.بطوریکه درحال حاضر روش های مدیریت ترافیک بابکارگیری فن‌اوری‌اطلاعات به نحو شایسته ای از تکنولوژی مدرن برای توسعه ترافیک و برآوردن نیازها وخواسته های کاربران بهره می گیرد.

این مقاله ابتدا به معرفی و ضرورت بکارگیری سیستم هوشمند حمل ونقل(ITS) به عنوان یکی از فناورهای نوین که در مدیریت حمل ونقل وترافیک شهری پرداخته وسپس به نحوه عملکرد سیستم ITS،مزایای آن، طبقه بندی خدمات وپروزه‌های ITS اشاره می گردد.درپایان پیش نیاز های لازم جهت شکل گیری واستقرار مناسب سیستم هوشمند حمل ونقل دریک منطقه بررسی شده وراهکارها وچالشهای پیش رو در این زمینه ارائه می گردد.

۱٫۲ ضرورت گرایش به فن آوریهای نوین درعرصه حمل ونقل

رشد روزافزون جمعیت سبب افزایش تقاضای سفرشده ومتعاقب آن استفاده ازوسایل نقلیه شخصی بطورچشمگیری افزایش یافته است.این امرفشارحاصل برشبکه های موجود حمل ونقل به خصوص درنواحی شهری راچندین برابرنموده است. مسائل و مشکلات مربوط به حمل ونقل از قبیل تراکم ،افزایش زمانهای تلف شده ،تصادفات ،تخلفات، آلودگی های زیست محیطی ،کاهش منابع انرژی و روند رشد سریع تقاضای حمل ونقل باعث شده تا تامین حمل ونقل ایمن و کارا یکی از مهمترین مسائل پیش روی اغلب کشورهای  توسعه یافته و در حال توسعه محسوب شود.

یکی از راهکارهای حل این مشکلات توسعه شبکه های حمل ونقل است. اما ازآنجایی که توسعه شبکه های حمل ونقل به دلیل محدودیت ظرفیت عمرانی ،محدودیت بودجه وصدمه به محیط زیست متناسب با رشدروزافزون تولیدوسایل نقلیه نمی باشد و از طرف دیگر باتوجه به اینکه ایجادشبکه های جدید حمل ونقل باعث ایجاد انگیزه بیشتری برای تولید سفر درکاربران خواهدشد،لذا روشهای مذکور باوجو نیاز به سرمایه گذاری کلان و زمان زیاد جهت اجرا به تنهایی نمی تواند بعنوان راه حل قطعی و مناسب در جهت حل معضل ترافیک کلان شهرها محسوب شود.همچنین تأمین نیازهای جدید کاربران ناشی ازافزایش سطح زندگی مردم و افزایش ارزش زمان مانند سیستمهای اطلاع رسانی ترافیک با تکیه برروشهای سنتی امکان پذیرنیست.

لذا دیدگاه حاکم بر فعالیت مدیران ترافیک کلان شهرهابه استفاده ازمکانیزمهایی جهت به نتیجه رساندن سرمایه گذاریهای کلان مربوط به توسعه معابروراهسازی، استفاده بهینه از امکانات و منابع موجود و ارتقاء سطح ایمنی ، کارایی و بهره وری شبکه حمل ونقل شهری با بهره گیری از پیشرفتهای حاصل از تکنولوژیهای نوین ، داشتن نوآوری و ابتکار عمل در برنامه های توسعه  ومباحث مرتبط بامدیریت ترافیک شهری گرایش پیدا کرده است.

یکی ازجدیدترین  ومؤثرترین راهکارهای مدیریت ترافیک که از فن آوری اطلاعات نشأت می گیرد ایده بکارگیری سیستم های هوشمند حمل ونقل است که می تواند در راستای تحقق شهرداری الکترونیکی افق تازه ای برای دستیابی به تحرک پویا و روان درجامعه ارتباطی واطلاعات وارائه خدمات بهتر به شهروندان ایجاد نماید.

لازم به توضیح است  بکارگیری ITS بعنوان تنها ابزار حل مشکلات حمل ونقل محسوب نمی شود ، بلکه زیر بنای مناسبی جهت کاهش پیامدهای منفی قرن بیستم در عرصه حمل ونقل و ایجاد راه و رسمی جدیدتر و مؤثرتر بمنظور پاسخگویی به نیازهای حمل ونقل در زندگی قرن بیست ویکم است.

15,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

پیوندها

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.