مقاله معراج

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله معراج

تعداد صفحات :۲۱

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

معراج، سفرروحانی وجسمانی پیامبر اکرم(ص) وبه عبارتی اردوی خصوصی وبازدیدعلمی پیامبر می باشد. شخصی از امام چهارم (ع)پرسید :آیا برای خداوندجای معینی هست؟

حضرت فرمودند: نه. عرض کردبرای چه منظوری پیامبر خود را درآسمان ها سیرداد؟فرمود:خداوند پیراسته ازمکان وزمان است،خداوند خواست به وسیلۀپیامبر(ص)فرشتگان وساکنان آسمان ها را عزیزوگرامی بداردوپیامبرخود رااز وسعت جهان آفرینش کاملاًآگاه سازدواو موجودات عجیب الخلقه وچیزهایی را که چشم وگوش نظیرآن راندیده ونشنیده است ببیند وبشنود وپس ازفرود،جهانیان را ازآن آگاه سازد.

واژه های کلیدی: معراج، پیامبر اکرم(ص)، مسجد اقصی

فهرست مطالب

چکیده    ۲
مقدمــه    ۳
حقیقت معراج    ۴
هــدف ازمعراج    ۵
معراج جسمانی وروحانی پیامبر(ص)     ۷
کیفیت معراج جسمانی وروحانی نظر دیگر    ۸
معراج انبیاءپیش ازحضرت رسول اکرم(ص)    ۱۰
مشاهدات پیامبر(ص)درمعراج    ۱۲
براق        ۱۳
سدرۀ المنتهی کجاست؟    ۱۶
دلیل روایی وقرانی معراج    ۱۷
منابع        ۲۱

منابع

۱-سبحانی،جعفر،فروغ ابدیت جلد۱،دفترتبلیغات اسلامی قم

۲-دستغیب،عبدالحسین،تنظیم سید محمد هاشم،معراج

۳-قرائتی ،محسن،تفسیرنورجلد۷،انتشارات اسلامی

۴-طباطبایی،محمد حسین،تفسیر المیزان جلد۱۹،ترجمۀ سید محمد باقر موسوی همدانی،انتشارات اسلامی

۵-دهخدا،لغت نامۀ دهخدا

۶-معین،فرهنگ معین

۷-مکارم شیرازی،ناصر،تفسیرنمونه،جلد۱۵انتشارات دارالکتب الاسلامیه

۸-فاتحی،پروین،معراج پیامبر اکرم(ص)انتشارات علمی وفرهنگی،پخش کتاب گستر

۹-منصوری،مهدی،سفرفضایی وملکوتی،نشر بخشایش

۱۰-الخراج والحوائج باب ۱۶

۱۱-سایت،مجلات،حکایت معراج پیامبراکرم(ص)

مقدمــه:

معراج در لغت به معنی آنچه به وسیله آن بتوان بالا رفت،نردبان،.مصعد(۱)

معرج جمع معاریج(۲) ودر اصطلاح معراج یعنی سفری الهی وسیر ملکوتی که از مکه آغاز ودر مسجدالاقصی پایان می پذیرد،معراج در قران نیامده اما مشتقات آن مانندیعرج،تعرج چندمورد به کار رفته است که همۀ آنها به معنای صعود وحرکت صعودی آمده است(۳).

معراج پیامبر(ص)که ریشه در اعتقادات اصیل وعمیق دینی وقران داردواز سوی دیگربخش قابل توجهی از ادبیات عرفا نی ما را به خود اختصاص داده است. در این مقاله سعی شده است با شناخت گوشه ای از حوادث معراج ،ذره ای از شأنیت پیامبر را بشناسیم.

 حقیقت معراج

مسلمانا ن طبق آیات قران به سیر شبانه محمد بن عبدالله پیامبر خود ازمسجد الحرام به مسجدالاقصی وعروج جسمانی او از مسجدالاقصی به آسمان اعتقاد دارند.واین واقعه رامعراج می نامند،معراج لغو نیست بلکه اسراری قاب توجه دارد واردوی خصوصی وبازدید علمی پیامبر بوده وگرنه خداوند بی مکان است.(۱)

معراج سفری است خدایی وملکوتی،از این رو از ریشه واساس با دیگر سفرها متفاوت است. یعنی از خداو با یاری خدا .به سوی خدا،بدین سان رها ورد آن نیز خدایی خواهد بود.واین جریان سترگ وسفر به این با عظمتی فقط مختص پیامبر اکرم بوده (ص)است. وپیامبران دیگرهم معراج داشته اند.اما این نوع معراج پیامبر(ص)فقط مختص حضرت رسول اکرم بوده است.

سورۀ إِسری نشان می دهد که این سفر شبانه واقع شده است زیرا إِسرا درلغت عربی به معنی سفر شبانه است،در حالی که کلمۀسیر به مسافرت در روز گفته می شود.

 هدف ازمعراج

هدف از معراج، رسیدن پیامبر به شهود باطنی از یک سو ودیدن آیات وپی بردن به عظمت خداوند در پهنۀ آسمانها ،از سوی دیگر بوده است.که به این هدف درآیه نخستین سورۀ مبارکۀ إِسری «لِِِِِنُُُُُُرَََیَهُ مِِِِن آیاتِنا» وآیه هجدهم سورۀمبارکۀ نجم«لََََََََََََقَد رَأیَ مِن آیاتِ رَبِهِ الکُبری»اشاره شده است.

هدف دیگر،دیدن ملکوت واحوال واخبار جهان وصورت برزخی مثالی بهشتیان ودوزخیان،دیدار با ارواح پیامبران و…….تا بر پاره ای از عظمت خالق وکردگارآگاهی یابندو این دیدار در طول عمر مبارکشان الهام بخش او در تعلیم وتربیت وراهنمای خلق باشد.بیشتر مفسران قران با استناد به این دو آیه هدف معراج را تفسیرکرده اند.بنابراین منظوراز معراج همان مشاهدۀملکوتی آسمان هاوآیات الهی بوده تا قلب نورانی پیامبر در پرتو مشاهدۀ این آثارحیرت انگیز،نورانی تر شود وفکر وروح بلند وی وسیع تر گردد وبرای رهبری وهدایت خلق به سوی خداوند،آمادگی بیشتری پیدا کند.

 زمان معراج

بر اساس روایات پیامبر،یک سال قبل از هجرت،پس از نماز مغرب درمسجدالحرام ،ازطریق مسجدالاقصی به وسیلۀ براق به آسمان ها رفت وچون بازگشت نماز صبح را درمسجدالحرام خواند.(۲)

 معراج جسمانی وروحانی پیامبر

روایات مختلفی در میان علماء نقل شده است که بعضی گفته اند در خواب صورت گرفته وبعضی گفته اند در بیداری بوده است آنهایی هم که گفته اند در بیداری بوده، اختلاف کرده اند که آیا روح وبدن مادیش هر دو به معراج رفته ویا تنهابا روحش،واز این شهر آشوب صاحب مناقب،نقل کردیم که گفته است:اعتقاد شیعه این است که معراج از مسجدالحرام تا مسجدالاقصی با روح وجسم و اما از مسجدالاقصی تا آسمانها بعضی ازعلمای اسلام گفته اند آن نیز با روح وجسم هردو بوده وبسیاری از علمای شیعه نیز با ایشان موافقت کرده اند وبعضی دیگرگفته اندکه از مسجدالاقصی تا آسمانها تنها روحانی بوده وبعضی از علمای متاخرنیز متمایل به این قول شده اند.

20,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله سیره نبوی معراج
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.