مقاله مقایسه سن مسئولیت کیفری در حقوق ایران ،پاکستان ،عربستان و قطر

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله مقایسه سن مسئولیت کیفری در حقوق ایران ،پاکستان ،عربستان

و قطر

تعداد صفحات : ۲۲

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

در این مقاله به بررسی مقایسه سن مسئولیت کیفری درحقوق ایران ، پاکستان ، عربستان و قطر می پردازیم. یکی ازشرایط مسئولیت آن است که مرتکب جرم به سن بلوغ قانونی رسیده باشد به همین علت اطفال وکودکان نابالغ و غیرممیز از مسئولیت کیفری مبری هستند و از این جهت مسئله بزهکاری اطفال ، یک مسئله قضایی تلقی نمی شود و امروزه دیگر کودکان بزهکار ، مانند افراد بالغ تحت پیگرد قانونی قرار نمی گیرند و مسئول شناخته نمی شوند.

درقوانین جزایی عربستان سعودی کودک ۱۰تا ۱۵ساله دربرابرجرائم ارتکابی خود دارای مسئولیت می باشندیعنی کودکی که بین ۱۰تا۱۵سالگی است اگرمرتکب جرمی گردد دارای مسئولیت است وقابل مجازات می باشددرحالی که درایران این حداقل برای دختران ۹سال و برای پسران۱۵سال تمام قمری می باشد یعنی درصورتی که این افراد به این سن برسند دارای مسئولیت هستند .

درقوانین جزایی کشورقطراین موردپیش بینی گردیده است که اگرکودکان کمتراز۷سال مرتکب جرمی شوندهیچ گونه مسئولیت کیفری بردوش آن کودک نمی باشد .

درحقوق جزایی پاکستان حداقل سنی که برای دارا شدن مسئولیت کیفری درنظرگرفته است ۷ سالگی می باشد یعنی چنانچه طفلی که به سن ۷ سالگی رسیده درصورتی که دارای بلوغ کافی برای درک وقضاوت درباره ماهیت وعواقب عمل خود باشد وهمچنین زیر۱۲ سالگی باشد را دارای مسئولیت کیفری دانسته است یعنی اگر کودکی با اوصافی که گفتیم مرتکب عملی شودکه درقانون جزایی پاکستان برای آن عمل مجازات تعیین شده است این کودک دارای مسئولیت کیفری است

واژه های کلیدی: سن مسئولیت کیفری ،حقوق ایران ، پاکستان ، عربستان و قطر

فهرست مطالب

مطالعه ادبیات و سوابق مسئله    ۱
سن مسئولیت کیفری درحقوق ایران ، پاکستان ، عربستان ، قطر    ۳
سن مسئولیت کیفری درحقوق جزایی ایران :    ۳
فصل اول :    ۵
سن مسئولیت کیفری در حقوق ایران    ۵
ماده ۴۹ قانون مجازات اسلامی :    ۶
ماده ۵۰ قانون مجازات اسلامی :    ۷
فصل دوم :    ۹
سن مسئولیت کیفری درحقوق جزایی پاکستان    ۹
فصل سوم :    ۱۰
سن مسئولیت کیفری درحقوق جزای عربستان سعودی    ۱۰
فصل چهارم :    ۱۲
سن مسئولیت کیفری درحقوق جزای کشور قطر    ۱۲
فصل پنجم :    ۱۴
مقایسه سن مسئولیت کیفری درحقوق ایران وهریک ازکشورهای یاد شده    ۱۴
بخش اول :    ۱۴
مقایسه سن مسئولیت کیفری درحقوق جزای ایران وپاکستان    ۱۴
بخش دوم :    ۱۶
مقایسه سن مسئولیت کیفری درحقوق جزایی ایران وعربستان سعودی    ۱۶
بخش سوم :    ۱۷
مقایسه سن مسئولیت کیفری درحقوق جزایی ایران و قطر    ۱۷
منابع مورد استفاده :    ۱۹

منابع مورد استفاده :

۱ . کتاب حقوق جزای عمومی دکترگلدوزیان

۲ . کتاب حقوق جزای عمومی دکترولیدی

۳ . کتاب حقوق جزای دکتر شام بیانی

۴ . کتاب حقوق جزای دکتر اردبیلی

مطالعه ادبیات و سوابق مسئله

در مورد مقایسه سن مسئولیت کیفری درحقوق ایران ، پاکستان ، عربستان و قطر تاکنون درکشور ایران کسی به بررسی چنین مسئله ای نپرداخته است و نمی توان منبع معتبری را در این مورد پیدا نمود ، اما درمورد سن مسئولیت کیفری درحقوق ایران اساتیدی همچون دکترگلدوزیان ، دکتر ولیدی ، دکتر نوربها ، دکتر اردبیلی ، دکترشام بیاتی و . . . به تحقیق و بررسی پرداخته اند و هرکدام نظرات متفاوتی را بیان نموده اندکه ما خلاصه ای از مطالب آنها را بیان می کنیم . اما درمورد سن مسئولیت کیفری درعربستان ، پاکستان و قطرچون منبع معتبری را پیدا ننمودیم ناچارا به سایت وکالت مراجعه نموده و خلاصه مطلبی بیان شده که ما نیز همان مطلب را بیان می نماییم .

  کودکان در پایین تر ازسن خاص ، جوانتر ازآن هستندکه مسئولیت زیرپا گذاشتن قوانین بر دوش آنها باشد . این مفهومی است ضمنی از آنچه که شاید بارها درکنوانسیون حقوق کودک به آن اشاره شده است . دراین کنوانسیون ازکشورهای عضو فرانسه شده است که حداقلی را درسن کودکان تعیین کنندکه پایین تراز آن حداقل ،کودک مشمول قانون مجازات کیفری نیست اما کنوانسیون سن ویژه ای را مشخص نکرده و بنابراین اصل این سن درکشورهای مختلف متفاوت است . در واقع دراصل یک کنوانسیون قید شده که قبل از ۱۸ سالگی فردکودک محسوب می شود اما این اختیار را به قوانین داخلی داده است که براساس اختیاراتشان سن قانونی تعیین کنند . البته در مورد اعدام ، اعدام کودکان زیر ۱۸ سال را ممنوع کرده است . اما درمورد مجازات حبس کودکان سن خاصی را مشخص نکرده است و آن را به قوانین داخلی کشورها واگذار نموده است که این امردرکشورهای مختلف متفاوت است و همه کشورها از یک سن و قاعده خاص پیروی نمی کنند .

 سن مسئولیت کیفری درحقوق ایران ، پاکستان ، عربستان ، قطر

کودکی به دوره ای حیات انسان که از بدو تولد تا زمان بلوغ را شامل است اطلاق می شود . این مرحله از دوران حیات آدمی را می توان به دو دوره تقسیم کرد :

دوره اول دوره کودکی ، چون طفل قادربه درک و تشخیص خوب و بعد اعمال و رفتارش نیست ، آن را دوره عدم تمیز وکودک را غیرممیز می نامند که به طورکلی از مسئولیت کیفری امیدی است .

دومین دوره کودکی زمانی است که نیروی عقلانی و درک کودک رشد پیدا می کند در این دوره کودک با درک سن و قبح اعمال و رفتار وتشخیص سود وزیان در آستانه بلوغ قرارمی گیرد و لذا او را کودک ممیز می نامند .کودک ممیز را صاحبنظران و قانونگذاران با رعایت شرایطی ازنظرکیفری مسئول می شناسند .

سن مسئولیت کیفری درحقوق جزایی ایران :

مطابق ۱ م ۳۴ قانون مجازات عمومی مصوب سال ۱۳۰۴ ،کودک غیرممیز فاقد مسئولیت کیفری محسوب می شد و غیرممیز طفلی بودکه کمتراز ۱۲ سال سن داشت . ولی چنانچه کودک غیربالغ مرتکب جوی می شد او را با گرفتن الزام درمورد تأدیب و تربیت به ولیش تسلیم می کردند . ضمنا کودکان ممیز غیربالغ که به سن ۱۵ سال تمام نرسیده بودند اگر مرتکب جوی می شدند به ۱۰ الی ۱۵ سال تمام نرسیده بودند . اگر مرتکب جرمی می شدند به ۱۰ الی ۱۵ ضربه شلاق محکوم می کردیدند ولی کسانی که بیش از ۱۵ سال داشتند اما به هیجده سالگی تمام نرسیده بودند چنانچه مرتکب جرمی می شدند مجازاتشان حبس در دارالتأدیب به مدت کمتر از ۵ سال بود .



۱ . م ۴۳ ق م ا . مصوب ۱۳۰۴

20,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله سن مسئولیت کیفری در حقوق اسلام
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      پنج شنبه, ۱۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.