مقاله ویژگی های تغذیه ای کربوهیدرات ها در تک معده ای ها

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله ویژگی های تغذیه ای کربوهیدرات ها در تک معده ای ها

تعداد صفحات : ۲۳

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

کربوهیدرات گیاهان بخش اصلی خوراک دام وبیش از ۷۰% ماده ی خشک  را تشکیل می دهند.

سویا خوراک اصلی در جیره ی حیوانات تک معده ای در تمام دنیا می باشد.با این حال اطلاعات کمی در خصوص هضم و استفاده کربوهیدرات SBM در جیره ،با اذعان به این موضوع که ۳۵% ماده ی خشک در سویا مربوط به این ترکیبات است، وجود دارد.در کل مشخص کردن دقیق نوع کربوهیدرات و کمیت آن در SBM در ارتباط با تک معده ای ها ضروری است.

پوسته، سطح دانه راتشکیل می دهد. پوسته بخش اصلی محصول فرآوری دانه ی سویا را تشکیل می دهد وتقریبا۸% دانه ی سویا ونزدیک به ۸۶% کربوهیدرات پیچیده راتشکیل می دهد.بنابراین پوسته دانه ی سویا یک منبع فیبر جیره می باشد. در واقع پوسته حاوی ۳/۸۳% فیبر کل جیره با نسبت فیبر نامحلول به فیبر محلول ۵ است

توانایی تک معده ای ها در استفاده از کربوهیدرات ها ی SBM . به چندین فاکتور زیر بستگی دارد،ترکیب کربوهیدرات SBM تحت تاثیر کولتیوار،شرایط محیطی، مرحله ی رشد،فرآوری وشاید با سن حیوان قرار می گیرد.

کولتیوار ممکن است منبع تغییرات ترکیب شیمیایی .قابلیت هضم و قابلیت دسترسی کربوهیدرات سویا برای  حیوانات تک معده ای باشد.ترکیب کربوهیدرات سویا (از جمله نشاسته) ممکن است تحت تاثیر کولتیوار  و شرایط رشد از جمله نوع خاک،کود مصرفی و شرایط جوی مثل رطوبت وخشکی هوا قرار گیرد.

اثرات ژنتیک وشرایط جوی را بر روی محتوای غذایی ۹  ژنوتیپ سویا را بررسی کردند ونتیجه گیری کردند که ژنوتیپ سویا و اثرات محیطی ترکیب غذایی سویا را تحت تاثیر قرار می دهند.

به منظور بهبود راندمان استفاده از کربوهیدرات های SBM تلاش ها وتحقیقاتی در جهت آزمون فاکتورهای محدود کننده هضم وجذب در دستگاه گوارش و توسعه ی استراتژی هایی که استفاده آن ها را بهبود بخشد، لازم وضروری است.استفاده از آنزیم اگزوژنوس(خارجی) در جهت بهبود استفاده از کربوهیدرات سویا یک موضوع بکر برای مطالعه و تحقیق به نظر می رسد.بهبود در استفاده از کربوهیدرات SBM توسط حیوان منجر به بهبود کلی در راندمان تبدیل ،عملکرد بالاو کاهش هزینه خواهد بود.

واژه های کلیدی: کربوهیدرات، سویا، حیوانات تک معده ای، ژنوتیپ وارقام زراعی، فرآوری، آنزیم های با منشاء خارجی

فهرست مطالب

۱- مقدمه:    ۱
۲- مشخصات کربوهیدرات دانه ی سویا و SBM:    ۱
۲٫۱ –کربوهیدرات های غیر ساختاری (NSC):    ۲
۲٫۱٫۱ –قندهای با وزن مولکولی پایین:    ۲
۲٫۱٫۲-الیگوساکاریدها:    ۳
۲٫۱٫۳-پلی ساکارید های ذخیره ای :    ۴
۲٫۲-پلی ساکاریدهای ساختاری :    ۶
۲٫۲٫۱-پلی ساکاریدهای کوتیلیدون سویا:    ۷
۳- ارزش غذایی کربوهیدرات های دانه ی سویا وSBM:    ۸
۳٫۱-کربوهیدرات غیر ساختاری :    ۹
۳٫۱٫۱- پلی ساکاریدهای ذخیره ای وقندهای باوزن مولکولی پایین:    ۹
۳٫۱٫۲- الیگوساکاریدها:    ۹
۳٫۲-پلی ساکارید های ساختاری:    ۱۰
۴- فاکتورهایی که ارزش غذایی کربوهیدرات سویا را تحت تاثیر قرار می دهند:    ۱۱
۴٫۱-ژنوتیپ وارقام زراعی:    ۱۱
۴٫۲- فرآوری :    ۱۲
۴٫۳-آنزیم های با منشاء خارجی:    ۱۳
۵- نتیجه گیری:    ۱۴
منابع    ۱۶

منابع

Adolph, W.H., Kao, H.C., 1934. The biological availability of

soybean carbohydrates. J. Nutr. 7, 395–۴۰۶٫

Anninson, G., Choct, M., 1993. Enzymes in poultry diets. In: Wenk,

C., Boessinger, M. (Eds.), Enzymes in Animal Nutrition. ETHZurich,

Zurich, Switzerland, pp. 61– ۷۷٫

Aspinall, G.O., Cottrell, I.W., 1971. Polysaccharides of soybeans:

Part VI. Neutral polysaccharides from cotyledon meal. Can. J.

Chem. 49, 1019– ۱۰۲۲٫

Aspinall, G.O., Hunt, K., Morrison, I.M., 1966. Polysaccharides of

soybeans: II. Fractionation of hull cell-wall polysaccharides and

the structure of a xylan. J. Chem. Soc. 21, 1945– ۱۹۴۹٫

Aspinall, G.O., Begbie, R., Hamilton, A., Whyte, J.N.C., 1967a.

Polysaccharides of soybeans: III. Extraction and fractionation

of polysaccharides from cotyledon meal. J. Chem. Soc. 11,

۱۰۶۵– ۱۰۷۰٫

Aspinall, G.O., Hunt, K., Morrison, I.M., 1967b. Polysaccharides of

soybeans: V. Acidic polysaccharides from the hulls. J. Chem.

Soc. 11, 1080– ۱۰۸۶٫

Aspinall, G.O., Cottrell, I.W., Egan, S.V., Morrison, I.M., Whyte,

J.N.C., 1967c. Polysaccharides from soybeans: IV. Partial

hydrolysis of the acidic polysaccharides complex from cotyledon

meal. J. Chem. Soc. 11, 1071– ۱۰۷۹٫

Aspinall, G.O., Bergie, R., McKay, J.E., 1967d. Polysaccharide

components of soybeans. Cereal Chem. Today 12, 223–۲۲۸/

۲۶۰–۲۶۲٫

Bach-Knudsen, K.E., Aman, P., Eggum, B.O., 1987. Nutritive value

of Danish-grown barley varieties: I. Carbohydrates and other

major constituents. J. Cereal Sci. 6, 173– ۱۸۶٫

Bengala Freire, J., Aumaitre, A., Peiniau, J., 1991. Effects of

feeding raw and extruded peas on ileal digestibility, pancreatic

enzymes and plasma glucose and insulin in early weaned pigs.

J. Anim. Physiol. Anim. Nutr. 65, 154–۱۶۴٫

Bolton, W., 1957. The digestibility by adult fowls of wheat fine

middlings, maize germmeal, maize gluten feed, soybean meal

and ground nut meal. J. Sci. Food Agric. 8, 132–۱۴۰٫

Bolton, W., 1960. The determination of digestible carbohydrates in

poultry foods. Analyst 85, 189– ۱۹۳٫

Brillouet, J.M., Carre, B., 1983. Composition of cell wall from

cotyledons of Pisum sativum Vicia faba and Glycine max.

Phytochemistry 22, 841–۸۴۷٫

Camire, M.E., Camire, A., Krumhar, K., 1990. Chemical and

nutritional changes in foods during extrusion. Food Sci. Nutr.

۲۹, ۳۵– ۵۷٫

Carre, B., Delrouet, L., Leclercq, B., 1990. The digestibility of cellwall

polysaccharides from wheat (bran or whole grain), soybean

meal, and white lupin meal in cockrels, muscovy ducks, and

rats. Poult. Sci. 69, 623–۶۳۳٫

۱۰ L.K. Karr-Lilienthal et al. / Livestock Production Science 97 (2005) 1–۱۲

Christensen, D.N., Bach-Knudsen, K.E., Wolstrup, J., Jensen, B.B.,

۱۹۹۹٫ Integration of ileum cannulated pigs and in vitro

fermentation to quantify the effect of diet composition on the

amount of short-chain fatty acids available from fermentation in

the large intestine. J. Sci. Food Agric. 79, 755– ۷۶۲٫

Dilger, R.N., Sands, J.S., Ragland, D., Adeola, O., 2004.

Digestibility of nitrogen and amino acids in soybean meal with

added soyhulls. J. Anim. Sci. 82, 715– ۷۲۴٫

Dust, J.M., Gajda, A.M., Flickinger, E.A., Burkhalter, T.M.,

Merchen, N.R., Fahey Jr., G.C., 2004. Extrusion conditions

affect chemical composition and in vitro digestion of select food

ingredients. J. Agric. Food Chem. 52, 2989–۲۹۹۶٫

Eastwood, M.A., 1992. The physiological effect of dietary fiber: an

update. Annu. Rev. Nutr. 12, 19– ۳۵٫

Edwards, C.A., Eastwood, M.A., 1995. Caecal and fecal short-chain

fatty acids and stool output in rats fed on diets containing nonstarch

polysaccharides. Br. J. Nutr. 73, 773– ۷۸۱٫

Englyst, H., 1989. Classification and measurement of polysaccharides.

Anim. Feed Sci. Technol. 23, 27– ۴۲٫

۱- مقدمه:

کربوهیدرات گیاهان بخش اصلی خوراک دام وبیش از ۷۰% ماده ی خشک  را تشکیل می دهند. کربوهیدرات ها به ۲ گروه اصلی، ۱- کربوهیدرات های غیر ساختاری ۲- کربوهیدرات های ساختاری می باشد(بچ-کنودسن و همکاران ۱۹۸۷).ترکیب کربوهیدرات خوراک خصوصا نسبت نشاسته وقند به فیبر جیره تاثیر مهمی بر ارزش غذایی کربوهیدرات می گذارد(پیترسون و لیندبریچ ۱۹۹۶). فیبر از لحاظ تغذیه ای ، فیزیکی و شیمیایی از ماده ی ناهمگنی از قبیل پلی ساکاریدهای دیواره ی سلولی ،.پلی ساکاریدهای غیر سلولزی و.پلی ساکاریدهای غیر ساختاری مانند لیگنین تشکیل شده اند که توسط آنزیم های داخل بدن هضم نمی شود(ایست وود۱۹۹۲؛اینگلیست۱۹۸۹؛سندر و همکاران۱۹۹۴).پلی ساکارید اصلی دیواره ی سلولی  در دانه ی سویا و اکثر لگوم ها شامل بافت پارانشیمی کوتیلیدون وآندوسپرم ضخیم دیواره ی سلولی است. ساختمان این پلی مر شامل سلولز ،پکتیک محکم ،گالاکتومانانازهای همی سلولز،لیگنین،همی سلولز در بافت لیگنینی شده وگلیکوپروتئین ها از قبیل هماگلوتنین سویا است(سیلوندران ۱۹۸۷)

سویا تقریبا حاوی ۳۷%پروتئین خام(CP) و۱۸%چربی خام است.محصول اصلی حاصل از فرآوری دانه ی سویاو SBM (SBM) است.از لحاظ تجاری دو محصول SBM تولید می شود، SBMبدون پوسته با پروتئین بالا،۴۹% CP ونوع دوم SBM با۴۴%  CP که هر دوی آن ها حاوی ۳%چربی خام می باشد.دانه ی سویا و SBM به ترتیب حاوی بیش از ۳۵و۴۰% کربوهیدرات است(National Research Council, 1998).اطلاعات در خصوص نقش غذایی کربوهیدات دانه ی سویا کم است چرا که SBM بیشتربرای تامین پروتئین تا تامین کربوهیدرات به جیره غذایی دام افزوده می شود(کری-لیلینسال و همکاران ۲۰۰۵).

۲- مشخصات کربوهیدرات دانه ی سویا و SBM:

سویا حاوی ۶% CFو۲۷% NFE بر اساس ماده ی خشک (DM) می باشد.بعد از روغن کشی SBM نزدیک به ۸% CFو۳۶% NFE خواهد بود. SBMبا CP بالا تقریبا ۴%CF و۳۴%  NFEاست(پوتر و پوتچاناکورن ۱۹۸۴).کهNFE  در تقسیم بندی جزء کربوهیدرات های غیر ساختاری بوده در حالی که CF و بقیه به جز NFE پلی ساکارید ساختاری خواهد بود(کری-لیلینسال و همکاران ۲۰۰۵).

۲٫۱ –کربوهیدرات های غیر ساختاری (NSC):

NSC سویا از قندهای با وزن مولکولی پایین،الیگوساکاریدها و پلی ساکارید های ذخیره ای تشکیل شده است . NSC تقریبا نصف کل کربوهیدرات های دانه ی سویا و SBM راتشکیل می دهد و غلظت آن دردانه ی سویا در دامنه ی۳/۱۲-۱۶% ودر SBM 6/13-9/17% قرار دارد(گری شاپ و همکاران ۲۰۰۳).و بولتون(۱۹۶۰) میزان آن را برای SBM بالا و پایین به میزان ۶/۱۷و۶/۱۲%گزارش کرده است.

۲٫۱٫۱ –قندهای با وزن مولکولی پایین:

غلظت کل قند دانه ی سویا تقریبا ۱۴% DM است که ۴۰-۴۵% کل کربوهیدرات راتشکیل می دهد.وقتی دانه ی سویا به SBM تبدیل می شود کل قند به میزان تقریبی ۱۷% DM افزایش می یابد.ودر این صورت ۵۰% کل کربوهیدرات راتشکیل می دهد(گری شاپ و همکاران ۲۰۰۳).این شامل قندهای با وزن مولکولی پایین و الیگوساکاریدها می شود.  قندهای مختلف در کوتیلیدون دانه ها یافت شد.گالاکتوز‘گلوکز وفروکتوز آزاد در ۱۰نمونه دانه سویا در دامنه ی ۷/-۴‘۲/۱-۷/۴ و۱/۱-۷/۴mg/g.DM قراردارد. در حالیکه این قندها ی آزاد در SBM یافت نشده ودر طول  فرآوری تخریب یا خارج می گردد(گری شاپ و همکاران ۲۰۰۳).

قند اصلی یافت شده در دانه ی سویا و SBM سوکروز می باشد. غلظت آن در ۲۰نمونه دانه ی سویا با CP بالا ،پایین بوده وحدود ۸/۲۱-۹/۴۸ mg/g.DM می باشد(هارت وینگ و همکاران ۱۹۹۷).همچنین گری شاپ و همکاران (۲۰۰۳) گزارش کردند که وقتی دانه ی سویا به SBM فرآوری می شود غلظت ساکاروز از ۴/۴۲-۴/۷۳ mg/g.DM متغیر است.

۲٫۱٫۲-الیگوساکاریدها:

الیگوساکارید عمده ی یافت شده در دانه ی سویا و SBM گالاکتو-الیگوساکاریدها(GOS) ،رافینوز،استاکیوز و ورباسکوز است. GOS حاوی ۱و۲و۳ واحد گالاکتوز با پیوند (۶-۱-α) متصل به انتهای ساکارز با پیوند (۳-۱-α) است(مول و پیری ۱۹۹۴). بیشترین GOS در دانه ی سویا و SBM به ترتیب استاکیوز، رافینوز و ورباسکوز می باشد.الیگوساکاریدها تقریبا ۵% DM دانه ی سویا راتشکیل می دهند(کری-لیلینسال و همکاران ۲۰۰۵).

میزان استاکیوز و رافینوز موجود در ۱۸دانه ی سویا ی اصلاح شده با روغن بالا در بین سال های ۱۹۹۱-۱۹۹۲ به ترتیب ۴۵-۴/۳۴ و۴/۱۴-۶/۵ mg/g.DM متغیر است در حالیکه میزان آن ها در ۲۰ واریته اصلاح شده با CP بالا ۵۶-۸/۳۰ برای استاکیوز و۱/۲۰-۸/۴ mg/g.DM برای رافینوز متغیر است(هارت وینگ و همکاران ۱۹۹۷). وقتی دانه ی سویا به SBMفرآوری می شود،GOS آن تخریب یا خارج نمی شود.بنابراین میزان GOS درSBM تقریبا ۶-۴% DM است(کوریاما و میندل ۱۹۱۷)، اماممکن است تا۸% DM هم باشد(گری شاپ و همکاران ۲۰۰۳). میزان الیگوساکاریدهای استاکیوز،رافینوز و ورباسکوز در SBM حاصل از ۱۰مرکز فرآوری تجاری گیاهان در آمریکا به ترتیب از ۲/۵۷-۴۱،۳/۱۴-۸/۹ و۴/۲-۶/۱ mg/g.DM متغیر بود(گری شاپ و همکاران ۲۰۰۳).

25,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

پیوندها

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.